• srato

    Zdravím vespolek. Vybírám první kolo pro syna ( právě 4 roky, 107cm) Doteď jezdli – a stále jestě jezdí – na odrážedle JD Bug a na příští sezónu bych ho chtěl přesunout na kolo. Na základě přečtení spousty diskuzí se vyrýsovalo se několik favoritů.

    Specialized Hotrock, Superior Kid (model Racer se už zřejmě nevyrábí), Apache XC16, Author Stylo a snad ještě doporučíte ještě nějaké. Nechápu, ale zdá se že sehnat takové „lepší“ dtské kolo bazarově snad ani není možné a tak to nechci vzhledem k ceně uspěchat. Samozřejmě že finální slovo bude mít kluk :)

    0 0
    • heerer  

      supa mam, ale asi starsi pro svoji holku, jeste jsem nezvazil – zkusim a dam ti vedet. Nicmene na tak maly kola je to dost tezky…:-/

      Zatim jsem dal s dcerkou(3,5) 2 jizdy a ac na odrazedle litala jak diva, tady nevi do driv – slapat, ridit, drzet rovnovahu, tzn jsem rad ze budem trenovat na zimu aby jsme v lete jjiz dali jizdu spolu:)

      Ostatni kola ti reknou asi jini, nejake vlakno o 16tce tady je…

      ps. ja toho supa sehnal za 1700 jeteho na mimi:)

      0 0
    • roman 3D  

      myslím že tento Sup 16 by se mohl líbit, na živo vypadá ještě lépe http://superiorbikes.eu/…-sup-16.html

      0 0
    • Darkson  

      Ahoj, my jsme vybírali nedávno a zvítězil Spešl Hotrock, nikoliv díky náklonosti ke značce, ale je z hliníku a tudíž lehčí než oceláky. jízdní zkušenosti budou až za měsíc:-)

      0 0
    • o.1  

      Co sa tyka vyberu bicykla, po skusenostiach so skusanim roznych pozicanych by som povedal ze to netreba prilis riesit, ono medzi tymi „lepsimi“ a hociakymi inymi je pre dieta rozdiel iba taky ze ziadny :-)

      0 0
      • saintjv  

        Mame doma toho SUPika. Maximalni spokojenost. Vahove i vzhledove splnil pozadavky.

        0 0
    • Edwin  

      My máme toho spešla hotrocka. Koupili jsme ho jetýho. Kolo je to super, oproti ostatním je lehčí, ale jak už zaznělo, asi nemá moc smysl to řešit. Do novýho bych ty prachy nedal. Taky souhlasím, že jse důležitá průprava na odrážedle (rovnováha) i tříkolce (šlapání). Přechod pak byl opravdu okamžitej. Taky se mi osvědčila ta tyč na přidržování při rozjezdu a dobržďování.

      0 0
    • Neoš  

      Já koupil Spešla Hotrocka dceři a žádná sláva to teda zas není.Řidítka svařený nakřivo + nutná úprava hlavka.Váhově to vyjde nastejno jak ten Sup nebo Trek JET 16. Ty mají aspoň blatníčky a ochranu rámu.

      Dcera přešla pěkně z odrážedla, tak cca po 50m. Horší to bylo z bržděním a rozjížděním. Dostala ho ke 4tým narozkám a 3–4dny se na něj jen dívala a pak si sama řekla, že to chce zkusit.

      0 0
    • Neoš  

      Jo a hlavně nedávat ty boční přídavný kolečka. Ty jsem ji radši ani neukazoval. Ségra je synovi dala a pak bez nich nechtěl ani jezdit.

      0 0
    • firefighter32  

      Já malému koupil před 2,5 lety od Leader Foxu v hliníku (rám, vidle ocel) tohle: http://www.sportsefcik.cz/…-model-2010/?…

      a malý byl spokojený, nalétal na tom hodně km. Boční kolečka jsem hned sundal a přechod z odrážedla na tohle kolo trval asi 10 minut, pak bylo pár drobných pádů a během 2 dnů už na tom jezdil jak drak.

      0 0
    • Shoty  

      Ahoj, nemá někdo aktuálně solidní 16 pro kluka na prodej?

      0 0
      • Patar  

        . Jakékoliv množství s NEXUSEN 3 speed na ráfcích DRAGON- L7

        0 0
        • Patar  

          NEXUS INTER 3, Ráfky DRAGON- L719, Alu rám 9", barvy : ZELENÁ , ČERVENÁ , BÍLÁ.

          PC blbne.

          0 0
    • lalajda  

      16" bude mít maximálně na rok, tak to nemá dle mé zkušenosti do kola investovat.

      Můj kluk na 16" jezdí od 3–3/4 do 4,5 a na jaře již určitě sedne na 20tku, kterou bude mít dva roky. Na 16tce bez převodů dal i 15km (s pomocí :-) )

      0 0
      • Shoty  

        Já mám právě kluka – 3a3/4 roku, na 12ce jezdit moc nechce, ani se mu nedivim, je to nějaký shit s plastovým kolečkama – půjčka od známých – a radši jezdí na odrážedle ( yedoo too too ). Vím, že to kolo není na dlouho, proto se mi nechce utrácet 5tis za specialized hardrock, i když to všichni popisují jako nej. Takže tak…

        0 0
        • lalajda  

          Na jaře se toho 16" kola budeme zbavovat. Není to žádný zázrak, ale je plně funkční a něco se s ním dá ujet.

          Mám k němu případně i tažnou tyč. Pošli mi mail a můžu Ti poslat fotku.

