• kadlub

    Prosím o radu/nasměrování při výběru kola pro dceru.

    Jezdíme příležitostně (cca 200 km/rok). Dceři je 11let, měří 143cm, váží 30kg.

    Cena cca 10tis. Většinou po dceři dědí kolo mladší dcera a měníme cca co 2 roky.

    Kamarád, co mi vždy něco doporučil není a tak se obracím s prosíkem na toto fórum.

    Cenově se mi hodně líbí toto, ale nevím zda to nebude moc velké:

    http://www.bradsky.cz/…-p-6177.html#…

    Moc děkuji za jakékoliv tipy, či nasměrování.

    0 0
    • pocestny  

      asi bych tě nasměroval spíš do lehké 24", jako je Superior FLY 24"

      http://www.kola-online.cz/…-2016/d19631

      nebo lehké 26" FLY http://www.bikeprodejna.cz/…26-2016.html

      kde už musíš lehce připlatit

      jestli trváš na těžkém 26" kole, tak alespoň kup adekvátní velikost rámu. Ve tvém odkazu je kolo s 17,5" rámem, a to odpovídá zhruba 170–175cm postavě.

      0 0
    • Strakááč  

      koukej po dětských kolech na 24" kolech a na odpruženou vidlici bych se vyprdnul.. to je akorát váha navíc… a to dítě to moc nepozná.. hlavní je určitě váha.. s tou to dítě bude manipulovat.. a čím lehčí bude tím snáž se mu bude jezdit a ovladatelnost bude taky lepší..

      0 0
    • zderes  

      O kole 24" vůbec nepřemýšlej, hledej 26 na malém rámu. Možná bych koupil něco takového http://www.profilshop.cz/…-6sc-13-bily a nechal bych do doskládat.

      0 0
    • ladin2  

      200 km rocne a ochota dat deset tisic? Hmmm, takovych rodicu moc neni…

      Zkus jeste napsat, co ma za kolo dnes a jak dlouho by ji melo vydrzet nez vyroste nebo ho da segre. Pri te vysce uz bych se nebal neceho s 26" koly, ale malym ramem, jak uz tady zaznelo.

      Se Superiorem Fly 24 mam osobni zkusenost, 135cm dite je na nem naprosto bez problemu, mnozi by asi zvladli klidne uz od 130 cm.

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Kazdopadne 26" a v tomto veku je to masakr,behem tri let z ni bude temer hotova baba! Ja kupoval kdysi dceri nove 26" esko za 11k a to mela asi 9let. Pak jsem ho prodal za 8k,cosi na nem najela,ale ted bych koupil bazarovku a bud ji koupis uz trochu vetsi kolo, ne 24",ale26",nebo akorat a za dva roky obmenis. Ve 12 uz nasa mela 26"emko a ted v 15 uz je tak na elko a jelikoz je uz o hlavu vetsi jak maminka tak je to jednoduche,mamce zustane emko dcera asi zdedi moje a ja,jelikoz zustanu bez horaka si budu moset koupit nove. To je evoluce co?

      0 0
    • kadlub  

      Moc děkuji všem za tipy, dost mi to otevřelo oči a pomohlo. Dcera aktuálně jezdí na 24" (hodně podobné výše avizovanému Apache Buffalo 24" – nějaký Specialized). Asi by jí ještě chvíli bylo, ale mladší už odrostla z menšího kola a tak 24" putuje mladší a pro starší jsem chtěl něco většího (aby to zase nějakou chvíli vydrželo). Moc toho sice na kole nenajezdíme (jsme spíš koloběžkový), ale zase mám za sebou zkušenost těžkého noname kola a to bych nerad. Bazar si netroufám, nerozumím tomu (tipy vítány). Pokud by šlo něco poskládat s tím, že by to pak vydrželo (po přeskládání), určitě taky varianta. Starší dcera je hodně opatrná, takže dračit moc nebude – četl jsem někde, že by to mohlo mít taky význam. Ještě jednou velký dík všem, tady to žije – to je skvělý :-)

      0 0
      • Pán z Dubu  

        Do malých rámů 26erů už dorostla, ale do 170 mm klik, které se dají očekávat, určitě ne. 152 mm by jí byly lépe http://www.azbike.sk/…vodniky.html?… .

