• Jirik123

    pred casem jsem zacal uvazovat o upgradu osvetleni na kolo, zatim jsem vozil author Xenon + 2 Led, jezdit se s nim da, ale porad to neni ono. Dostak jsem se na stranky flashlightrevi­ews.com/ a nasledne na www.candlepowerforums.com/vb/ a zjistil, ze Luxeony uz jsou svym vykonem a efektivnosti davno out.

    V zahranici uz jsou pres pul roku dostupne vysoce svitive bile LED diody Cree XR-E P4 a SSC P4 se svetelnym tokem 80 resp 90 lm/W pri proudu 350ma. Tyto diody jsou priblizne 2× efektivnejsi nez soucasne Luxeony – tzn. davaji dvakrat vice svetla pri stejnem prikonu, nebo stejne svetla pri polovicni spotrebe.

    V soucasnosti zacinaji byt dostupne novejsi a jeste efektivnejsi revize Cree XR-E Q2/Q4/Q5 ktere maji svetelny tok az 107 lm/W. Lumileds rovnez v techto dnech uvadi na trh nastupce Luxeonu – Luxeon Rebel LED se svetelnym tokem az 100 lm/W pri 350ma.

    Co jsem hledal, tak samotne CREE LED ci SSC se u nas zatim neprodavaji, svitilny s CREE LED se daji sehnat snad jen Fenixy a mozna Surefire – vsechny stoji pres 1000Kc.

    Dle referenci na candlepower foru jsem si na zkousku koupil svitilnu Ultrafire C3 (made in China:) s Cree XR-E P4 LED provozovanou na cca 1W, s dvema ni-mh tuzkovejma baterkama vydrzi svitit cca 4 hodiny. Nakupoval jsem na www.dealextreme.com (Honk-Kong).

    Dojmy jsou zatim velmi pozitivni, sviti mnohem vic nez Authoracky svetlo, i kdyz na projizdeni prudsich zatacek by to jeste chtelo jedno svetlo na helmu. Na rychlou jizdu terenem to samozrejme jeste nestaci.

    foto je s manualni 1 s. expozici, iso 200, focene z ruky.

    Mate nekdo zkusenosti s novyma LED?

    0 0
    • Jirik123  

      fotka domu z cca 5m, expozice stejna.

      0 0
    • Jirik123  

      svetlo nabastleny na riditkach a porovnani s authorem.

      0 0
    • McBlacky  

      zatím mě teda nic kromě sigmy 5+10 nepřesvědčilo. Na 24H jsem za dva ročníky viděl různý záležitosti. A jen jedno homemade světlo svítilo líp, ale to mělo aku jako kráva a vypadalo to jak světlo z motorky :)

      0 0
      • Jirik123  

        konkretne tohle svetlo na vykony halogeny samozrejme porad nema, ale taky mu staci napajeni jen jednou nebo dvema AA..

        ale treba zde www.candlepowerforums.com/…mdisplay.php?f=86 najdes spoustu bastlu, ktery se bez problemu muzou merit i s HID svetlama.

        0 0
      • black.horse  

        Někdy se mrkni na Luxeon Limited Edition made by PeBe, jedno dvojče od něj mám a v porovnání se Sigmou vítězí na celé čáře, Sigmu jsem radši prodal:-) a i zdroj je menší, lehčí…

        0 0
        • McBlacky  

          svítí víc než 5w ale víc než 10 w ne letos s ní jezdil lempl na 24H

          0 0
    • Jirik123  

      jeste bych doplnil ze informace v cestine nejen o LED svetlech lze cerpat na fotonmag.cz

      0 0
    • martt  

      nakolko je to vodotesne (proti dazdu)?

      0 0
    • Lister  

      tak jelikož mám pímé porovníní 1W luxeonu a k tomu 5W Sigmy a na přebití sigmy by bylo potřeba tak 4 jednovatévé luxeony tak poříd nic moc.

      Možná kdyby ta nová dioda měla 3W tak to už by bylo použitelné, nebo alespoň ještě jedna do páru, ale tkhle asi ne.

      Do terénu vozim 5+10W halogen a uvažuju jestli nekoupit ještě jednu 5W na helmu (no vlastně jsem už rozhodnutý, jen na ni musím ušetřit), protože v těžším terénu dost často (nebo vlastně skoro pořád) potřebuješ vidět někam jinam, než kam míří rodla.....

      0 0
      • Motyll  

        To je presne kombinace kterou vozim. Zatim vsechny LED jsou proti SIGME 5 + 10 + 5 bludicky. Zato pak muzu palit v noci sjezdy hlava nehlava. Viz treba Suic idal night trophy :)

        0 0
        • pepek  

          Kua, já mám :20W halogen a 5W na hlavě, ale že bych mohl pálit sjezdy hlava-nehlava, to tedy ne. V čem dělám chybku?

          0 0
          • Motyll  

            Mam operovany oci :)

            0 0
          • Rokro  

            Mozna je chyba v tom, ze krome 5W na hlave mas i mozek v hlave :-)

            0 0
      • Jirik123  

        Vsechny diody o kterejch sem psal jsou normalne 3W, jen v tom konkretnim svetle je provozovana na cca 1W kvuli vydrzi.

        treba fenix L2D CE na Turbo ty 3W dava, ale taky na 2×AA vydzi asi jen 1,5 hodiny. A cena je taky nekde jinde. https://www.kronium.cz/index.php?…

        Tohle vsechno jsou klasicky rucni svitilny, takze tvar reflektoru tomu odpovida, kazdopadne proti obycejnejm authorackejm svetlum co sem vozil do ted to je nebe a dudy.

        0 0
      • Motyll  

        A jeste bych zminil, ze u LED je problem (ale to muze byt subjektivni) s barevnou teplotou svetla. Ono na suchu a sotoline je LED fajn, ale staci aby bylo mokro a napadany listi a nevidim skoro nic. Pro mne je zatim jedina moznost Mirage ve vyse zminene kombinaci.

        0 0
        • McBlacky  

          jo to je taky pravda

          0 0
        • Lister  

          jo jo taky mi to modrý moc nesedělo, měl jsem pocit že nevidím nic a na mokru je to fakt bída.......holt žlutá je žlutá :)

          0 0
      • Vilém  

        Myslim,ze by sis mel napred projit historii,nez tu resit, to co se davno resilo.3W luxeon je beznej a dnes uz i levnej a dobre dostupnej.5W luxeon,uz taky neni problem. koukni do nabidky GMelectronic.

        0 0
        • Lister  

          Já to nepotřebuju procházet, o luxeonech jsem si tu četl spoustu. Jinak pokud jsem psal o 3W diodách tak jsem myslel samozřejmě ty nové.......

          Jinak já jsem taky hodně bystlil, ale už mě to přestalo byvit, protože to co mi nabídne speciálně navržená orig cyklistická svítilna to mi žádné samodomo světlo nenabídne ( a teď se nebavím o účinosti svícení)

          0 0
          • Vilém  

            OK,tak ted uz chapu ze mluvis o novejsich typech LED s vetsi ucinnosti. Jen se tedy zeptam,co navic Ti nabidne originalni svitilna?Kdyz jsem to pred nejakou dobou sledoval intenzivneji,tak me prave skoro nic nenadchlo a pokud ano,tak cena byla v radu tisicu az desetitisicu,coz je moooc.

            0 0
          • Lister  

            je chvíle čas tak zbastlím co jsem myslel těmi výhodami konkrétně u mojeho světla…

            Voděodolná konstrukce včetně bytelné a zaizolované kabeláže – možná to někdo dokážy vyrobit já ne Jednoduchá montáž na řidítka bez nářadí včetně OS rodel Nízká hmotnost setu včetně malé baterie, která se vleze kamkoliv a dá připnout kdekoliv – už více než 2 roky nemám na kole košík a nehodlám to je kvůli světlu měnit :) Automatické nabíjení – nemusím nic hlídat jak je nabito tak už se nepřebíjí. Příslušenství – rychloupínací hrazda na řidítka kam se v pohodě připnou oba světlomety když už není na rodlech míst, držák na helmu. A jedna z nejdůležitějších věcí – indikace kapacity akumulátoru, která nevíc skvěle funguje..... Záruka.....

            0 0
            • Vilém  

              Tak takto jo.Vse co popisujes je resitelny, vymysleny a publikovany na netu i pro domaci vyrobu.Jedinym problemem byva to,ze clovek nema cas na to aby to hodil dohromady.Proste kazdy ma svoje.Ja osobne bych za svetlo proste nekolik tisic nedal,zas tak ho nevyuziju,ale neco vykonnejsiho a lehciho by sem i libilo.Proto je pro me nejjednodussi cesta neco zbastlit a za cenu urcitych kompromisu,ktere se daji casem dodelat a vychytat.

              0 0
              • Lister  

                Jasně, ale já kompromisy nemám rád, ono když to máš párkrát na ten bajk nahodit a pak zase sundat tak tě to přejde, navíc když je těch kol víc.......

                Mě to naopak za ten komfort stálo a to světlo nebylo ani nijak extrémně drahý – cca 2200, nevím na kolik by vyšla podobná alternativa z domácího zdrojů.

                …ale třeba akumulátor těžší než cca 400gr by u mě osobně neprošel :)

                0 0
                • Lister  

                  PS: a navíc ten čas který tím strávíš......přitom viděláno máš na takové světlo za cca 2 dny :)

                  0 0
                  • Jenda  

                    a kdybys studoval prava misto mediciny tak za cca 2 hod:-)

                    0 0
            • zdenek  

              Máš pravdu náčelníku. Vodotěsnost je u samo-domo výroby asi hlavní problém. Tomu sem se vyhnul tím, že jsem předělal starou CatEye na Luxeon. Nakonec jsem málem skončil na tom, že nejde sehnat držák na OS řídítka. Sledoval jsem německé MTB forum a tam jsou lidi ochotný vrazit neskutečný prachy do soustružených a CNC home-made reflektorů.

              0 0
    • Nodar  

      Podzim na krku a já potřebuji novou svítilnu. Koukal jsem na nové Sigmy v sousedním threadu, hezké, ale chci něco kompaktnějšího. Požadavky – jen do lehkého terénu, trvalý svit cca 100 lm, min 20 stupňový úhel, výdrž 4 hod., rychlá demontáž, lehké. Zatím jsem vybíral z :

      1. www.dealextreme.com – výkonné, ale vše bodovky, nižší účinnost/výdrž, nemám PayPal (od 500Kč)
      2. 1W LED Hella/SMART/Au­thor/Bateria – slabý svit, ale asi delší výdrž (500–900Kč)
      3. Fenix L2D Premium 100 (100lm/4hod) – jediné mínus že je bodovka (1500Kč)
      4. Sigma PowerLED Black (90lux/3,5hod) – nechci externí aku (prý 3500Kč)
      5. Huntlight FT01XSE 3W (150lm/4hod) – skoro ideální, možnost volit širokoúhlý reflektor, držák, menší nevýhoda atypické baterie (vč. př. a nabíječky 3500,–)

      Budu vděčný za další tipy (nejlépe širokoúhlý jako Huntlight, ale cenou jako Fenix), v LED osvětlení jde vývoj rychle dopředu a určitě jsem ještě nevyGooglil všechny možnosti :-)

      0 0
      • Jirik123  

        Huntlight jsem zatim nemel moznost videt, ale kdyz si porovnam sirku kuzelu Huntlightu a L2D CE na flashlightreviews flashlightrevi­ews.com/review­s/huntlight_ft01×se­.htm flashlightrevi­ews.com/review­s/fenix_l1dce-l2dce.htm

        Tak tam tak velky rozdil neni, navic L2D premium 100 narozdil od L2D CE take pouziva texturovany reflektor, takze ma kuzel o neco sirsi.

        Je pravda ze texturovany reflektor svetelny kuzel jakoby vic vyhladi smerem od ohniska ke stranam, ale sirokouhlym bych ho neoznacil:-)

        Kdybys nebyl z Ostravy tak bych ti toho fenixe ukazal:-)

        0 0
        • Nodar  

          no když jsem viděl tenhle obrázek, tak mně to připadalo dost širokoúhlý :-) (www.led-svitilny.com/…xse_high.jpg), ale ještě že jsem se tu zeptal, dík za link, protože ten průběh klesání jasu s Li-Ion 18650 u Huntlight mne vyděsil a s nabíjecíma CR123 je zase výdrž slabá .. tak tímto mám jednu svítilnu vyřazenou…

          Fakt škoda, že jsi z Krakonošova :-)

          0 0
          • Jirik123  

            na ty fotce to vypada hezky siroce, cetl jsem i par starsich zkusenosti lidi na CPF a ten siroky kuzel si pochvaluji, takze na tom asi neco bude.

            te (ne)regulace na 18650 je skoda, ale zas bych to nevidel tak tragicky:-)

            0 0
            • BB  

              osobní zkušenost – vůbec to není tragický a s 18650 je to to nejlepší , co jsem zatím na kole měl. Pokud bych mě volit můj býval Blackburn X6 nebo Huntlight, tak jenoznačně vítězí Huntlight.

              0 0
        • pedalus  

          teď sem četl recenzi na tyhle světla na cykl cz

          0 0
      • VanVren  

        Tohle se mi zdá srovnatelný za mnohem menší peníze – s novou Q5kou, svítivost kolem 150 lumenů, doba svitu cca 2 hod (do poklesu na 50%) ± autobus :-) www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?… www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?… www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

        0 0
        • Jirik123  

          Jen jeste musis pripocitat nabijecku a baterie.

          To prvni bych asi nebral, je to zbytecne veliky a podle velikosti reflektoru to bude mit asi prilis uzky ohnisko. O Uf C2 se na CPF pise jen v dobrym, ale vcelku uvazuju o vyzkouseni ty prostredni. I kdyz 5 rezimu je na kolo zbytecnejch.

          0 0
          • pepko  

            tu strednu som uz pozeral aj ja … skoda len tych baterii … ale kto baterie a rozumnu nabijacku nema … teda na AA … pre toho to moze byt dobra volba, s tym ze tie nabijacky a akumulatory su tam tiez dobre …

            0 0
          • VanVren  

            Ale chybějí k ní jakékoliv údaje. Nedohledal jsi je někde? A má takovej divno design :-) Těch 150 lumenů se mi zdá docela dost na tak malý svítilny. Jen jestli čínští soudruzi trochu nepřeháněj.

            0 0
            • Jirik123  

              design tyhle 5-mode je tak jednoduchej, az se mi libi:-) zatim cekam az to nekdo na CPF vyzkousi a pak se uvidi. podle velikosti svitilny se vykon moc posuzovat neda, jsou i mensi a vykonejsi svitilny:-)

              0 0
              • VanVren  

                Ještě mě zaujala Aurora (www.dealextreme.com/….dx/sku.8686), ale taky je bez údajů. Nevim jestli bude svítit víc, nebo spíš jenom déle vydrží svítit. Mým favoritem je zatim ta C2Q5. Je taková kompaktní. 20 USD za nabíječku a ty 2 lionky obětuju. Jen mě trochu vyděsilo, že prý občas explodujou :-))

                0 0
                • pepko  

                  a nechces skusit nejaku 3×led kombinaciu ? … jo su drahsie, ale ten vykon moze byt fajn …

                  protected lion snad explodovat nebudu …

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  dyž maj ochrannej obvod, tak se není čeho bát. když ne, tak musíš spoléhat na nabíječku, že koncový napětí a max proud je opravdu v mezích toho co baterie zvládne. :o)

                  0 0
                • Jirik123  

                  wf-800 na kolo ne! to je neco podobnyho jako Tiablo A9, tzn. extra uzky ohnisko pro co nejdelsi dosvit, ale na kolo to je absolutne nevhodny. A taky je to velky jak krava:-)

                  li-ionky ber radsi protected, ty maji ochranu proti prebiti/prilisnemu vybiti a zkratu – pri vsech tehle situacich muzou blafnout. A pak je taky nesmis prorazit treba kovovym hrebikem, to jim taky nedela dobre:-)

                  0 0
                  • VanVren  

                    Rozhodl jsem se, že vyzkouším UF C2Q5, nabíječku vezmu UltraFire WF-139, akorát nevim jetli vzít baterky Ultrafire, Trustfire, což bude asi pašť jako uhoď, nebo jak tady někdo někde psal o nějakých jiných, prý s větší kapacitou. Přiznejte se, kdo jste to byl a co to bylo zač. Za dobré rady jsem ochotný to poskytnout Jirikovi123 k testu na ledmanii až to přijde.

                    0 0
                    • Jirik123  

                      ok;-) aku s overenou kapacitou jsou napriklad AW, ale stoji 6$/kus unprotected a 12$/kus protected. www.cpfmarketplace.com/…owthread.php?…

                      ktere vzit z tech neco_fire nevim.

                      0 0
                      • VanVren  

                        Jo, to je asi ono. Díky. Kouknu na to.

                        0 0
                      • VanVren  

                        To je ***** rozdíl v ceně :-) Tak to radši 2 kusy za 10 USD s poštovným zdarma. A jednu náhradní do kapsy na cestu, až ta první chcípne o trochu dřív. Jaká je reálná kapacita těch z DX a Kai?

                        0 0
                        • Jirik123  

                          na CPF byly naky testy ultrafire 2400mAh a vychazely na 1600–1800mAh. ale muze se to dost lisit kus od kusu.

                          0 0
                          • VanVren  

                            KOukal jsem za kolik se dají 18650 koupit u nás – skoro nikdo to nenabízí, Za 399 AW na kroniu, pak už jen s páskovými vývody za 215 a 235 Kč. To je to tak neobvyklé zboží? Vezmu ty sociální Ultrafire :-)) Howhg.

                            0 0
                            • Jirik123  

                              jo, je to vcelku exotika:-) myslim, ze to pouzivaj tak maximalne RC modelari, pripadne se muzou pouzivat na repasi notebookovejch baterii. jinak co vim, tak krome AW na kroniu se u nas prodavaji jen verze bez ochranych obvodu.

                              0 0
                            • zdenek  

                              Levným zdrojem by mohla být firma repasující baterie do NTB nebo opravující PC. Stačí aby v sadě odešla jedna a mění všechny. Určitě by se našly slušně fungující kousky.

                              0 0
                      • Sinty  

                        Nevíš, jestli se vůbec vyrábí pouzdra na články (18650) ? Nemůžu je nikde na netu najít:-(

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          taky jsem nenašel. takže bastl. ale dybys našel, dej vědět. :o)

                          0 0
                        • Jirik123  

                          nevim, ale taky nemuzu nic najit:-(

                          premejslim nad li-ion ve velikosti „C“, na tu by se drzak sehnal snadno www.dealextreme.com/….dx/sku.5035 a tyhle nabijecky www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                          Ale ty baterie jsou bez ochranyho obvodu, tak by to asi nebylo pri zapojeni dvou do serie moc bezpecny:-/ Nebo si pak pockat az zase budou „C“ li-ion od AW, ale ty stoji 22$/kus

                          0 0
                          • Sinty  

                            Nevadí, momentálně je nepotřebuji. Mám v plánu, patrně koncem příštího roku, postavit svítilnu se čtyřmi led a kombinací optiky s různými úhly vyzařování. Chtěl bych právě použít šest kusů 18650 od AW, zapojených do série a nějaký step-down měnič, ale nejspíš bude všechno jinak :-) Nebyl by to špatný nápad na projekt pro SOČku.

                            0 0
                            • Jirik123  

                              HA!! kamos z CPF me upozornil na toto:

                              www.cpfmarketplace.com/…owthread.php?…

                              2×D lion baterie s ochrannym obvodem, nominalni napeti 7,2V (po nabiti 8,4V), dusuji se ze to ma kapacitu 5000mAh.

                              cena 40$ + nabijecka za 10$ vcetne postovneho. dostupne pry budou az na konci prosince.

                              www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?… www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                              Jestli s tim budou dobre zkusenosti na CPF, tak by to asi stalo za zvazeni:-)

                              0 0
                              • Sinty  

                                Díky! Vypadá to celkem dobře. Bylo by to naprosto ideální pro svítilnu kterou teď dokončuji, ale už se mi nechce nic dalšího pořizovat a hlavně, chci použít akumulátory, které mám doma.

                                0 0
                                • Jirik123  

                                  jj spolu s Sharkem by se z toho dali napajet az 4 ledky. asi do toho pujdu, ale nez to nekdo vyzkousi, tak to bude trvat tak do pulky ledna, takze driv nez v unoru to nebude:-)

                                  0 0
    • pepko  

      tak som si objednal: www.dealextreme.com/….dx/sku.4568 a www.dealextreme.com/….dx/sku.7938

      a este k tomu drziaky na bike

      o par tyzdnov podam hlasenie :-)))

      0 0
      • rasto  

        musim si to overit, zda to dobre chapu :-) svetlo WF-606A1 3W Cree Flashlight Te stoji 20 usd, postovne do EU se neplati? je v cene zahrnuta baterie?

        0 0
        • Smazaný účet  

          baterie myslim ne, jinak chápeš správně. :o)

          0 0
          • rasto  

            tak to je opravdu neuveritelne: blikacka, ktera je u nas na netu za kc 2.600, stoji v americe 400 kc?? bud mam vidiny nebo neco nechapu… :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              v číně. :o)

              0 0
            • Jirik123  

              Tak ty levny svetla nejsou samozrejme tak dobry, jako ty drahy, z tech co jsem zatim zkousel bych vykon odhadl zhruba kolem 70 – 100 lumenu. LED pouzivaji stejnou, takze to je spis zalezitost elektroniky, kolik proudu cpe do ledky.

              Rozdily jsou hlavne v kvalite zpracovani – vodotesnost, efektivita elektroniky (potazmo vydrz), spolehlivost a obecne kvalita zpracovani.

              Ale za ty prachy se nektere nevyhody daji skousknout:-)

              0 0
            • pepino  

              No a baterie (já používam CR123A do blesku) si tam koupíš po více kusech a vyjde tě jedna i s dopravou na dvacku :-) Já si první 2 na vyzkoušení koupil tady po 150,–.

              0 0
        • pepino  

          Poštovné je v ceně, já objednával www.dealextreme.com/….dx/sku.5467 , bohužel už je přes 2 měsíce vyprodaná, tak vrátili prachy. Jinak maj chybu v popisu, je to 3W, 1W maj taky, asi 2 dolary levnější.

