velikost kola pro dceru - "20" moc veliké - "16" malé - poraďte

36 nepřečtených
  • KláraSys

    Dobrý den,

    budu moc vděčná za radu. Dcera začala vloni koncem léta jakžtakž jezdit na kole vel. 12, ale bylo už malinké. Letos jsme (špatně) pořídili rovnou Author Cosmic 20, je schopná na něm jet, ale nerozjede se sama, bojí se na něm, ze sedla nedosáhne ani špičkami na zem, tyč v rozkroku musí být na špičkách. Nechci čekat, až na něj doroste, ale chci, aby mohla sama bez obav rovnou jezdit (budu za měsíc rodit, nejsem schopná za ní pobíhat apod). Dcera měří 113cm, váží 20kg, teď jí bude 5let. Jako naprostý cykloamatér jsem už zjistila, že i stejná velikost kola se značka od značky liší – prosím poraďte větší „16“. Brala bych Author Stylo kvůli hmotnosti, ale asi je zrovna celkem malé? Budu kupovat nejspíš bazarové.

    Moc děkuji za Vaše zkušenosti a rady

    Klára

    0 0
    • oddie  

      Cosmica dejte do inzerce a pořiďte místo něj Islu Beinn 20" vel. S, bude jí perfektně. Kupovat při 113cm 16" nemá smysl.

      0 0
      • Bruca  

        cosmica bych neprodával a radši vzal nějakou bazarovou šestnáctku, kterou bych za půl roku pustil dál

        0 0
        • MlokCZ  

          Takže koupí bazarovou 16", která ji bude pro změnu malá…

          0 0
          • Bruca  

            proto bych tu bazarovou 16 za pár kaček vzal. za chvíli získá stabilitu a bude moct jezdit i na tom cosmicovi.

            myslím, že tím ztratí míň peněz než tím, když prodá cosmica pod cenou

            0 0
            • gerrard  

              Tak obe varianty jsou mozne. To uz si musi rozhodnou pani podle aktualni financni situace a podobnych veci, kterou vybere.

              0 0
            • MlokCZ  

              Finančně to bude o trochu lepší varianta s bazarovou 16", funkčně to bude s Islou ale daleko lepší varianta a to nejen teď hned, ale také i v době, kdy už by to šlo na tom Cosmicovi.

              0 0
            • t29  

              +1

              druhé děcko třeba i tu malou bazarovou 16" uživí.

              0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak, špatně pořízená 20".

        Na Isle Beinn 20" vel. S malá jezdila už loni v létě, kdy ji bylo 4,5. To ji byla ještě lehce velká, ale už se docela dobře dalo, neměla sedlo zaražené co nejníže (vysunuté asi 5cm), takže nějaké místo (i když ne moc) nad horní rámovkou bylo.

        Teď je jí 5,5 a ta Isla je jí velká přesně akorát. Teď jsem ji zrovna neměřil, ale bude mít také už asi těsně přes 110cm, 20kg ještě ani nemá (má 18–19kg).

        0 0
      • oddie  

        A abyste neřekli, že furt tlačím jedinou značku a že se tu Isla nedá sehnat, tak Kubikes 20 se tu koupit dá a seděl by taky.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak při poštovném zdarma u Isly nelze mluvit o tom, že se nedá sehnat, ale to sám víš.

          Já teď nevím jak pořeším příští rok. Nějak se mi nechce kupovat ještě Islu 20" large. Na 24" to ale téměř jistě příští rok ještě nebude, třeba ji ale ještě nebude ta 20" small malá, uvidíme.

          Zatím se přikláním k tomu, že jako první pořídím rovnou 24", kterou budu tak jako tak potřebovat a pak se uvidí, jestli bude nutné pořídit ještě něco mezi nebo ne.

          U 24" už Islu brát nebudu, tam se mi líbí jiné varianty více.

