• Dzordano_Bruno1

    Milé bikerstvo,

    včera mi dorazil balíček od Sýkory s větrovkou na míru. Pěkně jsem si jí oblík a jel na bike. Nepřekvapilo mě, že jsem se v ní upek, ale to, že člověk když jede na biku, tak se mu větrovka nafouke a člověk vypadá jako kdyby měl ramena jako Stalone :D

    Stává se vám to samé?

    0 0
    • Rychlej turista  

      Zřejmě jsi koupil nějakou divnou věc, co nemá síťovaná záda.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Route větrovka, žádnou jinou nenabízejí a větrovku se síťkou na zádech jsem ještě neviděl. Teda věstu jo, ale bundu?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tak to jo, myslel jsem vestu. Mám ještě trošku zpomalené pohyby v mozku po včerejší pětsetčyřicítce, kdy mi ta vestička hezky posloužila v posledních 35 km v ukrutném protifuku při 14°C a lijáku, kdy jsem měl kola místy až po ráfek ve vodě :-)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            Vestička je perfektní věc a Ty jsi prostě cyklistický démon :D

            Já se právě chystám si udělat výlet z Plzně do Prahy na kole. Pro někoho kilometráž nic moc, ale pro mě je 120km docela dost, tak uvidíme. Proto se taky ptám, jak to máte všichni s větrovkou, aby mě nic nepřekvapilo až budu mimo domov.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Tohle nemám. V létě si vystačím s tou vestičkou. Pak až normální hadry do nižších teplot okolo 10°C a do trvalého deště Gore-Tex.

              0 0
              • drbo  

                co mas za gore bundu na kolo, kdyz uz jsi to nakousnul ?

                0 0
                • JakubCh  

                  A co máš za vestičku ? :D

                  Co říkáte na tuhle ? http://www.kupkolo.cz/…na_2837.html

                  0 0
                  • Dzordano_Bruno1  

                    Vestička službu udělá:) Ale mně osobně by hodně vadil chlad na paže, proto jem dal přednost větrovce:)

                    0 0
                    • JakubCh  

                      Já se potím, i když je –10°C, asi jsem rodný brácha ledního medvěda :D. Větrovka je supr, ale uvažuju na okraj podzimu vestičku (případně na letní večery). Větrovku beru do většího sajrajtu, ale na delší vyjížďky ji vozím vždycky – to je myslím i Tvoje otázka. Nikdy nevíš, co přijde…

                      0 0
                      • Dzordano_Bruno1  

                        Právě. Například je větrovka supr v tom, že jí zmuchláš, dáš do zadní kapsy u dresu a jedeš. Pak, když sedíš někde venku a svačíš, tak si jí oblečeš a neofoukneš. To je opravdu výhoda tohoto kousku oblečení:)

                        0 0
                        • JakubCh  

                          Přesně tak. Já teda vozím vždycky minibatoh kvůli camelu (je to šíleně návykové), takže větrovka je připevněná na něm. Ale když není takový Slota, počítám, že vestička bude fajn – zahřeje, ale zas se nebudu potit.

                          0 0
                          • Dzordano_Bruno1  

                            VEstička Tě moc nezahřeje, ta opravdu jen odklání studenej vítra, abys neofouk a nepodhclad od studenýho větrupři jízdě. Ve vestě se dá jezdit dlouho, ve větrovce se člověk prostě zapotí:(

                            0 0
                      • maajkee  

                        to máme podobný, taky se potím i v mrazu, takže třeba letos jsem jezdil v tý krutý zimě, v mínus deseti akorát ve funkčním triku a větrovce a bylo mi akorát :D

                        0 0
                        • JakubCh  

                          To bych asi jezdit neuměl, mám prostě zažité, že v tomhle počasí – běžky :D.