          0 0
      • pepko  

        tak som kontroloval objednavku … vcera bola odoslana na honkong post …

        malo to stat 45.15$ a z uctu mi dnes stiahli 1077Sk … co asi sedi, kedze devizovy kurz je 23.8

        to som zvedavy co to pride a kedy to pride …

        0 0
        • Smazaný účet  

          no, já už čekám dost dlouho – skoro 14 dnů. rozdělili objednávku na dvě, co měli, to odeslali (před týdnem), zbytek prt… stále sháněj od dodavatelů. :o( a sledování na hongkong post nefunguje, tak ani nevim, esli to odtamtud odešlo… btw to už se česká a slovenská koruna tak srovnaly? mně to paypal naúčtoval v poměru 19,90 czk/usd.

          0 0
      • pepko  

        no tak vcera som napisal do hongkong post, ze nezobrazuju tracking mail info pre moju zasielku

        a dnes uz zobrazuju toto:

        *

        • Outward Registered Letter
        • Destination – Slovenia (Republic of)
        • The item (RA286311674HK) was posted on 20-Oct-2007
        • and is being processed for delivery to the addressee.

        *

        takze to poslali do slovinska namiesto na slovensko … ach jaj, to bude trvat kym to sem pride :-((((

        0 0
        • Jirik123  

          Tak to je nemile:-/ Ale DX po 3 tydnech posila mail, jestli ti uz zasilka dorazila a jestli vsechno funguje. Takze pokud ti to nedorazi snad to s nima nejak vyresis. Jinak me se pondelni objednavka objevila v trackingu taky teprv dnes, stredecni jeste ne..

          0 0
          • pepko  

            no uz som napisal dalsi mail do hongkong post a jeden aj do dealextreme …

            to som zvedavy ci to najdu, alebo sa to uz stratilo …

            0 0
        • Smazaný účet  

          to ještě neodeslali, takže to eště snad opraví. ještě ti napíšou, že zásilka je připravena k odletu, a pak že odletí v ten a ten den. tohle mi myslím napsali v pondělí (15.) a dnes se objevilo, že 20.10. (dnes) opustí hongkong. btw. moje světla furt nejsou (16 dnů po objednání). už mi zásilku rozdělili na 3 části. :o(

          0 0
          • pepko  

            Preco si myslis, ze to neodoslali ? Myslis, ze to 5 dni stoji na poste ?

            Prisla odpoved z Hongkong post. Ale je to taky univerzalny blabol … Preposlal som to zase do dealextreme …

            Dear Sir/Madam,

            Thank you for your email.

            If you have any queries, kindly inform the sender to lodge an enquiry to our office by sending us the Certificate of Posting with the contact person's name and tel/fax. no. by fax to (852) 2868 4723 for follow up action.

            Best regards,

            K. K. Chan (Mail Tracing Office) Hongkong Post

            0 0
            • Smazaný účet  

              ano. 5 dní to stojí na poště. vlastně víc. 10. října to bylo „shipped“ z dealextreme. 15. se to myslím objevilo ve sledovacím systému HK pošty s tou hláškou co tam máš teď ty. no a dnes je tam hláška, že to dnes odletí z HK. to co se objeví první – „is being processed to the addressee“ – pouze znamená že jí začali nějak zpracovávat na poště. včera se mi tam objevilo cosi že je připravena na odlet 19.10. a neska „The item left Hong Kong for its destination on 20-Oct-2007“.

              0 0
              • Smazaný účet  

                vlastně ne, myslim že ta první hláška se objevila až někdy v úterý… takže tak 3–4 dny než odletí… ale možná že do slovinska to bude rychlejší… :o)))

                0 0
              • Smazaný účet  

                jo a koukám že odletěla i druhá část, která se ještě ráno tvářila že ji nemají v systému (shipped 18.10., ta první 10.10. – a sešly se v letadle). nejspíš k nám létají jednou za 14 dní. :o) takže záleží, kdy poletí éro do slovinska. doufej že ho tvuj balíček nestihl… :o))

                0 0
              • pepko  

                no tak to teda vyzera, ze moja zasielka este neopustila hongkong … tak snad zareaguju na moje maily skor ako to nalozia …

                0 0
              • matysekul  

                Koukám,že čekají až naplní letadlo ;o) Mně dnes taky píšou,že by to mělo odletět.

                0 0
            • Jirik123  

              Pokud mas nejaky problem je lepsi kontaktovat prodejce pres jejich Customer service, kdyz jim budes posilat jednotlivy maily tak v tom budou mit akorat gulas.

              support.dealex­treme.com/ttx­.cgi

              0 0
              • pepko  

                ano kontaktoval som ich cez web … a oni mi poslali potvrdzujuci mail …

                0 0
        • pepko  

          tak mam odpoved z dealextreme, ale vyriesene to zatial neni :-)))

          Hi. Sorry for the inconvenience. Your order has been checked and we found out the Hongkong post has mailed the item into a wrong place. Your replacement will be issued. Thanks. Regards, Kathy

          hongkong to asi este stale neopustilo …

          Destination – Slovenia (Republic of) The item is being processed for departure from Hong Kong as at 22-Oct-2007

          0 0
          • pepek  

            Slovenia…hmmmm :-)

            0 0
          • pepko  

            zacinam mat pocit, ze je tam bordel ako v koloshope …

            Dear , Please ignore Kathy's message, she's a new staff and not know very well at this problem now, I have filled in a enquiry form for your package, and waitting for a reply from HongKong Post, sometimes they will make the mistakes of record package information.

            Your patience will be highly appreciate.

            Raindy

            0 0
          • pepko  

            uz s tym asi nic neurobia … poleti to do slovinska … dufam, ze to odtial nepojde priamo sem, ale zase budu cakat tyzden a vratia to naspat do hongkongu :-(((

            Destination – Slovenia (Republic of)

            The item will leave Hong Kong for its destination on 22-Oct-2007

            0 0
            • Smazaný účet  

              uvidíš. pokud je na zásilce adresa správně, tak tě to snad najde. záleží, jaký jsou třídící procesy, esli to hoděj do balíku „slovenia“ a pak to tříděj až ve slovinsku, nebo to všecko jde někam do evropy a pak to tříděj na země…

              0 0
              • pepko  

                Destination – Slovenia (Republic of)

                The item left Hong Kong for its destination on 22-Oct-2007

                0 0
                • pepek  

                  Kua, tak jste chtěli být světoví a furt vás eště v tom světě nikdo nezná :-) Ale to nevadí, my jsme pro ně taky furt jugoslávci.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  právě muj druhej balíček nakonec odletěl taky až dneska, tak je možný, že to letí společně „do evropy“. ;o)

                  0 0
                  • Jirik123  

                    tak to nam leti spolu:-) jen ten stredecni pro sintyho jeste ani nemaji na webu..:-/ se tam ty postaci nejak flakaji, v lete to urcite tak dlouho netrvalo..

                    0 0
                    • Jirik123  

                      kua jsem to splet. to co bylo shipped ve stredu, to uz leti smerem Evropa, ale balicek, kterej byl shipped uz v pondeli jeste ani nemaj postaci na webu…

                      0 0
                  • pepko  

                    no parada … to asi fakt ide tym istym lietadlom … len dufam, ze to zo slovinska nepojde naspat do hongkongu … asi im este napisem, aby to uz zostalo v slovinsku … skocim si pre to autom :-D

                    0 0
            • pepko  

              tak uz mi to prislo … na obalke je spravna adresa … SLOVAKIA … nezda sa mi to prelepene …

              takze chybu asi mali iba v zobrazovani na webe …

              C3 svieti super, 5modov sa zide …

              ale 606 svieti menej … ma uzsi uhol a aj tak ma nizsi jas … divne, je to asi inak ako v recenziach …

              0 0
              • Jirik123  

                :-)

                to je zajimave, ja jsem teda testoval starsi verzi C3 co ma jen jeden rezim, takze mozna ta s peti sviti vic. nebo nemas na ty wf606 spinavy kontakty? nebo zkus propojit konec baterie s telem nakym dratkem, jestli neni jen nakej spatnej kontakt ve vypinaci. A jestli teda C3 sviti vic, tak ji prosim zmer vydrz.

                0 0
              • vysmátej bajker  

                máš tu s 2 nebo 1AA?

                0 0
              • pepko  

                no tak asi zavadzam … dal som nabit baterie, dlho sa nabijali, ako keby boli vybite :-)))

                tak stav sa razantne zmenil, 606 vyrazne vedie …

                C3 mam s 2×AA, nesvieti zle, ale 606 svieti viac …

                tak ich teda necham svietit spolu, uvidim kolko vydrzia …

                0 0
                • vysmátej bajker  

                  Ještě by mě zajmalo jestli a jak a jak dloho bude svítit na 1AA.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    ted jsem nasel porovnani C3 1-mode a C3 5-mode co se tyce vykonu. je tam dobre videt, ze 1-mode verze sviti na 1×AA i 2×AA prakticky stejne, jen se lisi vydrzi. 5-mode verze sviti na 1×AA o dost min, ale na 2×AA o neco vic nez 1-mode. Vydrz tam bohuzel nema – snad nam ji pepko zmeri:-)

                    google.cz/tran­slate?u=http%3A­%2F%2Ftakebeat­.asablo.jp%2Fblog%2­F&langpair=ja%7Cen&h­l=en&ie=UTF8

                    0 0
                    • pepko  

                      no uz svietia 1 a pol hodinu … a da sa povedat, ze c3 s 2×AA uz trochu zoslabla … ale 606 si stale drzi vykon …

                      0 0
                      • martt  

                        ked budem buduci vikend v BA mohli by sme odmerat odber tych Tvojich lamp, pripadne ich porovnat. Teraz ked poznam kalibracne krivky fotaku, tak to mozeme spravit odbornejsie.

                        Tento vikend (styri dni) budem na Vlkolinci, takze nedostupny. Kludne ma tam mozte prist kuknut, miesta mam dost.

                        0 0
                        • pepko  

                          chystam sa dnes zmerat prudy, to som fakt zvedvy … 3W to asi nebudu na to ako dlho dokazu svietit …

                          pockam na teba kym sa vratis, potom urobime foto v nejakom lesiku …

                          0 0
                          • pepko  

                            takze prve meranie … C3 s 2×AA … low 120mA, med 320mA, high 920mA

                            takze ked pocitam ze 2.6V * 0.92A = 2.4W … pri 80% ucinnosti je to asi 1.9W …

                            0 0
                          • pepko  

                            druhe meranie … C3 s 1×AA … low 80mA, med 190mA, high 510mA …

                            nuz pomerne smiesne hodnoty … ale plne koresponduju s dost dlhou asi 2 a pol hodinovou vydrzou …

                            cize 1.3V * 0.51A = 0.66W … pri 80% je to 0.5W

                            0 0
                          • pepko  

                            no a do tretice … 606A1 grey s 2×AA … 1 mod = 720mA

                            cize 2.6V * 0.72 = 1.8W … pri 80% je to 1.5W …

                            no na to, ze svieti viac ako C3 je to dobry vysledok … ale s tym, ze pisu, ze to je 3W verzia je to podvod …

                            skoda, ze nam to jirik nezmeral uz pre mesiacom :-)))

                            0 0
                            • Jirik123  

                              Zrovna dneska jsem koukal na nakej multimetr za 115Kc, ale nevim jestli ho mam vzit. Bojim se ze nebude merit, ale spis odhadovat:-)

                              Jinak dokud nezmeris proud, ktery skutecne tece ledkou, tak to je jen napul uzitecna informace. Protoze ucinnost te elektroniky neznas a po otestovani fenixu musim bohuzel konstatovat, ze ucinnost 80% u tech levnych svetel je jen zbozne prani:-/

                              Napriklad fenix l2d ce na high sviti zhruba stejne, jako wf-606A, ale vydrzi svitit naplno skoro 5 hodin, wf-606A jen 2:40h. Ale to je proste dany tim, ze za jednoho fenixe si muzu koupit tri wf-606A :-)

                              0 0
                              • pepko  

                                no ja mam tiez nejaku cinsku lacnotu, stal asi 250sk, digitalny … ale meria rovnako ako 20rocny analog …

                                inak 2.6V nepouzivam dobre, tie baterie pod zatazou davaju naozaj iba 1.2V …

                                cize 2.4 * 0.72 = 1.7W … pri 70% ucinnosti je to 1.2W

                                ked zoberieme, ze baterie (2500mAh) mozu mat realnu kapacitu tak 2000mAh … potom vychadza celkova kapacita 4.8Ah … a kedze to svieti asi 160minut, dostaneme sa vypoctom 4.8*60/160=1.8W … co priblizne sedi …

                                ale je fakt, ze sa takto nedozvieme co ide skutocne do ledky … pomaly zacinam byt z toho smutny, ze je to iba 1W verzia …

                                0 0
                                • zdenek  

                                  Pokud je v baterce step-up měnič (pro 1 nebo 2 články je nutný), tak se měří pulsní proud a ne každý měřák ho převede na efektivní hodnotu regulérně. Z tohoto důvodu je dobré brát měření s rezervou.

                                  0 0
                                  • martt  

                                    toto je pravda. Najlepsie by bolo pozriet osciloskopom co do menica a z menica vlastne lezie. Mozno by sme boli ale prekvapeni a zistime, ze je to dobre meratelne beznym multimetrom.

                                    0 0
                                    • jizby  

                                      vzhledem k tomu, že světelný tok ledky je fyzikálně vázán na střední a nikoliv efektivní hodnotu proudu, je použití obyčejného měřáku metodicky správné. Naopak měřák true rms je nevhodný. Prakticky by však došlo k větší disproporci mezi naměřenými hodnotami pouze při nevhodném tvaru výstupního proudu s velkým poměrem Imax/Iav -např napájení úzkými impulsy. Takový režim snižuje podstatně účinnost samotné ledky a rozumní konstruktéři ho nepoužívají.

                                      0 0
                                      • martt  

                                        vitaj v tomto threade jirka. Tesi ma, ze tu mame dalsieho elektrikara.

                                        S tym svetelnym tokom a jeho linearnou zavislostou od prudu mas pravdu, teraz mi zaplo, ze na rozdiel od rezistivnej zataze sa ledka sprava pri napajani pulzami inac.

                                        Na temu rozumnych konstrukterov si kukni thread o mojej celovke. Na „stabilizaciu“ prudu je tam pouzita dioda :-)

                                        0 0
                                        • jizby  

                                          To jsem četl, vše o světlech se zájmem sleduji. Té diodě jsem se zasmál, ale to se stává, takové nesmysly produkují lidé neznalí, o tom není pochyb.

                                          0 0
                                      • pepko  

                                        no s vami elektrikarmi je to tazke … clovek sa od vas rozumnu odpoved nedozvie …

                                        osciloskop si urcite kupovat nebudem …

                                        0 0
                                        • martt  

                                          ja Ti to mozem v robote premerat.

                                          Inac uz som tu v BA, na chvilku by som mohol vybehnut na hradzu nafotit tie lampy. Ale fakt len na chvilku, som utahany ako kon.

                                          0 0
                                          • pepko  

                                            no ja som bol pofotit uz vcera … ale rad by som zdokumentoval aj tie tvoje eva a rad by som videl aj tu HIDku …

                                            vcera bolo nejako moc svetlo, som myslel, ze je spln :-)))

                                            0 0
                                      • 384  

                                        Ahoj, dokazal bys vysvetlit proc? Nejsem expert pres LED, ale zda se mi to nelogicky.

                                        0 0
                                        • jizby  

                                          Je to tím, že každý foton v LED vznikne rekombinací 1 elektronu a 1 díry v PN přechodu. čili množství fotonů odpovídá množství prošlých elektronů. A to popisuje ta střední hodnota. Sice ne z každé rekombinace se vyzáří foton, tomu se říká kvantová výtěžnost a ta se v současnosti pohybuje okolo desítek procent, možná že už se to blíží i 50%, ale podstatné je, že ta výtěžnost se s proudem příliš nemění. (Přesněji s růstem proudu klesá, protože s růstem proudových hustot v čipu se zhoršují podmínky pro tu zářivou rekombinaci. Ale čipy se navrhují tak, aby při jmenovitých proudech to bylo pokud možno lineární.)

                                          Efektivní hodnota je definována podle tepelných účinků proudu na odporu, takže s prošlým nábojem přímo nesouvisí. Proud v úzkém impulzu může mít vysokou efektivní hodnotu a přitom malou střední. Proto je efektivní hodnota vhodná na žárovky. Vláknu je jedno, kolik elektronů vlastně projde, ale jakou energii mu předají.

                                          0 0
                                          • zdenek  

                                            Tohle sice fyzikálně platí, ale lidské oko má velkou setrvačnost a blikání nad 50–60 Hz už bere jako trvalé světlo. Nepoužívají se kvůli tomu právě ty úzké impulzy? Šetří se tím energie (baterie, ztrátové teplo).

                                            0 0
                                            • Jirik123  

                                              nekterym citlivejsim jedincum muze vadit i frekvence kolem 100Hz. nektera svetla pouzivaji PWM pro low mody a kdyz potom s takovym svetlem treba ctes, tak to muze hodne unavovat oci. samozrejme nekomu to vadit nemusi.

                                              seznam nekolika svetel s jejich frekvenci PWM pro nizsi mody je tady www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

                                              A velmi zajimave tema s porovnanim PWM regulace versus regulace stejnosmernym proudem a ruzne dopady na efektivitu a barvu svetla candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=70073­&pp=40

                                              0 0
                                              • zdenek  

                                                Zvlášť za jízdy by ten stroboskopický efekt nebyl příjemný.

                                                0 0
                                            • jizby  

                                              Ne, úzký impulzy se používaj, když konstruktér chce ušetřit za elektroniku a popř. svou práci na jejím návrhu, nebo když to líp neumí. Jinak nemají úzký impulzy žádnou výhodu a nic se s nima neušetří, protože samy o sobě snižujou účinnost ledky. Jakýkoliv ledky, nejde zkonstruovat ledka, které by to nevadilo. PWM je nejjednodušší „měnič“, jaký lze udělat, jde se obejít i bez cívky a pokud se této možnosti využije, vznikne zvěrstvo, které je z hlediska účinnosti horší, než sériový odpor.

                                              0 0
                                              • zdenek  

                                                Trochu silný tvrzení s účinností sériového odporu. Někdy to tak může být, ale musíš specifikovat za jakých podmínek. Např. mám zdroj 4V, potřebuju 3,3V na LED, na odporu bude úbytek 0,7V . Při proudu 1A ztrátový výkon na odporu 0,7W (na LED 3W).

                                                Ovšem situace se otočí, mám-li zdroj 14,4V, na odporu 11,1V, tj. 11W (na LED atále 3W). Tady bude sériový odpor neúnosný a jakýkoliv měnič bude účinnější.

                                                0 0
                                                • martt  

                                                  jzbytovsky ma pravdu. PWM je iba spinac a nie menic. Ak tlacis cez LEDku s 10% striedou prud 1A alebo konstantne 0,1A, tak je to energeticky rovnocenne ale pri 1A ma LEDka o nieco mensiu ucinnost.

                                                  Aby to bol menic, potrebujes nieco na akumulaciu energie a nie len PWM.

                                                  0 0
                                                  • zdenek  

                                                    jzbytovsky píše, že PWM je nejjednodušší „měnič“. Ty píšeš, že má pravdu, ale zároveň, že PWM není měnič. Tim si poněkud odporuješ. Ale v podstatě si rozumíme. PWM jsou obdélníky s různou střídou. Měnič je v podstatě totéž, ale s LC filtraci, takže výstupem je ss napětí. Podle kvality filtrace více či méně zvlněné.

                                                    O pár příspěvků výš je odkaz od jiříka na cadlepower. Někdo si tam dal práci s měřením efektivity napájení LED. Překvapivě (pro mně nelogicky) tam vychází, že 0,1A je podstatně efektivnější než 10% PWM 1A.

                                                    0 0
                                                  • Jirik123  

                                                    jak jiz psal martt, LEDkam ucinnost s rostoucim proudem klesa. proto je konstantni napajeni 0,1A mnohem efektivnejsi nez 10% 1A obdelniky.

                                                    0 0
                                                  • zdenek  

                                                    Nj, je to tak. Nečekal jsem tak velký rozdíl.

                                                    0 0
                                                  • Jirik123  

                                                    prisel ti mail?

                                                    0 0
                                                  • zdenek  

                                                    Dobrý :-)

                                                    0 0
                                                  • martt  

                                                    jzbytovsky napisal „menic v uvodzovkach“ a nie menic :-)

                                                    0 0
                              • pepko  

                                skusal som merat napatie na ledke na 606 … a vsade som nameral iba 2.4V … zvlaste, nemalo by byt 3.6 ?

                                k elektronike sa neviem dopatrat, pri ledke nie je nic, asi bude pri vypinaci … ale tam sa nemam ako dostat …

                                0 0
                                • martt  

                                  2.4V na naplno svietiacej ledke je jednoznacne prilis malo. Tych par lediek co som meral (2 rozne luxeony, hofer minulorocny a dva hofery tohtorocne) zacinali svietit okolo 2.7–2.8V a vykon 1W mali v oblasti 3,3–3,6V.

                                  0 0
                                  • martt  

                                    vzhladom k zdenkovej spravnej poznamke o tvare prudu som si uvedomil, ze je mozne, ze aj do diody tecu impulzy. V tom pripade merak moze namerat hausnumera. Analogovy merak by mal ukazat strednu hodnotu, digitalny panboh vie co – zavisi to od vstupneho S/H obvodu a vzorkovacej frekvencie.

                                    0 0
                                    • martt  

                                      Som medzicasom pozrel ako su vlastne tie ledkove sigle cell drivre zapojene.

                                      Kupodivu sa o tom moc nenajde.

                                      Mozno som blbo hladal, do googlu som dal toto +„step up“ +converter +led +„single cell“

                                      Ale aj z tej trochy je jasne, ze merat hocico na tychto zapojeniach meracim pristrojom nema ziaden zmysel.

                                      V prilohe je prud cez LEDku vytiahnuty z tejto appnote www.zetex.com/…pps/an33.pdf

                                      Nevravim, ze v skutocnej aplikacii bude tiect az takto extremne pulzny prud ale prave v cinskej aplikacii kde sa setri na kondenzatoroch a cievke je to mozne.

