Vidlice 100 nebo 120mm, kotoučovky a přední osvětlení

9 nepřečtených
  • Wilderness

    Ahoj, mám kolo Specialized Hardrock Sport (15“, ale mi vyhovuje) z roku 2005 a podařilo se mi zničit vidlu. Trochu jsem si fórum už pročítal a mám pár otázek:

    1. Vidlice – už jsem tak nějak rozhodnutý pro Epicona – z toho, co jsem vyčetl, mi bude bohatě stačit (a na lepší stejně nemám). Kdesi jsem tu četl, že zdvih nové vidle by měl být maximálně o 30mm vyšší, než u té původní, což mě trochu nahlodává pro 120mm verzi, která už by nebyla o tolik dražší. Má to smysl? V terénu jezdím docela hodně (poměr silnice/terén řekněme 6/4), ale fakt nejsem schopný posoudit jestli to k nčemu bude, proto se ptám. :)

    Tedy: Epicona 100 nebo 120mm? Příp. něco jinýho do 3000 Kč?

    1. Chtěl bych přejít na kotoučovky, z finančních důvodů jenom na mechanický, asi Avid BB5. Ale na kole na to nemám náboje, tak jaký doporučíte? A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli bych musel měnit kliky apod., protože na mým kole jsou spojený s přehazkou (teda možná nejsou, ale vypadá to tak, viz http://bit.ly/VBnCW), což by v případě výměny byly další $$$ navíc :-(.

    Jaký náboje?; Musím měnit kliky+přehazky?; Vejdu se celkově do 4000, maximálně 5000 Kč?

    1. Někde tady na fóru jsem četl o tom, jaké máte osvětlení na kolo a byly tam tipy na nějaký baterky z DealExtreme, co stály okolo $40, jenže teď to tady nemůžu najít a na DX jich je plno. Protože za tmy jezdím teď docela často, chtěl bych si dát jednu nebo dvě na helmu. :)

    Který světlo z DX do $40 je ten bestseller? 

    Předem díky za odpovědi, doufám že nevadí, že to je v jednom tématu :-)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.