• hanz1971

    Dobrý den. Chtěl bych požádat o pomoc při výběru dětského MTB kola pro 9leté dítě. Chtěl bych kolo tak do 9000 Kč. Rozmýšlím se mezi AUTHOR Mirage 24" 2013 a GT Aggressor 24" 2014. Můžete poradit třeba i díky zkušenostem?

    0 0
    • Toman  

      U konfekce za tuto cenu toho moc nenavymýšlíš. Hlavně ať to kolo nemá velké, ať jdou lehce brzdy, kratší kliky, gripy menšího průměru, aby to mělo dětskou silou využitelné převody.

      Raději pevnou vidlici, než dvouapůlkilové nefunkčí těžítko.

      0 0
    • Erknold  

      Dítko ještě nemám, ale dost tu lidí píší o tuté značce pro dětská kola http://sprinterbike.cz/index.php… Jen tuto kolo v serii je o 1,5 kg lehčí než author. A jelikož stojí 5900, zkus pohledat ještě ve vyhledávání asi „patar“, měl by to být chlapík, který staví dětská kola na zakázku. Třeba by to vylepšil za těch 3100 do limitu a dostal by se pod deset kg a nebo funkčněji dále ;)

      Jo a barvy se nelekej, tuta mi přišla pod ruku jako první :)

      0 0
    • Drno  

      Jestli je ditko vyssi postavy, da se uvazovat o stavbe 26 palcovky na hodne malem ramu s pevnou vidlici. Vahove to vyjde lip nez ta 24, kde je maly vyber komponentu se slusnou hmotnosti (napr. plaste).

      0 0
    • marbl1  

      Devítileté dítě z 24 kola brzy vyroste. Také bych doporučil menší 26 kolo. Jediný komponent, s kterým bude problém, budou dlouhé kliky. Zkrácené se špatně shání.

      0 0
      • Honz8t  

        Suntour má slušné krátké kliky, myslím JCX nebo podobně. Bohužel jen na 4 hran.

        0 0
    • enregistree  

      GT bude podle me dost tezke. Author lehci, ale ma celkem vysoky ram – pro vysku 125 cm je nevhodny.

      Resil jsem to loni, a vybral jsem Superior 24. Vymenil jsem kliky za kratsi, sundal jsem presmykac a dal jeden 32T prevodnik. S kazetou 11–34 dostatecny rozsah.

      Nebo Orbea s pevnou vidlici. Ty pruzinove vidlice jsou pro dite horsi nez pevna.

      Kolo 26 palcu je na vysku tak od 145 cm.

      0 0
      • marbl1  

        Moje dcera jezdí 26 kolo od 8 let a v té době určitě neměla víc než 130 cm spíš míň. Je sice pravda, že kolo prošlo maximálním zkracovacím tuningem, ale takhle paušálně, že 26 kolo je od určité výšky, se říct nedá.

        0 0
      • agapornisek  

        Ma dcera, 9 let, jezdi take na 26. Velikost ramu 14. Co je dulezite, je spokojena. Kolo v terenu ovlada naprosto s prehledem. Jo a ma nejakych 135cm…

        0 0
      • enregistree  

        OK, diky za info, je mi jasny, ze to jde.

        Kolo 26 palcu je na vysku tak od 145 cm, pokud chcete, aby dite melo prostor nad horni ram. trubkou, kdyz stoji nohama na zemi.

        Souhlas? :-)

        0 0
        • marbl1  

          Zakladatele vlákna zajímají zkušenosti rodičů, nikoliv teorie. Pokud by se mu podařilo koupit 26 s nízkým slopingem , s kratším rámem a klikami, nebude muset řešit větší kolo za 2 roky, ale třeba až za čtyři případně i později. Takže teoreticky pravdu máš.

          0 0
        • agapornisek  

          S tím souhlasím. Naše dračice když si stoupne, má to akorát. 14 rám úplně v pohodě. U kluka nám 24 vydržela rok a to je dost neekonomické.

          0 0
          • Edwin  

            Když ho koupíš jetý, tak za rok ho prodáš s minimální ztrátou, jestli vůbec s nějakou. Podle mě je neekonomické kupovat v těchto kategoriích nová kola.

            Třeba já vloni koupil Agang Capo 20 za 1700,– (jedno z nejlepších kol v této kategorii) v super stavu bez dalších investic, hezky mi do toho doroste a odjezdí i druhej a pak ho určitě ještě za pár stovek prodám. A když ne, tak mě to taky mrzet nebude.

            0 0
    • Mark-H14  

      Záleží na tom zda máte další dítě, které bude 24" dědit. Je fakt, že 24" má moje malá dcerka od 7 let a je fakt drobná.

      Jak píšou ostatní, záleží také jak je dítě šikovné a jak to s kolem bude umět. Pokud je to malý dravec a neodradí jej občasný pád a odřené koleno, tak bych už také uvažoval o malinké 26". Pokud bude dědit druhé dítě, tak bych bych šel, byť jen na rok do 24".

      Synek na 26" s 16" krátkým rámem (Merida v rpofilu) také lítal od 9 let.

      Třeba 24" Orbea (v profilu) má sériově 10,3kg a je zhruba 1OOO,– kč nad tvým limitem (kupovaná v Polsku).

      Obecně jsou 24" těžké krámy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.