• R4YNE8

    Mam neprijemny problem ohledne brzdeni na kole.

    Kotoucove brzdy Hayes Stroker Ryde, original kotouce.

    Vzdy kdyz zabrdim napr. na dlazkach ci ve vetsim terenu, tak se mi rozvibruje ram vcetne zadniho kola. Zkousel jsem utahovat rychloupinak od zadniho kola a zpatky utahnout, ale nic se nestalo. Takze jsem dojel za prvnim mechanikem u nas. Bohuzel ten take nevedel, cim by to mohlo. Na dnesek domluvil prohlidku u prodejce kola s tim, ze se konecne zbavim problemu. Prvne mi samozrejme tvrdili, ze je to naprosto normalni a divali se na me jako na malyho spratka, co si vymysli, pozdeji uz zacali rikat, ze to normalni neni.Vymenili plast, kotouc, komplet kola bohuzel bez kladneho vysledku. Kontaktovali i vyrobce kol Superior a ti bohuzel nemeli cas. Takze by to mohlo taky vypadat na spatny ram.V pondeli se tam mam stavit znovu. Co jsem zkousel ostatni brzdy, tak u levnych deore brzd take ram drncel. Kamaradi take nemaji skvele sady, ale nikdy jim to nedela.

    Chci se zeptat, zda-li je to normalni, ze se mi rozvibruje ram, kdyz zabrzdim. Popripade, jestli mam koupit nove brzdy a techto se zbavit, ale neprijde mi, ze by byly nikterak spatne. V dobe koupi mi to ale nedelalo, az posledni mesic.

    Je to opravdu normalni jev ?

    0 0
    • jecnak  

      Dávejte threadům inteligentní názvy
      „Pomoc, technický problém“, tak to je klasický název, který nikomu nic neřekne a každý zkušenější user ho prostě bude ignorovat, nebo vám do něj něco „pěkného“ napíše.

       

      Normalni to neni, nejspis nejsou zafrezovane stycne plochy pro uchyceni trmene na ramu.

      0 0
      • Scully  

        Já bych snad i řekl že to je normální, protože to dělalo sand každý kolo na kterým jsem seděl :-D

        Muže to dělat i špinavý kotouč a pod, ale to ty zavibrovalo jen po prvním zmáčknutí páky.

         

        Každopádně zafrézovat ty plochy pomáhá.

        0 0
        • R4YNE8  

          Takze ti to taky dela ?

           
          0 0
          • Scully  

            No mě jo, ikdyž to není uplně pravidelně, takže to zatím neřeším. Ale tím rozhodně nechci říct že to je normální.

            0 0
            • Martin  

              normální to určitě není bo např. moje bajky to nedělají/nedělaly

              0 0
          • drtyc  

            mam cerstvej stroker ryde a nerek bych, ze to je vibrace ramu, ale kraval a trosku cukani na velmi ale opravdu velmi jemny namacknuti to ma. i kdyz z toho podeziram anti-dive. pri brzdeni na krev neni nic divnyho poznat. jinak chovalo se to hur prvnich par stovek zabrzdeni nez se zajely brzdy. ted uz se to zacina chovat celkove lip – jako stabilnejc pri brzdeni.

            0 0
            • drtyc  

              me napada nemohl by to delat ohlej kotouc pri nejake stredni brzdne sile?

              0 0
              • MlokCZ  

                Sám o sobě ne. Ale často je to větší množství faktorů dohromady a problém je na světě a přispět k tomu ohnutý kotouč určitě může.

                Vliv na to má všechno ze soustavy, brzda, kolo, rám tedy kontroluje se vždy
                zda jsou ofrézované styčné plochy na rámu
                zda je vše perfektně seřízeno (tedy pro zatížené kolo) a dotaženo
                A pak se může zkusit vyměňovat
                desky
                adaptér
                kotouč
                • zadní kolo

                A pokud není vadný třmen a nic z toho nepomůže, tak za to může rám (a to ať už pouze daný kus nebo konkrétní rám není navržen úplně nejlépe a má obecně tendenci k vibracím zadní brzdy).