                                      Dalsie zaujimave informacie: www.zetex.com/…/ZXSC300.pdf www.zetex.com/…/ZXSC310.pdf

                                      str 16 opisuje vstupny prud www.analog.com.tw/…1638P-06.pdf tu je k nemu aj appnote www.analog.com.tw/…te/an009.pdf

                                      0 0
                                      • pepko  

                                        no dobre … a prudy merane pri baterii som nameral spravne ? … podla vypoctu ala zakladna skola s kapacitou baterie, napatim a dobou svietenia to celkom sedi …

                                        0 0
                                        • martt  

                                          Obavam sa, ze aj ten prud bude velmi pulzny.

                                          Najlepsie meranie bude odmerat fotakom ako to svieti a s baterkou so znamou kapacitou ako dlho to svieti. To nie je ako tie moje jednosmerne aplikacie, kde sa da vsetko pekne zmerat.

                                          Este mi to nedalo (musim sa uz zastavit a zacat pracovat) a nasiel som tuto dokumentaciu k velmi ucinnym single cell led drivrom. www.linear.com/…dDocument.do?… www.linear.com/…dDocument.do?…

                                          Odtial je vidiet, ze s klesajucim napatim zdroja a rastucim prudom cez ledku ucinnost celkom podstatne klesa (logicke). Treba si uvedomit, ze v praxi budu hodnoty este o kusok horsie nez vyrobca nameral na dobre odladenom kusku. Na zaver sa teda domnievam, ze pohanat lampu jedinym NiMH clankom ma zmysel iba vtedy ak nutne potrebujeme usetrit vahu toho druheho clanku.

                                          0 0
                                          • Jirik123  

                                            jeden typek na CPF prodava 1×AA drivery, ktery prej do ledky dokazou cpat az 800mA, pry pri ucinnosti 80%. naplno to pak samozrejme vydrzi svitit jen 40min:-) nevim jestli jsou ty udaje uplne presne, ale hodne lidi si to od nej koupilo a myslim ze vsichni byli spokojeni. vice info tu: www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

                                            zajimave na tom je, ze identicky driver se zacal prodavat na DX za 4$, jen ma teda nesmyslnych 20 rezimu… www.dealextreme.com/….dx/sku.7880 ze se jedna o identicky driver potvrdil i sam autor na CPF www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?…

                                            napajeni jednou AA ma smysl jen kdyz chces usetrit misto, za ideal na kolo taky povazuju spis 2×AA.

                                            kdyz se vyrobce hodne snazi, tak muze udelat opravdu extremne maly svetlo na jednu AA (viz foto). vlevo „bezne veliky“ 1×AA fenix l1d ce a vpravo celovka zebralight h50-p4 – je jen o kousek vetsi nez samotna baterie.

                                            0 0
                                            • martt  

                                              ak by sa vam niekomu taketo nieco dostalo do ruky (hlavne tie lacne modely z DX), tak by som to rad odmeral.

                                              Ak som dobre pochopil, tak ten z DXe sa da prepnut do viacerych skupin modov, takze ma aj mod low-middle-high-off. Dokumentacia je tam bohuzial uplne mizerna, nie je jasne co by clovek pripadne kupil.

                                              0 0
                                            • pepko  

                                              jirik: kup si ten najlacnejsi merac a zmeraj nam ci stara c3 dava na 1AA tak mizerny prud, iba 500mA …

                                              pripadne ty mas tusim aj 1AA rebel, tak aj ten by si mohol zmerat …

                                              0 0
                                              • Jirik123  

                                                Co se tyce C3 tak dnes se objevilo na CPF srovnani 1-mode a 5-mode verze. Velmi hezky zpracovane.

                                                candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=178942

                                                Ten merak teda koupim a o vikendu to zmerim, ale nevim jestli to ma vubec cenu:-)

                                                0 0
                                                • pepko  

                                                  dik za link, toto presne som chcel vediet …

                                                  0 0
                                                • martt  

                                                  To bol uzitocny link, vdaka.

                                                  Teda bud chlapikovi nefunguje luxmeter alebo ma podstatne inu kalibracnu krivku fotaku (to je nepravdepodobne, nedalo by sa s nim normalne fotit) alebo tu fotku nejak dodatocne upravoval.

                                                  Vsimni si obrazok v prilohe.

                                                  Jeho namerane hodnoty su vlavo 1065 lux a vpravo 750 lux. Ked nabehnes na tu fotku, luc vlavo ma v strede ca 177 a vpravo ca 90. To by zodpovedalo minimalne jednemu EV, teda jas lucu vpravo musi byt menej ako 50% toho vlavo.

                                                  Mas nejake vysvetlenie? Mozno mam v mojich uvahach niekde chybu. Napada Ta nieco?

                                                  Co je to output a co je to throw? teda ako sa to meria?

                                                  0 0
                                                  • martt  

                                                    uz som nasiel aj sam ako to meria www.flashlightreviews.com/…vs_throw.htm

                                                    0 0
                                                  • Jirik123  

                                                    opravdu nevim, kde mas ve vypoctech chybu. na tohle uz me znalosti nestaci.

                                                    jeden zakladni rozdil je v tom, ze na luxmetr dopada svetlo primo ze zdroje, ale fotakem fotis teprve svetlo odrazene od bile steny. mozna je chyba prave v tom, fakt nevim..

                                                    0 0
                                                  • martt  

                                                    ak je ta stena homogenna, tak na pomery jasov to vplyv nema. Absolutnu hodnotu tak bez kalibracie nezmeram, to je jasne.

                                                    0 0
                                              • Jirik123  

                                                takze jsem koupil ten ultralevny multimetr, zatim to vypada ze funguje:-)

                                                v praglu mam jeste ty fenixy a celovku zebralight, tak jsem je zkusil zmerit.

                                                mam tu baterie, ktery jsem pouzival pro ruzny testovani, takze odhaduju, ze uz jsou aspon z 30% vybity (nemam tu nabijecku). pred merenim meli obe naprazdno 1,30V, po mereni proudu meli 1,27V a 1,28V.

                                                Fenix L1D CE (1×AA) turbo: 1,05A high: 1,03A medium: 0,55A low: 0,13A

                                                Fenix L2D premium 100 (2×AA) turbo: 1,45A high: 0,60A medium: 0,26A low: 0,09A

                                                Zebralight H50-P4 (1×AA) high: 0,65A medium: 0,15A low: 0,03A

                                                Nevim jak moc jsou ty hodnoty nepresny, minimalne tech 1,45A u L2D na turbo je spatne, protoze jsem ji nameril vydrz 2h a 10min pri konstantnim jasu.

                                                0 0
                                                • pepko  

                                                  no pekne, tie fenixy maju slusne odbery … MTE nemas po ruke ?

                                                  0 0
                                                  • Jirik123  

                                                    ostatni mam doma, takze je zmerim az o vikendu, ale na forech jsem videl cisla vyrazne pres 1A :-)

                                                    0 0
                                            • pepino  

                                              Tak mam technickou, nejdřív jsem koupil B2 www.dealextreme.com/….dx/sku.2958 vzhledem i náplní (AA nebo 14500) stejný jako C3, tak jsem doobjednal prodlužovací díl, dal 2×AA a nic, nesvítí, to mam asi smůlu?

                                              0 0
                                              • Jirik123  

                                                takze nesviti ani na 1×AA? samozrejme zkontroluj a vycisti kontakty, dotahni co neni dotazeny, zkus propojit minus na baterce primo s telem (kusem dratku, sroubovakem) jestli to neni vadnej spinac. kdyz nic nepomuze, tak hodne stesti s reklamaci..

                                                0 0
                                                • pepino  

                                                  Nene, na 1 AA svítí v poho, nesvítí na 2×AA s prodluž.dílem, kterej sice je pro C3, ale tahle je konstrukcí stejná, i na 1×AA nebo 1× 14500.

                                                  0 0
                                                  • pepino  

                                                    A, už koukam na DX, někdo řeší něco podobnýho s jinou, bude to v kontaktu „I just received mine and it does work with the UF WF-602A1 mechanically, however it does not make contact electrically. There is a small gap at the tail with the clicky end where contact needs to be made for the negative terminal of the battery to the tube body. I resolved the problem by adding some solder wire in the end cap around the inner edge. I had to be careful not to short the wire to the spring contact on the positive terminal however. Now it works great!“

                                                    0 0
                                                  • Jirik123  

                                                    aha, tak to na sebe ty dily jenom presne nepasujou. trochou cinu, nebo nejakou podlozkou bys to mohl spravit.

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    „Dobře, vyřízeno k dennímu pořádku,“:-) ten vypínač v zadním dílu je našroubovanej, stačí ho trochu „povytočit“ a je kontakt.Dorazil taky ten druhej držák, kterej se bohužel nedá pootáčet, takže musim vymyslet, jak ho přidělat na oversize řidítka.

                                                    0 0
                                • Jirik123  

                                  urcite by to melo byt pres 3V, to je asi ten problem co popisoval zdenek.

                                  jinak elektronika je z druhe strany plosnaku v hlave, ve vypinaci ji nenajdes:-)

                                  vypinac se da snadno rozsroubovat nuzkama na nehty img507.imageshac­k.us/my.php?i­mage=img6114tx9­.jpg

                                  0 0
                                  • pepko  

                                    no tak potom sa k elektronike nedostanem ani od ledky … letovat sa mi to nechce …

                                    ty asi vies najst na webe fotky, takze nema zmysel, aby som to fotil … spolahnem sa na to, ze do ledky ide pulzne napatie s priemernou hodnotou 2.4V … prud ktory ide do ledky asi nezmeram …

                                    0 0
                                • jizby  

                                  při měření napětí na ledce z měniče ukazuje voltmetr vždy hausnumera, protože vlastně průměruje průběh celé vlny, čili i doby kdy led nesvítí. Efektivním měřením si nepomůžem, tady jedině osciloskop.

                                  0 0
                  • pepko  

                    je to nejake divne … ranny test c3 s 1×AA mi nedobehol … nechal som si nan malo casu … iba 2 hodiny a za tu dobu sa mi zdalo, ze to stale svieti rovnako …

                    ale je fakt, ze c3 s 1×AA svieti menej ako s 2×AA …

                    0 0
              • pepko  

                tak v rychlosti urobena fotka vlavo 606, v strede moje 3×CREE, vpravo C3

                0 0
                • Jirik123  

                  myslim, ze kdyz jednu z nich soupnes na helmu, tak se to bude dobre doplnovat.

                  0 0
                • pepko  

                  no v tomto threade som urobil pekny bordel … ale pre uplnost informacii … tu je stav po 2 hodinach … cas by mal byt rovnaky 1/160

                  vidiet ze c3 uz dosiel dych … 606 stale svieti slusnym vykonom …

                  0 0
                  • Jirik123  

                    pro uplnost, jake v tom mas baterie?

                    0 0
                    • pepko  

                      aha … uplnost … su tam 2500mAh baterie Camelion nabijane 30min rychlonabijackou Camelion :-)))

                      no vidim to tak ze po 2 a tristvrte hodine ma meranie casu prestava bavit a rad by som siel spat s konstatovanim, ze 606 poklesla s vykonom iba minimalne, C3 trochu viac … takze myslim ze to budu pouzitelne svetla na bike …

                      zajtra este zmeram dobu svietenia c3 s 1×AA …

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Jirik123u, kdy budeš zas něco objednávat na tom čínským e-shopu?

                        0 0
                        • Jirik123  

                          Se Sintym jsme to vyresili tak, ze mi poslal penize na ucet a ja to pak objednal a nechal jsem to rovnou poslat na jeho adresu. Pokud bys neco chtel, tak mi napis na ledmaniac (zavinac) gmail.com

                          0 0
              • pepko  

                a este raz, teraz v strede sigma elipsoid

                0 0
                • mr.antik  

                  nechci tě nějak otravovat, ale kdybys to náhodou ještě zkoušel – přidej tam tu supermarketovou arcas LED kopflampe, mě to zajímá v porovnání s tím elipsoidem

                  0 0
                  • pepko  

                    no ze si to ty …

                    0 0
                  • pepko  

                    a este raz s inym casom

                    0 0
                    • mr.antik  

                      super, díky – škoda že tam ještě není marttova hoferovka

                      0 0
                      • pepko  

                        marttova hoferovka je vyrazne silnejsia ako tato 1W … myslim ze dost porovnatelna s c3 …

                        ale ved snad urobime aj fotky vonku …

                        0 0
              • pepko  

                a do tretice pokus o co najkratsi cas … tento raz 1/640 oproti predchadzajucim 1/160 … neviem ci z toho nieco vycitate … s kompaktom sa dost tazko foti :-)))

                0 0
                • pepko  

                  a teraz aj fotka …

                  0 0
                  • martt  

                    Ta vlavo je bomba! Presne take nieco chcem na prilbu!

                    Inac ta fotka je este stale prepalena (v strede lavej lampy), takze uplne porovnat sa to este stale neda. Chcelo by to este kratsi cas alebo viac zavretu clonu.

                    Na tej fotke jasne vidis, ze Tvoja sirokouhla lampa ma mnohokrat vacsiu plochu ako tie ostatne dve lampy.

                    Len tak narychlo a velmi hrubo zanalyzovane (Lava, Stredna, Prava)(priemer, jas-Pixelvalue v strede): L: 40 px, 255 – prepalene, neda sa prepocitat S: 150px, 160 P: 46px, 240

                    Teraz vezmeme prevodnu charakteristiku fotaku (snad je ta Tvoja podobna) www.bike-forum.cz/…m/707379.jpg

                    a vidime, ze pixvalue pre P 240 je asi o 1,6 EV viac nez pixvalue S 160, teda osvetlenie v luxoch P bude trikrat vacsie ako S. Plocha S je 12 krat vacsia ako P.

                    Teda vykon S v lumenoch je cca styrikrat vacsi ako P.

                    Ak by si chcel do porovnania aj tu hoferovku, mozes skocit vecer za matusom, najdes nas v telefonnom zozname (tel. je napisany na Alenku). Ale iba na dnesny vecer, zajtra rano idu na hrebenovku N. Tatier a tu lampu si berie so sebou.

                    0 0
                    • Jirik123  

                      tu vlevo prave na helme vozim:-)

                      jinak ten vypocet je podle me nepresny, S by mela bejt zhruba dvakrat vykonejsi nez P, ne ctyrikrat.

                      0 0
                      • martt  

                        Ten vypocet je sice nepresny, ale chyba 100% sa mi predsa zda trochu privelka.

                        Teraz nemam cas sa tym hlbsie zaoberat, pisem sem ale postup, ak mate niekto hodinku casu, mozete si to vyhodnotit sami.

                        Ako som to ja spravil:

                        1 – rozmer viditelneho kruhu som odmeral v graf. editore

                        2 – jas v strede som cez charakteristiku fotaku previedol z hodnoty 0–255 pre pixel na jas v luxoch (relativny, pre pomer jasov stop dvoch lamp ale presny)

                        3 – znasobil som plochu stopy jasom → vyjdu relativne lumeny

                        Spravny, trochu pracnejsi postup by bol:

                        1 – nafotit to trochu tmavsie aby najsvetlejsi pixel mal hodnotu cca 220–230 nech sme v linearnej casti grafu.

                        2 – hodnotu pre kazdy pixel previest pomocou charakteristiky fotaku na luxy (relativne). Otazka je ako spocitat RGB zlozky. Pokial maju svetla rovnaku farbu (plati pre LED), tak je to aj tak jedno. Pre info, jednotlive zlozky v pepkovom obrazku su: stredny luc 153,172,148, pravy luc 137,167,165 (vybral som body s priblizne rovnakym jasom).

                        3 – plosne zintegrovat vsetky pixely stopy a okolia → toto nie je ziadna veda, je to jednoducho suma vsetkych hodnot v stope lampy. Snad by som zo sumy vynal vsetky pixle co maju hodnotu menej ako 50 aby sme ten vypocet neznepresnili sumom fotaku.

                        Prevodne charakteristiky digifotakov su pre vsetky fotaky cca rovnake:

                        • tu mas charakteristiku mojho prastareho fotaku

                        www.paladix.cz/…hot-a60.html

                        • tu ako sa to meria

                        www.paladix.cz/…aparatu.html

                        a tu este zopar dalsich pre inspiraciu www.paladix.cz/…dsc-s75.html www.paladix.cz/…eos-10d.html www.paladix.cz/…on-d200.html .

                        0 0
                        • Jirik123  

                          myslim, ze nejvetsi chybu zpusobuje prave zanedbani pixelu kolem ohniska, svitilny s reflektorem tam maji jeste pomerne hodne svetla.

                          schvalne zkus spocitat kolik ti to vyjde podle techto fotek (prvni je s 1/60s a druha 1/320s): fenix l2d premium turbo (175lm dle vyrobce) ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/f­enixl2dprem_ste­na_turbo.jpg ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/f­enixl2dprem_ste­na_turbo2.jpg fenix l1d ce turbo (90lm dle vyrobce) ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/f­enixl1dce_ste­na_turbo.jpg ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/f­enixl1dce_ste­na_turbo2.jpg midlanderuv little boy, asi 95lm, tepla bila ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/im­g_6603.jpg ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/im­g_6604.jpg

                          0 0
                          • martt  

                            Pouzitelne by boli len tieto dve fotky, ostatne su prepalene

                            fenix l1d ce turbo (90lm dle vyrobce) ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/f­enixl1dce_ste­na_turbo2.jpg

                            midlanderuv little boy, asi 95lm, tepla bila ledmania.cesky­blog.cz/data/led­mania/upload/2007/10/im­g_6604.jpg

                            Vidim, ze v exife maju tie iste nastavenia a su fotene 15 minut po sebe, takze z nich by to mohlo ist.

                            Ale mohol by to vyhodnocovat aj niekto iny. Teraz to velmi rychlo spravim sam aj s navodom. Farba oboch lamp je bohuzial velmi rozdielna – tu mas hned ten problem co som spominal skor.

                            Kukni prilohu, treba vynasobit jas a plochu medzikruzi.

                            EV beriem z mojej krivky pre ISO100, odratavam ho ocami z krivky. Prevod na fiktivny jas je dve na EV, vysledok je vo fiktivnych luxoch.

                            horna ledka (cislo plochy, priemer, pixelvalue, EV, prevod na jas) 1, 63, 210, 8, 256 lux 2, 136, 120, 6.6, 97 lux

                            dolna ledka (cislo plochy, priemer, pixelvalue, EV, prevod na jas) 3, 40, 105, 6.2, 74 lux 4, 139, 170, 7.3, 158 lux 5, 226, 70, 5.3, 39 lux

                            Jednotlive plochy su (pre relativny vypocet nepotrebujeme pi ani delit priemer) P1 = 63*63=3969 P2 = 136*136-P1=14527

                            P3=1600 P4=17721 P5=33355

                            teraz to uz treba len znasobit a zosumirovat

                            3969256+(1452­797)=2425183 1­60074+(17721158)+(33355*­39)=4219163

                            Pomer je 1,74, teda ta spodna (zlta) ma 1,74 viac lumenov ako ta horna.

                            0 0
                            • Jirik123  

                              >Pomer je 1,74, teda ta spodna (zlta) ma 1,74 viac lumenov ako >ta horna.

                              Podle udaju od vyrobcu by to melo byt 90 vs 95, obe svetla teda maji jine rozlozeni svetla v kuzelu, ale i tak se mi zdaly podle oka i fotek stejne vykonne.

                              Takze by to tu metodu chtelo jeste poladit:-)

                              0 0
                              • martt  

                                ta metoda je dobra. Vsimni si, ze v katalogovych listoch je vzdy cosi ako min, typ, max.

                                Jednotlive LEDky toho isteho typu sa kludne mozu lisit.

                                Napr. pre ten biely edixeon 1W udavaju min 30lm/w, typ 55 lm/w. Max neudavaju ale vacsinou to byva o nieco viac ako typ, snad 65lm/w.

                                Dalej sa moze lisit napatie na LEDke. Zase pre ten edixeon stoji pre 350mA min=3.1 a max=4.0V

                                Dalej je tam zavislost lumenov na teplote. Pre bielu ledku je pri 120 stupnoch ucinnost 0,8 z ucinnosti pri 20 stupnoch.

                                Takze vo vysledku sa ti mozu zbehnut dve ledky zapojene do serie (teda napajane rovnakym prudom z rovnakeho zdroja), jedna mimoriadne podarena na chladici a druha mimoriadne nepodarena bez chladica.

                                Pre prvu bude platit 65 lm/W * 4.0V * 0.35A = 91 lm

                                A pre druhu 30 lm/W * 3.1V * 0.35A * 0.8 = 26 lm

                                Takze prva bude viac ako trikrat silnejsia nez ta druha a napriek tomu budu splnat vsetky parametre z katalogu.

                                Tomuto sa hovori tolerancna analyza a robi sa predtym nez nieco zacnes priemyselne vyrabat.

                                Do reklamy samozrejme napises, ze ta lampa ma viac ako 90 lm :-)

                                0 0
                                • martt  

                                  inac ta metoda by sa dala dobre overit z tychto troch fotiek fotenych zo stativu s troma roznymi vzdialenostami lam­py.

                                  www.bike-forum.cz/…m/707336.jpg

                                  Bohuzial na prvom obrazku je stred uz skoro prepaleny. Som ale presvedceny, ze ak to zratas podla mojho vzoru pre druhy a treti obrazok, tak odchylka nebude viac ako 20%, co je pre taketo primitivne zrovnavacie meranie vyborny vysledok.

                                  0 0
                                • Jirik123  

                                  to samozrejme ano, ale ja jsem psal, ze se mi i na vlastni ociska zdaly zhruba stejne silne a je to videt i na fotkach.

                                  jinak treba Cree ma binning pomerne uzky. napr. Cree XR-E P4 co je v tom fenixu L1D ma parametry 80 – 87 lm/350mA

                                  0 0
                                  • martt  

                                    Na vlastne oci sa mnohe zda rovnake. To som sem uz minule napisal. Pritom rozdiel jedneho EV na rovnakej ploche, ktory ocami nedokazes rozoznat pokial vyslovene neporovnavas dve zaroven na stenu svietiace lampy znamena zmenu poctu lumenov o 100%.

                                    Este problematickejsie je porovnavat dve lampy s roznymi kuzelmi. Oko sa skor sustredi na osvetlenie (v luxoch) nez na velkost plochy. Preto sa Ti lampa s trojnasobnym vyzarovacim uhlom, ktora s rovnakym zdrojom svetla (ledkou) vyrobi 9-krat mensiu intenzitu osvetlenia bude zdat pravdepodobne menej vykonnejsia ako ta bodovejsia.