        0 0
        • gerrard  

          Dam to pod tebe kola 26" ram jednoznacne 15" max. 16". Kliky delky 165mm, ale pri tom rozpoctu a mozstvi najetych km tam asi zustane zaklad, ktery bude moc dlouhy. Zadne kolo s 24" koly rozhodne nebrat to je blbost prvni kategrorie

          0 0
    • Ricci  

      Riesim momentalne podobnu vec, dcera uz vyrastla z 24" biku, ma 11 rokov, 151 cm a 46 kg :-)

      Takze jednoznacne uz pojde na 26", otazkou bude len velkost ramu…

      0 0
    • jiri.dusa  

      Na 143cm a 11let bych to viděl na 26'' s cca 15'' rámem. Osobně bych doporučil kolo Frog 69, který má 14'' rám. Cena je sice lehce přes 10t ale poměr cena a váha je super, ke kolu jsou 2 sady plášťů (hladké a hrubší), duše, blatníky, zvonek a odrazky. Osobně mám kolo zváženo a s pedály má rovných 10kg. Zde se můžeš podívat: http://www.cyklobazar.cz/…ch-kombinaci

      0 0
      •  

        na tuhle hrůzu bych dceru nedostal ani kdybych se ji snažil vysvětlit že je to hlavně lehký

        0 0
        • matbiker  

          Přesně tak, ten Frog asi nee. Superior Fly 26 a nebudeš na to muset šáhnout a když se o to budete starat, tak to s prstem v nose prodáš.

          Jasně, je to skoro o 1/3 víc peněz, ale asi bych to zkusil rozdýchat.

          Jinak bacha na ty kliky. I 170 je móóóć. Kliky raději kratší než delší, že.....

          0 0
        • jiri.dusa  

          Je pravda ze design kol neni nic světovýho ale dělaji ty kola pro děti takže tam jsou krátký 140mm kliky, dětský brzdy aby na ně díte dosáhlo, páčkový řazení (žádnej revoshift s kterym děti zápasí), vepředu jednopřevodník, hliíková pevná vidle a podobně.

          0 0
    • scota  

      Cenová kategorie nebyla specifikována takže ho sem dám :-)

      http://www.rb-bike.cz/…8/k-i-d-base#…

      0 0
      • matbiker  

        Kategorie byla dána hned ve 3. řádku, takže s Erbéčkem to překračuješ jen o 150 %.....

        0 0
      • scota  

        RB K.I.D.

        0 0
        • gerrard  

          Ten ram ma 12" dokazes si predstavit na to cpat holku co ma ted 143cm a za rok muze mit klidne 155? Ten ram ji uz ted bude maly. Kdyz RB, tak uz normalni 15" ram jen ten uz se ted dela jen na 27,5" kola a za ram by dala skoro to co chtela dat za cele kolo.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tak, tak.

            0 0
          • pocestny  

            Ale prdlačky že z toho hned vyroste

            12" šestadváca jí 2 roky to vydrží určitě, a pokud v rodině nedědí mladší sourozenec, dá se u 26" předělat jen rám (z 12" na 15" třeba). Jenže to NENI tento případ. Nebude teď nutit starší 143cm dítě zbytečně jezdit na 15" kole (tam je víc problémů s délkou rámu, délkou klik atd.), když tam má v řadě mladší děti, tak tohle nemusí vůbec řešit, nepotřebuje aby mu to kolo vydrželo 5 let. Potřebuje to předat mladšímu, jakmile vyroste z 24" (zvlášť pokud je ta 24" také nižší), a to teprve bude správný čas aby to starší dostalo 15"-16" rám.

            …to by člověk musel vědět víc, jde o to, aby ty kola plynule rostly, a ne po velkých skocích

            0 0
            • gerrard  

              Promin, ale netusis o cem pises. Jedine na cem se s tebou shodnu, ze u toho 26" palcoveho kola budou v zakladu zbytecne dlouhe kliky. Ale s najezdem 200km rocne a rozpoctem 10.000,– Kc i ty dlouhe kliky prezije. Muzu ti postnout obrazky jak vypadaji necelych 140cm velke deti na 15" ramu nebo 145cm velke na 14" ramu. Kolo je proporcne tem detem umerne. Cpat nekomu, kdo vyrostl z pravdepodobne 11" ramu na 24" kolech 12" ram na 26" kolech s kratkou geo pro male decka nedava smysl. Smysl dava koupit ram, ktery je na spodni hrane vzrustu a s tim pak par roku vydrzet. Nebo myslis, ze nekde s takovym ropoctem koupi 2,5× drazsi kolo na rok.

              Edit: a to jsem rozhodne zastance mensich ramu umerne velkych detem a necpu decka na zbytecne velka kola.

