• vlasof

    ahoj,

    uvítal bych radu ohledně velikosti rámu na CX … myslim si že podle tabulek na žiletku se to brát nedá a podle mtb už vůbec ne. takže jestli mi někdo můžete poradit jak velkej rám si opatřit když mám 183 cm budu vám zauzlován.

    omlouvám se pokud se to tu už řešilo – nenašel jsem.

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      No to si mě dostal, potřebuješ velikost rámu na cyklokros, nebo na XC. Jestli jde o cyklokros, tak pokud nemáš extrémně dlouhé, nebo krátké končetiny, vycházelo by to tak zhruba na velikost rámu 53–55 a pokud jde o XC, tak kolem 18". Je to jen nástřel a je nutné zkoušet podle konkrétní geometrie jednotlivého rámu. Těžko ti někdo poradí víc.

      0 0
    • kubad  

      třeba u Ridley 52 ale spíš 54 pokud máš delší nohy, vím protože měřím stejně :-) a řešil se to, ale u různých výrobců to může být jinak značené

      0 0
      • Smazaný účet  

        Rozhodující je délka nohou, myslím, že od žiletek se to tolik neliší. O něco výše a dopředu je posazený šlapací střed.

        Duratec ti svaří CX na míru, zvolíš si design, ale za cenu jednoho rámu můžeš mít dva rámy od Meridy nebo třeba Spyderu (což jsou rámy od Ridley).

        Na míru ještě svařuje Lucas,…

        0 0
        • vlasof  

          díky všem za odpovědi .. už jsem si koupil toto http://www.mall.cz/…o-cross-3–09?… dle rady – 55cm

          požadavek byl aby to bylo levný .. což bych řekl je celkem splněno :) když by mi to vyloženě nesedělo tak prej mi to vyměněj za jinou velikost …

          0 0
          • kubad  

            jj u Meridy bude asi 55 sedět, 52 by už bylo málo, ale bude to spíš větší – uvidíš sám :)

            0 0
    • George.999  

      Oživím.

      Chci pořídit Meridu Cyclo Cross 300 .Sedla by velikost 54? Podle toho, co čtu výše snad jo. Když své míry zadám do fit calculatoru na silničku, vychází mi:

      The Competive Fit

      Top Tube Length 54 – 54.4 Cm

      Seat Tube Range CC 53.8 – 54.2 Cm

      Seat Tube Range CT 55.4 – 55.9 Cm

      Stem Length 10.6 – 11.2 Cm

      BB Saddle Position 80.5 – 82.5 Cm

      Saddle Handlebar 50.4 – 51 Cm

      Saddle Setback 2.9 – 3.3 Cm

      Moje míry:

      Actual Inseam 83 Cm

      Trunk 59 Cm

      Forearm 34 Cm

      Arm 62 Cm

      Thigh 56 Cm

      Lower Leg 55.5 Cm

      Sternal Notch 144.5 Cm

      Total Height 177.5 Cm

      0 0
      • Vilém  

        Tak pokud by ses mel drzet toho vypoctu, tak by byla vhodnejsi velikost 52cm.

        0 0
        • George.999  

          Přiznám se, ve velikostech CX se moc nevyznám. Původně jsem se dokonce rozmýšlel i nad 56, podle doporučení na stránkách Meridy, kde se zadává jen vnitřní délka nohou. To už se mi ale zdálo moc, proto ten dotaz. Zase ale nevím, jak moc spolehlivý je ten výpočet na calculatoru.

          0 0
      • tromboonen  

        Máš silničku? Asi ne.. říká se, že na CX bys měl mít stejný posed jako na silnici, ale asi o 1–2 cm kratší, to je ale spíše pro závodní CX/pokud chceš jezdit v terénu, pokud to máš jako univerzální stroj na asfalt a polňačky/šotolinu, tak klidne i stejně jako na silnici..

        Vychází Ti 54 rám a 10–11 představec, Vilém asi bere ty – 2 CM, proč ne, ale to se dá nahnat i tvarem a velikostí rodel a představcem, máš dost vysoko sedlo, pokud bys vzal malý rám (a CX nemaj moc sloping), budeš mít rodla hodně dole, plus kopeš si do předního kola, i když to bude možná i na 54 a nevadí to.. .. řek bych 54, představec zkusit 90–100

        Ja mám 183, délku rámu potřebuju 54, BB-saddle mám nějakých 78 cm, takže Ty ještě o trochu víc, jednici mám 54, CXku 53, viz profil.. doporučil bych Ti 54, ale ještě si to nakresli v měřítku (pro daný model, různí výrobcimaj různě vysoko hlavu atd.) a ověř, že nebude příliš velký drop sedlo/rodla..