                          0 0
                          • maajkee  

                            já běžky taky, ale většinou jen na chalapě v železkách, tady v HK nebejvá sníh, takže jezdím na kole většinou celoročně :)

                            0 0
                            • JakubCh  

                              Já mám kousek do Beskdyd a tam je to super. A hned za městem, když je sníh, a u nás poslední dobou je, máme po stejné trase, jako v létě „cyklopěšinku“, vyjetou stopu. Na odpoledne v týdnu bezva. A jinak, v zimě se chodí na led, sakra chlapi, fičák na bruslích, to je něco…nesmí to být ale veřejné bruslení. A i takový rybníkový hokej, to je bašta :D. A ty posekané ruce a prsty pak :D Akorát letos nevím no, budu se o koleno bát…

                              0 0
                          • Dzordano_Bruno1  

                            Jezdím celoročně a je to pohoda. Jen člověk musí začít krátkýma trasama, aby si vyzkoušel, co na sebe jo a co ne :D Jinak je to krása:)

                            0 0
                  • arcco  

                    Vesta na kolo je super věc, ale je vesta a VESTA. Tuhle z Force jsem objednal ženě a musel ji ihned vrátit. Jedná se o velmi hrubý-nepoddajný „šusťák“-neprofuk, který má otvory pro paže, že by i Stallonemu do vesty foukalo.

                    Koukni na stránky axon

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Axonku mám už hromadu let. Je měkká.

                      0 0
                    • JakubCh  

                      Díky, takže říkáš nebrat, jo ? No na Axon tady lidi celkem nadávali, ale kouknu. Podzim se pomalu začne blížit a snad bude pěkné babí léto…

                      0 0
                      • kubad  

                        Pochybuju ze by tu nekdo nadaval na noveho Axona :-)

                        Je jich tu minimum. Slusna vidle ktera se bohuzel cenou blizi k renomovanym znackam a proto se moc neprodava.

                        0 0
                • Rychlej turista  

                  Mám to i s kalhotama, protože samotná bunda až takový význam nemá (neochrání kolena) a jezdím v tom jen když je opravdu trvalý déšť a zima, ideálně 0 – 10°C. Prostě počasí, do kterého se jinak vyjet nedá. Co to bylo za firmu už nevím, mám to 12 let, byla někde ze Šumperka. Je tam napsáno jen KAMMsport.

                  0 0
    • nobody  

      tuhle mám, je supr a nenafukuje se. Každopádně není do teplého počasí, já ji používám pokud teplota nepřeleze 15st, jinak beru dlouhý dres a vestu. Nebo ji beru s sebou, když má pršet, je celkem odolná dešti.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Jel jsem v ní včera asi tak dva metry, takže uvidíme po delším testování.

        Velikost mám určitě dobrou, protože jsem posílal míry a vše mi vybrala paní v obchodu, takže problém bude u mě. Co musím, ale opravdu říct, že jsou věci od Sýkory špičkově ušitý.

        Ono je opravdu ukrutný vedro! Jsem si jí nasadil ujel opravdu dva metry a lilo ze mě, tak jsem jí rozep a to byl možná ten největší problém.

        0 0
        • nobody  

          na větrovku musí být teplota taková, abys ji měl zapnutou. Pokud ti je v ni teplo a máš ji rozepnutou, je to víc na houby než když ji nemáš vůbec )potom raději použít vestu). Od Sýkory mám hodně věcí a jsou opravdu precizně ušité.