                                    0 0
                                    • Jirik123  

                                      kdyz jsem fotil svetla, vzdycky jsem jich mel vic a porovnaval jsem je i ruzne mezi sebou abych mel predstavu nejen potom z fotek.

                                      asi z fotek celkovy svetelny tok odhadnout jde (ty japonci to asi maji zmaknuty), ale zatim jsou tva cisla neverohodna.

                                      0 0
                                      • martt  

                                        ten moj vypocet je zatial velmi hruby ale v principe spravny. Spravny postup som tu uz opisal: kazdy jeden pixel previest na jas a tento udaj potom zintegrovat. Mozno napisem nejaky maly softik co to bude robit, ale aj to by bola robota na pol dna.

                                        Napadli ma este tieto mozne chyby na strane metodiky:

                                        1. bola by potrebna aj plosna kalibracna krivka objektivu, teda ako straca svetlo smerom ku krajom (vinetacia). Toto je pre kazdy objektiv individualne. Mal som tam nasadeny tento

                                        mkropa.republi­ka.pl/minolta/len­s/28_75__2_8D­.html

                                        Bol plne otvoreny, vtedy byva na kraji ubytok asi o 0,5EV. Okom to ani nepostrehnes, pre meranie to ale hned spravi chybu 20% pre body na kraji fotky.

                                        A na strane meraneho pristroja:

                                        • nebrali sme do uvahy optiku
                                        • nie som si isty, ci ledky boli napajane tak aby mali rovnaky prikon (sucin napatia a prudu).
                                        0 0
                        • Jirik123  

                          Taky uz mi prisla odpoved od japonce z Illuminium, soft nam bohuzel nemohou poskytnout.

                          Hello Jirka,

                          Thank you for mail. All graph is made from one photograph. In order to set conditions constant, a photograph is always taken by NikonE990.

                          www.illuminum-led.com/fl_014.html

                          My friend's image-processing special engineer (he is a engineering doctor) made the software for me. The software cannot be opened, though regrettable, since his know-how is contained in this software. Please understand about it.

                          The page of ""www.illuminum-led.com/fl017­.html":http://www.illuminum-led.com/fl_017.html" has explanation about 3D graphs. But sorry my English is impossible for explanation. It is very regrettable.

                          Thank you, Takao (Illuminum)

                          0 0
                    • pepko  

                      no mam iba kompakt, takze cas som skratil iba tym, ze som dal –2EV a pomocnik zasvietil v miestnosti, potom som zameral a vypli sme svetlo v miestnosti a cvakol som …

                      pod 1/640 som sa nedostal …

                      0 0
                      • pepino  

                        Na porovnání by voko to myslim stačí, když nechceš blbnout se souřadnicema ve Photoshopu.

                        0 0
    • pepko  

      jirik: ty si taky expert, porad … hladam este nejake svetlo na AA baterie s tou Q5 led … nasiel som ju iba samostatne … a par ludi ju pouzilo na vymenu v starsom svetle s P4 led … ale vsetko to bolona ine baterie ako AA … nevies poradit nejaku kombinaciu s AA ?

      0 0
      • Jirik123  

        najit svetlo s Q5 na AA je potiz, vyrobci kvalitnich svetel na AA vcelku kaslou.. zatim vim o jedinem a to fenixu, ktery teprv pujde do prodeje (zatim tam maji stary propagacni obrazek k verzi s rebelem) https://www.fenix-store.com/…uct_info.php?…

        oproti verzi s rebelem narust vykonu jen o par lm, takze v praxi neznatelny rozdil.

        0 0
        • pepko  

          no a neda sa vymenit led v nejakom lacnejsom svetle ? … Q5 stoji 10$ … svetlo by mohlo tak 15$ … dokopy 25$ …

          0 0
          • Jirik123  

            urcite da, treba WF-606A ma ledku docela snadno pristupnou, jen teda maji pouzitou kulatou zakladnu o prumeru 16mm a myslim, ze Q5 se vetsinou prodavaji na hvezde s vetsim prumerem (mozna by sla obrousit..). jen u levnych svetel muze byt problem v tom, ze elektronika se nechova jako zdroj proudu , ale jako napetovej zdroj.. Nekolik lidi uz reportovalo, ze Q5 ma pri stejnem proudu o neco vyssi napeti nez P4, tzn. v takovym svetle pak nemusis zpozorovat zadne zvyseni svetelneho vykonu.

            0 0
        • Karaya  

          No presne tuhle jsem objednal a uz to ma v rukach USPS.. :-) Toz jsem zvedav co jak a kdy prijde a jestli budu muset platit nejake clo…

          0 0
    • Smazaný účet  

      šup nahoru a zneužiju to: nevíte, zda je nějaký rozdíl v chování ni-mh a li-ion aku při nízkých teplotách? myslim jako esli třeba jeden druh to líp snáší než druhej. zatim jsem našel že u obojího teplota snižuje rychlost chemické reakce a tudíž omezuje velikost proudu… ale nic o tom jestli jsou nějaké významnější rozdíly.

      0 0
      • Cryzyy  

        li-ion se nedoporucuje pouzivat v teplotach pod nulu, nevim jak moc jim to vadi, ale v zime radeji vozim baterku pod bundou, na ni-mh tak hodnej nejsem

        0 0
      • martt  

        natukaj do googlu napr „nimh liion low temperature“

        www.eeb.org/…Sept2004.pdf

        0 0
    • Sinty  

      Tento týden mi přišly čtyři led diody SSC P4 (U-bin), které mi objednal Jirik123 na DX. Díky mnohokrát!! Dvě led jsou trochu nakřivo přiděláné na PCB, což by se dalo ještě opravit, ale jedna z nich je bohužel nefunkční. Tři led jsem provizorně přidělal na jekl ze slitiny AL, s optikou Fraen 10°, při proudu 700mA svítí mnohem lépe než halogenka Osram 20W 10° IRC (Mr16). K regulaci proudu je použit tranzistor a dva rezistory s přepínačem (700–0–140mA, při čerstvě nabitých aku). K napájení mám 10AA 2,5 Ah, namísto Pb aku, který jsem chtěl původně použít. Vše je sestaveno provizorně jen na ukázku. Mám v plánu udělat model svítilny v Inventoru. Moc se omlouvám za kvalitu fotky, zítra se pokusím ten svůj „výtvor“ lépe nafotit.

      0 0
      • Sinty  

        Zapomněl jsem ještě foto.

        0 0
      • Sinty  

        Svítilna bude konstrukčně řešena podobně, jako ta v příloze, ale s ochranným sklem a O kroužkem. Foto je z Mtbr, nejedná se o moji svítilnu!

        0 0
        • Sinty  

          Dneska nemám svůj den:-)

          0 0
      • mr.antik  

        to chci mít taky… vykašli se na model, udělej nějaký funkční vzorek. Na kolik přišlo toto všechno toto, včetně té nefunkční čtvrté a bez baterek?

        0 0
        • Sinty  

          Jirik123 ty led objednával na DX, je to tento typ: www.dealextreme.com/….dx/sku.1445 používá ji také svítilna Lupine Wilma, ale čtyři kusy. Na ten model se mužu vykašlat, ale výrobní výkresy musím stejně nakreslit, ale raději v Autocadu, s Inventorem neděláme ani rok. Jako polotovar použiji trubku ze slitiny Al, (průměry 45–55, délka min. 150mm) v nabídce ji má např. Alupa.cz Momentálně dělám konstrukční cvičení, takže na svítilnu asi nezbyde moc času, ale pokusím se. Možná tak do konce listopadu by mohla být postavena.

          0 0
          • mr.antik  

            tak to teda nemá chybu. Škoda že nemám vzdělání na to, abych ti toto mohl vyrobit. Myslim, že pro pohodlný ježdění by stačily dvě + nějaká čelovka.

            0 0
            • Sinty  

              Konstrukce samotné svítilny bez elektroniky není problém, sehnat materiál, soustružníka, atd. výkresy nakreslím bez problému. Ale dost podstatný problém je s tou elektronikou, při tomhle zapojení, je proud cca 740mA, ale s klesajícím napětím aku, má za 120minut hodnotu cca 590mA. Horší je to se samotnými aku 10AA, potřeboval bych obvod, který by indikoval jejich stav. Při tomto zapojení je výdrž cca 150 minut, než některé z akumulátorů dosáhnou hodnoty 1V. Mnohem vhodnější by bylo sehnat podobný battery pack: www.batteryspace.com/index.asp?… k němu vyrobit obvod, s indikací stavu a regulací proudu do led

              Optika 270 Kč Led diody 350 Kč Baterie i s nabíječkou 1000 Kč Materiál cca 300 Kč Práce soustružníka a elektrotechnika ???

              Do 3000 Kč by se mohla ta cena svítilny vlést.

              0 0
        • Sinty  

          Ta žlutá deska je ze stavebnice Merkur elektronik 1, tranzistor mi pomohl vybrat Martt, tak před rokem a půl, když jsme řešili zapojení Luxeonu 3W. Optika stála v době nákupu asi 11 eur, u německého Conrada, celkem špatně se schání.Tady je odkaz: www1.conrad.de/scrip­ts/wgate/zcop_b2c/

          0 0
      • Jirik123  

        ze jedna nefacha me teda mrzi:-/ zkusim jim napsat reklamaci, uz jsem u nich utratil docela dost $$ tak by to mohlo projit. btw. kontroloval si spravnou polaritu? pry nektere jsou na hvezde umisteny opacne.

        pokud by se to veslo do tohodle www.cyklosvec.cz/index.php?… mohl by to bejt docela nabuseny retro svetlo.

        na kaidomain.com (dalsi H-K obchod, ale nemam s nima zatim zkusenosti) byli jednu dobu dostupny tyhle li-ion baterie www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

        realna kapacita je pry 4000 – 4500mAh coz je velmi dobre (kolem 15Wh), udajna se pry chystaji ty same, ale s ochrannym obvodem. otazka je kdy budou a jak je nabijet..

        se dvema burtama a touhle trosku drazsi, ale kvalitni elektronikou by si byl docela vysmatej theledguy.cha­inreactionweb­.com/product_in­fo.php?cPath=48_49_61&p­roducts_id=721

        pro regulaci s tema 10 AAckama by sla pouzit i tahle elektronika www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

        jinak jsem opravdu zvedavej co nakonec vytvoris, urcite to bude dobry svetlo:-)

        0 0
        • Sinty  

          Právě ta nefunkční je nejhůře přidělaná na chladiči, takže jsem ji ani nepoužil. Až včera večer, zkoušel jsem i správnou polaritu, ale nic. Na batteryspace mají Li-ion i s ochranným obvodem: www.batteryspace.com/index.asp?…
          nabíječka: www.batteryspace.com/index.asp?…
          a mnoho konektorů: www.batteryspace.com/index.asp?…
          spíše bych šel do Nimh aku ze stejného shopu, to riziko exploze u Li-ion mě trochu odrazuje. Na Mtbr jeden uživatel psal že s Nimh aku z batt. je většina zákazníků spokojená ale s nekterými Li-ion jsou údajně problémy, tak nevim? Ty obvody na kaid. a sandw. nevypadají špatně, ale bez návodu nejsem schopen je zapojit. Ještě jsem přemýšlel o ochranném obvodu pro aku, např. Nimh 12V: 11,5 < zelená led, 11,5–11 oranžová, 11–10,5 červená, méně než 10,5 vypnuto (jsou to jenom odhady), u Li-ion aku je křivka vybíjení odlišná (martt dával v nějakém threadu její graf), musel by se najít nějaký elektrotechnik, ochotný to vyrobit.

          0 0
          • Jirik123  

            vybuchu lionek s ochranym obvodem bych se nebal. ale kdyz si vezmu pomer vykon/cena tak to je asi nejlepsi u toho ni-mh packu co jsi linkoval.

            zapojeni toho Shark driveru mas popsany primo na obrazku u prodejce, zapojeni driveru z kaidomain je treba tu www.cpfmarketplace.com/mp/showpost.php?…

            0 0
            • Sinty  

              Začínám o těch driverech stále více uvažovat, ale jestli jsem to správně pochopil, tak u toho "žraloka"s aku 12V bude driver schopen dodavávat proud max 980 mA, pro tři led, než vstupní napětí dosáhne hodnoty menší než 11,5V proud klesne? V příloze je slíbená fotka těch led.

              0 0
              • Sinty  

                Ještě to foto.

                0 0
                • Vilém  

                  Jejda, ty nemas pajku?Tam muzou byt pekny prechodaky.

                  0 0
                  • Sinty  

                    Pájku samozřejmě mám, jak jsem psal výše, je to sestavené jen na ukázku a otestování. Až budu mít příslušný chladič, tak ledky spájím do serie, nanesu teplovodivou pastu a přidělám na chladič. Při testování výdrže na 10AA aku. jsem měl počáteční proud nastavený na cca. 740 mA a k chlazení použil ventilátor z PC. Musel jsem to prostě vyzkoušet:-)

                    0 0
                • martt  

                  v kazdom pripade to priletuj. Na letovanie su urcene tie dalsie dve plosky na chladici

                  0 0
              • Sinty  

                A optika.

                0 0
              • Jirik123  

                ten Shark je step-up regulator, takze vstupni napeti musi byt nizsi nez vystupni. pouziva se napriklad na mody kde ze dvou lionek v serii napajis 3 ledky a podobne. maximalni vystupni napeti je 26V, vystupni proud si muzes regulovat trimrem 50 – 980mA. jen nevim jaky bude postovny.

                ten regulator z kaidomain, je zase step-down – vstupni napeti je vyssi nez vystupni (ma byt vyssi aspon o 1V, coz s 12V akupackem bude tiptop). vystupni proud by to melo drzet na 755mA a nelze ho regulovat. cena je vcetne postovnyho. funkcne ale vlastne bude velmi podobny tomu co pouzivas ted, takze asi nama smysl ho kupovat.

                0 0
                • Sinty  

                  Teoreticky, při použití tří led SSC P4 a pěti Nimh aku, je výstupní napětí 3,8*3=11,4V a proud 980 mA a vstupní proud cca. 2A, uvažuji-li správně? Zajímalo by mě, ale jaké budou výstupní hodnoty při vstupním napětí vyšším než 12–20V při stejném počtu led? V elektrotechnice se moc nevyznám.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    >Teoreticky, při použití tří led SSC P4 a pěti Nimh aku, je >výstupní napětí 3,8*3=11,4V a proud 980 mA a vstupní proud >cca. 2A, uvažuji-li správně?

                    ano zhruba tak, jen jeste musis zapocitat ucinnost toho regulatoru, ktera je pry 80%-85%. takze presne by to bylo asi takhle:

                    vstupni napeti 6V vystupni napeti 11,4V 11,4 / 6 = 1,9 1,9 * 980 = 1,86A 1,86 / 0,8 = 2,33A (po zapocitani ztrat na regulatoru)

                    >Zajímalo by mě, ale jaké budou výstupní hodnoty při >vstupním napětí vyšším než 12–20V při stejném počtu led?

                    jak jsem psal, Shark potrebuje mit vstupni napeti mensi nez vystupni, takze pokud tomu tak neni, tak nereguluje a diody pobezi primo na tech 12–20V


                    Abych to jeste upresnil, tak ten regulator muze fungovat jako zdroj napeti 11,5V (proud se prizpusobi spotrebici), nebo po propojeni jumperu jako zdroj proudu (napeti se prizpusobi spotrebici, ale nesmi presahnout 26V).

                    Odpoved na vetsinu otazek najdes na CPF (uzivatel dat2zip je vyrobce tech regulatoru) candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=105492

                    0 0
                    • Sinty  

                      Díky mnohokrát za vysvětlení. S tímto driverem bych použil 8AA aku, odebíraný proud mi vyšel i s měničem cca 1,45A při výstupním proudu 980 mA, jen nevím jaký bude mít dopad na životnost Nimh.

                      0 0
      • Sinty  

        Nakreslil jsem jednoduchý model svítilny. Na té delší trubce je nasazeno sklíčkou (pod něj přijde optika). Druhá součást (uvnitř je O kroužek) se nasadí a pojistí šroubama.

        0 0
        • assassin  

          hele dyztak mam vyrobni zarizeni i nejake zkusenosti s konstrukci a obrabenim..tak kdybys na to extra nepospichal(dostanu se ke strojum jen sem tam o vikendu) tak ti s tim muzu pomoc…

          0 0
          • Sinty  

            Díky moc za nabídku, ale soustruh i CNC mám k dispozici. Jestli budete chtít postavit si stejnou svítilnu, můžu Vám poslat výkresy.

            0 0
    • pepko  

      tak som sa dnes pokusil s kompaktom urobit nocne fotky v nedalekom lesiku … bohuzial z toho vysla len taka zasumena tma :-))))

      musim pockat na martta, jeho zrkadlovku a stativ …

      takze zatial len fotky biku

      0 0
      • pepko  

        a takto to vyzera detailne

        0 0
        • pepko  

          musim povedat, ze konecne som mal pocit, ze svietim a nieco vidim … tie moje homemade svetla su dobre na blizko, HK svetla su dobre do dialky … ked som svietil spolu aj 606 aj C3 a mal som ich nastavene, aby svietili vedla seba, tak osvetlili celkom prijatelnu sirku priestoru … asi by sa dalo existovat len s tymito dvomi svetlami na riaditkach …

          0 0
          • Jirik123  

            jak mas siroka riditka? se ti tam toho vejde docela dost. a jak mas pridelanou C3, nejak to z ty fotky nemuzu vykoukat.

            jsem docela zvedavy na to az to s marttem porovnate s tou sigmou 5 + 10W.

            0 0
            • pepko  

              riaditka mam 600mm, priestoru je tam vdaka LX dualcontrol packam, predtym som dost bojoval s priestorom :-)))

              606 ma origos drziak z DX, je bohuzial velky, musel som pouzit gumu s duse

              druhy drziak mi poslu v druhej zasielke ako som dnes pochopil, takze som pouzil uchyt zo sigmy elipsoid + gumu z duse …

              0 0
              • pepko  

                no tak mi prisiel aj druhy drziak z DX …

                ale situacie je rovnaka ako pri prvom … je nutne pouzit gumu z duse … C3 aj 606 su prilis tenke na tieto drziaky … zatial neviem ktory je lepsi …

                www.dealextreme.com/…s.dx/sku.792 vyzaduje pridat gumu aj na riaditka aj na svietidlo … a treba pouzit viac vrstiev alebo hrubsiu gumu … asi je urceny pre modely s bateriami typu C …

                www.dealextreme.com/….dx/sku.8274 tento drzi dobre na riadidlach, ma pruzok gumy priamo v baleni, ale nemusi sa pouzit … sposob drzania svietidla sa mi vsak nezda uplne bezpecny, aj ked pouzijem este vrstvu duse … v extremnom pripade by to mohlo vypadnut … skusim pouzit este suchy zips a poistim to s nim …

                0 0
                • pepko  

                  tak po malej uprave sa mi zda drziak SKU.8274 ako lepsi … teraz drzi velmi pevne, mozno az neznicitelne :-)))

                  0 0
                  • SNAIL  

                    Díky za inspiraci, hned jsem tvůj nápad použil :-) Ono to v tom držáku sice drží velmi dobře, ale jistota je jistota :-)

                    0 0
                • pepko  

                  a z ineho uhlu

                  0 0
          • assassin  

            to uz je v souctu celkem kupa baterek a harampadi… tak asi se dokopu k tomu abych sestrojil tu 35W hid co se mi doma vali…

            0 0
            • pepko  

              no tak sup do toho, nech sa mame cim kochat … aj ked neviem si predstavit cim to budes napajat :-D

              0 0
      • pepko  

        tak dnes bol krasny teply bezveterny vecer … bohuzial nebola ani poriadna tma …

        ale vybral som sa aj so stativom a na mojom kompakte som navolil rezim NIGHT SCENERY, ktory nastavuje cas 8s, pri clone F2.8 a ISO100 … pouzil som sirokouhly zaber (28mm)

        tu je vysledok

        0 0
        • pepko  

          ten obrazok je nejaky rozmazany … skusim inu velkost …

          0 0
          • mr.antik  

            To je bomba, ten arcas čelovka svítí líp než sigma elipsoid :-)

            0 0
            • Polka  

              No ale dyt je to totalni bludicka.

              0 0
              • pepko  

                co je to bludicka ?

                0 0
                • mr.antik  

                  jako že to asi dělá jen malinké ohnisko, ale to bude asi fotkou. elipsoid taky svítí okolo toho ohniska, ale na fotce to není vidět.

                  0 0
                • Polka  

                  Jakoze to hovno sviti ;-)

                  0 0
                  • Karaya  

                    LOL :D jsem to vyzkousel doma, taky nevedela :-)

                    0 0
          • Jirik123  

            myslim, ze 3× cree + jedna z tech cinskej je vcelku idealni kombinace.

            0 0
            • pepko  

              no asi by to stacilo …

              tych 48led na sucasnu dobu jednoducho nestaci … hned ako sa objavi nieco silnejsie ako 3× 1W cree, cize viac ako 160lm a nebude to stat cez tisicku, tak si to kupim …

              zatial sa zda, ze mam moznost C3 odpredat, teda ak zaujemca nestrati zaujem po zhliadnuti tychto foto :-)))

              ale aj tak neviem co by som si kupil namiesto toho … mozno zase 606 … 2 svetla s uzkym kuzelom maju tiez vyhodu lebo mozu osvetlit vacsi uhol do sirky a pritom tak neoslnuju dohora …

              0 0
              • Jirik123  

                muzes skusit tohle:-) www.dealextreme.com/….dx/sku.9358

                jen by to o tom chtelo vic informaci. navic to paralelni zapojeni je vcelku nestastne.

