• Rokro

    Je tu napsáno hodně kolem různých LED svítilen, ať už komerčních, nebo domácích výrobků. Občas se někdo zmíní i o jejich upevnění na kolo, ale poprosil bych tu o aktuální zkušenosti, aspoň to bude na jednom místě. Připadá mi totiž, že podobný problém jako já, musí mít i další lidé. Na trhu už je relativně slušný výběr vysoce výkonných LED svítilen, ale většinou nejsou určeny přímo na kolo, takže nejsou dodávány včetně držáku na řidítka. A co jsem viděl samostatné držáky, tak za kus plastu se mi nechce dávat třeba tři stovky. Máte teda nějaké tipy na držáky na štíhlé svítilny za rozumné peníze, nebo na domácí výrobu? (Ale aby to nebyla nepraktická zrůdnost se dvou hadicových objímek, nebo výroba na půl měsíce vyžadující soustruh atd.) Předem dík za tipy.

    0 0
    • FastIkarus  

      Já mám na řidítkách tohle www.dealextreme.com/….dx/sku.8274 a když se na baterku navlíkla stará duše, tak drží dobře. Jen jsem tomu držáku musel podložit šroub kouskem gumy, aby mi neškrábal řidítka. Drobnost je, že to není úplně nejestetičtější, pokud jedeš bez světla, ale to přežiju :) a jestli seženeš něco levnějšího, než za cca 30 Kč i s poštou, rád se poučím :)

      0 0
    • kovar  

      za 30 Kč jsem koupil držák od Authora www.author.cz/…o/&id=604570 a polocí pilníku upravil (zespodu třošku opilovat ten horní bazmek, tak aby se dal podvléct suchým zipem a ještě trochu opilovat zhora na bazmeku takovou tenkou příčku, aby svítilna se nepohybovala do stran aby seděla mezi oněma věma kolejničkama ) a Fenixe L2D upevňuju suchým zipem podvlečeným pod tím horním bazmekem. A vypadá vypadá to docela dobře, není to designový hnus, jako nějaké různé jiné kutilské výtvory nebo ten kus duše. Stejným způsobem jde upravit třeba držákt na cateye.

      0 0
    • Rokro  

      Tak díky za tipy. Ten držák od Dealextreme za 1,9 doláče fakt pošlou zadara? Vždyť to poštovný musí stát několik set. Neprodává už to někdo i u nás?

      0 0
      • RadaR  

        doporučuji toto: www.kronium.cz/…prod_63.html
        je sice drahý, ale perfektní, venku jde určitě koupit levněji, třeba ti někdo poradí kde, já to neřešil a vzal ho u nás.

        0 0
        • Rokro  

          No to je právě ten držák, na kterej narážím v úvodu. Kdyby stál tři pětky, pak supr. Kdyby stál kilo, pak ho stejně koupím, ale za 230,– plus další prachy za poštu, nebo se pro něj někam vydat přes půl Prahy, to už mi připadá fakt dost za kus plastu. To není o tom, že bych na to neměl, ale z principu se mi to za to nechce dávat. Za cenu toho držáku se koupí normální světlo. Jsem ochotnej dát přes litr za pořádnou LED lampu, když za ty prachy dostanu relativně technickou „novinku“ a supr zpracování z duralu, vodotěsný a ještě s pěkným pouzdrem. Ale u toho držáku je mnohem nižší poměr toho, co za ty prachy dostanu.

          0 0
        • Polka  

          Cekal jsem, az to sem nekdo da. Tenhle drzak je na prvni pohled supr. Ale tim, ze je gumovej, tak ti v terenu a po nerovnostech bude to svetlo kmitat do stran a nahoru a dolu, coz dost vadi. Takze na silnici dobry, jinak to chce pevnej drzak.

          0 0
          • RadaR  

            kdyz je to dostatecne utazene skoro to nekmita, jen minimalne, naopak to beru jako vyhodu ze se neprenaseji vsechny vibrace na elektroniku baterky… jinak ten drzak je fakt hnus za tri petky, taky bych ho nejradeji z principu nekoupil, ale kdyz on se mi tak libil :)

            0 0
            • Polka  

              Ja ho dycky utahuju na krev a kmita :-) Asi jezdim moc pres koreny.