          0 0
    • JakubCh  

      Ahoj, no smůla. Já měl 3 roky zpět velké štěstí, koupil jsem si v TESCu perfomance větrovku Cherokee (z edice sport wear mám i trička, kraťasy a na sport super), stála mě 600– a spokojenost největší ! Větrá, až se divím, má jemnou síťku, která je velice příjemná – v bundě se člověk nepaří a nějak ho nedře. Bunda sedí a nenafukuje se. Jediné, co mě sere, je kapuce, vždycky ji musím do bundy srolovat, pak v pohodě. No a snad to, že při posedu na kole má lehce kratší rukávy, tak 3 cm nad rukavicema mám holou ruku, ale nikdy mi to nevadilo, mě holt není zima nikdy, pokud nejsem nemocnej (to je jednou za 3 roky na týden asi:D). Bunda je po zmačkání malinká, lehká…super Letos na jaře jsem zpychnul a chtěl koupit Craft bundu za 1500-, zkusil jsem ji v prodejně chvilku v ní pochodil, pak se rozloučil a ušetřil prachy – na omak stejné, matroš stejný, stejně hrubá, stejně velká po zmačkání…snad lepší střih, více cyklistický + kapsy, ale jak říkám, moje „Šárka“ mi vyhovuje výborně a tahle by mi nedala dohromady nic nového, ale stála by 1500-. Jak na kole, tak při běhání, i pěšky na horách mi bund auž 3 roky skvěle slouží a stále jako nová – a to ji peru hodně často. Nevěřil bych, jak bunda za 600– může výborně sloužit ! Hodím sem její fotky, třeba ji někde v TESCU mají pořád, pak vůbec nevájete a vemte i třeba jako záložní. Opravdu, jediné mínus, ale mě absolutně nevadící, může být ten necyklo střih . Ale na záda mi nefouká, celkově opravdu ok, snad ty ruce, ale taky mi to nevadí. No a to, že nemá cyklokapsičky atd., taky mi to je šumák…materiál – vrch nylon, vnitřek – síťka – polyester.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Vypadá dobře. Já jsem si právě pořídil první cyklo větrovku a tak doufám, že taky dobře:) Jak říkám, zatím nejsou zkušenosti. Je ukrutný vedro na to jí testovat.

        Hodně jsem se najezdil vě větrovce z hannahu, značku už opravdu nevím, jenže problém byl v tom, že když člověk začne makat, tak ¨má mokré rukávy.

        Přemýšlel jsem jakou větrovku vzít a odkud. Potom jsem si objednával věci od Sýkory a tak jsem to vzal při jednom a objednal celou výbavu.

        A s věcma z Tesca mám taky zkušenosti. Všechny kladné. Koupil jsem tam hodně věcí za levno a ty mi pořád slouží. Ruzné tašky, oblečení a vše mám opravdu řadu let a nemůžu říct ani slovo proti. Někdy mi až přijde, že jsou to totžné věci jako nabízí dražší značky.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Asi za to zde budu zadupán do země, ale tu včerejší pětsetčtyřicítku jsem v pohodě zajel v kraťasech ze sámošky, bez kšand a ještě k tomu za pouhé dvě stovky. Má totiž tak ukrutně dobrou vložku a střih, že delší švihy už dávám jen v nich. Takže rozhodně neplatí, že čím víc peněz, tím víc kvalita. Kolikrát bych řekl, že je to spíše naopak, jako v tomto případě :-)

          0 0
          • JakubCh  

            Správný přístup :) Kraťasy sháním taky, jezdím v normálních sportovních, ale docela bych chtěl sehnat nějaké levnější a ideálně volné. připadá mi, že ty volné značkové jsou nekřesťansky drahé.

            0 0
          • JakubCh  

            Jinak, TESCO věci…když je stejný materiál a neodflákne se úplně střih a ušití…je rozdíl v ceně šílený, ve funkčnosti zanedbatelný. Já jsem s tou bundou skutečně velice spokojený…tak přeju, abys byl taky s tou tvojí.