              0 0
              • gerrard  

                Jeste ti sem hodim fotky pro predstavu. Prvni fotka kluk 145cm 14" ram, ted si jeste predstav ram o 10cm nizsi a s podstatne nizsim predkem! Druha fotka vlevo holka 140cm a 15" ram vedle ni kluk necelych 150cm a 17" ram. Vsechno 26" kola.

                0 0
                • matbiker  

                  Gerrarde, takže ty chceš říct, že ta holka z fotky, když si stoupne na zem, tak nemá fifinku na štangli? To ti myslím neuvěří nikdo… A když dospěláci běžně používají 400mm sedlovku, tak to asi taky vypadá jinak, ne?

                  0 0
                  • gerrard  

                    Jak obema nevim. Jednou nohou na zemi a druhou na pedalu stat muze, stejne tak i ten kluk co je sni na obrazku. Ten co je sam muze stat obema na zemi. Ber to tak, ze ti dva co jsou na obrazku spolu to maji jako cerstve kola a oba ted rostou skoro 10cm za rok a minimalne 2 roky by jim to melo vydrzet. Pro me je stat obema na zemi pres stanglu u takto velkych deti nezasadni. Dulezitejsi je jak jsou na tom celkove, hlavne jestli jim to neni dlouhe aby meli pokrcene ruky na techniku a nemeli je nasponovane tak, ze askoro ani nezatoci.

                    Tak on je rozdil kdyz mas hodne vysunutou 400 sedlovku na ramu 19" a kdyz na 12". Kluk vozil 400 na 11" ramu s 24" kolama a ve finale kdyz na nem koncil kolem 136cm, tak uz to vypadalo divne. Kdyz budes chtit vecer dam fotku, ted musim valit.

                    0 0
                • pocestny  

                  dík

                  0 0
              • pocestny  

                Hele já jsem to RB Kid nedoporučoval (to je snad krátké jak 24" od Supu). Ale je to dobré kolo na hodně včasný přechod na 26tku. Tím, jak velké jsou ty rozdíly v délkách se nebudu řídit pouze jedním rozměrem.

                Ale nesouhlasím s tím posadit dítě na kolo „ktery je na spodni hrane vzrustu“. Fakt je, že ta jeho 143cm dcera by dokázala jet i na tom 17,5" rámu. Ale proboha proč? Proč by nemělo mít to dítě pasující bike velikostně just-in-time, když to stejně podědí sourozenci a neteře v řadě a pak se to střelí na inzerát s minimální ztrátou? To vidím okolo sebe dnes a denně, ty děcka na tom sice ušlapou těch pár koleček kolem domu, ale …

                Jinak řečeno, když koupíš staršímu dítěti první 26" rám „ktery je na spodni hrane vzrustu (A)“, tak to dítě nějakou dobu zbytečně jezdí na mírně velkém kole. Vydrží mu déle, ale k čemu to je, když mladší sourozenec vyroste z předchozí 24" velikosti a nemá na čem jezdit? Tak staršímu koupíš opět kolo „ktery je na spodni hrane vzrustu (B)“, a mladšího musíš zase posadit na rám „ktery je na spodni hrane vzrustu (A)“. Takže ti všechny děcka jezdí na kolech které mají na spodní hraně vzrůstu?

                Přesně tak jak to píšeš, to dělá řada známých. Děti mají často sedátka v té nejnižší poloze a „tak tak“ standover. Ale já prostě kola „na spodní hraně vzrůstu“ doporučovat nechci. Je to zbytečné.

                Edit: Ta první rada na 24" kolo, co jsem psal ve dvě ráno, to jsem střelil vedle. Ale delší 12"@26" by k ní šla (kromě toho v geometrii píšou že je to 14" po rychloupínák a dlouhé je to dost). Nedělám z dětí závodníky a mám radši když jedou bezpečně (s nízkým standoverem), ve spíše vzpřímenější než nataženější poloze…

                0 0
                • gerrard  

                  Ted uz ti kyvnu. Proto si troufam tvrdit, ze idealni je ted pro ni 15" max 16". 14" taky gut, ale uz zbytecne male, kdyz to ma aspon dva roky vydrzet. 12" je proste strasne, ale strasne malo.

                  0 0
      • pocestny  

        no taky moc krásný bike, …

        (jen ty řídítka 640 se mi zdají na dítě trochu široké, a chce to vyzkoušet, jestli vyhovuje tvrdost té pružiny ve vidli)

        0 0
        • Pavel8  

          Řidítka jdou zkrátit vyzkoušet není problém akorát jsem v Praze.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.