              0 0
              • Jirik123  

                v terenu to trochu vibruje, ale jeste se to da prezit. mozna kdyz by se necim vycpaly ty zarezy, kterymi jsou provleceny suchace, tak by to mohlo pomoct.

                0 0
                • Polka  

                  Ja si nakonec zbastlil tenhle. Jednou se me urval ten spoj, tak sem to slepil sekundakem a zatim drzi.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    zajimava varianta:-)

                    0 0
                  • pepko  

                    ale ved to je skarede … taky drziak by som ani na halogen nepouzil :-))))

                    0 0
                    • Polka  

                      Pepko, dyt to neni na vystavu ;-) A co mate s tim halogenem furt, ja ho uz nevozim, vyhrali jste :-)

                      0 0
                      • pepko  

                        a na to ti mame skocit ???

                        0 0
                        • pepek  

                          Halogen je nejvíc, teď vozím dvě ty Cree ledkofky a je to na prd – uzký kužel (furt nevím, kde vlastně su), málo svítí a eště mně z toho bolí oči. 20W halogen+5W čelofka je nepřekonatelná kombinace, aji s tou kilovou baterkou.

                          0 0
                          • pepko  

                            jasne … halogen je the best … a najme tie 20W-35W verzie … a mala elektrarnicka k tomu :-)))

                            0 0
                          • Jirik123  

                            a neni to teda o reflektoru, nez o svetelnym zdroji? btw. jaky cree ledkofky mas?

                            0 0
                            • pepek  

                              No ty od Kuo-Mi-Tangu : 606A

                              0 0
                              • Jirik123  

                                V tyhle svitilne zdaleka ledka nejede naplno, navic kuzel je opravdu dost uzkej. kdybys vyzkousel neco lepsiho asi bys mluvil jinak:-)

                                0 0
                              • pepko  

                                no ale to je len taky lacny doplnok … to chce nieco poriadne … 606 mam iba ako pomocne a na dojazd … pokial jazdis s menej ako 4 ledkami, tak to moc neuvidis :-)))

                                0 0
                                • RomanH  

                                  No nevim. Pokud budes vozit 4 ledky, aby jsi videl, budes to napajet minimalne 8-mi AA baterkami a vzhledem k vydrzi na plnou palbu kolem 2hodin budes vozit dalsich 8 v zasobe. Pokud pojedes treba s halogenem Sigma 5+10W se dvema nipacky, vychazi mi to lepe.

                                  No ale uz mam taky objednany 2 Cree tuzky, vzhledem k cene 400Kc za jednu to za pokus stalo :)

                                  0 0
                                  • pepko  

                                    ale 5+10W halogen je uplna bludicka … to ti chlape nevyrobi ani 250lumen … a tolko mi zhruba dava 1 ledka … takze mi stacia 2ks, aby tvoj halogen v tom svetle uplne zanikol … respektive by som mohol pouzit 4ks led, kazdu na 1W a mal by som byt schopny vyrobit 350–400lumen zo 4W … ta efektivita sa s halogenom vobec neda porovnavat … uz ma to nebavi kazdu chvilu sa tu najde nejaky expert co si to nevyskusa, zobudi sa zo zahrobia a zacne tu ospevovat nejaku zastaralu technologiu …

                                    0 0
                                    • RomanH  

                                      Ale jo, ja vim, ze jsi fanda do LEDek.

                                      Ale prave ze cerpam z prakticke zkusenosti : jezdime jako partia (nekdo halogen, nekdo ruzne LEDKy) docela pravidelne nocni jizdy a porad me zadna ledka nepresvedcila (cenove dostupna). Neco jineho je ukazka na fotce a neco jineho je prakticka ukazka v lese. Nepotrebuji videt jak ve dne, ale chci mit moznost za co nejmene penez co nejlepe videt a jet co nejsvizneji. Na to mi 10W+5W + neco na hlavu staci (proto jsem ted na tu hlavu objednal ty dve tuzky).

                                      0 0
                                    • Polka  

                                      Jo, takze tu elektrarnu cos vozil u halogenu ted vozis s LEDkama, abys videl jak ve dne, super! :-DDD Kazdej vi, ze tvy reseni je uz ultra extremni a kazdej ma taky jiny pozadavky a priority. S tvym sci-fi bazmekem je to „kouzlo“ nocni jizdy ta tam.

