• SliderV3

    Zdravím,

    Na svém stávajícím kole mám tyto ráfky: http://www.bikemania.cz/…S-ADVENTURER a nábu: http://www.vseprokolo.cz/…n%E1boj.html a chtěl bych se zeptat, kdybych kolo přepletl s touto nábou na disky: http://www.cyklovybava.cz/…-cerny:1475/ musím měnit i ráfek?

    Děkuju za rady.

    0 0
    • couffy  

      ne,ale vypadá to blbě

      0 0
    • Quik  

      Nebudeš muset měnit ráfek, ale takovéto přeplétání považuji za zbytečné a myslím, že by bylo rozumné podívat se po nějakých ,,komplet" kolech/výpletech…

      0 0
    • t29  

      Ráfek na véčka je použitelný i na kotoučovky – klidně můžeš vyměnit jenom náboj (a výplet, protože náboje na kotouče potřebují jiné délky drátů).

      Jsem zvědavý, jestli ti 475ky vydrží víc než 2000 km..

      0 0
      • SliderV3  

        No ty FH 30tky co teď mám už maj najeto něco kolem 5000km a furt drží, žádný dotahování nebo něco podobnýho…a ano předpokládám že s kotoučem bude náboj víc trpět, ale mě jde spíš o prozatimní sociální vyřešení brzd :)

        0 0
        • t29  

          v tom případě ti to schvaluju :)

          0 0
        • Vilém  

          Ono ani tak nejde o trpeni s kotoucema, ale o to, ze ta naba je velmi spatne zatesnena. Ale zase znam lidi, co na ni maji desetitisice km. Zalezi kde a v cem se jezdi a jak ho clovek seridi.

          0 0
    • winter78  

      Čavte borci, potrebujem zasa poradiť. Dal som si vypliesť predné koleso na MTB, náboj Deore a ráfik na V brzdu. Všetko OK, koleso mám už nejaký čas opreté v kúte a čaká na jar aby mohlo pojazdiť na mojom MTB cestnom zimáku.

      Ale zistil som nemilú vec…omylom mi predali a vyplietli ráfik určený na disc brzdu. Ráfik totiž vypadá ako na Véčka, má aj vyššiu bočnú časť ako pri ráfikoch na Véčka, ibaže s tým rozdielom že na tomto mojom je brzdná plocha komplet eloxovaná čiernym eloxom, takže nie je vyfrézovaná ani nijako opracovaná.

      Takže sa pýtam…okrem toho že to bude asi blbo brzdiť, bude to mať ešte nejaké vedľajšie nežiadúce účinky ?? Tá brzdová plocha na ráfiku je rovnaká, rovnako hrubá ??? Porovnával som to s klasickým ráfikom na V brzdu a vypadá to rovnako, len tá brzdná plocha je komplet v čiernom eloxe a nie je opracovaná a vyfrézovaná.

      0 0
      • TJK  

        teoreticky muzes mit rafek pro V-cka kterej nemusi bejt frezovanej, nebo je ale pred eloxem takze mas tmavou dosedaci plochu… nicemu to nevadi.. eloxovanje hlinik je porad hlinik :-).. pokud mas ale opravdu rafek na kotouc tak ten na V-cka urcite pouzit nepujde (pokud to vyslovene vyrobce nepovoluje)

        0 0
      • Mig_all  

        Co to mas za srajdy?

        0 0
      • antt  

        já si kdysi vůli nárokům na váhu nechal do zadu naplést přední sjezdový remerx jumbo, který byl jak na „V“ tak na kotouče, taký byl komplet v černém eloxu (možná proto, aby to v kombinaci s kotoučema nevypadalo blbě a nebo prostě proto, že to není tak náročné na výrobu), to se časem vyleští :) Hlavní je, aby tam byla plocha pro špalek a nějaký ten materiál na brousení…

        0 0
        • winter78  

          Jo, našiel som toto info na obrázkoch a vypadá že je to rovnaké…Je to presne ten môj ráfik.

          0 0
          • antt  

            to vypadá schopně, toho bych se nebál :)

            0 0
          • Slavoš  

            Zas tak bych obrázkům na Netu nevěřil.

            0 0
            • winter78  

              Ono to tak vypadá aj v skutočnosti. Ten môj ráfik na disc vypadá ako na V brzdy, len s tým rozdielom že má „čiernu“ brzdovú plochu. Možno že predavač vedel že sa dá použiť aj na Véčka a nepomýlil sa. Navyše to prešlo rukami 4 servisákov, ktorý si to nevšimli alebo to považovali za OK…fakt neviem, preto sa radšej tu pýtam.

              A ako píšem, porovnával som rozmery šublerou s inými ráfikmi na V brzdy a je to rovnaké. Len sa chcem uistiť či ten materiál na brzdovej ploche je rovnaký aj pod tým čiernym eloxom, či tie brzdové plochy na V ráfikoch nebývajú ešte nejako tepelne upravované alebo tak nejak…

              0 0
              • borda  

                No tak nebylo by nejjednodussi proste vyzkouset, jestli to brzdi?

                0 0
                • winter78  

                  Momentálne je zimák trošku rozobratý, servisujem nejaké veci, takže odskúšať sa to nedá. A navyše je tu pekná nádielka snehu a V brzdy si s ním aj tak nerozumenjú , takže by to brzdilo aj tak blbo ;-).

                  0 0
              • Smazaný účet  

                imho to bude brzdit ze začátku hůř, ale třikrát se projedeš v bahně, ta vrstvička se ti obrousí a bude to nastejno. mam pocit že kdysi jsem měl ráfek s eloxovanou brzdnou plochou a chtělo to trochu „zajet“.

                myslim že mezi těmahle dvěma ráfkama je pouze designovej rozdíl, verze pro kotouč má nápisy i na bocích. akorát nevim esli ten nápis je nálepka nebo lak. ten ti možná bude cukat brzdou. ;-)

                0 0
              • vysmátej bajker  

                nejednoduší je kontaktovat výrobce-dovozce.pokud bude záporné tak reklamace.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.