• Joza

    Můžete mi poradit, jakou vidlu pro 95kg živý váhy??? tak do 5tis.

    0 0
    • wendak  

      www.koloshop.cz/index.php?…

      já bych šel do týhle

      0 0
    • borda  

      rs tora, ale stoji tak 6 :-(

      0 0
    • Maadaf  

      Mam 90 kg a jezdim vzduchovou Toru. Pokud ti nevadi vyssi hmotnost vidle a malinko vyssi cena, muzu doporucit.

      0 0
    • kout.jk  

      mám taky 90kg a doporučuju ti aspoň vyzkoušet to co mam já. (vyjde sice na 5500). Aby jste nemuseli koukat do profilu sr suntour epicon vyladěný v tuning test.

      0 0
    • Trojci  

      Klidně i marzoška.. u těžkýho člověka přijde ta vstupní hranka do akce vidlice celkem vhod.

      Jo, z vlastní zkušenosti bych doporučil něco s progresivním chodem – ROZHODNĚ NE PRUŽINOVKU

      0 0
    • petrun  

      S takovou váhou raději vzduchovou. Pružinový jsou v základu měký : Black Platinum sada pružin extra měkká modrá 59 kg a méně Black Platinum sada pružin měkká modrá 59 až 68 kg Black Platinum sada pružin střední červená 68 až 77 kg Black Platinum sada pružin tvrdá žlutá 77 až 86 kg Manitou na Blacka z výroby standartně dává červený pružiny. 68–77 kg to je na skřeta, pořádnej chlap váží víc.

      0 0
    • Cortez  

      Vzhledem k tomu, zes nenapsal vubec nic na co to chces atd. tak radim Ruxe 06 na 130mm. Tuhost slusna, lepsi nez Tora. Hmotnost asi 2.5kg…Tora 302 U-Turn vazi taky skoro dva a pul. Nehlede nato, ze Ruxe si muzes dofouknout vzduchem, pokud by byl moc mekkej. Zakladni pruzinova Tora 302 je na 90kg naprosto nevyhovujici, pze zakladni standardne montovana pruzina je cca do 70 kg. Ja mam jehce pod a staci na miste skocit na predni kolo a des na doraz (i na 130mm). Mohla by to vyresit nahradni pruzina ale ta original U-Turn stoji okolo 1100kc..jestli se da nechat nekde umotat za pakatel nevim, pze ta pruzina je nepravidelna – kvuli tomu sroubovani U-Turnu. Kazdopadne by ses dostal nad cenovy limit.

      0 0
      • gyngy  

        S tym mozem len suhlasit. Pruzinu do tory 302 som kupoval z usa (www.aebike.com) za 1030 kc. Vazim 92 kg a cervena (original) pruzina bola absolutne nevhodna. Teraz s ciernou to je paradicka! Ak si z Prahy, mozeme sa stretnut a vyskusas si to nazivo.

        0 0
        • Martinson  

          No já teda nesouhlasím. V Toře 318 mám červenou pružinu, moje váha se motá nad 90 kg. Zdvih na plno na 130mm, sag po nasednutí cca 25%, pohodlný žehlivý chod.Neskáču, někdy jen tak poskočím, párkrát jsem jí dal na doraz při nějakým sjezdíku , ale beru to jako daň za pohodlí. Vyzkoušení o stupeň tvrdší pružiny by mě docela zajímalo, třeba by to bylo ještě lepší.

          0 0
          • MlokCZ  

            To bude jízdním stylem, já bych na tom byl stejně jako ty, tedy byla mi na mojí váhu 70kg ta červená pružina příliš tvrdá. Ale pokud skáče nějaké větší skoky, tak to tak být může.

            0 0
            • gyngy  

              Prave, ja si velmi rad poskocim, a dost casto som isiel nadoraz. Pri zjazdoch to bolo dokonca pravidelne na doraze :-(. Ono ak som sa nahol nad riadidla a „zatlacil“ na vidlu, tak isla nadoraz. Dalsia zla vlastnost slabej pruziny bolo hupanie sa pri slapani, a to stvalo.

              0 0
      • Otelo  

        No pruzinova Tora ma 2200g, to je od 2,5 predsa dost daleko. Ja s mojimi 82kg som na Tore 318 s cervenou pruzinou nemal problemy, prave sa mi zda este trochu tvrda, ani ja ani tazsi clovek sme ju nevedeli dostat na doraz.