                0 0
                • pepko  

                  no to je prakticky to co mam … akurat, ze to mozem napajat priamo mojim Nipackom … cize 12–13V na vstupe …

                  inak keby mali vhodnu elektroniku na DX, tak by som sa pohral aj s Q5star … plus k tomu ten alu reflektor co tam maju … ale kazda elektronika je na max 9V input …

                  ked uz tych 10×AA vozim zo sebou, nech ich vyuzijem … tych nejakych 25Wh je problem v realnom case vybit, ked uz nepouzivam 20W halogen :-))))

                  0 0
                  • pepko  

                    chcel som povedat, ze to nemozem napajat mojim Nipackom …

                    0 0
                  • Jirik123  

                    na napajeni jedny ledky z 12V se daji sehnat zdroje i u nas a to velmi levne. nejake jsem videl napriklad v katalogu na tron.cz (velkoobchod). ale nevim jak jsou efektivni a kde se daji koupit na krame.

                    nebo se na to da pouzit i elektronika z kaidomain, uz jsem na ni sem nekam odkaz daval:-)

                    0 0
                    • pepko  

                      no ten co si tu daval sa mi paci … ale je to len 750mA … www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                      skusim sa tam pohrabat a najst nieco podobne … uz si od nich nieco kupoval ? funguje to podobne ako DX ?

                      0 0
                      • Jirik123  

                        zatim jsem od nich nic nebral. asi je to podobne DX (udajne to zalozil byvaly zamestnanec DX:-))

                        ohlasy na netu jsem zatim zachytil jak pozitivni, tak negativni. holt je tam urcita mira rizika, stejne jako u dx..

                        0 0
                      • pepko  

                        ked tak nad tym rozmyslam, tak 750mA by mohlo byt aj dostatocne … s vyssim prudom klesa ucinnost … myslim ze 170–180lm by mohlo stacit … aj ked nerozumiem, ze tento seoul ma pisanych az 240lm na 1A …

                        www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                        oproti 220lm z Q5 …

                        www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                        a aj ta cena Q5 je dost vysoka, ma to zmysel ?

                        0 0
                        • Jirik123  

                          tech 240lm u SSC je trochu nadsazenych. SSC narozdil od cree uvadi hodne siroke rozpeti svetelneho toku ledky 91 – 118lm /350mA. co jsem videl nejaky mereni na CPF tak v realu mely vsechny kolem tech 90lm/350mA a pri proudu 1A kolem 210lm.

                          Rebel 0100 a Cree Q4 pres 230lm pri 1A a Q5 nekde kolem 240lm.

                          Myslim, ze vzhledem k cene se Q5 zatim nevyplati. Ale je pravdepodobne, ze ceny pujdou behem nekolika tydnu dolu, protoze uz prichazeji Cree XR-E R2:-)

                          0 0
                      • pepko  

                        som si myslel, ze tento menic by mohol napajat aj 3 ledky, ale ako som si precital podrobnejsie, nebude mi na to stacit vstupne napatie … no ale stalo by to za vyskusanie s dvomi seoul led …

                        0 0
        • Jirik123  

          To mate dobre, u nas uz dva dny mlha a neustaly mrholeni.

          Vcera jsem si hral s Tiablem A9 Q5 docela impozantni. Na kolo, ale nepouzitelne, ohnisko je prilis uzke a vypada to spis jako laser:-) (vlevo Fenix L2D premium 175lm, vpravo Tiablo A9 256lm)

          0 0
          • pepko  

            no ako celovka by to slo …

            urob priame porovnanie c3, 606, fenix a tiablo

            0 0
            • Jirik123  

              tiablo jsem uz odvezl majiteli, ale az bude lepsi pocasi pro foceni, tak si ho zas budu moct pujcit.

              vcera jsem stihl jen par fotek, vic svetel dohromady mam vyfocenych jen v mistnosti, na venkovnich fotkach by ty rozdily byly videt lip.

              na fotce zleva: ultrafire c3 1×AA 1-mode, mte rebel 0100, ultrafire wf606a, fenix l2d premium 100, tiablo a9 q5.

              pro predstavu jak jsou na tom ty ostatni, krome tiabla se muzes podivat sem. ledmania.cesky­blog.cz/souhrn-recenzi/

              0 0
              • pepko  

                no jo … tvoj web mam precitany … len sa tazko porovnavaju tie fotky …

                marttyho sposob, vsetko na jednej fotke je najprehladnejsi :-)

                0 0
                • Jirik123  

                  kdyz tech svetel je uz vcelku dost na to to cpat do jednoho obrazku:-)

                  a jeste naposled Tiablo, je to vcelku macek.

                  0 0
                  • pepko  

                    no vidis, to by aj dobre sadlo do drziakov z DX

                    0 0
    • mr.antik  

      Nějak mě DX neuspokojuje co se týká čelovek. Znáte někdo toto? www.bike4you.cz/…sigma-siled/

      Prakticky nikde se nedá nic dočíst, co v tom je, jak dlouho vydrží, tvar kuželu atd…

      0 0
      • pepko  

        to vyzera presne ako marttova z hofera …

        a co sa ti nepaci na celovkach z DX ? za 10–12$ maju myslim celkom slusne modely … a ked uz nic ine, zober klasiku ultrafire 606 a nejako pripevni :-)))

        0 0
        • mr.antik  

          kdyby to byla ona, tak by to byla asi super volba. Čelovky na DX nejsou špatné vzhledem k ceně, ale právě u čelovky potřebuju velkou spolehlivost a odolnost (na lyže, kolo, do hor). Líbí se mi tam ta 3W, co je vyprodaná, jenže potřebuj víc módů, abych mohl regulovat výdrž (třeba na těch lyžích). Koukám docela po těch zebralight…

          0 0
          • ivaneck  

            tu zebralight mam doma. Je perfektni na takove to domaci sviceni, ale vzhledem k uhlu vyzarovani 120 stupnu nema daleky dosvit, tak 5m rekl bych. Na lyze nic moc, na kolo v zadnem pripade. Kdyby se podarilo nejakou optikou ten uhel snizit, pak by to bylo o necem jinem

            0 0
            • Jirik123  

              S tim v podstate souhlasim, jen ten dosvit bych rekl, ze na 5 metru sviti dobra a pak jeste do 10 – 15m je ten prostor osvicen uz jen slabe. Na kolo jako jedine svetlo urcite ne, jedine do mesta na to byt viden. Ja si ji beru do baglu jako zalohu pro pripad defektu.

              Jinak zebralight pry do budoucna chysta nejake nove modely a jeden z nich by snad mel mit dve ledky s ruznejma optikama – jedna do dalky a druha na blizko. Dohromady by to mohlo fungovat perfektne.

              0 0
          • pepko  

            no neviem ako si to myslel ale za 880kc to urcite nie je dobra volba … odolnost to bude mat uplne rovnaku ako celovky z DX … vsetko je to vyrobene v cine … akurat ze sa to vola sigma tak to nestoji 10$ ale 40$ … nuz ale ked ti 40$ nerobi problem, tak si ju kup …

            0 0
            • mr.antik  

              o původ nejde. mám např. starou třídiodovou petzl tikka a mohl jsem ji srovnat s čínskou kopií (která stála polovičku). Obě svítí, ale to provedení je znát, od vypínač, pásku, upevnění baterek.

              Ale o to nejde. Já bych klidně nějakou z DX zkusil, ale prostě tam žádnou vhodnou nevidim.

              0 0
              • pepko  

                www.dealextreme.com/….dx/sku.6163 www.dealextreme.com/….dx/sku.6149

                no na vyber su asi len tieto dve … ale ako svietia neviem, nevidel som … ale predpokladam, ze to bude lepsie ako arcas co som mal moznost skusat, cize asi ako tento typ …

                www.dealextreme.com/…s.dx/sku.479

                0 0
                • mr.antik  

                  no možná to za pokus za těch pár korun stojí, jen se mi nelíbí, že veškerá hmotnost je vpředu. A výdrž (pochopil jsem správně že 3 hodiny na low mode) je málo, chtělo by to dát tam AA baterky

                  0 0
                • ivaneck  

                  jednu z tech prvnich dvou zminenych mam objednanou. Dneska je shipped.

                  0 0
                  • assassin  

                    mam ve stejnym pouzdru nakou obyc se 6ti ledkama a zarovkou… funguje ale to provedeni je fakt bida… rozdil u tehle bude to ze je tam misto toho naka lepsi LEDka…

                    0 0
                    • mr.antik  

                      o dlouhých zimních večerech by se to dalo třeba nějak potuningovat

                      0 0
                    • ivaneck  

                      objednaval jsem ji pro mati, ja celovku mam :o). Mimo jine taky jednu v tom unifikovanym sedym futrale. Fungovat v zasade funguje, ale pote, co mati vypadla z ruky na zem, je tam nejakej zkrat.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        takže nějakej rozdíl mezi těmi za dražšími tam asi bude :-)

                        0 0
                        • pepko  

                          nejde o to ci drahsimi … draho mozes kupit aj smejd … DX urcite nema kvalitu, ale pomer vykon cena sa mi paci … utekam na postu, prisiel mi druhy balicek z hongkongu …

                          0 0
                          • mr.antik  

                            Cena/výkon určitě, jednu si objednám u jirika123 a nic horšího než vyhozený 200,– se stát nemůže.

                            0 0
                • pepko  

                  to ze je vaha vpredu mi nejako nevadilo … tie AAA maju aj vyhodu vahovu, aj nevyhodu kapacitnu … ale zase ked uz chces byt tak dlho v tme, tak sa daju zobrat aj nahradne … a pre niekohoeste moze byt problem ako nabit 3ks bateriek, cize aj tak bude musiet kombinovat 6ks …

                  co sa tyka prevedenia tej arcas, tak nie je vodotesna … ale potuningovat by to slo …

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Ultrafire s Cree Q5: www.dealextreme.com/….dx/sku.9631 26 koláčů…

      0 0
      • pepko  

        taketo baterie si mozu nechat …

        0 0
    • pepko  

      :-))) co mi chodi na mail … niektori ludia su sukromnici …

      a to nemozes napisat priamo do bike-fora ???

      takto sukromne sa mi to moc nepaci, preco mi si to nemohli aj ini precitat a poucit sa …

      ja osobne ti nemozem radit zo skusenosti a praxe … co viem je len teoria a rady na bike fore …

      ale nieco podobne si mozno niekedy postavim aj ja, len ledky by om chcel Q5, predpokladam 4 ks, 2ks elektroniky a 2 vypinace, napajanie podobne 10ks AA 2500mAh …

      len reflektor by som skusil iny, najlepsie samostatne … 2 mensi uhol a 2 vacsi uhol … napriklad: www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

      cele to vlozit do hlinikoveho jokl profilu 40×40 alebo 50×50mm … take veci som kupoval tu: www.alcu-trade.sk/

      no a co sa elektroniky tak neviem ci ti tato elektronika utiahne 3 ledky seriovo, kedze tam pisu, ze by mal byt rozdiel napati 1–3V …

      tot vsjo …

      ---- jerry.s@centrum.cz napísal:

      Ahoj,

      přečetl jsem několik diskusí na bike-foru a rozhodl jsem se postavit si svítilnu na kolo za rozumný peníze, protože nic co by mi vyhovovalo jsem nikde nesehnal.

      Chtěl jsem se zeptat, jestli mi to takhle jak si to představuju bude fungovat. Nejsem totiž elektrikář a lepší je se zeptat, než být pak zklamanej, že to nefunguje jak má, nebo něco ******* :-))).

      Zatím bych to viděl takhle: zdroj 10 x AA v sérii, á 1,2 V, 3,3 Ah (www.mareen.wz.cz/?…) – výsledné napětí 12 V, 3,3 Ah, 3× dioda SSC(www.dealextreme.com/….dx/sku.1445), reflektor (www.dealextreme.com/….dx/sku.4630), vypínač (www.dealextreme.com/….dx/sku.5588), + nějaká řídící elektronika – tu vidim jako největší problém, zatím bych jako nejvhodnější viděl tuhle: www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

      Všechno pak zapojit a dát do vhodného pouzdra podle velikosti. To mi vysoustruží kamarád z hliníku.

      Co si tom prosím myslíš? Bude to fungovat ? Jde mi hlavně o správná napětí a proudy a o zapojení té elektroniky. Poraď prosím, kdyby bylo něco špatně, tak navrhni změnu.

      Dík moc za odpověď.

      Jarda S.

      0 0
      • martt  

        Podla mna to fungovat bude. Ale nie tak idealizovane ako udavaju vyrobcovia vsetkych casti.

        Realne by som si tipol priblizne taketo vlastnosti:

        1. baterky AA nebudu mat 3300mAh ale okolo 2000mAh
        2. menic bude mat realne ucinnost 70–80% a nie viac ako 100%, ktora vychadza z tohto popisu

        Case 1: Use one CREE XR-E LED that consumes VF: 3.5V and 750mA with four 18650 battery. The input voltage will be around 12V, with the input current is about 200mA. (10 hours runtime on current regulated 750mA)

        Zapojenie menica je tu www.micro-bridge.com/…/PT4105E.pdf

        1. k tym optikam a ledkam sa neviem vyjadrit

        Vo vysledku to ale urcite nebude zle. .

        0 0
        • pepko  

          no dobre … ale otazka je … moze tento menic napajat 3 ledky z 12V zdroja ???

          0 0
          • martt  

            Podla dokumentacie by to mal bez problemov zvladnut. Ved si ju hore kukni, dal som tam link.

            Z tej fotky je vidiet, ze pouzivaju doporucene zapojenie bez toho RC clena na zaciatku. Hodnoty kondenzatorov a cievky nie su vidiet. Prud je nastaveny na 700mA (snimaci odpor 0,27 ohma).

            Pre tieto pracovne podmienky: napajanie 12V, 3×LED 3W do serie, prud 700mA, a pre kvalitne kondenzatory, cievku a diodu, by to malo mat katalogovu ucinnost cez 80%.

            V praxi tipujem na 70 az 80%.

            0 0
            • pepko  

              na stranke kaidomain pisu, ze rozdiel vstupneho a vystupneho napatia ma bt 1–3V … pre 1 led staci 1V …

              si si isty, ze to utiahne 3×3.7V =11.1V z 12V zdroja ???

              0 0
              • martt  

                utiahne to tak na tesno.

                Ak by som mal spravit kompletnu analyzu, tak na snimacom odpore na prud je 200mV, na tom spinacom mosfete co je vnutri moze byt tiez tak 0,2V a ak ma cievka seriovy odpor 0.1 ohm, tak to je pod 100mV. Teda celkovo si tipujem, ze pri otvorenom mosfete je tam ubytok 0.4 az 0.5 V.

                Ak bude napatie bateriek klesat pod 11,6V, tak bude svit slabnut.

                0 0
                • pepko  

                  istejsie riesenie je pouzit 1 zdroj, 2 elektroniky a 2×2 ledky ?

                  0 0
              • martt  

                ak by si od nich nieco objednaval, tak by som sa pridal.

                0 0
                • pepko  

                  asi budem nieco objednavat … chcel by som pockat kym Q5 trochu zlacnie, ale mozno sa nedockam a zoberiem seoul …

                  ak to budes mat za malo, mozem to zobrat, rozhodne vsak nechcem prekrocit hodnotu nakupu cez nejakych 40eur, aby som nemal problemy s clom …

                  aj ked ako som cital, colnici ignoruju aj 200eur zasielky … a DX pekne pise na obalku malu hodnotu a nezabudnu napisat GIFT …

                  na tvojom mieste by som si urcite zalozil paypal ucet, visa alebo visa elektron kartu doma urcite mate …

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    jsem koukal že DX taky nabízí dárkové balení, které spočívá v tom, že odstřihnou z nálepky logo DX. takže se to tak trochu tváří jako nekomerční zásilka. stojí to 1 cent. ale nevím esli to má nějakej smysl.

                    0 0
                  • martt  

                    Asi si zalozim paypal, to bude jednoduchsie. Chcem to posielat na Slovensko, tam su imho colnici laxnejsi ale ucty a karty mam len rakuske. Neviem ci v tom nebude problem.

                    0 0
            • pepko  

              na stranke kaidomain pisu, ze rozdiel vstupneho a vystupneho napatia ma byt 1–3V … pre 1 led staci 1V …

              si si isty, ze to utiahne 3×3.7V =11.1V z 12V zdroja ???

              0 0
            • zdenek  

              Tam je opravdu 10 uF v keramice? Taková hodnota se bude blbě shánět. Většinou se dává low ESR elyt.

              0 0
              • martt  

                podla fotky to vyzera, ze tam je. Chcelo by to dostat ten diel do ruk a premerat suciastky a hlavne ako sa to sprava v realnej prevadzke.

                Tu mas zoznam beznych ceram cap

                www.avxcorp.com/…ogs/cx7r.pdf www.avxcorp.com/…ogs/cx5r.pdf

                0 0
                • zdenek  

                  Měl jsi napsat „běžných“ v uvozovkách. :-) V prodejnách je to slabší. Třeba GM končí na 1 uF.

                  0 0
                  • martt  

                    ti cinania to ale asi nekupuju v GME :-)

                    0 0
        • Šemík1  

          To je nějaký složitý, ne? Myslel jsem, že dám jen tři diody do serie, před ně tu elektroniku, zapojim na diody + a – a k elektronice ze spoda připájim + a – přívody od zdroje, na jednu větev vypínač a hotovo… Co ty další součástky? Musí to tam být?

          0 0
          • Jirik123  

            ta elektronika se prodava jiz takhle cela hotova. nic dalsiho nepotrebujes.

            0 0
          • martt  

            To sa mi len podarilo najst ako je ta elektronika zapojena´, teda co vlastne na tom plosnom spoji kupujes.

            Uzivatelsky to zapojis presne tak ako opisujes, takze ziadna veda.

            0 0
      • mr.antik  

        není to porušení poštovního tajemství nebo jak se tomu říká?

        0 0
        • pepko  

          no to hadam nie … ale ked sa boji opytat, tak sa opytam za neho, kedze odpoved nepoznam :-)))

          0 0
      • Polka  

        Kdyz uz, tak jako zdroj by se dalo pouzit www.mareen.wz.cz/?… ne? za ty prachy :)

        0 0
        • Jirik123  

          za ty prachy to vypada zajimave, ale chtelo by to znat realnou kapacitu.

          0 0
          • Polka  

            Ta realna se muze nak zasadne lisit od te „papirove“?

            0 0
            • martt  

              u vyrobcu o ktorom si nikdy nic nepocul a u predajcu co ma e-shop na webzdarma.cz by som povedal, ze celkom zasadne.

              0 0
            • Jirik123  

              vzhledem k tomu, ze tam prodavaji 3200mAh AA baterie, coz je nesmysl. jsem trosku na vazkach te udavane kapacite verit:-)

              0 0
              • Polka  

                Hmm, jj, ted jsem koukal na www.dealextreme.com/….dx/sku.5035 a borci namerili v realu kolem 3000mAh, coz je dost rozdil.

                0 0
                • Jirik123  

                  jj. kapacity akumulatoru na DX se musi taky brat s rezervou.

                  0 0
              • pegas  

                sice nemam znalosti v oboru elektro ,ale ty baterky 3200 mam doma a oproti gp 2700 sou naprosto genialni…

                0 0
                • Jirik123  

                  a cim se ta genialita projevuje? :-)

                  0 0
                  • pegas  

                    pouzivam je do canonu s2…takovej ± pocet co s nema zvladnu je cca 500 fotek na svatbe(blesk vevnitr,prohlizeni obcasne, displej zaplej malo)..takovy cislo sem s GP nikdy nedosahl..ale jak rikam,znalosti v oboru nemam,ale tyhle baterky se jevi velmi slusne..

                    0 0
                    • pepko  

                      ja by som ocakaval nejake presnejsie ciselne udaje … takto mi to povedalo asi tolko ze su genialne … ale co to znamena neviem …

                      0 0
                      • pegas  

                        proto sem 2× rekl ze nemam znalosti v oboru ani prostredky jak to merit..posuzuju z ,,laickeho" hlediska…

                        0 0
                    • Jirik123  

                      ok, nerikam ze jsou zly, ale 3200mAh urcite nemaji. a ty AAA 1450mAh to uz je uplny sci-fi.

                      0 0
                      • pegas  

                        jestli se ti nekdy dostanou pod ruku a udelas nejaky hodnoceni,test nebo je zhodnotis z tveho odborneho pohledu,tak se rad urco podivam na vysledky..zatim asi tedy jsou velkou neznamou:-)

                        0 0
                        • Jirik123  

                          kamos ma hodne chytrou nabijecku a v ni by to mohl zmerit, ale kvuli tomu se mi kupovat nechtej, baterii mam dost:-)

                          0 0
            • Smazaný účet  

              čím levnější, tím spíš. tohle vypadá že je poskládaných 6 nimh článků v sérii, jeden článek bude asi jako malý buřt (C/baby). při ceně za neznačkový C o kapacitě 4 Ah okolo 100 Kč jsi na 600 kč při reálný kapacitě 3–3,5 Ah. za tydle prachy bych to odhad max na 3,8 Ah reálných. ty další údaje jako že vybíjecí proud 48 A mi přijdou taky poněkud nereálný.

              0 0
      • Šemík1  

        O.K. – příště to hodim rovnou sem.Sem ze sebe nechtěl dělat úplnýho idiota před celým národem, že si nepamatuju základy fyziky z 5 třídy :-))) Všem děkuji za odpověď. Až to dám do kupy, tak poreferuju.

        0 0
        • Sinty  

          Takže Ti nemám už posílat mail?:-)

          0 0
          • Šemík1  

            Jak chceš brouku :-)) Co si tam teda nakonec použil?

            0 0
            • Sinty  

              Zatím nemám všechny součástky pohromadě, ale chci použít ten Shark měnič, 3*SSC P4, optiku Fraen a 8AA. Jak bude hotová, tak sem dám podrobný popis.

              0 0
      • pepko  

        neviem sa rozhodnut … mam sa vybrat vyssie spominanym postupom 4led, 2menice, 4optiky a cele si to nejako zbastlit … alebo si to mam zjednodusit a objednat si hotove svietidlo 3×cree tak ako spominal martt ? www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

        cely tyzden nad tym rozmyslam a netusim ako mam vyplnit objednavku :-)))

        dajte nejake pre a proti …

        0 0
        • martt  

          proti je, ze ta 3× led hotova lampa je momentalne nedostupna.

          Pre je, ze par ludi co si to kupili tvrdi, ze je to velmi dobre. Myslim tu z kaidomain a nie z DX.

          Moj nazor po teste s tromi lidlovskymi celovkami je, ze subjektivny rozdiel medzi jednou a tromi je minimalny a nie som si isty, ci vobec ma zmysel ta trojkombinacia. Predsa len zerie trikrat viac. A v pripade dopravnej nehody alebo kontroly je ovela napadnejsia.