        Nevím, za kolik ta Merida je, ale podívej se i na Cube Cross Race Disc, stál 30, v Česku jej teď nikde nevidím, ale v UK za cca 27k CZK http://www.chainreactioncycles.com/…p-prod127974, má trochu lepší komponenty, ne že by se s Tiagrou 4600 nedalo žít..

        0 0
        • standoslav  

          V dobách kdy jsem byl mlád a CX jezdil se vše měřilo v mm, takže pokud jsem měl silničku 580mm, do terénu by byla vhodná 56ka, nebo se dělaly i 57.Pravdou je, že málo kdo si mohl až tak vymýšlet, bo nebylo dost materiálu. Délka rámu se neřešila, kopání do Pkola se nestávalo, bo vidle byly zahnuté. / U dnešních rámů se slopingem a modou nízkých rámů, bych se bál, že když rám bude malý, výška nahnána sedlovkou se špatně ponese na rameni, i když mnozí kolo tlačí (taky cesta) ale není to cyklokrosové.

          0 0
        • George.999  

          Silničku nemám, zkušenost mám pouze s XC-HT. Mám to, jak píšeš, jako universal – dojíždění do práce asfalt/štolina sem tam polňačka a případně zimní nahánění km po asfaltu. Ten Cube vypadá dobře, ale to už je finančně trochu mimo. Meridu jsem našel na jednom UK shopu za necelých 24k s dopravou zdarma. Původně jsem chtěl Norco Threshold A3 s osazením Sora, kde by mohla být vel. dokonce 55,5, to ale už nedoručují do ČR, raději tedy připlatím za tu Meridu. Když jsem geo. Norca a Meridy hodil na papír, moc velké rozdíly tam nebyly. Každopádně díky za tip a rady.

          0 0
          • tromboonen  

            Sora ma 9sp, nebrat… Tiagra sice tykadla, ale 10 sp, do budoucna OK, ale jestli by byl rozdil mezi Meridou a Cubem (ten ma nejnovejsi 11sp 105tku, asi lepsí brzdy a urcite kola) nekde kolem 2–3k CZK (treba jej v UK nekde najdes levneji..) tak bych o tom moc neuvazoval a prihodil, muj nazor, u Meridy se slopingem bacha abys neme sedlovku vytazenou nad max. pri tech 82 cm (jestli ses nesplet pri mereni)

            0 0
        • Vilém  

          Ma reakce byla na zaklade jim vypocitanych rozmeru ramu a to predevsim jeho delky.

          0 0
          • tromboonen  

            Jasne, ale bral jsi o ty 2 cm min, ne? Vyslo mu 54 (jestli to dobre spocital).. kazdopadne s tim vysokym sedlem to bude docela boj i na 54ce.. a chce to jako univerzál, tak radsi ne kratsí..

            0 0
            • Vilém  

              :) Vychazel jsem z tohoto „Top Tube Length 54 – 54.4 Cm“ a ta merida ma ve velikosti 52cm TT- 540mm. Ve velikosti 54 uz ma TT – 555mm.

              Jak by mu vychazela vysunuta sedlovka, jak vysoko riditka, to uz si musi dopocitat.

              0 0
              • tromboonen  

                A jo, sorry, ja se na geo nedival, mel jsem za to, ze vel 54 ma horni troubu 54, proc proboha nektere znacky s tema velikostma furt takhle matou :)

                0 0
              • George.999  

                U té vel. 54 je TT 555mm, podle výpočtu mi vychází max 544mm. Sedlová trubka je ale podle výpočtu vel. 56, ale tam je zase TT 570mm = dát kratší přectavec, tak nevím… No ještě to vykoumám a zkusím pohledat to Cube. Původní fin. limit, byl 22k a už takhle za Meridu přihodím 2k. Každopádně díky vám za postřehy.

                0 0
                • Vilém  

                  Ono na delce sedlove trubky dnes az tak nesejde, ramy jsou slopingove. Spis jde o to, jak ti bude vyskove vychazet hlavova trubka a s tim souvisejici pocet podlozek a sklon predstavce.

                  0 0
                  • George.999  

                    Nejdřív jsem spíš řešil tu vzdálenost hlavy od sedlovky, s tim, že sedlovku když tak vyženu o pár cm. Jak ale psal tromboonen, že by to mohlo být přes max. (to jsem si původně neuvědomil), tak jsem trochu znejistil. Podle toho co píšeš to snad bude ok.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Tak nahrubo to neni problem dopocitat. Znas vysku sedlove trubky, znas delku nohy, znas delku klik, vysku sedla od lizin si domeris. No a pak ti vyjde vysunuti sedlovky.

                      0 0
                • tromboonen  

                  Souhlas s Vilemem re sedlova trubka, vybirej podle horni ramovky, tam, kde jsem rikal 54 jsem myslel delku horni ramovky, ne nejake divne Made in Merida cislo…

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.