          0 0
    • zzd426  

      zdravím taky jsem vybírali, nakonec se mi podařilo sehnat superior sup16 za 2200, téměř jako nový. tady u těch kol je potřeba sledovat každý den inzeráty a hned se ozvat, většinou bývají lepší kola do dvou dnů pryč. jinak pozor na spešla hotrock> zkoušel jsem ho od známých, a zdálo se mi že malý musel šlapat strašně rychle aby jel, téměř jako na dvanáctce… tak jsme udělali jednoduchý test a zjistili jsme že ten spešl má mnohem lehčí a pomalejší převod než ostatní šestnáctky… takže na delší vyjížĎky asi nic moc. proto jsem nakonec zvolil supa. na cesty a cyklostezky má ideální pláště, hladké a rychlé. do terénu s dítětem se dá stejně jen za sucha, takže klasiky 2,25 palcové drapáky na dětských kolech jsou úplně k ničemu. a na co jsem úplně čuměl bylo když jsem za šlapáto chtěl roztočit zadní kolo > necítil jsem téměř žádný odpor, fakt jsem koukal…

      0 0
      • Patar  

        Těch konstrukčních nesmyslů je u těchto kol více- např. kliky 95 mm pro nohu 40 cmm ež 47 cm.

        0 0
        • zzd426  

          Pane Patar problém je v tom že lidé nechtějí (ani já) vrážet do kola na jeden rok 4–6 tisíc. jsou prostě regiony, kde si to lidé nemohou dovolit, jinak bych zajel do brna a navštívil bych vás. sháněl jsem i starší kolo od vás, bohužel nenašel jsem. jinak měl by jste udělat něco s reklamou, kdyby nebylo těchto stránek tak bych o vás ani neslyšel. Navíc lidé kupují kola i podle toho aby se jim a dětem líbila, bohužel na vašich stránkách jsem nenašel ani jednu fotku vámi poskládaná šestnáctky > to je chyba :( jinak si velmi vážím toho že se snažíte dělat něco i pro děti > palec nahoru :)

          0 0
          • Patar  

            Dobrý den , prodávám kola výhradně na základě referencí a reklamu nepotřebuji. Ostatně na našich stánkách je k vidění žlutá šestnáctka typu GAZZELLE z loňské a předloňské montáže, osazená Nexusem. Upravovali jsme takto i šestnáctkové Authory ( i když tuto značku neprodáváme), které jsou nepoměrně lépe konstruovány, než ostatní profláklé značky ne českém trhu. Co se týká délky klik pro 16" kola , tak je to individuální dle způsobu užívání,počáteční velikosti dítěte ,navoleného základního převodu ,možnosti přenechání mladšímu sourozenci atd.Pak se délka klik pro výše uvešdenou délku nohy pohybuje v rozsahu 110 až 127mm Při noze 47cm a více již doporučujeme dvacítku, kde je již vhodné instalovat kliku 140mm. Důležitým faktorem z důvodu bezpečnosti (daným také předpisem pro certifikaci) je úhel náklonu kola od vertikálu min. 30°

            0 0
            • Lišák  

              Důležitým faktorem z důvodu bezpečnosti (daným také předpisem pro certifikaci) je úhel náklonu kola od vertikálu min. 30°

              Jaká to má důvod?

              Dík. L.

              0 0
        • zzd426  

          mimochodem jaká velikost klik by pro tyto děti měla být?

          0 0
      • vzduch  

        Neměl byste někdo na prodej toho SUPA 16 nebo něco obdobného? Dcerka, 3,5 roku má Specialized 12 a už je to na ni malé.

        0 0
    • VojtikBo  

      Při výbětu dětského kola řeším otázku délky klik a velikosti převodu. Vybírám mezi

      Auhor Stylo, kliky 102 mm, převody 32–16, váha 7,5 kg, vzadau torpédo

      nebo Frog 48, kliky zatím nemám info, převody 36–16, váha 6,9 kg, vzadu V-brzda.

      Syn má 3,5 roku, výška 103 cm, výška v rozkroku 43.

      Prosím umíte to někdo posoudit.

      Děkuji

      0 0
      • VojtikBo  

        Frogbikes neuvádí ke svým kolům geometrie, tak tu délku klik nelze z ničeho vyčíst. Prodejce mi píše mailem, že kliky na Frog 48 mají 12 cm.

        0 0
        • VojtikBo  

          Už jsem našel na stránkách výrobce Frog technickou specifikaci. Správné údaje frog 48 jsou:

          délka klik 114 mm

          počet zubů v předu 34

          počet zubů v zadu 16

          0 0
    • oddie  

      Specialized Hotrock 16 z aktuální nabídky – viděl jste to někdo? Přišel mi voucher od Skibi, tak koukám, co maj za kola, a v 16 tam maj jen tohle, ale úplně jsem se vyděsil, když na to koukám. Váha děsná, kliky z ohnuté tyče, to si u Spešlu dělaj legraci, ne?

      0 0
      • honhav  

        poradi nekdo kde sehnat kratky kliky za rozumny peniz? na stavajici 16 jsou 140 na ctyrhranu a je to hrozne dlouhe…

        0 0
      • Lišák  

        A kolik aktuálně váží? Naše mělo 8kg. Taky kliky z ohnuté kulatiny. 8kg za tu cenu mi nepřijde moc. Podívej se na cenově srovnatelná kola 16".

        0 0
        • oddie  

          V jednom popisu maj 9,6kg, v druhém popisu 8,6kg, těžko říct, čemu věřit. Nakonec jsem vzal starší model z inzerce, ten má 8kg bez těch přídavných koleček.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.