          0 0
          • oddie  

            Já mám 20 S i L, takže to mám jednoduché :) Mladší roste nějak pomalu, takže má stále S a zřejmě teprve příští rok bude mít to L, starší už dostane 24", až tam přeskládám převody, asi teď na prázdniny. 24" Islu už bych dneska asi taky nekupoval, ale nějakou 24" stavěl, a nakonec možná i na to dojde, podle času a nálady.

            0 0
            • MlokCZ  

              Já právě vím, že máš obě velikosti. To je ideální stav, ale moc se mi do toho nechce. Ještě to ovlivní jak moc bude malej dohánět s výškou malou. Pokud rychle, tak stejně budu muset pořídit Islu large i jen proto, že small budu potřebovat uvolnit už pro malého. Malej se ale zatím chystá jen na Islu 14 a zatím teprve trénuje odrážedlo.

              0 0
              • oddie  

                Děti rok a půl od sebe, tam to holt na ty dvě dvacítky takhle vyšlo…

                0 0
                • MlokCZ  

                  My máme větší rozdíl, 2a3/4. Ale zase malej je zatím pořád ve stejném věku vždy o něco větší než byla malá, takže tím se to na výšku zase trochu přibližuje. To se ale může zase změnit dle toho kdo z nich bude mít zrovna období rychlejšího růstu, uvidíme.

                  0 0
                  • Lister  

                    Podle výšky a věku je slečna na svůj věk opravdu malá a dá se předpokládat že za pár let budou oba stejně velcí – takže nejblbější varianta.

                    0 0
                    • oddie  

                      U nás taky vypadalo, že mladší staršího za chvilku doroste, a prd, najednou si to tempo vyměnili a starší poodskočil.

                      0 0
    • Pán z Dubu  

      Malá 20“ od Frogu https://www.frogbikes.com/…/frog52.aspx

      0 0
      • KláraSys  

        Zatím všem moc díky za reakce!

        Kolo Islu bein se mi nepodařilo dohledat. Ráda bych nějaké sehnatelné na bazaru, do cca 4tis, na běžné ježdění kolem domu, blízkém okolí. Nejsme momentálně žádní ultrasportovci. Ideálně bych to viděla skutečně na nějakou větší 16, možná 18?, i kdyby na tom jezdila jen dva měsíce, nebudou to vyhozené peníze, máme ještě mladšího syna a třetí dítě na cestě, takže využité určitě postupně bude. Ale jde mi o tu konkrétní značku.

        Frog 20, kubikes 20 by možná také šla, zkusím zapátrat.

        0 0
        • MlokCZ  

          Isla se kupuju přímo u výrobce

          https://www.islabikes.co.uk/…bikes/beinn/?…

          i když je to z UK, tak poštovné je zdarma.

          Do 4tis. se to ale opravdu nevejde, to bude mírně více i s tím, že se ten Author prodá.

          0 0
          • nitraq  

            Když se člověk nebojí bazaru v Anglii, tak se dá pořídit za hezký peníze.

            https://www.pinkbike.com/…ell/2315162/

            0 0
            • MlokCZ  

              Teď je ten rozdíl bazar vs nové větší než býval když jsem kupoval já. Ale i tak to není tak jednoduché. U bazaru je často problém, že dotyčný to nechce do ČR poslat (jako třeba zrovna ten inzerát v odkazu). A když už je ochotný, tak může chtít poměrně dost za poštovné, což ten rozdíl nové vs bazar zase zmenší.

              Ale i nového se zase dá počítat, že se Isla celkem slušně prodá na konci, takže to s tou cenou není tak hrozné.

              0 0
              • oddie  

                Většinou jsou i v té inzerci dražší. Ale dá se najít… Pokud je z širšího okolí Londýna, kurýr vyjde na cca 20GBP.