            0 0
          • JakeF  

            Trošku offtopic… Tou 540kou myslíš 540km? A to jsi jel na Trekovi? A za jak dlouho celkově? Á, už mě to trklo, že ona se jela 24 hodinovka? :-)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jel jsem z dovolené v Ostravě domů. Nijak jsem to nehrotil, takže za necelých 22,5 hod. čisté jízdy, což je jinak docela bída. Jel jsem to na RaceKingách 2,0" nafoukaných malou pumpou jen 2,3 atmosfér, jak jsem teď zjistil. A od Hradce Králové každou chvíli pršelo, takže pokud lilo hodně, někam jsem vždycky zalezl. Až na ten závěr, to už bylo jednodušší tu hodinu a půl to dorazit a zasunout se do vany :-) Takže ty vynucené pauzy mi to protáhly na necelých 28 hodin. Tak dlouho jsem to ještě nikdy nejel, většinou jsem se i s pauzami vešel do 20 hodin :-)

              0 0
              • JakubCh  

                Ty jsi vrah ! Já vzpomínám, jak jsem jel, když mi bylo 17? nebo 18, nevím už prostě, z Harrachova do HK. Přepadovka kvůli jedné slečně, člověk je bblej pořád, ale někdy extra :D. Jak jsem to zajel ve zdraví a kudy, to přátelé fakt nevím. musel jsem se vyhýbat hlavním cestám, ztratil jsem se hodněkrát, kličkoval jsem a jak jsem se nakonec trefil bez GPS, nevím vůbec. Abych pravdu řekl…vyjel jsem nějak v 11h s tím, že tak mezi 15–16h bych tam měl být v klidu…a byl jsem tam v 20h večer, totálně zničený, že jsem ji sotva pozdravil. Tehdy jsem měl cross s pevnou vidlicí, jezdil v normálním tričku a kraťasech, jezdil jsem tak max. 80 km denně občas a myslel si, že tohle bude brnkačka (ono po cestě to je nejkratší asi 90km). Já najel snad přes 160, pokud se pamatuju dobře, asi i věc psychiky, chvilkama už jsem si nevěděl rady…no, u ní jsem totálně odpadnul a spal do příštího poledne, kdy mě vyzvedl otec :D. Takže – výborné „rande“. No a byla to zatím moje nejdelší jízda, dnes běžně dělám 80 km o víkendech, někdy i tak 120, ale víc zatím nikdy. Ale zajel bych to znovu, dneska na to rád vzpomínám. Ovšem, to co ty a tímhle způsobem, smekám. Ale ať každý jezdí pro radost, jak mu to vyhovuje a na co má, zlehčovat se nesmí nic. Někdo jezdí 30 jako vrchol, někdo 500…já nejsem nic extra, spíš bída, ale baví mě to a o to jde snad…

                0 0
    • maajkee  

      Já mám tuhle levnou Forcku z kupkola a sedí naprosto skvělě, nikde nic zbytečně neplandá, má odvětrání na bocích, takže se v ní nepařím, takže moc nechápu v čem teda spočívá výhoda toho, že jsi si ji nechal šít na míru, když ti plandá :D

      0 0
    • funkatron  

      vetrovky sa vacsinou tak nafukuju, takze je to normalne :)

      preto radsej jazdim v tomto

      http://sportful.it/…otection.php?…

      0 0
    • kubad  

      Vetrovka vetsinou dela to co popisujes :-) aby se nenafukovala musi perfektne sedet a hlavne zapnuta. Na kolo celkem k prdu vetsinou staci vesta plus navleky.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Tak to je taky možnost. Ta mě moc nenapdala, ale tak uvidíme, jak se to podá. Unosím jí a když to bude na prd, tak si pořídím tuhle variaci:)

        0 0
      • nobody  

        mi třeba návleky vadí. já raději použiju funkční triko s dlouhým a vestu, když je chladněji tak místo vesty vezmu větrovku.

        0 0
    • Ricci  

      Mne sa vetrovka nenafukuje pri jazde,staci ju poctivo vyplnit svojimi kilami :-)

      0 0
      • JakubCh  

        Toť jest slovo chlapa…ale pak se nesmíš divit, že nejsi Rychlej turista, ale Šneko turista (já)

        0 0
    • jIrI___  

      Větrovka je ta nejhorší a nejnepříjemnější věc, kterou na sebe člověk může navléct. Asi stejně jako pláštěnka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.