• Archik

    Zdravím Vás, rád bych si od Vás nechal poradit s výběrem nového kola. Nyní mám Merida Matts SUB 40-V, kolo mám šest let a už má za sebou dost šrámů a rád bych postoupil na vyšší level, vývoj jde určitě dopředu :o). Kolo mám na takové běžné vyjížďky polní, lesní cesta, les, někdy silnice atd. Rád bych se ale vydal i trošku jiným směrem takže bych vyzkoušel i něco alespoň pro mě „drsnějšího“ jako třeba Rychlebské stezky. Moje tělesná konstituce není řekl bych úplně ideální, 167cm 95kg, ale s tím nic nenadělám (teda alespoň s výškou).

    Vůbec nemám tušení jak se v nákupu orientovat, jaké brzdy atd, alivio, deore, Xt to je pro mě španělská vesnice.

    Jsem ochoten investovat max kolem tech 18000kč, líbí se mi třeba http://www.merida-bike.cz/…s-500-d-2012. Ale v práci slyším z každé strany jen Merida je předražená, to chce něco jiného atd, prostě samej odborník.

    A proto díky za každé vaše rady.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Hmm..skoda toho rozpoctu…v terenku si vice srandy uzijes na celoperu.

      Jinak zde na foru jsou docela schopni staveci kol, maajkee a hnoj, kteri staveji na zakazdy (na kseft, takze zaruka apod..) a mylsim ze za ty prachy by umeli vymyslet neco lepsiho:)

      0 0
      • jakub  

        jojo, taky jsem pár kol postavil… je to pohoda.. výhodnější, hlavně si na kolo dáš vyváženě věci, které mají smysl a věci, které se dají dotunit postupně

        0 0
    • Mig_all  

      Merida je opravdu predražená, ale zase se to aspon u nas v kocourkově považuje za top značku takže to musíš brát takhle. I když je pravda že ta značka pořát globálně roste, je to masovka, stejne jako treba Giant nebo Spešl (ten má ale ještě navíc oproti Meridě nebo Giantu pochybný punc vyjimečnosti protože pochází z Emeriky a ne od Korejců) Na Meride bude letos startovat i protým z profipelotonu Lampre, takže kola asi umějí, mají vývoj a vlastní fabriky.

      0 0
      • Archik  

        Nejde mi o to že budu mít kolo Merida protože je to u nás známá značka, lepší pro mě bude něco s rozumným poměrem cena/komponenty. V tomhle ohledu by byla možná nejlepší ta stavba na míru.

        0 0
        • Mig_all  

          V tehle cenovych kategoriich je celkem fuk jakou nalepku na ramu máš, jde spíš o osazení, geometrii atd… Stavba bude OK. Psal jsem to spíš s vysvetlenim proc jsou Meridy „predrazene“, nadruhou stranu na rozdíl od jinych pseudoznaček ktere akorat nakupuji z katalogů a lepí na kola své nálepky maji u Meridy svůj vyvoj a svoje fabriky…

          0 0
          • Archik  

            Takže jestli dobře chápu je na tom Merida z výše uváďených profláknutých značek vývojově nejlépe? Proto sem píšu nevyznám se v těch všech zkratkách nevím co je nej alivio, deore, XT, a už vůbec nevím jakou vidlic pro mou hmotnost. Zkusím se stavit v nějakých Bike shopech co mi navrhnou.

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Ne, v této cenové kategorii je na tom úplně stejně jako 90% ostatních výrobců.

              0 0
    • Edis  

      co třeba tohle?

      http://www.bike-store.cz/…s-2012/d1311

      0 0
      • nox159  

        co vim tak XCRko se zakladni pruzinou je spis mekci a kdyz ma 95kg tak to nebude uplne idealni…

        0 0
    • roman 3D  

      jako tip sériovky z kameñáku třeba tenhle Kellys Magic Master 2013 se vzduchovou vidlicí http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/

      0 0
    • Archik  

      co myslíte o tomto http://www.maxbike.cz/…kolo-merapi/, dá se na tom pár věcí i změnit, nebo jsou tam i jiné varianty. Má to kvalitnější osazení než třeba http://www.mojekolo.cz/…s-500-d-2012 nebo http://www.mojekolo.cz/…se-3000–2012, prostě sériové kolo přibližně stejné ceny.

      0 0
      • roman 3D  

        ty kola nemají vidlici

        0 0
        • Archik  

          No pokud bych u prodejce řekl že bych chtěl jinou neměl by být ( pokud budou normální) problém ji vyměnit a tuto odkoupit, alespon se sedlem a řídítky v tom problém není. Co by si mi doporučil za vidlici chápu že vzhledem k mé váze (95kg) to chce asi něco pořádného. Každopádně proti tomu co mám na SUBu bude asi vše lepší.

          0 0
          • roman 3D  

            každopádně vzduchovou viz odkaz na toho kellyse, takže alespoň Suntour Raidon či ještě lépe Epicona

            0 0
    • Archik  

      Tak změna finanční situace se změnila nacpáním peněz do auta. Takže už jen poslední dotaz myslíte že se vyplatí koupit si alespoň nějakou tu lepší air vidlici, nebo je to skoda peněz pro takové kolo? Na nové teď nebude musím zas naspořit.

      0 0
    • PetrKovar6  

      Zdravím,

      rád bych získal nějaké osobní informace o tomto kole.

      http://www.srovname.cz/…en/k.2326120

      Vážně uvažuji o jeho koupi a Vaše názory by mi mohly pomoct se rozhoupat.

      Díky,

      Pter

      0 0
      • KubaBajk  

        Co se týče poměru cena/kvalita, tak podle mě je to slabota. Brzdy jsou základní, kola jsou prakticky lowend. Vidlice má jen 100 mm zdvihu, u čehož ti můžu slíbit, že ti začne nedostačovat už po jedné sezoně, pokud budeš jezdit čím dál víc.

        Cena kola není vysoká, ale myslím, že za i za tyto peníze lze pořídit kolo, které bude o řád líp osazeno, nehledě nato, že bych dnes nekupoval celopéro pod 120mm zdvihu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.