Vadný tlumič, nebo jiná zrada?

12 nepřečtených
  • yaris1

    Zdravím, z kola se mi ozývá jakoby tiché praskání a nemůže přijít na to odkud se bere. Řekl bych, že se ten zvuk roznáší rámem. Už jsem jsem zkusil kde co. Servis vidle, zkontroloval a namazal hlavové, kliky s osou, náboje, sedlovku (ale dělá to při šlapání ze sedla), uchycení tlumiče a jediné co jsem ještě nerozebral je tlumič. Myslíte, že může být nějak závada na něm? Stalo se někomu že mu v něm praskalo (lupalo)? Nebo jiné rady? Od kolen to není, to už poznám :-)

    kolo viz popis IQ290 + RS Monarch RT – 200/57

    0 0
    • Al Stra  

      to ti nikdo na dálku neřekne-)

      0 0
    • dave1689  

      mám podobný problém, ale tlumičem to není (měnil jsem ho). Bohužel taky stále nemůžu přijít v čem to je :(

      0 0
      • yaris1  

        To by bylo dobré, kdyby to bylo něčím jiným. Pokud by nebyl prasklý rám nebo zadní stavba teda :-) To jsem taky prohlídl a nic.

        0 0
    • Jester  

      Ložiska?

      0 0
      • yaris1  

        Myslíš mezi rámem a kyvkou? Když jsem měl rozebrané uchycení tlumiče (na straně rámu) tak to krásně chodilo a nikde to nedrhlo. No nebylo to pod zatížením, tak nevím.

        0 0
    • JDF  

      Já bych sázel na ložiska nebo uchcení tlumiče.

      Sám zrovna kvůli povrzávání při pruprežení budu měnit všechny ložiska, tak uvidím, jestli to pomůže ;)

      0 0
    • kycis  

      Vis jak hledam cvakose ja? Vezmu si sebou bidon ciste vody a postupne polejvam podazrela mista – loziska, cepy tlumixce, lyziny sedla, uchytka bowdenu.. no proste co te napadne. Ve vetsine pripadu to misto po politi vodou na chvilku ztichne a tim se prozradi :-)

      0 0
      • yaris1  

        To zní rozumně. Zrovna dneska ráno jsem si zapomněl vzít flašku. No něco vymyslím a cestou z práce to prubnu :-)

        0 0
    • Kuba78  

      taky me neco podobneho potkalo – posledni dve vyjizdky sem zacal na IQ 275 celkem slusne povrzavat – hlavne pri slapani. Pri neslapani to asi prehlusi cvrcek :-) zkoumal sem co to je a experimentalne sem dosel k tomu, ze to bude nekde vzadu (asi spojeni obou ramen vzadu u uchyceni zadniho kola), taky se to trochu nese ramem, puvodne sem mel podezreni na uchyceni tlumice, ale pak sem zkusil zapruzit nasucho a poslechem sem identifikoval toto misto. co to muze byt?

      kolo ma najeto asi 300km je v podstate nove. wapku to jeste nepoznalo. jeste sem nebyl ani na prvni garancce, chystam se tam, ale pokud ma nekdo tip jak se toho zbavit, co kde utahnout, promazat..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.