• froz3r

    jakou brat velikost pro 160cm vysokou slecnu?? dik:)

    0 0
    • Verte  

      Zrovna včera večr jsem na to koukal. Máme doma taky prcka! toto je od Meridy: Velikostí kola se rozumí délka jeho sedlové trubky. Uvádí se v palcích, centimetrech nebo jako označení S, M, L, XL, XXL. Základním parametrem je výška postavy jezdce. Individuální přizpůsobení je potom možné správnou volbou sedlovky a představce. výška postavy v cm
      výška rámu
      do 165 cm
      15", 16", S, do 44 cm
      160–170 cm
      17", 18", M, do 48 cm
      170–185 cm
      19", 20", L, do 52 cm
      185–200 cm
      21", 22", XL, do 55 cm
      nad 195 cm
      23", 24", 58 – 61 cm

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Záleží nejen na výšce, ale i na poměru délky rukou a trupu vůči nohám. Pokud má krátký ruce a dlouhý nohy, vyberte radši kratší rám, než při stejný výšce a dlouhým trupu (rukou). Pak samozřejmě záleží i na stylu jízdy. Turistka často uvítá kratší rám, chrtka SPÍŠ delší až dlouuhý, který by jiná stejné velikosti a podobného stylu ježdění označila za mučící nástroj.

      (Fakt to sem píšu už po X-tý? Jo. Proč Tě nepošlu do.. historie, když se tu velikost rámu pro ženy řešila mockrát? Bo jsem zatím neztratila trpělivost. Ale najdeš tam spoustu názorů, určitě Ti vyhledání ve starších dotazech pomůže. Bude to asi rychlejší než jen čekat, co Ti sem kdo odpoví).

      To jsem Ti moc nepomohla, co? :-)

      Já mám Author ASL 16", čirou náhodou měřím taky celých :-) 160 cm. Představec mám daný negativně. Geometrii najdeš na stránkách Artura, jen Ti ještě prozradím, že si umím v pohodě představit rám o cm delší. 1,5 cm by možná ještě taky šel, na rámu o 2 cm delším bych už asi musela mít kratší představec. Takže pokud by na tom byla dotyčná slečna s požadavky stejně jako já, snesla by asi i 16" výše zmiňované Meridy, možná s drobnou úpravou. ASI to ale nebude na dlouhý rámy, jako např. Ravo, i kdyby byly v malých velikostech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.