• Spiritus

    Potřeboval bych poradit. Cos etýže ježděni nějaký skušenosti mám ale nevyznám se v parametrech… Jaáký velikosti kol jsou vim že 24,,26,, Ale třeba velikost M nevim jak je velká tak bych potřeboval poradit mněřim ± 163 tak jaka velikost b ypromne byla idealni azda M by byla good???

    0 0
    • Honza729  

      Jediny zkouset, zkouset, zkouset......jo a zkouset :-)

      Ja se svoji vyskou 183 cm bych taky nemel papirove mit ram 21,5", ale presto mi sedne jak ulitej..... :-)

      0 0
    • Spiritus  

      Jenže chci koupit kolo přes internet a nemam vubec přectavu co znamená velikost M .....

      0 0
      • JSt  

        vetsinou 17–18"

        0 0
      • Bully  

        Nakup kola na internetu je dobra vec, pokud mas presnou predstavu o tom, co chces, vis, co to znamena geometrie kola, vis, jaka velikost, delka, uhly ramu atd. ti vyhovuji. Pak usetris. Jestli jsi naprosty amater (ale vem to, prosim, bez urazky, jsme nebo byli jsme jimi vsichni), bude pro tebe nakup na netu spis loterie a skoda penez.

        0 0
        • Bully  

          Jinak velikosti podle oznaceni pismenama (S, M, L, …) ma kazdej vyrobce jinak, je potreba se podivat na geometrii ramu rozepsanou v cm (mm). Navic zvlast u MTB byva dulezitejsi delka ramu vic, nez vyska (= delka sedlove trubky, podle ktere se oznacuje jeho velikost).

          0 0
    • Lišák  

      Na 163cm bude velikost na pomezí S a M. Někde kolem 16–17". To co píšeš: „Jaáký velikosti kol jsou vim že 24,,26,,“ to budou velikosti kol (předního a zadního), nikoliv velikosti bajku. To by bylo pro dvoumetrový lidi. Takhle kola označují v letácích Tesco, Globus… Tam jenom rozlišují, jestli jde o dětské, nebo dospělé kolo. Velikosti jízdních kol se tam neřeší.

      0 0
    • Spiritus  

      Co se týče nákupu sem dost mimo (amater)… Takže co sem pochopil je lepší si dojít do obchodu juknout se na to kolo a zda mi sedne…Jen takové info kdy sou slevy? na konci sezony nebo na začátku?? (:

      0 0
      • Lišák  

        Slevy už jsou teď, ale nebude moc velký výběr. Letos se objednávalo míň kol, než vloni. Jsi Ústčák, tady je dost početná ústecká sekce B-F. Skus se obrátit na nějaké svoje B-F krajany, určitě ti poradí/nechají kolo vyzkoušet.

        0 0
    • šlapatko  

      Nazdárek měřím 194cm jezdím Meridu 22.Horní rámová trubka615mm,před­stavec12cm.Chci vyskoušet menší rám.Čekám větší hravost v terénu.Co tak vzít Supa v 19?Horní rámová trubka má 615mm jako Merida.Jen nevím co na to sedlovka,asi bude hodně vysunutá.Taky by šla vzít 21,rámovka 625mm a dát kratší představec.No ale moc menší než Merida nebude.Nebo neřešit a zůsta u Meridy:)

      0 0
    • Spiritus  

      Díky za rady..A na co bych mněl předevšim koukat kdýž bych rád sjížděl trási nenáročný pozdějš náročný a pak i skoký niší/vyší??

      (vim že to je mimo téma a eště k tomu asi blbá otáska)

      0 0
    • georgio  

      Využiju stávajícího threadu a poprosím Vás také o radu.

      Jakou velikost crossového rámu byste doporučili pro ženu měřící 168cm? Jde o rám Cube Nature lady se sníženou horní trubkou, více geometrie na http://www.cube-bikes.de/…d_21105_.htm#geo7

      Moznosti jsou 46,50 a 54cm

      0 0
    • :)))5  

      Moje měří 165 a jezdí L,ale podle mého a teď už i podle jejího by to chtělo S.Prodlužovat se dá,ale zkracovat těžko.Navíc to vypadá,že budeš od kola požadovat hlavně obratnost,ber S.

      0 0
    • Jirikus  

      Pokud to bude tvoje první MTB a nevíš, jaká velikost by ti sedla, projdi pár kameňáků, sedni na pár kol, při tvé výšce vol rovnou ty nejmenší velikosti v obchodě. U kola, které ti sedne, chápej délku kola, si zjisti geometrii – délku horní rámové trubky a máš základní rozměr, který ti bude sedět. Potom si vyber na netu kolo které se ti líbí a jeho velikost (S, M, L.., 15, 17, 19) zvol podle délky horní rámovky, která ti seděla (geometrie kol skoro vždycky najdeš).

      Sám bych volil značku kola, která bude při požadované délce horní rámovky co nejnižší (nejmenší velikost) rámy, můžeš mít pak víc vytaženou sedlovku, je kratší hlavová trubka – řídítka můžou být níž nebo je můžeš dát výš a podložit podložkama, kolo je pak i lehčí a hravější a líp vypadá.

      0 0
      • siafu  

        :) uz to ma asi vyresene…

        0 0
        • Jirikus  

          To je tak, když se znovu otevírá starý příspěvek a člověk se nedívá na celou diskusi :)

          0 0
    • kubiik  

      Ja merim 174cm a velikost kola mam 17", delka 583mm.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.