• Jakub924

    Dobrý den,

    Planuji koupit kolo sup FLY 27 xs 13 junior, bohužel nemáme možnost kolo nikde vyzkoušet.Dopo­ručená výška je od 130cm. Najde se zde někdo kdo má reálnou zkušenost, výška jezdce vs. toto konkrétní kolo? Dcera měří 126cm.

    Dekuji

    0 0
    • kycis  

      A co ma za kolo ted? Vim ze na to jsi se neptal, ale osobne si nedovedu mojeho prcka, ktery meri stejne na takovem biku predstavit, ted je mu jeho 24 tak akorat. Sedlova trubka je kratka, slapat by mohl, ale TTh je o 4,5 cm (!) delsi nez ma ted. Pres ty obrovske kola by ani neprehodil nohu pri nasedani a musel ji strkat pres horni ramovku, a prevody 32/36 na 27,5 kolech podle me 20kg vazici dite neutoci ani omylem. Ja osobne bych pockal, az bude mit o 10cm vic.

      0 0
    • tompca  

      Bude jí to velké, nehledě na to, že jsou tam 160mm kliky.

      Kamarád koupil minulý týden klukovi tohle

      https://rockmachine.us/…orange-black

      Vel. 13.5", geometrií podobné tomu Superioru, který má ještě o něco delší reach a s výškou 139cm a výměnou kluk za 140mm, je mu to na hraně.

      0 0
    • Sla  

      Ahoj. Zrovna dnes jsem kupoval Fly 24 pro dceru cca 128 a za mě ideál velikost. Pokud by měla tak 135 tak bych možná vyzkoušel 26 ku.

      0 0
    • Nydlak  

      Počkej rok. Za rok vyroste na výšku toho FLY 27

      0 0
      • Jakub924  

        Jezdila na nějaké 20'' kolem baráku, teď pro ní chci kvalitní kolo tak aby jsem mohli spolu vyjet i někam dál (dokoupím TIR bike-lano navijak), i nějaké závody pro malé. Dale jsem přemýšlel nad Beany zero 26'',author ultrasonic, sup fly 26 už není k mání. Za každou cenu nechci kupovat větší kolo, ale roste jako z vody, ana víc kola o které mám zajem pořádně nejsou. Takže tu 27 fly junior asi nebrat jak píšete měla by to velké.

        Diky za rady.

        0 0
        • tompca  

          Hele 27.5" na tuhle výšku je totální nesmysl ( sám mám 3 děti, tak si myslím, že o tom něco vím). I ta 26" na ní bude ještě velká, druhý problém je dostupnost kol, obávám se, že ani jedno z výše jmenovaných do začátku sezóny asi neseženeš. Jestli jseš z Prahy, tak vem dceru a můžeš si to vyzkoušet na 26" kolech co na nich jezdí děti.

          0 0
        • kycis  

          Ted je tady na bazaru hezka a dobre vybavena Orbea 24", i v celkem holcicim designu. Vzal bych ji, rok ojezdil a zase prodal :) Samo ze kdyz prijedes na zavody, uvidis tam decka na neprimerene velkejch kolech, ale to bejvaj ty co se chtej prat o vitezstvi a honej kazdou vterinku. Ale tim bych se uplne neridil. Otazka jestli letos vubec nejake zavody budou, ale jestli uz je malej 7 let a zatim jezdila jen kolem baraku, budou na ni trate kategorie U9 technicky narocnejsi. Na moc velkem kole se s tim bude prat o to vic a nebude z toho mit radost.

          0 0
    • Gru  

      No ale i 26" bude velke, pokud teda nekoupis trebas RB k tomu upravene. Od cca 125 cm je spis 24" . A ano, bohuzel deti vetsinou rostou, a nekdo ma velikost kola na sezonu, nekdo na 2 i vic.

      0 0
    • Tomas_82  

      Se 126cm může klidně dál jezdit na té 20". Určitě to bude lepší než 27,5"

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.