          0 0
          • pepko  

            no a este jedna vec je ze je to na hranici napajania 10×AA akumulatormi

            domace riesenie by mohlo mat vyhodu regulacie vykonu, 2ledky alebo 4 ledky … respektive vyber uzky uhol, siroky uhol podla potreby …

            0 0
        • vysmátej bajker  

          Tak se do toho dej a ukaž výsledek:).Roz­hodnout jak je o tom jestli znáš někoho kdo ti udělá tělo světla.

          0 0
          • pepko  

            telo je jednoduche, hlinikovy jokl profil 50×50×3mm z www.alcutrade.sk … ziadne sustruzenie a podobne veci nie su potrebne …

            0 0
        • Jirik123  

          jen takova technicka, v ty svitilne z Kai nejsou Cree, ale SSC:-)

          Nejake porovnani levnych multiled svetel je treba tu takebeat.asablo­.jp/blog/2007/10/29/1876­896

          Ten modul co je ve WF-500 se da samostatne sehnat na DX.

          0 0
          • pepko  

            a ja to moc nerozlisujem ci cree ci ssc …

            vsetky svetla svietia slusne, z jedneho obrazku tazko porovnat, inak som sa tom moc nedocital :-)))

            na ten modul som pozeral, ale to asi nechcem, ma to nevyhody oboch rieseni, treba to bastlit a nie je to regulovatelne, ani rozdielna optika tam nie je …

            keby som sa rozhodol pre bastlenie, ktoru led by si mi odporucil k tej elektronike z kai, cize pre asi 750mAh …

            a ktoru verziu star ci nestar ? star si viem predstavit ako prisrobujem ku chladicu, cisto led s puzdrom by som musel nejako vymysliet …

            0 0
            • Jirik123  

              Kvuli barve svetla bych asi bral Rebel 0100, ale u cinanu je zatim nesezenes, tam maximalne 080.. Rebel ma pri stejnem proudu o par desetinek nizsi napeti nez Cree a SSC, takze by si ani nemel problem s regulaci s tou elektronikou z KD a 12V napajenim. Jak bude fungovat s optikou treba pro lux III nevim a optika urcena primo pro rebel se zatim taky shani hur.

              SSC maji stejny uhel vyzarovani i velikost jako lux III, takze se sehnanim optiky by nemel byt problem. Mam zatim jen jednu svitilnu s SSC a ma suverene nejstudenejsi svetlo ze vsech, ale nevim jestli je to pravidlo, nebo jsem mel smulu na kus. Svetla s SSC mivaji plynulejsi rozlozeni svetla v kuzelu, je to videt i na tech 3×led beamshotech od japonce.

              Pokud chces top vykon bez ohledu na cenu, tak samozrejme cree Qx a vys:-). Optiky se daji sehnat v pohode. svetel s cree jsem zatim zkousel nejvic a barvy se docela lisi, od studenejsi po prijemne neutralni az do zlutozelene, takze je to spis o stesti.

              Se zakladnou/bez zalezi na tobe. Se zakladnou se lip manipuluje a paji kontakty. Se samotnym emitorem usetris jeden tepelny prechod. Na chladic pak ledku musis prilepit teplovodivym lepidlem. Pajeni vodicu na Rebel je pry kvuli malym rozmerum peklo, takze rebel urcite na nejake zakladne.

              Ale koukam, ze jsem ti vlastne v rozhodovani asi moc nepomoh:-)

              0 0
              • pepko  

                presne si to vystihol … rebel by som chcel ale nie je 0100 a optika …

                ssc mi pripadaju najvhodnejsie …

                Q2 stoji 8$, Q5 stoji 10$ … fakt neviem ci to za tu cenu stoji, mozno len za ten pocit, ze budem mat maximalne riesenie :-)

                ale diky aj tak za zhodnotenie …

                0 0
                • martt  

                  ta elektronika z kai sa da pomerne jednoducho upravit na regulovanie. Je to opisane rovno v tej application note. Otazne je nakolko sa bude dat nieco dobastlovat na tej SMD doske, je to vsetko strasne male.

                  0 0
        • Jirik123  

          az jednou budu mit cas a penize (takze nikdy?:-) tak bych si postavil neco takoveho candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=175429

          samozrejme s reflektory, takhle to bude svitit zbytecne do sirky. driver co utahne az 6 – 7 led v serii uz mam na ceste, ted uz jen ten zbytek:-)

          0 0
          • pepko  

            nad tym som tiez rozmyslal … pouzivam tlmene osvetlenie v pracovni na skrini … 13W linearnu ziarovku … ked sa led este pohnu dalej a zvysia ucinnost skusim ju nahradit … zatial to nema zmysel …

            inak v kuchyni mam bodove osvetlenie 4×35W halogen 12V … ale zdroj mam elektronicky 150W a pokial viem ten nemozem pouzit na ledky … tie halogeny vsak zeru poriadne, takze by sa ich oplatilo vymenit za nieco usporne …

            0 0
            • Jirik123  

              Jak tam ten typek pise, pri 350mA (cca 10W) to ma 900lm, to je asi jako 60W zarovka. S nejakym mlecnym krycim sklem by se to uz klidne dalo pouzit jako svetlo do domacnosti.

              0 0
              • pepko  

                no ale oproti uspornej ziarivke takmer ziaden rozdiel … 13–15W ziarivka urobi svetla rovnako ako 60W ziarovka …

                0 0
                • Jirik123  

                  proti usporkam to takovy rozdil neni to je pravda, tam ledky vyhravaji jen delsi zivotnosti.

                  0 0
        • pepko  

          tak to vyzera, ze optiky a ledky uz ku mne cestuju, akurat, ze mi neposlali elektroniky …

          poradte nejaky jednoduchy sposob ako to odskusat …

          mozem zobrat 3×AA, co dava 3.6V a pripojit do k tej LED ? aky odpor by som tam mal dat ?

          alebo mam staru nabijacku z nokie ktora ma pisane 3.7V, 355mA … mozem to zapojit napriamo ?

          alebo sa da niekde narychlo kupit nejaka elektronika? staci vystup okolo 350mA …

          0 0
          • Jirik123  

            pokud budou mit ty baterie skutecne 3,6V, tak to pripojit muzes, ale cerstve nabity ni-mh muzou mit i pres 1,4V a to uz by asi bylo moc. pro otestovani tam muzes soupnout jeden rezistor do serie, tady je na to kalkulator led.linear1.or­g/1led.wiz

            ledku aspon provizorne pripevni na chladic, aby se ti neprehrala.

            0 0
          • Jirik123  

            pripadne si muzes zbastlit nejaky jednoduchy regulator, martt tu myslim popsal minimalne dve jednoduchy reseni v threadu „celovka pro socky“

            0 0
          • martt  

            Bez odporu to urcite nepripajaj! LEDka by to nemusela prezit.

            Ak chces iba vidiet ci svieti, tak odporom okolo 10 ohm nic nepokazis – s troma clankami potecie par desiatok mA a ked to pripojis na styri clanky potecie asi 150mA, na piatich clankoch 300–350mA, na siestich 400–450mA, mozes ist po tom svojom akkubloku az kym odpor nezacne smrdiet. Radsej pouzi aj ampermeter.

            0 0
            • pepko  

              tej linke co poslal jirik som porozumel … dal by som tri AA a zhruba 1–2ohm odpor …

              ty hovoris, ze mozem 1 LED pripojit priamo na moj akku blok, ktory dava 12V-13.2V, ked tak k tomu dostatocne velky odpor ? 20ohm ?

              0 0
              • martt  

                Ten odpor musi byt dimenzovany na dostatocny vykon, vypocet pre 20 ohm je (14V-4V)^2/20 = 5W, to je celkom konska suciastka.

                Pochopil som, ze to chces len vyskusat. Takze kup si normalny najlacnejsi polwattovy odpor okolo 10 ohm, priletuj nan drat a s tym dratom mozes ist postupne po jednotlivych clankoch Tvojho akkupacku. Pri 11V cez to potecie ca 700mA a na odpore sa spali 5W, takze s tym malym odporom je to skutocne iba na niekolkosekundove vyskusanie.

                Ak s tym chces svietit dlhsie, napr. nejaky test, tak je najjednoduchsie (aj lacnejsie ako vykonovy odpor) pouzit vykonovy tranzistor a do bazy mu dat trimer, tym mozes menit prud plynule.

                kukni sem, cela meracia zalezitost ta vyjde tak na 10 korun www.gme.cz/index.php?… www.gme.cz/index.php?… a do serie k tomu trimru daj nejaky odpor aby si pri testovani neprisiel az na nulu a neodpalil to

                0 0
                • pepko  

                  skor si myslim, ze si kupim drziak na 4× AA a zopar odporov od 1–2 ohm a budem sa hrat s tym …

                  0 0
                • pepko  

                  a co ten adapter nokia 3.7V 355mA … mozem to zapojit napriamo ?

                  aku efektivnost ma take trafo … keby som chcel z toho urobit trvale intimne osvetlenie miestnosti ?

                  0 0
                  • martt  

                    Tie trafa su rozne. Ak je to stabilizovany spinany zdroj, tak ked das externy odpor bude to dobre fungovat (samozrejme v medziach parametrov, ktore to ma na sebe napisane). S trochou stastia nemusis pripajat vobec nic ak ma zdroj prudove obmedzenie prave na ten prud co chces.

                    Napr. ja nabijam sigmu byvalou nabijackou zo Siemens S10 a to nema chybu. Ma prudove aj napatove obmedzenie tak akurat na oloveny akumulator.

                    Ak je to klasicke trafo s usmernovacom bez stabilizatora, tak vysledok bude zavisiet aj od napatia siete, takze je dost problematicke to pripojit rovno a spoliehat sa na vnutorny odpor zdroja.

                    Ako sa zdroj sprava sa da jednoducho zmerat s par odpormi alebo napr. ziarovkami.

                    Ucinnost tychto zdrojov je tak 50 az 70%. Tym ze ich existuje zadarmo obrovske mnozstvo (po kazdom telefone nejaky zostane), tak je to obrovsky potencial na experimenty.

                    0 0
                  • martt  

                    a co ten adapter nokia 3.7V 355mA … mozem to zapojit napriamo ?

                    aby som ti odpovedal uplne konkretne, tak sprav tieto pokusy:

                    • zmeraj napatie naprazdno
                    • zmeraj prud aj napatie do ziarovky okolo 4V 0.5A
                    • nechaj ten zdroj par hodin napajat tu ziarovku ci nieco nebude moc teple
                    • ak bude vysledok v medziach toho co by ta dioda mala vydrzat, tak ju tam pripoj
                    0 0
                    • pepko  

                      dik, vyskusam …

                      0 0
                    • pepko  

                      tak je to asi nestabilizovany zdroj, naprazdno dava 8.5V … idem pohladat nejaku ziarovku … asi vymontujem zo sigmy …

                      0 0
                      • pepko  

                        zvlastne, ze ked som to meral pred 15minutami tak daval 8.5V, teraz dava 8.9V … no pripojil som ziarovku 6V, 2.4W … a napatie som nameral 4.4V a prud 330mA … to by mohlo byt celkom pouzitelne aj bez odporu, nie ?

                        0 0
                        • martt  

                          Ak je ta LEDka na 700mA, tak by to mohlo byt pouzitelne. Najprv pripoj LEDku az potom to pichni do siete. To pre istotu ak by v tom zdroji bol velky filtracny kondik aby Ti nabity na 9V neznicil prudovym impulzom LEDku.

                          Ten zdroj je zjavne nestabilizovany, skus zapnut pracku alebo gril a ak budes na rovnakej zasuvke, napatie ti trocha klesne.

                          0 0
                          • pepko  

                            dik, urobim este nejake testy, mozno stvrtok-piatok uz by som tu mohol mat ledky z HK … aj ked najskor mi pridu iba Q2 … tie neviem ci zvladaju 1A … ale mam tu kus medenej platne co som si vyrabal chladic na procesor, tak to s tym poskusam …

                            ale mozno skusim kupit aj ten tvoj tranzistor ak ho budu mat v gme … len mi este budes musie popisat ako to zapojit … lebo ako je oznacena baza, emitor a tretia nozicka ani neviem ako sa vola, to nezvladam … na taku elektroniku moje vedomosti nesiahaju :-))))

                            ale ved sa mozem aj na stare kolena nieco naucit …

                            inak Q5 uz zlacnela na 8.99$ … tak som uz prerobil 1$ na nej …

                            0 0
                            • Jirik123  

                              kdovi co se ted na DX jako Q5 prodava, na CPF se ted objevili dve stiznosti, ze jim Q5 z DX pri stejnem proudu sviti min, nez Q2 resp P4.. candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=182483 candlepowerfo­rums.com/vb/show­thread.php?t=182411

                              0 0
                              • pepko  

                                to mi nehovor ani zo srandy … no ale ved porovnam, co bude svietit viac … ci Q2 za 6.8$ aebo Q5 za 9.90$

                                0 0
                                • Jirik123  

                                  bohuzel emitory nejsou nijak oznacene o jaky bin se jedna, takze ti klidne misto Q5 muzou prodat P4. nerikam, ze to delaji umyslne, ale pokud maji nejakeho vychcaneho dodavatele…

                                  0 0
                            • Jirik123  

                              vsechny Cree XR-E jsou certifikovany do 1A, ale kratkodobe vydrzi i 2A (pri dobrem chlazeni). prodavaji se i svetla, ktera do Q5 pousti trvale 1,2A.

                              0 0
                • pepko  

                  tak martt, bol som na nakup v gme … mam k dispozicii zopar 2W odporov od 1ohm do 5ohm … dalej 10W odpor 10ohm (je to obrovska suciastka, neviem kam ju dam) … a aj ten trimr aj tranzistor … davali mi take divne otazky ci chcem nalezato alebo nastojato, tak som zobral oba typy …

                  a teraz, za prve, netusim ako mam ten tranzistor zapojit, ja vlastne ani nemam ziaden plosny spoj, takze netusim ako to spolu zletujem …

                  a za druhe som nepochopil na ktoru napatovu verziu je ten tranzistor urceny, ci na sadu 4×AA alebo na sadu 10×AA …

                  prijimam nejake rady :-)

                  0 0
                  • martt  

                    vecer mi zavolaj a mozeme to zletovat u mna.

                    0 0
                    • pepko  

                      taka ponuka sa tazko odmieta … cast materialu mam zatial na poste … ale vecer pren skocim a potom mozem behnut aj za tebou …

                      0 0
          • pepko  

            ako pozeram, tak KD stiahli tu elektroniku z ponuky … sice sa k nej viem doklikat cez objednavku, ale uz je v stave not avalaible …

            neviem ci mi oplati cakat alebo si mam objednat nejake ine … len som ziadne ine nenasiel … ashark sa mi zda drahy …

            neporadite nieco ? vstup asi 12V, vystup asi 1A …

            0 0
            • Jirik123  

              pro napajeni z 12V se daji sehnat drivery bezne u nas. napr na tron.cz maj tam jeden oznacenej jako 3×3W (zrejme 700mA) www.tron.cz/download.php?…

              ale nevim jakou maji ucinnost.

              0 0
              • pepko  

                dik, skusim tam zajtra zavolat …

                este rozmyslam, ze by som KD ukecal na zmenu objednavky na tento menic … www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                ale musel by som zmenit napajanie na 4×AA

                0 0
                • Jirik123  

                  tim ale muzes napajet jen jednu ledku

                  0 0
                  • pepko  

                    som si toho vedomy …

                    KD ma nejako malo menicov na vyber … na DX by som si hned nieco vybral …

                    0 0
                • martt  

                  to je ale normalny linearny stabilizator (nie spinany)

                  0 0
                  • pepko  

                    a je to dobre alebo zle ? :-)))

                    0 0
                    • martt  

                      Ak bude velky rozdiel medzi napatim zdroja a ledky tak je to zle lebo to musis spalit na tom stabilizatore. Ak to chces napajat styrmi NiMH clankami, tak to naopak bude OK.

                      Ucinnost to bude mat rovnaku ako to jednoduche zapojenie s jednym tranzistorom.

                      Stabilizovat prud to bude urcite lepsie.

                      Myslim, ze je velmi otazne ci by to s tym chladenim co je na tej fotke tepelne vydrzalo napajanie 6V/350mA pri napati na LEDke 3V. V tom pripade sa bude v tom malickom SMD obvode spalovat 1W. Navyse mas na tej malej doske hned tri kusy tych stabilizatorov. Ak si kuknes datasheet (dole som dal link), tak to ma teplotnu ochranu, co v praxi znamena, ze ked sa moc zahreje, vypne sa.

                      Parametre a Datasheet www.micro-bridge.com/AMC7135.asp www.micro-bridge.com/…/AMC7135.pdf

                      Tu mas k tomu obvodu appnote. Je to sice po cinsky ale technicke veci su z toho aj tak jasne. www.ic108.com.cn/…74021361.pdf

                      0 0
                      • martt  

                        ked je to namontovane na chladici ako na tejto fotke, tak verim, ze funguje dobre. Predpoklad je dobry teplotny kontakt so starom a star namontovany na dobrom chladici.

                        img.photobucket­.com/albums/v616/aw­wan01/PICT0471­.jpg

                        0 0
                        • pepko  

                          ok, ja sa prisposobim … kludne mozem kazdu led napajat osobitne 4×AA … resp 2×2 led z 8× AA …

                          len uz mi to do vianoc nepride, takze skusim aj ten tvoj tranzistor … aby som to aspo trochu rozsvietil …

                          0 0
                          • pepko  

                            tak ja som si to zjednodusil a na prve pokusy si vystacim aj s zapojenim bez odporu a elektroniky … leka mi pri zapojeni 3×AA nezhorela, dokonca to vydrzalo nejaku dobu aj celkom silno svietit …

                            0 0
                            • Jirik123  

                              byly ty baterky plne nabity? vydrzelo to nak malo.

                              0 0
                              • pepko  

                                no nabite boli pred 3 dnami … a svietili trochu … ale nie viac ako 5 minut dokopy … ale mas pravdu, cerstvo po nabiti som nameral 950mA …

                                0 0
                                • Jirik123  

                                  pokud maji 2500mAh tak to s timhle proudem prece musi vydrzet svitit dyl.

                                  0 0
                                  • pepko  

                                    tak ja to nabijem este raz a cele to znovu zmeram …

                                    0 0
                                  • pepko  

                                    tak mi to teraz vydrzalo vyrazne dlhsie …zeby tie batarie trpeli takym velkym samovybijanim ???

                                    0 0
                                    • Jirik123  

                                      to uz vypada mnohem lip:-) to samovybijeni je mozny, moje stary ni-mh jsou do tydne od nabiti uplne prazdny.

                                      0 0
                                    • jizby  

                                      Taky mě to zarazilo. Samovybíjení u NIMH je dost závažný problém, kterému se nedostává tolik pozornosti, jakou by si zasloužil. Všichni se honí za deklarovanými kapacitami, ale málokoho zajímá, že za cca 2 týdny může být ve článku polovina, nebo míň. Takovej článek je naprd i když by se dal teoreticky provozovat tak, že nabíjet budu těsně před jízdou.. Ale kdo má na to myslet. Je to otrava. Sám považuju za vadný článek, který se samovybije za měsíc. Pokud je to pár dnů, tak není o čem mluvit. Tahle závada se nepředvídatelně zhoršuje a kdykoliv se to může zhoršit tak, že se mi vybije pod rukama, takže spolehlivost žádná a zákon schválnosti má volné pole působnosti. Řešení: občas to zkontrolovat. Dycky před nabíjením sady do světla vybít vše pro přehled, jaké disproporce jsou mezi články. To je pak hned jasno. Když mi nějaká sada leží nabitá v šupleti měsíc, tak si ji ověřit- obvykle se ukáže adept na vyřazení. Je to opravdu závada, protože opravdu dobrý článek musí vydržet ležet rok a pak dát půlku Qnom. Jsou takové a kupodivu se tak chovají třeba staré 15 let staré knoflíkáče, nebo mám články, co někdo vyhodil po repasu notboku, bohužel to nejsou tužky.

                                      Odešlo mi mraky článků, NiCd i NiMH, různé typy, nabíjel jsem pomalým režimem i nabíječkou s delta U. Mám měřáky, vím, co to chce a stejně je všecko naprd. Deklarovaná životnost 1000 cyklů? HaHA, reklamní kecy, možná při speciálním režimu, který je od praxe vzdálen. Dlouhodobý průměr není ani stovka!!! Za to naprosto ručím. Při režimu, že cyklus nabití/ vybití trvá asi měsíc je životnost většinou ještě horší, na čas je to v reálu asi 3–4 roky a to mám i horší kusy. A většina odchází právě tak potměšile, že se jim zhoršuje samovybíjení, semtam vnitřní odpor. Začínám být na NIMH nasranej. V důsledku je to děsně nespolehlivej matroš, nebo žrout času, když to chci vychytat. Ale to stejně ani pořádně nejde. To bych musel měřit furt. Budoucnost patří lithiu. (spolu s alumíniem samozřejmě:-)

                                      0 0
                                      • Jirik123  

                                        a LSD ni-mh znas? :-)

                                        LSD – low self discharge ni-mh baterie. Maji sice nizsi kapacitu kolem 2000mAh, ale vyrobci deklaruji tusim kolem 80% puvodni kapacity po pul roce az roce od uskladneni. Jako tresnicka na dortu je, ze zvladaji i vyssi vybijeci proudy nez klasicke ni-mh (az kolem 10A). Napriklad sanyo eneloop a dalsi. Eneloopy pouzivam uz rok a zatim jsem maximalne spokojeny.

                                        Seznam prodavanych znacek je tady www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?…

                                        Ale skutecnych vyrobcu je jen par, ostatni na to jen lepi svoje obaly.

                                        Jinak knoflikace a notebookovy baterky jsou pravdepodobne lithiovy (li-ion baterie maji velmi nizke samovybijeni).

                                        Jinak ted mam jeste sanyo 2700 uz 4 mesice a musim zaklepat, ze zatim jsou v dobre forme.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Taky sem zatim s eneloopama spokojenej. Náš digiťáček dyž se startuje tak bere nárazově vyšší proud, noname aku na tom pohořely – ani s nima nenaběhl. Eneloopy v něm mam klidně měsíc, pak ho vezmu, nafotim pár fotek, zas uložim. A po dalšim měsící ty baterky furt fachaj.