        0 0
        • Cortez  

          Mezi 302 a 318 jsou dalsi rozdily krome Motion Controlu, a temi jsou hmotnost (318 je lehci), pouzity materialy (318 ma napr. CrMo kluzaky, nektery OEM kusy mely tusim i hlinikovej sloupek) a dalsi. Konkretne ja u svoji 302 s trochou bahna navazil tech necelejch dva a pul, katalogova je cca 2.4kg. Jinak s tou pruzinou se mi to nechce verit, mam okolo 70kg, docela polozenej hlavovej uhel a dat nadoraz neni bohuzel vubec problem, i na miste. Myslim, ze bud mas tvrdsi pruzinu, nebo pritazeny tlumeni komprese.

          2 Gyngy: diky, ale Prahu mam trochu z ruky :)

          0 0
          • gyngy  

            Heh, ta ponuka bola viacmenej pre Joza ;-), ale ak ma hocikto zaujem , nebranim sa kontaktu.

            0 0
          • fousek  

            jestli mas pod 70 kg a dostanes toru z mista na doraz tak mas mekou pruzinu, ja se standartni ji zmista dostanu tak do 2/3 to musi bejt docela drsnej skok na placku aby sla na doraz (vazim asi 73–74 kg) no a nebo ja mam tvrdou

            0 0
            • Cortez  

              Mam cervenou, mel sem to rozebrany. Predtim byla na tom kole, co mam v profilu a ktery uz neexistuje – tam byl hlavovej uhel hoodne polozenej. Momentalne(snad docasne, jen co budou penize) je na LF Cocaine (fotku v rozestavenym stavu sem na BF kdysi vkladal), na kterym se ten hlavovej uhel spravil do normalni hodnoty, zato jde fakt lehce jit nadoraz, staci skocit 4 schody, nebo poradne s vidli „zapumpovat“..

              0 0
      • Maadaf  

        Vzduchovka ma katalogovejch 2071g bez zamykani z riditek. www.cyklozitny.cz/produkt.php?… Neni to tak hrozny jako u ty pruzinovky, ale chtelo by to nejakou hubnouci kuru. Ocelovy nohy jsou holt tezky.

        0 0
      • gemini  

        Zdarec pánové. Musím říct, že jste mě trocha zmátli. Tora 302 pružinová??? Já mám toru 302 eshop.bike­zone.cz/index­.php?switch=de­tail&id=4155&t­rideni=ID_KAT&po­cet=10 a o pružině tam není řeč. Tak jak teda na tom jsem ( vidlu jsem teda fakt nerozebíral, abych se přesvědčil).

        0 0
        • gemini  

          Jinak – mám 110 kg a zatím ( 500 km )ok

          0 0
        • MlokCZ  

          Tak to bys snad měl poznat jestli máš vzduch nebo pružinu. Pokud máš vzduchovou verzi, tak by bylo dobrý si v ní nastavit tlak. A jestli má ventilek, to snad poznáš, to není tak složitý zjistit :-) A 302 se pokud vim dělá pouze pružinová.

          0 0
          • gemini  

            To byla trošku ironie. Samozřejmě poznám vzduchovou od pružiny. Myslím, že pružinu bych asi na takovej tlak, kterej v komoře mám, nenafučel:-)) Proto jsem jako důkaz, že 302 je vzduchovka, pridal odkaz na obchod, kde jsem ji koupil. Jen mě zmátlo, že je tu řeč o pružině na 302, když můj miláček disponuje 302 vzduchovou…Tak že by byly 2 verze??

            0 0
            • MlokCZ  

              A jaké máš ostatní parametry té vidlice, máš ji s motion controlem?

              0 0
              • gemini  

                Má jen regulaci zpětnýho odskoku, nebo jak se to jmenuje. Jinak je úplně holá, mrcha…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak to pak bude opravdu 302 a když ji máš, tak 2 verze jsou.

                  0 0
                  • gemini  

                    Asi to tak bude…

                    0 0
                  • gemini  

                    A teď důkaz nejpádnější:-)) ( konečně jsem využil makro na foťáku:-))

                    0 0
                  • SoLaX  

                    Samozrejme sou dve verze – obe – 302 i 318 – existuji v pruzinove verzi U-turn s menitelnym zdvihem 80 – 130 mm a ve verzi SoloAir (byva nastavena na 100 mm, ale lze jednoduse prestavet na 80 nebo i 130).

                    0 0
        • MlokCZ  

          A ta váha v odkazu by odpovídal 318, teda kdyby byla v gramech (a ještě to nesedí ani přesně s tím co udává RS, tady maj méně, že by už trošku řízlý sloupek?). Ale pokud má 2035kg, tak to je asi nějaká spešl odlehčená verze :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.