                                      Moje pozadavky jsou napr. nasledujici:

                                      • svitivost klidne tech 250 lumen (ted mam 145)
                                      • vydrz na plny vykon alespon cca 4hodiny!!!
                                      • moznost prepinani rezimu pro snizeni vykonu
                                      • minimum aku clanku

                                      A ted…babo rad.

                                      0 0
                                    • RomanH  

                                      Minuly tyden jsem se konecne dostal k plnohodnotne nocni vyjizdce. Vzal jsem si ssebou dve 3W Cree tuzky (jednu na helmu a druhou na riditka). Kdyz to porovnam s jizdou se Sigmou Mirage Evo Pro (5w + obcas 10W), tak se s tou Sigmou citim mnohem jisteji a mohu jet rychleji. Ty 3W Cree tuzky jsem objednaval jako doplnek k te Sigme na helmu a na to se hodi, ale jako samostatne svetlo nic moc. Pouzitelnost je tak cca 20 metru, pak kuzel slabne, navic pri trosce mlhy ci oparu se to LED svetlo moc rozlije.

                                      0 0
                        • Polka  

                          Tobe ty LEDky teda hodne stouply do hlavy.

                          0 0
              • RadaR  

                jj, trochu kmita, ale mi stejne v terenu kde kmita baterka kmita i kebule, takze mam pred ocima chaos :))

                0 0
      • FastIkarus  

        Fakt nevim jak to dělaj, ale pošlouá zadara. Držák jsem teda bral i se světlem, ale před tím jsem odsud na zkoušku bra drobnost a asi 2,5 doláče a přišlo to :)

        0 0
      • FastIkarus  

        Fakt nevim jak to dělaj, ale pošlou zadara. Držák jsem teda bral i se světlem, ale před tím jsem odsud na zkoušku bral drobnost za asi 2,5 doláče a přišlo to :)

        0 0
    • vysmátej bajker  

      tak si udělej sám.

      0 0
    • Jirik123  

      Urcite mas nejakej drzak od staryho svetla a jak uz psali ostatni, da se na nej svitilna pridelat docela jednoduse. Muzes ji tam pridelat suchejma zipama, nepo plastovejma stahovacima paskama atd. ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/08/s­uchace_prilepe­ny2.jpg

      Vozim takhle jednoho Fenixe a drzi dobre.

      0 0
      • Jirik123  

        Treba Authorackej drzak je docela uzkej, takze jestli mas malo mista na riditkach, tak nezabira zbytecny misto.

        0 0
        • pepko  

          ale ten romisen sa mi fakt paci …

          0 0
          • Jirik123  

            V nouzi ho lze pouzit i jako zbran proti dive zveri – takovy decentni palcat:-)

            0 0
            • pepko  

              hehe … no vidis … dalsie super vyuzitie …

              pocuj jirik, zase zhanam nejake svetielko pre znameho na 2AA s co nalepsim vykonom a vydrzou tak 90minut … a som sa dopracoval k tomu, ze C3 je v poslednom case dost nepodarok a aj na Q5 su same negativne reakcie … to mam po polroku zase objednat UF606 ??? … dopredu hovorim, ze fenix sa mu zda drahy, je ochotny dat tak 25$ … cim dalej hladam nejake svetlo, tym viac negativnych nazorov nachadzam … ja uz fak neviem …

              0 0
              • Jirik123  

                Popravde nevim, jak na tom novy C3 jsou. Zadnou recenzi jsem zatim nevidel, jen jsem cetl par stiznosti na horsi kvalitu zpracovani. Takze taky nevim…

                0 0
    • radekbike  

      ..taky mám dva domorobo, jeden z objímky od pulsmetru sigma, a druhý prostorově úspornější z držáku od noname led bludičky. Fenix je k nim připevněn sucháčem s plastovým očkem co bývá u některých pumpiček, ale ten se dá taky v poho zbastlit doma…Sigma je trošku volnější, ale po vypodložení zespodu proužkem měkčí gumy v pohodě drží, ten noname drží taky úplně ok…

      0 0
      • radekbike  

        …a tady ještě ten druhý…

        0 0
        • radekbike  

          …oba mají samosebou podélně propilovaný rádius odpovídající průměru světla…

          0 0
      • Jirik123  

        pekny, tyhle suchace s ockem jsem se snazil nekde sehnat, ale nejak jsem neuspel.