                0 0
              • R4YNE8  

                Vsechno v krame vyzkouseli.Vymenit kompletne kola vcetne kotoucu.

                Kdyz bude potreba, koupim radeji neco poradneho.Rozhodne nebudu trpet vibrace do ramu a nasledne do sedla.Je to opravdu hodne neprijemne a komfort jizdy je otresny.

                Jeden prodavac rekne, ze mu to dela taky u kola a druhej ze to normalni neni.Tak co si o tom mam myslet ?!

                Kamarad ma taky kotoucove brzdy sice mechanicke, ale tohle mu nedelaji.

                Me to urcite normalni neprijde. Myslel jsem si, ze Hayes Stroker Ryde spada do stredni tridy a mel by chodit spolehlive a ucine.Bohuzel v tom krame je nejlepsi model prave muj bike a oni tam zkousi levny deore brzdy, ktere taky drncely a tezko porovnavat s necim lepsim.

                0 0
    • JMT  

      Jsou ramy ktery sou na to vic nachylny… proste se s tim musis smirit, velky ramy to delaj a specielne sup je jeden s tech znacek… :-) nenadelas s tim nic, leda novej ram (jinej) nebo jinou brzdu

      0 0
      • R4YNE8  

        Takze kdybych si koupil treba Shimana SLX,XT nebo Avidy 5 ,tak by se to zlepsilo ?

        Mam prave obavu, aby to nebylo to stejne.S brzdnym ucinkem jsem spokojen, jen ty hrozne vibrace.

        Je pravda, ze na krame meli jeste jednoho SUPA a ten to taky delal.Sice mensi vibrace, ale citit to bylo.

        Serizeno je vsechno dobre, vycentrovana kola,r ovny kotouc, prehazka spravne uchycena.Opravdu co se tyce vymen, tak nic nepomohlo.Pokud bych vedel, ze je to normalni u techto brd, tak si koupim nejake lepsi modely, jenze prave nevim no :(

        0 0
        • jecnak  

          Brzdama to nejspis neni, rekl bych ze problem bude v ramu. Doporucuju trvat na reklamaci, je-li to nove kolo pak na to mas zcela jiste pravo.

          0 0
          • kopečák1  

            nečetl jsem odpovědí výše všechny, ale nemůže to být tím, že nemáš destičky (celý třmen) rovnoběžně s kotoučem? při brzdění to pak ohýbá kotouč a brutálně to rezonuje.

            0 0
            • kubad  

              může být, ale od toho je servis aby vše doladil a pokud problem neodstrani reklamace ramu

              0 0
          • R4YNE8  

            Jeste to zkusi v pondeli a uvidi se.

            Jenze oni to vymeni a muze mi to delat zase pokud je ten ram nachylny.Meli tam uplne stejny puvodni model a ten ty vibrace delal taky, a to byl novy bike.

            A je pravda, ze i nektera kola mela pri brzdeni vibrace.Jenze oni to byla kola za 18K a tam moc kvalitni brzdy vetsinou nejsou, takze to klidne muze byt prave brzdami.

            Bohuzel plno komponentu na kole vymeneno a mam strach, ze mi ty veci nevrati a daji mi tam zpatky veci stare.Proto bych se chtel vyhnout reklamaci.Menit kompletne brzdu nezkouseli.Vymenili akorat kola s kotoucovkou od DEORE sady.Takze mi taky pripada ze to bude bud ram nebo brzda.

             
            0 0
            • MlokCZ  

              Jen typem brzd to není téměř nikdy. Ani nejlevnější hydry normálně nevibrují. Vždy z vélké části za to může rám (nebo klidně i jen rám). Jen se může stát, že náchylný rám k vibracím náhodou s jednou konkrétní brzdou bude ok a s jinou ne a klidně to může být ok s tou nejlevnější brzdou.

              0 0
        • MlokCZ  

          Jiná brzda může pomoct a taky nemusí a pokud je zdrojem především rám, tak pomůže pouze jiný rám.

          S lepší/horší brzdou to většinou nemá žádnou souvislost. Klidně levnější brzda může pomoct.

