• matitr

    Poraďte,chci si koupit slopingovej rám od forta a měřím 174 cm což je skoro přesně na rozhraní jeho velikosti S a M která bude lepší?Díky.

    0 0
    • Bobo  

      Při mých 182cm je mi M (střed/vrch horní rámové trubky 490) dobře, takže pro výšku 174 bych viděl spíš S. Ale jde taky o délku, že jo. Kvůli dlouhýmu rámu jsem zahodil Meridu, i když na výšku byl dobrej. Chce to holt zkusit.

      0 0
    • mfilip  

      Zdravim, potreboval bych poradit. Jsem amater, rocni najezd kolem 3 tkm, merim 165 cm, doposud jsem jezdil na ramu 54 cm, ktery mi vyhovuje a mam vybornou moznost koupit levne slopingovy ram M od Forta urceny pro 175–185. Ram S jsem zkousel a zda se mi jak sajdkara, nejak jsem se na nem necitil dobre. Nemel jsem moznost vyzkouset je na ceste. Ram M se mi zdal pro mne lepsi, sice jsem byl s predstavcem 100 dost natazeny, ale treba ve spojeni s nejakym predstavcem 60 mm se mi zdal pro mne idealni – myslite, ze je to normalni a dela se to tak bezne ? Neznate nekoho, kdo ma velikost 165 cm a jezdi na slopingu M ?diky

      0 0
      • Alty  

        Moje žena měří 163 a má Forta 54. U téhle značky je geometrii třeba vibírat co nejpřesněji, na větších než přiměřených rámech je horší přenos síly a s krátkým představcem se rapidně mění jízdní vlastnosti. Zkus na www.kuota.it najít size manager a tam se ti spočítá přesná geometrie podle tvých tělesných parametrů. Je tam silnice i MTB.

        0 0
        • Petel  

          Ahoj, docela by me zajímalo jak se z kratším představcem mění jízdní parametry. Já jsem si koupil na svou výšku 180 kolo MTB 19,5 Kellys Magnus (mám vcelku dlouhé nohy), a právě pro dost velkou délku rámu jsem vyměnil predstavec 120 za 80. Nějaké zhoršené jízdní vlastnosti jsem nezaznamenal. Je fakt, že na kličkování mezi stromy to není, ale zato ve sjezdech má delší rám super stabilitu a na delší vyjížďky dobře vede.

          0 0
        • killme  

          ten kalkulator na www.kuolta.it je zajimavej. hned jsem to zkusil :)

          0 0
    • DyEm  

      Zdar, mám 173cm a silniční (Fort SLC) rám mám M a spokojenost. Taky jsem uvažoval nad Skem, ale nechal jsem si poradit a je to OK. Představec mám 11cm střed-střed

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.