        0 0
        • radekbike  

          …jj dohromady takto jsou snad jen u těch pumpiček, ale v pohodě zvlášť sucháče a zvlášť plastové očka koupíš, když projdeš nějakou galanterii apod…

          0 0
    • pepko  

      ja som si dnes objednal aj tento drziak z hongkongu … uvidim co to bude zac … ked pride, poinformujem … www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

      0 0
      • pepko  

        takze drziaky dorazili, su otestovane aj vonku … je to asi najlepsi drziak aky je k dispozicii, da sa nastavovat aj vo vodorovnom smere, montaz zoberie par minut (sekund) … drzi velmi pevne a zabera minimum miesta na biku …

        samozrejme nevyhoda je, ze je iba na sirsie svetla … na fenix a C3 sa hodit nebude … vyborne sadol na lacny MXDL, ale aj to iba v tom najsirsom mieste …

        plast je dobry, pevny, ale praskat by nemal … mohol by byt dobry na svetla s liionkou 18650 …

        0 0
        • kovar  

          vypadá dobře, zatím nejlepší držák. S nějakou redukcí (vložkou) i na Fenix by šel

          0 0
          • pepko  

            na fenixa by asi moc nesiel … totiz ten patent je taky stahovaci, je tam jedna packa, ale stahuje to fakt minimalne, mozno o 1–2milimetre na obvode … ked das na fenixa gumu, tak si myslim, ze to stiahnutie nebude stacit … musel by si ho dat do niecoho pevneho … no mozno aj guma, ale fakt tvrdu gumu treba pouzit …

            0 0
            • kovar  

              nějaká rozříznutá trubka z polymeru by to spravila

              0 0
        • Jirik123  

          Skoda te sirky :( Jak se chova v lehcim terenu? Neklepou se ty svetla nejak?

          0 0
          • pepko  

            no myslim ze drzi velmi pevne, zatial neklepe … da sa dobre dotiahnut … na mxdl je to maly zazrak … v kombinacii s 8stupnovou a 30stupnovou optikou sa ide vyborne … az mi je luto, ze je uz tak neskoro tma … musim dlho vysedavat po krcmach, aby som si uzil nocnu jazdu :-)))

            0 0
    • Vrci  

      mám držák na představec (na řidítkách neni místo), koupil jsem dvě objímky www.cateye.cz/…4&eid=602671 zahodil oba šrouby a jednu matku. Obě objímky spojil šroubem s křídlovou hlavou. Jedna objímka je kolem představce duhá kolem ledky.

      0 0
    • pepko  

      a mame tu dalsi pomerne drahy drziak www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

      0 0
      • Bohus  

        Pozitíva:

        • je ho možné otáčať v krokoch po cca 15 stupňoch
        • univerzálny pre rôzne šírky svetiel

        Negatíva:

        • otáčačí mechanizmus má vôľu a hrkoce pri jazde po nerovnom teréne
        • na riadítkach potrebuje relatívne dosť miesta.

        Svoj účel plní, ale Twofish Lockblock sa mi páči viac ( http://www.kronium.cz/…prod_63.html). Tento som upravil vystužením kusmi plastu (napr. so starej permanentky na vlek) v mieste, kde pásiky prechádzajú gumou. Po tejto úprave drží o dosť pevnejšie.

        0 0
        • Jirik123  

          Ten fenixi se da taky vypodlozit dusi a pak nerachta. Ale souhlasim, ze twofish, nebo ten gumovy levny z DX je lepsi.

          0 0
    • pepko  

      co sa tyka upevnenia svetla, tak ukazem este lahku letnu verziu celovky a prilby … MTE Rebel 100 5mode … je to predsa len o kus mensie ako UF606 a nebudim tolko pozornosti okolia :-)))

      0 0
    • Lenicka1313  

      Dobrý den, nebojte se podívat různě po internetu. Já jsem si koupila tuto http://www.kabelmanie.cz/…tec-flza-50/ a dodnes drží, a to jí mám více než rok. Rozhodně velice kvalitní LED svítilna. Z vlastní zkušenosti vřele doporučuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.