          Mám třeba na třech Cubech ORO K24. Na Reactionu ani náznak vibrací a jakýchkoliv problémů, na Stereu to samé, tam také ani náznak (na Stereu ježděno i se 180tkou kotoučem vzadu a také 100% ok). Na AMS 125tce se mi sem tam nepatrně vibrace při středním stisku páky objeví (při zvýšení síly na páce zmizí). A nějaký čas to třeba nedělají vůbec, hodně záleží na aktuálním stavu desek. Plochy ofrézované, vše perfektně seřízené, výměna zadního kola nemá vliv. Protože je to jen nepatrné a ojedinělé, tak to neřeším, jen chci ukázat, jak se stejné brzdy na různých rámech chovají jinak. A zdrojem problému je očividně rám.

          0 0
          • R4YNE8  

            Je zajimave, ze kdyz bylo kolo nove, tak se nic nedelo.Po 4 mesicich najednou hrozne vibrace.

            A meli skladem jeste jeden SUP a ten mel take problemy s vibracemi.Takze to mozna bude opravdu ram, jenze mi ho vymeni a bude to delat zase znovu.Idealni by bylo kdyby mi vratili penize.

            Jenze tomu silne neverim.A Supu jsem veril.Ale je mi divne, ze by prodavali takto „spatne“ ramy cilovym zakaznikum.

            0 0
      • drtyc  

        tak to 22kg prerostly monstum sice kratsi DH delka mi se sedlovkou necvici pri brzdeni. do riditek jsem neco malo citil nez se zajely brzdy

        0 0
    • Smazaný účet  

      mam taky nejaky strokery, nevim presne jaky..... zadni zacala drncet pote co ziskala vuli naba…, i mi to prijde celkem logicke, jestli to tim je uvidim az nabu dam nejak dokopy nebo vymenim…

      tak mozna by to mohlo bejt vysvetleni i pro tebe :-) ale tezko rict samozrejme…, tech duvodu asi muze bejt vic/ruzny :-)

       
      0 0
    • Sipal  

      Dneska jsem zjistil, že mi vibruje zadní stavba, ale jen při jízdě z kopce, bez brždění. Když se kolo víc rozjede, tak přes 40km/h, tak občas chytne takovou jemnou vibraci, spíš hučení, podobně jako vydávají třeba pláště s hodně hrubým vzorkem, ale silnější. Občas to při zpomalení přestane, občas to hučí třeba až do 20km/h. Kolo mi přišlo z předsezónního servisu, jediné o čem vím, že se měnilo, byly desky. Je možné, že to je těmi deskami? Jinak kolo je Duratec C14, brzdy Stroker Ryde, brzdy nedrhnou, všechno na první pohled vypadá normálně. Ze sedla jsem bohužel nebyl schopen přesně zjistit, odkud to hučení jde. Tušíte někdo, o co by mohlo jít?

      0 0
    • Ruprt2  

      Kolo Gary Fisher Big Sur

      brzdy Avid juice 7

      kotouč 160mm Hayes

      destičky Avid

      Vibruje jak kdy. Když je přehřátá, tak přerušovaně kňučí, přesně do rytmu vibruje i rám.

      Někdy vibruje, když je zase příliš odpočatá. zabrzním, brzdí blbě, kñučí a vibruje. Pustím brzdu a hned brzdím znovu a vše ok. (to nefunguje, když je přehřátá)

      někdy závisí jestli jedu v bordelu a nebo jeno mokru. To jim taky nesvědčí.

      vážím 85–90kg

      a už na to kašlu nějak jsem si zvykl. Příště (už brzo) skusím určitě jiné desky a budu měnit i kotouč.

      Přece jen je to zadní brzda. Někdy je to vibrování snesitelné někdy je hodně nepříjemné a musím jít i ze sedla jak to kolem cvičí.

      někdy je to v klidu.

      Jo a vždy když vibruje hůř brzdí.

      0 0
    • Matshita  

      Ahoj, podle mě to normální neni a jako mechanik jsem to zákazníkovi řešil a po výměně všeho možného jsem podezříval rám ale nakonec skutečně pomohlo vyměnit destičky. I po delší době zákazník referoval, že problém zmizel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.