• Jirikus

    Ahoj Potřeboval bych poradit s výběrem 16" dětského kola. Na jaro budu potřebovat (ne pro sebe), tak někdy v zimě bych ho koupil, tak abych byl připravený. Všechna kola, co jsem zatím našel měla hi-ten rám i vidlici a hmotnost podle toho kolem 11–12 kg, což je dost katastrofa, jediný hliník jsem našel tenhle specialized. www.mtbs.cz/katalog06.html?… Tak jestli někdo zná ještě nějaký jiný, popřípadě i ocelák s nízkou hmotností, tak ať mi poradí. Mohli by mi ti, kdo už 16" kupovali, napsat model a hmotnost kola, jestli teda vážili, abych věděl, jak na tom ty kola jsou obecně? Dík za odpovědi.

    0 0
    • Jirikus  

      Tak to tady opravdu není nikdo, kdo by měl zkušenosti s dětskými koly?

      0 0
    • racker  

      ALE ANO, MÁM S TÍM ZKUŠENOST – A VELMI NEBLAHOU. Mám doma 7 letou holku, po mámě velmi drobnou postavu, nicméně do bikování je velmi hrr už několik let – po Brdech se mnou jezdila už v pěti. Koupit rozumné= kolo v 16" se mi nepodařilo a se šaltrem už vůbec ne. Jediná možnost je nechat ho postavit – a na cenovou nabídku se raši ani neptej, pohybovala se od českých výrobců kolem 40 – 50 tisíc. I když nejsem zrovna socka, tohle mi přišlo hodně. Vyřešil jsem to obyčejným Authorem Vital. Přišel mi geometrií a celkovým provedením jako přechodná záležitost nejrozumnější, i když mi toho drobka přišlo bez přahazovačky opravdu líto. Řešil jsem to tím, že jsme jezdili v rovinatých terénech – a docela se to vyplatilo. Neznechutil jsem jí a najezdila nějaký objem, který se teď začíná hezky vracet. Od letoška má dvacítkové RAVO, je na ní ještě trochu větší, ale ujede ho. Mimochodem – ještě větší problém bude, podle toho, kdo na tom bude jezdit, s geometrií – např ten Specialzed, který uvádíš, bude pro nějaký náznak sportovního posedu dost nevhodný – myslím. Ale možná se pletu. Z tohoto důvodu jsem volil v 16" zoho Vitala a vyměnil na něm pár komponentů (např. řídítka – příliš široká a nevhodné gripy). Co je problém – to jsou kliky. Ony jsou totiž na tyhle šprčky moc dlouhé. Přiznám se, že jsem to nakonec neřešil, znamenalo by to potom i změnu převodů a nakonec bych se dostal k tomu biku na míru. Takže tak…

      0 0
    • jjjj  

      Pre 2 deti mám kúpený 16" Giant a 16" Author Vital. Váhovo je Giant ťažší, Author som pre malú hľadal práve podľa váhy (priznám že odhadom v obchode…)

      Každopádne ma tiež prekvapila váha tých krpatých bikov :(

      0 0
    • Thidney  

      máme doma toho spešla ročník 04, hliník váha cca 11 kg za tu cenu spokojenost. Dětem se na něm jezdí dobře, byť není růžovej a nemá košík na panenku .-))

      0 0
    • Lump83  

      Dětská „16“, jo? :-) Já jezdim na „15“ a dítě už teda nejsem :-)))

      0 0
    • Jirikus  

      Díky všem, jak vidím, ten hliníkový spe (Specialized A1 Premium Aluminum) je na tom s váhou asi podobně jako ty hiten ocele, holt prostě všechno 11–12 kg, Ach jo. A při tom by asi u těchto kol nebyl problém jít tak kolem 7–8 kg, jenže asi není proč.

      0 0
    • Jirikus  

      Teď jsem se díval na toho Artura a váha 9,1 je v poho, to se dá. Tak to vidím na něho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.