                                          0 0
                                        • jizby  

                                          Ty LSD (hezká zkratka:-) nemám. Slyšel jsem sice o tom, ale zatím nesháněl. Pokud to dorazí sem a za slušnou cenu, proč ne. Jinak ty články, co jsem zmiňoval, rozhodně nejsou Li. To eště poznám :-D
                                          Ty z repasu jsou typ DH43300, tedy asi 8–10let staré, ovšem Duracell. Qnom=3,3Ah, reálně 2,7 čili 80% ale ostatní parametry včetně Ri, toho samovybíjení, vzájemnýho rozptylu kapacit mezi všemi kusy (mám 7) a časová stabilita je na úrovni 100%. Co naběhaly v noteboku netuším, ale podle poklesu Q to asi nebylo málo. Pokles Q na cca70% nominálu se považuje podle normy za konec života. Takže tak… Zmiňuju to jako příklad toho, co je pro mě kvalitní článek a co by mělo být běžné. Bohužel praxe, hlavně v tužkách, je o něčem jiném. Knoflíkáče byly Saft nicd 225miliAh v blocích po deseti, kvetou bíle zvesela všechny, jako příklad kvality to rozhodně není. Za cca 12–15 let, co jim hádám, vypadly jen 2 ze 40 a to že ostatní drží náboj je tím spíše pozoruhodné. Je vidět, že leccos šlo i se starou technologií.

                                          0 0
                                          • Jirik123  

                                            LSD se u nas obvykle oznacuji jako „prednabite“ a daji se bezne koupit. urcite by se meli dat sehnat vsechny co jsou v tomhle testiku. www.fotonmag.cz/…-aa-baterii/

                                            v kamenacich jsem je zatim moc nevidel, ale na internetu je sezenes urcite. napr. www.electrohall.cz/default.asp?…

                                            0 0
                                            • jizby  

                                              fotonmag sleduju, i Tvoje stránky o ledkách. Stejně mi ta záležitost s LSD připadá spíš jako marketing, než že by to byla nějaká opravdu nová technologie. Je to něco podobného, jako když výrobci větráčků k procákům přišli na ohromný objev, že by se mohly používat kuličková kožiska. Nebo mikrosoft přijde s novinkou, která řeší nějakou mnohaletou ostudu, ovšem prodá se to jako super hyper. Chová se tak spousta výrobců, i u kol, netřeba jmenovat. Tím ty LSD nehaním, je to změna kurzu správným směrem. Ale Li aku jsou s energetickou hustotou tím pádem o >50% napřed. Ochrana je řešitelná individuálním čipem do každého článku, což si tipnu že přijde. Pak bude Li vyhrávat. V souvislosti s LED se mi na Li líbí lepší měření aktuální kapacity. To taky není od věci – spolehlivost aplikace je často důležitější, než parametry absolutní výkonnosti. Ale uvidíme,necháme se překvapit.

                                              0 0
                                              • Jirik123  

                                                Videl jsem uz i nejake dlouhodobe testy a evidentne to neni jen marketing. Jestli chces nejaky detailnejsi info, jak se LSD vyrabi tak tady mas neco primo od jednoho z vyrobcu www.gs-yuasa.com/…03_2_046.pdf

                                                Ve fotaku je spokojene pouzivam uz rok a zatim me nikdy nezradily.

                                                Li jsou samozrejme budoucnost a docela si brousim zuby na ten 2×D 5000mAh pack, ale do fotaku 3,7V clanky fakt dat nemuzu:-)

                                                0 0
                                                • jizby  

                                                  Podle toho materiálu to je teda dost věda. Máš pravdu, jen marketing to nebude, zřejmě do toho dali dost vývoje. Ale to je na druhou stranu s vývojem aku pořád, tohle zlepšování je pro vývojáře piplačka od začátků techniky.

                                                  0 0
                                      • Pebe  

                                        ještě když jsem jezdil závodně s RC autama, tak jsme přes prázdninovou přestávku skladovali baterie v chladničce, nabít na cca 25% a do chladničky. Nějak se prý zpomalovaly procesy uvnitř článku a packy se neničily. Jinak s tím bylo hrozně práce, každý týden packy pomalu vybít na srovnávací destíčce, nabít do plna, vybít velkým prodem, dovybít na srovnávačce a zase nabít na cca 25%. Při 5–10 baterkách to ušetřilo hodně práce a času. Jezdilo se na 6-ti články Ni-Mh typ C, kole 3300–3700mAh

                                        0 0
                                  • pepko  

                                    este jedna zavislost, tentokrat bez ampermetra, iba obcas meranie napatia … ale pre istotu s dvomi led sucasne, aby som menej riskoval odpalenie … vychadzali mi dost nizke hodnoty napatia, az mi to je divne …

                                    0 0
                                    • pepko  

                                      a tu je par fotiek, podla svetelneho sa mi nezda, ze bez odporu by tam tiekli nejake extremne prudy, pokles jasu za 75minut je skoro zanedbatelny a ludskym okom nemeratelny … je to porovnanie s MTE Rebel 100 lumen …

                                      (rebel sa zahrieval rozhodne viac ako moc bastl, skoda ze som to nezmeral aj teplomerom)

                                      0 0
                                      • zdenek  

                                        Předpokládám, že MTE svítilo jen na focení? Těch 120 minut bych Ti záviděl. :-)

                                        0 0
                                        • pepko  

                                          to je spravny postreh … mte som fakt zapinal iba pri foteni …

                                          0 0
                                • martt  

                                  pri tomto zapojeni je intenzita svietenia extremne zavisla od napatia zdroja. Podla mna je jeden clanok z tej trojice ovela slabsi. Az to budes znova merat, pridaj do grafu aj napatie kazdeho clanku.

                                  Uvedom si este jednu dolezitu vec. Ten ampermeter ma tiez urcity, celkom velky odpor. Takze ked ho tam zapojis hned ides cez odpor.

                                  Pre porovnanie – vnutorny odpor NiMH clankov su desiatky milliohmov.

                                  Moj ampermeter ma na rozsahu 2A odpor 0.33 ohma a na rozsahu 20A 0.056 ohm, teda vacsi ako vnutorny odpor clankov.

                                  Povedat chcem teda to, ze co nameras s pripojenym ampermetrom moze byt o dost ine ako ked to pripojis na priamo.

                                  0 0
                                  • pepko  

                                    tato diskusia je uz poriadne neprehladna … tento komentar som prehliadol a je pre mna dost dolezity … ja mam taky ten lacny cinsky merak … tazko povedat aky ma odpor pri 10A …

                                    ale ma to zaujalo, ze to co vlastne meriam nemusi byt realita … no snad mi ta ledka nezhori … ale na prve pokusy mi taketo zapojenie staci … budem sa snazit nedavat tam cerstvo nabite baterie… 2 hodiny su schopne dodavat 3AA celkom slusny prud, tak to este nejako dokoncim, aby som mal 4 taketo svetielka, pockam na optiku a elektroniku budem riesit az na koniec … dovtedy si dokupim dalsie drziaky na 3AA :-)))

                                    0 0
                                    • jizby  

                                      Ten měřák mám zrovna taky nebo aspoň stejné koncepce. Pevný bočník na 10A (měří to samozřejmě do 20A, jen to výrobce nedovolil kvůli oteplení), přepínané proudové rozsahy 2, 20, 200 mA úbytek na rozsahu 10A je max 0,15V, tj při tvých proudech zanedbatelný. Měřák není zřejmě to, co omezuje proud, hledej jinde. Možná je to v kontaktech držáku článků. Každopádně riziko odprásknutí ledky je reálné. Možná je konstruovaná na větší pracovní napětí. Ale např Luxeony 1W NWE8 jdou s trojicí čerstvých NiMH bez omezovacího odporu ke dvoum ampérům. Ty by takto dost pravděpodobně odešly. Naproti tomu s dobrým chlazením bych tak do toho 1A věřil, že to vydrží. Přeci jen nejde o nic jiného, než o teplotu přechodu.

                                      0 0
                                      • zdenek  

                                        Změna napětí na diodě o 0,15V se určite na proudu projeví. O kolik, to by se nejlépe vidělo na V-A charakteristice.

                                        0 0
                                        • jizby  

                                          Ale ne, těch 0,15V to má při 10A, takže při 0,35, nebo 0,7A v LEDce je tam úbytek nula nula nic.

                                          0 0
                                          • zdenek  

                                            Tak to jo.

                                            0 0
                                            • pepko  

                                              no snad mi jirik vypatra niekde po forumoch, aky velky prud pustaju do lediek po kratku dobu … max 3 minuty …

                                              0 0
                                              • Jirik123  

                                                tohle se fakt neda rict obecne, zalezi na konkretnim kusu led, parametrech zdroje, prechodovejch odporech atd. nic vic nez uz tu bylo napsano ti neporadim.

                                                mozna tak maximalne, si muzes koupit klestovej ampermetr:-) www.merici-pristroje.info/…ermetry.html

                                                0 0
                                                • pepko  

                                                  no vidis … vzdy mas nejake riesenie … aj ked neviem ci to ma taku presnost ako by som chcel …

                                                  0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Pri techto proudech nebude presnost buhvijak dobra,ale muzes si pomoct namotanim nekolika zavitu vodice na kleste.Potom udaj vydelis poctem zavitu a vysledek bude urco presnejsi.

                                                    0 0
                                                  • jizby  

                                                    Eště to chce vzít v úvahu, že ne všechny klešťáky umí dobře měřit DC :-)

                                                    0 0
                                                  • pepko  

                                                    nevadi, uz som sa zmieril s tym, ze to nezmeram … ved ona to ta led prezije … maximalne jej znizim zivotnost 100× ..

                                                    0 0
                                      • pepko  

                                        no tak teda aky prud ide do tej ledky z 3×AA cerstvo nabitych … je to to co ukazuje merac, cize par minut asi 1.1A a potom uz len menej ako 1A alebo tak tam ide vyrazne viac, cize asi 1.5 A ???

                                        0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      odpor měřáku při měření proudu se dá částečně občůrat pečlivým změřením V/A charakteristiky diody. ale na to potřebuješ dva měřáky. pokud jí znáš, tak pak v reálném obvodě nesleduješ proud, ale jen napětí. taky mi to dost haprovalo, než jsem přišel na to, že blbej měřák mi vnáší několik ohmů do obvodu. tak jsem vyhráb starý měřák ála pepko, u kterýho funguje už jen měření napětí, odměřil tu v/a charakteristiku a pak obvod pošteloval podle napětí na diodě. eště mě napadá, že podobně by se dalo postupovat, pokud máš v sérii s diodou odpor. změříš přesně odpor, a pak měříš napětí na něm. z toho spočteš jaký proud teče skrz.

                                      0 0
          • pepko  

            ako velky chladic je potrebny na Q2 led pri prude 1A ?

            0 0
            • pepko  

              tak som tie ledky Q2 namontoval na asi kilovy kus medeneho bloku … tam by to mohlo nejaku dobu prezit …

              prvy test s 1.8ohm odporom a 4×AA prebehol uspesne … pri 700mA to svieti trochu viac ako mxdl s P4 …

              0 0
      • pepko  

        no co, ziadne pokroky v domacej vyrobe ? nic cim by ste sa mohlo trochu pochvalit ?

        … ja som sa konecne rozhodol a urobil som objednavku 2× Q5, 2× Q2, 2× elektronika z kai a 10ks optik 8stupnov z kai (vychadzaju lacnejsie ako po 1 kuse) … fakt som zvedavy ci bude mozne z toho nieco poskladat :-)))

        0 0
        • Jirik123  

          v brzke dobe hodlam vymenit v jedny svitilne luxeon za SSC, ted jen cekam az mi ta ledka prijde. ale to je jen takovy hrani, dalsi svetlo vlastne nepotrebuju:-)

          pak se mi doma vali Shark driver theledguy.cha­inreactionweb­.com/product_in­fo.php?cPath=48_49_61&p­roducts_id=721 Ale na stavbu se v blizke dobe nechystam.

          0 0
        • Sinty  

          Podařilo se mi zapojit ten Shark, bez trimru teče do led cca 950 mA a vstupní proud je 1,3 A na 8 čerstvě nabitých AA. Zkoušeli jsem trimr 22K, výstupní proud se dá regulovat z 300 na cca 980 mA. Bude trochu problém sehnat potenciometr 20K (umístění na zadní části pouzdra), spínač bych chtěl použít externě s ochranou IP67 (skoro stejné řešení jeho umístění, jako Lupine svítilny), ještě vymyslet jak zakrýt vývody a je skoro hotovo:-)

          0 0
          • Jirik123  

            jsem fakt zvedavy az to das cely do kupy:-) ja jsem na svyho sharka jeste ani nesah, zatim jenom premyslim, jak to jednou sestrojim:-)

            jinak pod tech 300mA ti nejde zregulovat protoze pri tomhle proudu uz to zrejme bezi na directdrive z baterii, aby si to mohl zregulovat niz musel by si mit nizsi vstupni napeti.

            myslim, ze az se jednou budou dat sehnat „D“ li-ion baterie za rozumnou cenu (+rozumna nabijecka), tak das dve do serie a budes vysmatej.

            0 0
            • Sinty  

              Tohle je spíše taková „zkušební verze“ svítilny. U další lampy bych chtěl hlavně vylepšit chlazení a odolnost vůči vodě, použít čtyři led (optika pro každou led zvlášť, s kombinací vyzařovacích úhlů). Jako baterii nejspíš Li-ion s ochraným obvodem, nebo LiFePO4.

              0 0
          • pepko  

            no skladaj dalej a posli dalsie foto …

            0 0
          • pepko  

            inak neviem ci si si vsimol, na DX vcera pribudol zopar novych optik … dokonca maju 4optiku, co by sa ti mohla hodit … a potom este nejake difuzery … nie je k tomu zatial ziaden popis, tak ani neviem ci by sa mi to na nieco hodilo …

            www.dealextreme.com/…ust.released

            0 0
    • martt  

      tu je aktualne porovnanie komercnych bicyklovych LED lamp.

      Bacha, obrazky su trocha zavadzajuce, sigma ma iny uhol zaberu a vyzera ako by svietila viac (mozno mali v cisle reklamu)

      www.mountainbike-magazin.de/lampentest

      0 0
      • Jirik123  

        U blackburnu to maji taky sklopene. Jinak Betty je fakt delo, to se musi uznat:-)

        0 0
      • Pebe  

        asi nejlíp se mi jeví Hope Epic, ta Betty mám imho moc úzkej kužel, no výkon je neuvěřitelnej :-O

        0 0
    • martt  

      a tu je este porovnanie, kde si nemcuri zadefinovali ako fotit svoje lampy.

      Pre tento thread je zaujimavy priblizne stred, kde je porovnanie fenix P2D a Lupine

      www.mtb-news.de/…owthread.php?…

      0 0
      • Jirik123  

        diky za odkaz, dobre porovnani.

        0 0
      • Jirik123  

        ten typek co ma 70W @ 82W halogen je teda hustej. by me zajimalo cim to napaji:-)

        0 0
    • DyEm  

      čau, sice to sem až tak moc nepatří, ale válí se v šuplíku 3W luxeon + reflektory, ale nemůžu nikce sehnat takovej mezixicht (takovej kroužek) mezi reflektor a čočku. Venku to maj asi za 1/2Eura, ale tady to nikdo neprodává. Sem si říkal, že to nějak odhadnu, ale není to pořád ono. Nevíte někdo o nějakým kšeftu, kde to prodávaj, popř. neválí se to někomu doma? ICQ311981336. Díky David

      0 0
      • Sinty  

        Myslíš tento držák optiky?

        0 0
        • DyEm  

          mám toto: www.gme.cz/index.php?…

          a

          www.gme.cz/index.php?…

          a patří tam podle PDFka takovej malej kroužek mezi „pecku“ a optiku

          0 0
          • Sinty  

            V PDF jsem našel jen „spacer ring“-distanční kolečko (Fraen). Na nákresu je ale použito bez držáku optiky. Mám svítilnu s Luxeonem III a také optiku Fraen (pro lambertian), funguje bez problému. Možná pro batwing led se musí použít ten „spacer“ ale Luxeon III se ve verzi batwing nevyrábí.

            0 0
            • DyEm  

              jo to je ono. Pokud tam není, svítí to někam do prd… a je to horší jak 1W modul. Mám taky verzi lambertian a podle všeho tam ten spacer patři????

              0 0
              • Sinty  

                Pro led ve verzi lambertian, musíš použít optiku lambertian led, háček je v tom že GME nabízí optiku Fraen pro batwing led (např. pro Luxeon I). Ten spacer se pravděpodobně použije jen při absenci toho držáku optiky.

                0 0
                • DyEm  

                  jak jsem tohle mohl přehlédnout, to teda nevím :) Takže mám Luxeon a nekopatibilní optiku, kur… drát

                  0 0
                  • DyEm  

                    sem si říkal, že je něco polámanýho

                    0 0
                    • zdenek  

                      Nejsi jediný. Taky jsem nakupoval Luxeon a optikou v GM :-(

                      0 0
                      • DyEm  

                        Takže jak z toho ven? Mám ty optiky dvě :), jednu 15×30 a druhá je asi ta úzká. Takže koupit dva 1W Luxeony, což je krok zpět. Používám momentálně od Conrada hotovej 3w modul i s měničem a optikou a taky to není světelnej zázrak. Provozuji to buď na 8×AA nebo 12V akec

                        0 0
                        • zdenek  

                          Na můj 3W Lambertian pasuje 10 st. kolimátor (jako má START/O). Jen ten černý držák (o pár řádků výš je fotka od Sintyho) se musí trochu upravit. Vadí mu ty cínové plošky na základně. Akorát když vidím ceny na DX, tak už se mi do bastlení nechce…

                          0 0
                          • Sinty  

                            Ten držák který jsem dával do přílohy se vyrábí i na ledky s PCB (hvězdička), ale dá se sehnat jen v zahraničí.

                            0 0
    • gyngy  

      Aj vdaka Jirikovi123 som si dnes objednal z DX Flashlight Mount x 1 Ordering $1.98 Ultrafire WF-606A 3W Cree Flashlight (2×AA/1×CR2) $20.30 hFlash HF-9 Cree 3W 3-Mode LED Headlamp (AAA) $9.99

      diky za rady!

      0 0
      • ivaneck  

        Jirika mi ani nepripominej, vis kolik casu jsem stravil nad DX :o) Udelali jsme s brachou objednavky asi za $130, ted jen cekame, kdy to prijde. Tu celovku jsem si objednal taky, ale uz vic nez tyden na ni cekam, neni k mani…

        0 0
        • Jirik123  

          hele, ale az vam neco nebude fungovat tak za mnou nechodte:-D

          jinak ty celovky tam jsou naky zaklety, zeptejte se midlandera:-)

          0 0
          • pepko  

            celovky neviem, ale s 606 budu urcite spokojny …

            0 0
          • 384  

            He, v praci jsme ten samej pripad, nakupujeme jak o zivot. Dohromady jsme uz nakoupili asi za 1000$. Ale bacha, chce to smirit se s tim ze asi 20% veci bude bud rozbitejch, nebo jinej typ, nez byl objednan. Nastesti DX refunduje postovne zpet a reklamace resi rychle.

            0 0
            • pepko  

              ja som cez vikend trochu ublizil drziaku na bike … tak som im napisal nieco v zmysle nekvalitneho materialu …

              ako pozeram uz mam odpoved … Hi,

              Do you have orders recently, maybe we can ship the replacement with your latest order for your convenience.

              Thanks

              tak snad o ten 1.90$ nepridem … ale asi sa mi viac pozdava ten druhy drziak …

              0 0
              • ivaneck  

                Sakris, ted teprve vidim, jak je delany to zavirani na tom drzaku. Mam objednany dva, snad to neco vydrzi. Byl bych vzal ten druhej, ale tenhle by mel mit nastaveni uhlu, coz je na vlastovkach dost zadouci

                0 0
                • pepko  

                  no ja som to dost drasticky otvaral … za jazdy mi to nepadlo, ale siel som len na asfalte+obrubniky …

                  pri otvarani to chce cit a tahat to aj do boku a nie len hore …

                  0 0
          • ivaneck  

            Tak ta hFlash celovka 3w uz je na ceste. A mimochodem, jeste muzes za ty dve celovky zebralight :)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              tyve neser! no, mně nezbyde asi nic jinýho než skrečovat zbytek objednávky, jinak se nerouzhoupaj, aby mi jí poslali.

              0 0
              • ivaneck  

                kliiiid, taky jsem cekal dost dlouho, nez byla „shipped“. Ted jsem zvedavej, az konecne neco prijde. Mam tu odeslany uz 4 objednavky…

                0 0
      • Smazaný účet  

        na tu čelovku čekám od 3.10., změnil jsem to na tu dražší, kterou měli expedovat 1. listopadu a taky prd. :o/

        0 0
        • mr.antik  

          to je ta, kde je shipping do 3 dnů :-)

          0 0
    • jecnak  

      Co tohle? www.giant-bicycles.com/…es/47/27104/

      Snad bude k videni na SL…

      0 0
      • Jirik123  

        zalezi co v tom je za led, 3W Hi-power LED neni uplne presna specifikace:-)

        ale vypada hezky www.giant-bicycles.com/…econ%203.jpg

        0 0
        • jecnak  

          No prave. Sam jsem dost zvedav co je vevnitr. Ale vyhodou je pekna krabicka, dobry uchyt na riditka a asi i odolnost proti vode.

          0 0
          • Jirik123  

            jen kdyz koukam na prumer tela baterky, tak tam se toho asi moc nevejde. doufam ze to je na nekolik AA, nebo nakou li-ion. kdyby to bylo na 3×AAA tak by to bylo uplne zabity.

            0 0
    • pepko  

      v ramci sobotnajsieho zleho pocasia som si urobil mensiu analyzu a porovnanie ultrafire C3 a 606A1 … mozno martt z toho nieco vypocita :-)))

      fotene v kupelni na bielych matnych obkladackach … vsetko je to mojim kompaktom, niektore limitne casy som ho nedonutil odfotit …

      niektori tu pisali, ze ledky maju problem v poklese svietivosti, myslim, ze je tu jasne vidiet, ze 2 hodiny nemaju problem svietit bez poklesu …

      lepsia verzia je tu (virus/trojan tam uz nemam) … mmm.ic.cz/kom­plet_c3_606.jpg

      0 0
      • martt  

        vidim to iste co Ty. Tie lampicky maju urcite nejaky stabilizator. Prvych sto minut to svieti rovnako silne, potom to klesa.

