• RUMcajs

    Sorry za tak trochu otazku mimo pocasi v CR, ale potrebuju poradit.

    Jezdil jste nekdo v zime, nebo na podzim v budnde s Goretexovou membranou? Videl jsem docela peknou za 250 euro, ale nevim, jestli se neprodre a bude dostatecne vodeodolna i po nekolika mesicich noseni s lehkym batuzkem na zadech {Camelback}.

    Vydrzi to takovouhle zatez, nebo se kvuli kontaktum s popruhy dostane voda na ramena?

    P.S. nepiste o ostatnich materialech, stejne je tady nesezenu.

    Dik

    0 0
    • Ruprecht  

      Mám goretexku určenou přímo na kolo (kratší předek delší zadek). Vydržela cca 3 roky kdy nepustila vůbec vodu, pak začala lehce propouštět (pravděpodobně ve šveh). Ale stále ji používám, není to s tím propouštěním tak tragické . Podle mě to bylo hlavně tím, že jsem ji musel občas vyprat :-) (když už to bláto fakt nešlo oklepat), vliv ba?ohu na funkci jsem nepozoroval (žádné prodřeniny ani nic podobného).

      0 0
    • steel is real  

      gore-tex-u je dost druhu – xcr, paclite, dvouvrstvy, trivrstvy…ale na kolo pocitam, ze bude paclite, cena 250 euro je trochu premrstena to je cena za plnohodnotnou outdoorovou gore bundu, na kolo je jednoducha s prodlouzenymi zady -peknou dela lafuma za nejaky 4.000,– jinak batoh tomu opravdu nevadi – vetsina techto bund je delana pro lidi co nosi batohy a to mnohem tezsi nez je camelback i kdyz treba paclite je hodne odlehceny a ta vydrz tam bude omezena ale ne mesicema :-))

      0 0
      • RUMcajs  

        JJ, ta cena je za plnohodnotnou bundu.

        0 0
        • steel is real  

          v tom pripade se ti nebude hodit mnoho na kolo, nebo aspon ja si numim predstavit, ze bych jel v normalni goracovy bunde s kapuci na kole :-))

          0 0
      • K2  

        Co říkáte na Gelanots? HighPoint nebo Pinguin. Z mého pohledu dobrý poměr cena výkon – srovnávat s GTX nemůžu.

        0 0
        • norman  

          Používám Schwarzkopf Road Runner, s membránou Gelanots. PO slevě za 2700,– Kč. Viz http://www.sportschw.cz/?… Membrána je na chemickém principu, neporézní, jedná se tedy o něco jiného než Goretex. Je lehká, skvěle skladná, má delší záda než předek, plně funkční co se týče odvodu vlhkosti, kapuca je velká tak že se do ní vejdu i s lyžařskou helmou. Nemůžu si ji vynachválit Kvalita zpracování dokonalá ( na rozdíl od řady výrobků tzv. renomovaných firem ,jež převedly výrobu do Asie).

          0 0
    • Glum  

      Goretexovou větrovku vozím 1) v zimě, když je dost pod nulou, 2) i v sezóně, pokud mám jet víc hodin v lijáku. Mám ji asi sedm let, odhaduju, že ji mám na sobě tak 50 x ročně. Voděodolná je pořád spolehlivě. Otěruodolná je taky dost, nepočítám-li případ, kdy jsem se při pádu otíral o silnici (záplaty stojí tolik co půl větrovky). Do extrémních podmínek mám i cyklistické gorekalhoty, ty jsou taky dost prima třeba do rozbředlého sněhu. Tam mám trochu pocit, že sůl od kolen dolů trochu vlastnosti membrány poškodila.

      0 0
    • McBlacky  

      jo jezdím Raptora od Tilaku, bundu jsem měl při různých aktivitách na sobě už více než 100dní a stále pohoda, jen je trochu špinavá a okolo rukávů se už třepí, ale zase dostala takovej kouř že se nedivím, příští rok jdu znova do Tilaku :)

      0 0
      • gummo  

        jo taky mam tilaka ale ultralight a sem snim moc spokojenej. vo raptorovi sem premejslel ma ho kamos tak sem ho nebral, jeste me docela rozhodila jeho cena. ultralight mam druhej rok a dostava vodemne tak na prdel ze uz si trosku zacina stezovat ale porad drzi pohromade nepromokne (nejak moc) a neprofoukne takze spokojenost.

        0 0
        • McBlacky  

          no já ho měl ze známosti v roce 99 nebo 2000 za 6800 :) ale i tak to je kotel cena, jenže dneska vidím, že kamarádi co maj jiný bundy a dávaj jim menší kouř je maj už v tahu (northface, millet, bigpack) a tahle pořád drží a to přes ní nosim běžně těžkej batoh a i jsem v ní lezl párkrát. já mám teda raptor light

          0 0
          • kolda  

            to jezdis v raptoru na kole? v 3 vrstvym goraci, to musi byt poticka:) GTX bunda na kolo mi pripadne trosku zbytecna. Jedine ten paclite, ale ten bude s trvanlivosti dost na stiru pri jinych aktivitach – napr. hory. ja mam taky Tilak, Alpamayo a 100% spokojenost. ale ne na kole…

            0 0
            • McBlacky  

              v pohodě, pod to moiry nebo fleece a klidně jsme jezdili i 6 hodin, bez nějakýho velkýho problému. má dobrý odvětrávání a navíc se moc nepotím.

              0 0
          • Smazaný účet  

            já mam podobně ze známosti lost arrow… :o) ale na kolo jenom vyjímečně, hlavně v zimě. je to xcr, ale já se potim dost takže se zapaří. krom toho se mi nechce furt kupovat spešl prostředek na praní. zatim nepropouští, jen skrz ne moc zakrytý zipy (venkovní prsní kapsy). až na tu ruplou gumovou chytku suchýho zipu na rukávu zatim naprosto ok.