                0 0
        • oddie  

          Pokud to využijí postupně 3 děti, o to spíš bych koupil něco solidního a ne klumpr na dva měsíce.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Řešením by byla rámová sada Maxbike Kitten, už se sice nevyrábí, ale jednu nejetou bych doma měl. Kola to má 20", rám je sympaticky nízký a hlavně horní trubka nezavazí při nastupování. Vidlice je jen 1", což se řeší adaptérem na ahed představec 1 1/8, zadní stavba má 130mm, což předpokládá použití silničního náboje nebo jednodušeji přestavbu stávajícího na 130mm. Hmotnost rámu je 1370gr, což je v rámci kategorie vzhledem k ceně špička

          0 0
    • Smazaný účet  

      Tak buď seženeš nižší 20 a stávající prodáš, nebo na rok/dva koupíš 18.

      U nás jsme postupně nakupovali 12, 16, 18, 20, 24, jak děti dorůstaly – tři děti to postupně využijou. Teď to už začínáme prodávat. ;-)

      0 0
    • Rohalec  

      Co Author Melody, je to vysloveně holčičí kolo. Na nějaké sportování to není, ale na běžné jezdění dobré.

      0 0
      • Lišák  

        20" přes 10 a půl kila – to mně nepřijde jako dobrý nápad pro malou holku, která na kole ještě příliš neumí.

        0 0
        • zdenal8  

          Nj, jenže malá holčina řeší vzhled a barvu. Nějaký kila a gramy řeší většinou jenom tatínek.

          Řekl bych že problém není v tom že neumí, jako spíš že nedosáhne na zem. Aspoň tak jsem to pochopil.

          0 0
    • yaris1  

      Já jsem kupoval dceři ze stejného důvodu jako Vy 14" místo 16" bohužel bazar a naslepo a ve finále měli obě kola sedla v nejnižší pozici stejně vysoko, tak na to pozor. Ohledně té výšky rámu v oblast i rozkroku, tak to by se mohlo vyřešit rámem se sníženou výškou. Třeba klasika CORE NIPPER 20, nebo Superior XC 20 Paint. 9 kg je myslím v pohodě.Na bazaru za 3,5–4t. není problém sehnat v dobrém stavu, ale určitě by to chtělo vyzkoušet.

      0 0
      • gersa  

        Aby ten Core nebyl +/- stejně velký jako Author. Sice má štangle u Nippera průhyb, ale sedlovka je delší (280 vs 254), takže to může vyjít podobně. Navíc je Core delší (TT 462mm vs 435mm)

        0 0
    • Dasza  

      Zdravim.ja mam holku cerstve 4roky..ale jen 105cm..a ted o vikendu si zkousela woom 20..a nasedla.vyjela a jela.dokonce i krasne prehazku utocila na obe strany…ze sedatka sice nedosahne na zem.ale ukazali sme ji jak sestupovat na „stangli“ a pochopila to rychle..a byli sme az prekvapeni jak se s kolem zzila behem par minut..pak zkousela sup fly-na nem taky jela.ale nedosahla na brzd.packy a neotocila griftship(ci jak),na lehci prevody a byl ji este dlouhej..v za­tackach mela ruce dost natazeny..ale holka o fous vetsi na sup fly litala jak diva..me se woom nepozdaval..ale kdyz sme videli jak jezdila a prehazovala.zavinam o nej cimdalvic uvazovat .a ze ji ho mozna poridime driv..puv.sem chzela s 20cekat do 5let..zas se bud proda.popr poridim dalsi deti do baraku;)

      Ted jezdi na core 16a je ji paradne..pokud to zdedi dalsi deti.nebala bych se priplatit a koupit lehci kolo nez ty tezky co se prodavaj za par korun na bazarech…

      0 0
    • Lister  

      Dítě se rychle učí a rychle roste. Za 1–2 měsíce může být situace úplně jiná. Sice jí to pořád bude asi lehce velké ale to neznamena, že se na něm nenaučí.

      0 0
    • pete_ax  

      Pro me zajimava alternativa minimalne z hlediska hmotnosti: Hoy Bonaly 20" model 2018. Deklarovano 7,57 kg, vc. pedalu. Cena do 10 tis. Kc take neurazi rekl bych.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.