FOX Float DPS Performance Elite - divný zvuk

7 nepřečtených
  • MichalMC

    Ahoj, chtěl bych se zeptat. Pořídil jsem nové kolo. Ještě jsem na něm nejezdil a zjistil jsem, že tlumič FOX Float DPS Performance Elite vydává podivný zvuk (odkaz na zvuk: https://www.youtube.com/watch?…). Je tlumič vadný nebo je to normální? Mám první kolo, které má odpružený tlumič. Moc děkuji za odpovědi.

    0 0
    • novas752  

      To „bzučení“ je u foxů normální, po zajetí to ztichne. Nejsem si ale jistý jestli tam neslyším i takové „čvachtání“ – to by znamenalo vzduch v tlumení (v části kde má být jen tlumící olej), doprovodným jevem by bylo částečně nebo úplně nefunkční zamykání. Ale nezaměnit s takovým syknutím v jednom místě blízko začátku zdvihu, to je přepuštění vzduchu mezi pozitivní a negativní komorou.

      1 0
    • MTBIKER doporučuje

    • MichalMC  

      Zamykání mám na řidítkách – 3 polohy. To funguje. Při uzamčení je také slyšet zvuk – takový výdech (jen malinký) a malinko se tlumič ještě hýbne. Není natrvrdo uzamčený. Možná to tak má být. Při odemčeném tlumiči to dělá jak tam, tak i zpátky.

      0 0
    • MichalMC  

      Takže ten zvuk je tedy v pořádku? To až pojedu v terénu, tak to bude takhle vrzat?

      0 0
      • novas752  

        Až pojedeš v terénu tak to při takových nárazech nejspíš nebudeš slyšet. S postupem času se hlasitost značně sníží. Ono jen když to zkusíš venku tak to bude slyšet daleko méně než v malé uzavřené místnosti.

        1 0
    • MichalMC  

      Moc děkuji za odpovědi. Napsal bych i dříve, ale nechtělo mě to pustit dál psát, že jsem na fóru nováček. Tak snad to pak ztichne. Jsem háklivý na jakékoliv zvuky na kole, které tam nepatří. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.