            0 0
    • kralovek  

      Jak je v Irsku? Jo jo … vim co to je stesk po ceskych shopech :o)

      0 0
      • RUMcajs  

        To si nedovedes predstavit, jak se mi styska po obchodech!

        Irsko ma sice plat v eurech a hezky se z toho setri, ale rozmanitost a vyber v obchodech, to by jeden plakal!

        Jsem chtel tu bundu, co je ve Velu na starne 42 {cislo 24 brouku do hlavy}, no a v outdoor shopu meli od Lowe Alpine neco jineho, taky z GTX.

        Zeptal jsem se na katalog, zalohu, objednani atd… No a pan prodavac mi odpovedel, ze jako ta kolekce co tam maji, je objednana pred 9ti mesicema a objednava to nakupci pro vsechny pobocky, a ze objednat z katalogu neumeji, pac ho ani nemaji.

        No, rekl jsem neco o stredoveku a odesel sjem.

        0 0
        • McBlacky  

          mě třeba dost překvapilo, že sortiment firmy Meindl, ač je to firma rakouská, byl v Kanadě!!! nesrovnatelně větší než v ČR :(

          0 0
          • homat  

            není to náhodou německá firma :-)

            Taky mě s…e že se tady nedaj koupit jiný než trekový boty od Meindlu. Chtěl bych si koupit civilní Meindly, budu asi muset vyrazit do západního německa, tam maj prý všechno :-)

            0 0
            • McBlacky  

              já byl přesvědčenej že rakouská, ale to je jedno, pointa je jasná i tak. Mě to taky štve, jejich sortiment je super, a Hudy zatvrzele dováží jen pár modelů :(

              0 0
    • homat  

      už jsem to tady nekdy psal, používám třetím rokem goretexovou bundu na kolo od Gore-bike, jsem s ní nadmíru spokojenej nejen na kole, ale i na běžkách nebo běhání. Neprofoukne a neproustí vodu, na druhou stranu se v ní příliš nepotíš. Normální Goretexovou bundu bych na kolo nedoporučil, hrozně by si se potil. Na chození používám expediční bundu od Mammutu, a jsem mokrej i když neprší, holt špatná volba – (třívrstvej Gore-tex), dobrej na expedici, né na výlety na Petřín. Gore-bike věci prodávají v Bikeexpertu na karláku, kde jsem koupil i tu mojí cyklistickou, tehdy s 50% slevou okolo 3.000,–

      0 0
      • steel is real  

        mam taky mammut – musis si rozepnout ty zipy v podpazdi :-))

        0 0
        • homat  

          ty mám rozepnutý :-) Problém je, že jsem si koupil bundu, kterou nepotřebuju. Byla to moje první Gore-texová, takovej „dětskej“ sen tak jsem chtěl tu nejlepší, což se bez zkušeností rovná té nejdražší. Takže mám bundu, s kterou asi není problém strávit dvouměsíční pobyt v extrémních podmínkách, ale je mi to v Čechách úplně na … Třívrstvej Goretex se láme a já se potím.

          0 0
          • steel is real  

            dneska uz se snad trivrstvej gore nelame – no tak si k tomu kup nejaky skelety…

            0 0
            • McBlacky  

              a letenku do Katmándu :)

              0 0
            • homat  

              praskl rantl na štítku kapuce a trochu záhyby na kraji rukávů. Ta bunda je 6 let stará, a byl to výprodej, takže model bude ještě starší. Nicméně kdykoliv v ní vlezu do outdoor obchodu, tak se mi hrozně věnujou. Mám bundu alespoň jako mimikry horala :-)

              0 0
              • steel is real  

                to je ta oranzovo modra ?

                0 0
                • homat  

                  ta je až teď, tahle byla ještě červeno/černá

                  0 0
                  • defenger  

                    zdravim. Co je Gore-bike? S tím jsem se ještě nesetkal, ani vyhledávač mi nepomohl… Jinak do deště mám kalhoty Kamm-Peloton z goretexu a bundu Warmpece Tornadu z windstopperu.Mám i Tilak Lost Arrows,ale je na kole nepohodlná jakož i kalhoty Schwarzkopf z Gelanotsu…

                    0 0
    • kralovek  

      Tak cos nakonec sehnal za praci? Nestyska se ti uz po domove? Covece za 2 tydny jedu po 9 mesicich do Prahy … sice jen na skok, ale docela se tesim :o)

      0 0
      • RUMcajs  

        Styska, to vis ze jo. Hlavne po pejskovi a trailech. Tady sjem zatim nenasel zadne lesy a singletracky kousek od Corku.

        S hafanem jsme obden dali 30km po kopeckach. Nahoru chrtarna, dolu lehounke FR.

        S praci je to tu tezky. Nemam contract job, vse je na part-time a kdy pujdu do prace opet, to nevim.

        Balim bud software microsoft do papirovych bedynek, nebo HP harddisky do beden. Dobry na tom je, ze prestoze je to monotoni prace, tak clovek potka hodne lidi z jinych zemi, pokeca si, a delaji se tam 12ctky jen 3× v tydnu, takze 4 dny volna. Jednou za mesic se strida smena A a B a jedna ma 6 dni 7 dni volno a druha 6 dni dela v kuse. Pro moje ucely idealni – da se cestovat po Irsku.

        Jedinny co je na tom blby, ze nevim, jestli bududu delat 10 sichet za mesic, nebo jen 2, takze nemam tzv. socialni jistoty.

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.