        0 0
        • pepko  

          ta 606 vydrzala svietit asi 7 hodin, myslim, ze tie dalsie 3 hodiny svietila zhruba rovnako ako na poslednom zabere … po 6 hodinach svietenie odoberala z baterii este 200mA …

          c3 skapala pomerne rychlo …

          0 0
          • Jirik123  

            to je docela zajimave, to vlastne znamena ze prvni dve hodiny svitilna odebere cca 1,4Ah z baterii a za dalsi 4 hodiny minimalne dalsi 0,8Ah. Tzn aspon tretinu kapacity nedokaze poradne vyuzit. asi ta elektronika nedokaze od urcite urovne vstupniho napeti dostatecne zvysit vystupni napet.

            jinak me se sanyama vydrzela naplno svitit 160 minut, pote vykon prudce poklesne, takze jsem test uz dal nedelal. asi nekdy zkusim novy test i s merenim proudu.

            0 0
            • pepko  

              a o ktorej hovoris ?

              inak bez fotaku je pomerne tazke urcit kedy nastava pokles … oko sa da lahko oklamat … ja som inak fotil castejsie ako je na tom obrazku … tych 135minut ludske oko nevie este rozoznat … mozno tych 160 uz je jasne vidiet ze vykon zoslabol …

              0 0
              • Jirik123  

                mluvim o te same co ty, wf-606A. pri mereni vydrze si samozrejme delam prubezne fotky take. tech 160 minut mi opravdu sviti konstantne naplno a pak teprve zacne pohasinat.

                0 0
                • pepko  

                  aha … ok … moje camelion su predsa len z neznackovej kategorie …

                  ale inak na tych fotkach je pekne vidiet ze po 160minutach sa c3 snazi svietit co sa da, 606 plynule klesa a v tom case svieti menej ako 606 … po 190 minutach sa c3 uz vycerpa uplne …

                  medzi 135 a 160 vlastne c3 nestratila na intenzite …

                  elektronika v oboch svetlach je dost rozdielna …

                  0 0
    • pepko  

      osram nejako zaspal dobu :-)))

      www.osram.cz/silna-led-dioda

      0 0
      • Jirik123  

        To spis jejich cesky zastoupeni. Osram dela i hodne nabuseny LED – napr. Ostar Osram.

        www.led1.de/…uct_info.php?…

        pouziva 6 jader z „beznych“ high power led a dle vyrobce ma mit cca 610 – 1120lm (dost siroky interval ze..) pri prikonu 15W. Videl jsem stranku nakyho nemce, ktery s postavil svetlo na potapeni se 3 Ostar Osram:-) Sehnat na to optiku je ale problem.

        0 0
        • pepko  

          no ale to sa mi uz paci …

          0 0
        • Smazaný účet  

          na potápění si to dokážu představit, ale jinak musí bejt prča takovou mrchu uchladit.

          0 0
    • Šemík1  

      Uchladěj se nový diody jenom tou hvězdou, na který jsou přilepený, nebo je nutné to ještě přidělat na další chladič? Sem se koukal do svý starý lampy, a tam je 1W luxeon přišroubován jenom na plastových kolíkách. Aby mi to neshořelo, když to upgraduju novou SSC…

      0 0
      • zdenek  

        Těžko říct. Jedna věc je, jestli to neshoří hned. Druhá jestli to neovlivní životnost. Asi bych zezačátku měřil teplotu jestli odpovídá datasheetu. Za jízdy se dá předpokládat, že se bude chladit lepší náporem vzduchu.

        0 0
      • 384  

        Mozna by se i uchladily, ale teplota by byla vysoka a tim padem mizerna ucinnost, doporucuju chladic.

        0 0
      • martt  

        ak chces nahradit 1W luxeon novym SSC a nezmenis nic v zapojeni, tak to bude rovnako teple ako s luxeonom. Bude Ti to s rovnakym prudom o nieco lepsie svietit lebo tie moderne ledky maju lepsiu ucinnost.

        Ak ale zmeras skutocny prud cez tu ledku, tak pravdepodobne zistis, ze je maximalne 200mA, inac by sa konstrukter snad zamyslel nad chladicom. Pri zmene LSDky na trojwattovu by sa mozno oplatilo zamysliet sa nad zmenou prudu aby sa vykon dioady vyuzil a v tom pripade sa musis zamysliet aj nad chladicom.

        Prakticky priklad si kukni v threade www.bike-forum.cz/…2/forum.html#…

        Meral som tam diodu iba na tej hviezde. Pri prude 500mA a napati pod 4V (teda prikon menej ako 2W) sa ta hviezda rozzeravila na 90 stupnov. V tomto pripade bola teda junction temperature uz 110 stupnov. A to som ju mal na vzduchu! Ked je ta ista dioda zavreta v svojej vzduchotesnej krabicke, tak predpokladam, ze teplota prechodu je uplne na hranici povolenych hodnot, teda na 130–150 stupnoch.

        Dal som k tomu maly chladic (kukni navod) a teraz mam za rovnakych podmienok teplotu prechodu 70–80 stupnov (na chladici prave este udrzim ruku, ma okolo 50 stupnov) a predpokladam, ze za jazdy na biku to bude o dalsich 20–30 stupnov menej, teda uz pohodicka.

        0 0
    • DyEm  

      nějaká ta optika: www.dotlight.de/shop/

      0 0
    • Jirik123  

      Dnes jsem po delsi dobe vlezl na forums.mtbr.com a hned jsem tam narazil na hezky DIY svetlo.

      forums.mtbr.com/show­thread.php?t=354430

      Libi se mi jak je to maly a jednoduchy. Jedna lampa vazi i s bateriema 173g. I tak bych asi radsi dve dal na riditka a na hlave nechal jen jednu.

      0 0
      • Sinty  

        Vypadá to zajímavě, ale tři batterypacky na přilbě, nechtěl bych s tím jezdit. Velmi povedená lampička: forums.mtbr.com/show­thread.php?p=35139­58&highlight=ha­logen Ještě nemám postavenou jednu svítilnu a už přemýšlím o další:-)

        0 0
        • Jirik123  

          taky bych to nechtel na hlave mit, myslim ze by mi stacila jedna na riditkach a jedna na helme.

          to z tveho odkazu je jeste lepsi, zpracovani vypada opravdu spickove. (tech 950lm to sice nema, ale 750 by to mit mohlo). ted jen nekoho kdo to takhle hezky vyfrezuje:-) (co na to assasin?:-)

          0 0
          • Sinty  

            S tím frézováním by to nebyl příští rok problém, budeme v CNC dělat se Surfcamem (v simulaci :-) ), ale nevím jestli mě k té mašině co máme ve škole pustí s Al trubkou.

            0 0
    • Vrci  

      v podstatě jsem se již rozhodl pro koupi fenixe. Jen váhám mezi provedením https://www.kronium.cz/index.php?… na 2 CR123A a https://www.kronium.cz/index.php?… na 2 AA. Věc se kterou bych potřeboval poradit, jak zdroj skutečně (ne dle teoretické doby svitu) ovlivní svícení. Jaký spolehlivý držák použít aby byl i na 31,8 i na 25,4.

      0 0
      • Jirik123  

        pokud se ti nechce bastlit, tak asi nejlepsi je twofish lockblock www.bikestore.cz/…66/00101.jpg na bikestore ho maji pojmenovany jako „Držák pro světla Huntlight na suchý zip“

        co se tyce vydrze, tak na kvalitni jednorazove CR123 vydrzi P3D svitit dyl (pres 2 hodiny na turbo), ale pri castem pouziti by to prislo dost draho. s nabijecimi RCR123 vydrzi jen kolem 1:20 (nekde jsem videl test, ale ted ho nemuzu najit), to je dane tim ze nabijeci RCR123 maji sotva polovicni kapacitu nez jednorazove CR123.

        L2D Q5 vydrzi s ni-mh 2700mAh necele 2 hodiny na turbo (prave vydrz testuju), takze na kolo doporucuju urcite L2D.

        0 0
    • kankrlicek  

      Nevím, jestli mám zkušenosti :) – mám blackburn X6. Dříve jsem jezdil jen s těma blikátkama a byl jsem spokojený. Dneska do práce jsem pověsil na helmu nějakou 3ledkovou čelovku a to světlo nebylo vůbec vidět! :)

      Nemá někdo radu, jak dát jedno světlo na řidítka a dálkové na helmu, přičemž oboje živit jednou baterkou? (X6)

      0 0
    • pepaol  

      Porovnání Smart Led a Fenixu P3D. Foceno za stejných podmínek nastavení foťáku. No coment !

      0 0
    • pepko  

      a co tak toto, nedalo by sa z toho urobit pekne svetlo na bike ?

      ak nie je elektronika pri vypinaci, dalo by sa to zrezat, skratit a pouzit externy zdroj, tak 6×AA baterii …

      sa mi to paci ze su to Q2 ledky a ze sa da zapnut 1, 2 alebo 3 led …

      0 0
    • pepko  

      tak dnes som zase nemal co robit, je dost mokro, tak som si povedal, ze znovu urobim nejaky fotky … tym ako je vlhky vzduch vyzeraju tie fotky dost zvlastne (najma 606 zacina vyzerat ako laser) …

      tentokrat som fotil kazde 2× namierene aj nizsie aj vyssie, snad to bude mat vyssiu vypovedaciu hodnotu …

      vytiahol som aj stary halogen 20W, no ale pravdupovediac ma uz tak neocaril ako kedysi … tie led su fakt dostatocne …

      kedze tento server dost mrsi fotky dam to sem radsej ako link

      mmm.ic.cz/lig­ht_test_home_a­ll.jpg

      0 0
    • pepko  

      tak mi dorazila aj dalsia zasielka, tu je ukazka …

      MTE 100 lumen Rebel www.dealextreme.com/….dx/sku.6162 a MXDL-Style Cree P4-WD www.dealextreme.com/….dx/sku.2098

      0 0
      • pepino  

        No brzdit, už tam maj hafo věcí vyprodanejch :-)

        0 0
      • zdenek  

        Tak už vím, kvůli komu se mi zdrřela zásilka s MTE :-)

        0 0
      • pepko  

        este doplnim ze to MXDL svetlo vyborne pasuje do drziaku z DX … myslim ze za 10.50$ + 2$ za drziak to nema chybu … na to ze je to male a napajane 1AA to svieti vyborne …

        mmm.ic.cz/mxdl/

        www.dealextreme.com/….dx/sku.2098

        0 0
        • pepino  

          No už se na držák těšim, ten druhej (komplet umělá hmota, i šroub)hned při první montáži prdla objímka.

          0 0
      • pepko  

        tak a uz som poskladal dalsie svetlo … taky moj bastl bez optiky a elektroniky … ale celkom mam prekvapilo ako to svieti (no bodaj by to nesvietilo pri prude >900mA – nemam tam ziaden odpor)

        fotiek je vela takze su tu …

        mmm.ic.cz/bastl/

        0 0
        • Kiri83  

          Páči sa mi jednoduchosť :) ten „držiak“ funguje dobre? Čo za LED si použil?

          0 0
          • pepko  

            drziak je z hornbachu, prichytka na kable … mam s tym uz trochu skusenosti, zatial drzi dobre … ledka je cree Q2 …

            0 0
            • hodny soused  

              Taky používám z Hornbachu viz obr.

              Připadne mi to jistější,pevnější.

              0 0
              • pepko  

                to som tam nevidel, ale paci sa mi to … ani by mi nevadilo, ze by som k tomu potreboval srobovak …

                0 0
                • hodny soused  

                  Dal sem to sem,páč jen zírám,kolik si toho stavíš :-) klobouk dolu.

                  Má to výhodu,že se to dá fest upnout.Origo je to na průměry 15–25mm kže sem to trocha spiloval a dá se v klidu i na větší průměr viz obr. jen to ještě doladim a bude to ok.Chtělo by to ale možná dát něco mezi :-/

                  Po těch vašich recenzích s Jirik123 se na to asi vyprdnu a koupim si Fenixe :-)

                  0 0
                  • pepko  

                    tiez dobry pokus … len ten halogen … v poslednom case zacinam mat velmi negativny postoj k halogenu ako technologii …

                    inak sa divim, ze si do toho drziaku nepouzil gumu … ja samozrejme v tych svojich pouzivam celu dusu asi 8cm dlzky … cize vlastne 2 vrstvy gumy … vtedy to ma spravne vlastnosti a da sa to dobre zacvaknut … tu je to trochu vidiet …

                    www.mmm.ic.cz/…P1040972.JPG

                    0 0
                    • hodny soused  

                      No já s tím ještě ani nevyjel a už to asi ani nemá cenu dodělávat :-) Byl to spíš takový pokus

                      Uhranul mě Fenix,takovej universalní

                      0 0
                      • Jirik123  

                        univerzalni je, da se pouzit i jako osvetleni do jezirka:-)

                        btw. je zajimavy jak se ve vode zuzi kuzel, prej to je rozdilnym indexem lomu svetla na prechodu sklicko/voda oproti sklicko/vzduch

                        0 0
                        • pepko  

                          tak ked uz pre nic ine, tak pre toto ho ber … to ti ziadne ine svetlo neponukne :-)))))

                          (ja nastastie nemam jazierko ani taketo potreby :-)))))

                          0 0
                          • Jirik123  

                            jsem musel vyzkouset jestli s tou vodotesnosti nekecaji:-D

                            0 0
                        • hodny soused  

                          Tak ja dam na kolo před to akvarko :-)

                          0 0
              • Smazaný účet  

                Tak todle je špica držáček, díky za tip. Po tom se mrknu.

                0 0
        • martt  

          Pripojenie bez hocijakeho odporu je dost riskantne. Prud je obmedzeny iba napatim na LEDke a vnutornym odporom zdroja. Moze sa stat, ze ked to pripojis na nove plne nabite clanky, tak tu LED-ku odpalis.

          0 0
          • pepko  

            skusal som vselico a chcel som dosiahnut prud asi 1A … takze som musel bez odporu …

            0 0
        • Jirik123  

          to je dost originalni reseni. ten tvar kuzelu je vcelku zajimavej, ridici ti za to budou vdecni:-) jen to chce jeste necim zakrejt, pac takhle ti tam bude litat bordel.

          uz ti prislo neco z KD?

          0 0
          • pepko  

            objednavka z KD spolu s dalsou DX stoji uz tyzden na HK post … KD mi rozdelili a elektroniku neposielaju … takze cakam … optika/kolimator mi snad pride medzi sviatkami ..

            0 0
          • pepko  

            kuzel je taky ako je, kazdopadne tam chyba ta optika … a pred optiku pojde este krytka z obalu na CD :-)))

            este musim vyrobit take 3ks … myslim ze 4ks mi budu stacit na dlhsiu dobu :-)))

            neviem co som sa ta uz pytal, co si myslis o tejto elektronike www.dealextreme.com/….dx/sku.3256

            zacinam o nej vazne uvazovat … napajal by som to tak 6ks AA …

            0 0
            • Jirik123  

              me ten kuzel tvarem vzdalene pripomina sigmu mirage 5W, nemusel by oslnovat protijedouci.

              o te elektronice nic nevim, podle prispevku v diskuzi by nemusela bejt spatna.

              0 0
              • pepko  

                :-))) … myslis, ze to bude schopne prevadzky aj bez optiky ? … podla ma sa tam straca vela svetla, hlinik zase az tak vela neodraza …

                0 0
                • Jirik123  

                  Mozna kdybys ten hlinik nejak vylestil:-)

                  0 0
                  • pepko  

                    lenze potom to bude odrazat aj do stran a oslnovat …

                    0 0
            • martt  

              neviem co som sa ta uz pytal, co si myslis o tejto elektronike www.dealextreme.com/….dx/sku.3256

              ak pouzijes na napajanie o kusok vacsie napatie ako je na LEDke (teda konkretne 4×NiMH) tak bude tato elektronika pravdepodobne OK. Az Ti pride, rad by som jednu z nich premeral.

              0 0
              • pepko  

                tak ju skusim objednat, cena za 1ks vychadza velmi dobre, dufam, ze to nebude neaky odpad … 800mA mi musi staci … pri 1A to bude aj tak neefektivne … a zo 6led by som mal vyrobit tak 600lumen, co bude asi ako 2×20W halogen …

                0 0
          • pepko  

            tak vacsia cast objednavky z KD dnes opustila HK … a tu cast kde bola elektronika mi zrusili a vratili 6.20$ na paypal ucet … su celkom korektni …

            0 0
        • Sinty  

          Moc pěkné, čím jednodušší tím lépe. Ty akumulátory vybíjíš domrtě?

          0 0
          • pepko  

            akoze ci sa o ne dobre staram ? … nie nabijam ich tak hocijako, vacsinou na 400mA, obcas na 4A …

            0 0
            • Sinty  

              To jsem samozřejmě nemyslel, ale při prohlídnutí posledních dvou fotek mě napadlo že možná ty aku vybíjíš příliš. Nebo je to jen jiné nastavení fotoaparátu?

              0 0
              • Jirik123  

                myslim, ze ty posledni dve fotky jsou jen vyfoceny s kratsim casem, aby byl videt rozdil v ohniscich. (na prvni fotce je videt dobre spill ale ohniska jsou vypalena)

                0 0
              • pepko  

                jo … vsetky 3 fotky su fotene s kratsim a kratsim casom … na poslednej uz je vidiet aj ten moj bastl nesvieti dostatocne oproti kupenym svetlam, ktore maju dobry reflektor a vela svetla ide uzkym stredovym kuzelom … a to mam lepsiu led, Q2 oproti P4 a davam do nej dvojnasobny, mozno trojnasobny prud …

                0 0
                • martt  

                  Bez vhodnej optiky to dobre fungovat nemoze. LEDka svieti do velkeho uhlu. Z tohto vykrojis ten obdlznik co vidis na fotke a zbytok co ide do stran sa viacmenej strati. Dobra optika pochyta aj luce iduce do stran a namieri ich dopredu.

                  0 0
                  • pepko  

                    tiez si myslim, ale prekvapuje ma, ze to aj bez optiky zanecha taku vyraznu svetelnu stopu …

                    0 0
                    • zdenek  

                      To je možná tou menší vzdáleností. Tohle je spíš takový odraz světlého bodu proti blízké zdi. Kdybys vyfotil srovnání v terému, asi by výsledek byl horší proti světlům s optikou.

                      0 0
                      • pepko  

                        no ved ja si o tom vela nemyslim … nezostava mi nic ine len cakat na optiku …

                        0 0
                  • pepko  

                    mozno skusim aj tento reflektor … www.dealextreme.com/….dx/sku.5951

                    mam inak na ceste kolimatory 8stupnov z KD … 10kusov za 9.90$ – no nekup to … www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                    martt: ty mi este dlhujes zapojenie toho tranzistora, uz som si kupil na tieto ucely univerzalny plosny spoj …

                    0 0
                    • Sinty  

                      Kdybys sháněl nějakou uptiku atypických rozměrů, nebo další „blbůstky“, tak se dá sehnat např tady: www.optomarket.com/…06a3/Catalog Sice trochu dražší než KD nebo DX.

                      0 0
                      • zdenek  

                        Už jsi u nich nakupoval?

                        0 0
                        • Sinty  

                          Zatím ne, ale při stavbě další svítilny, bych o tomhle shopu uvažoval.

                          0 0
                          • Sinty  

                            Poštovné je cca 40 ujro, tak nic:-(

                            0 0
                      • pepko  

                        ja zatial pockam co pride z ciny, potom uvidim …

                        0 0
                    • martt  

                      martt: ty mi este dlhujes zapojenie toho tranzistora, uz som si kupil na tieto ucely univerzalny plosny spoj …

                      mozes mi tu este presne napisat ake mas suciastky (tranzistor, trimer) a aky chces prud?

                      0 0
                      • pepko  

                        mal by som mat presne to co si napisal … kupoval som to v gme, presne podla kodov na stranke … a k tomu kopu 2W odporov … prud by som chcel 700–1000mA


                        Ak s tym chces svietit dlhsie, napr. nejaky test, tak je najjednoduchsie (aj lacnejsie ako vykonovy odpor) pouzit vykonovy tranzistor a do bazy mu dat trimer, tym mozes menit prud plynule.

                        kukni sem, cela meracia zalezitost ta vyjde tak na 10 korun www.gme.cz/index.php?… www.gme.cz/index.php?… a do serie k tomu trimru daj nejaky odpor aby si pri testovani neprisiel az na nulu a neodpalil to

                        0 0
        • Vilém  

          Nejak mi ty tvoje stranky nejedou:(

          0 0
        • pepko  

          tak uz som sa rozhodol aky zvolim vonkajsi tvar … moj bastl zacina nadobudat nejaky tvar … nakoniec to ma rozmery 50×50×60 az 110mm a zatial to vazi 150g …

          pre zvedavych mmm.ic.cz/bas­tl/index.html na konci

          (a tu modru pasku si odmyslite :-)))

          0 0
          • Sinty  

            Vypadá to zajímavě:-) budeš kombinovat vyz. úhly, nebo použiješ jen optiku z DX, na kterou si dával odkaz?

            0 0
          • 384  

            Good job. Jen by to chtelo fotku jak to sviti na vetsi vzdalenosti. Trochu mam pocit ze se ti ten lichobeznikovej beam rozbije a svetlo co se odrazi od sten pujde dopryc. Takhle muzes prijit az o polovicku lumenu, co ta ledka dava.

            0 0
            • Jirik123  

              na ty ledky jeste prijde optika, jestli se nepletu:-)

              0 0
              • 384  

                Aha, trochu me zmatla ta konstrukce.

                0 0
              • pepko  

                jasne ze sa nepletes … uz si sa niekedy pletl ?

                0 0
          • Jirik123  

            vypada to zajimave:-)

            0 0
        • pepko  

          taky malinky update fotiek, vela som toho dnes neurobil, nejaky som pomaly … ale uz mam aspon hotovy hardver a idem zapajat kable … kedze elektroniku stale nemam, pouzijem zapojenie 2×led, 8×AA, 2.2ohm a cele v jednej serii … dufam ze odpor nezhori, je iba 2W, potreboval by byt asi vykonnejsi … skusim ho nejako pripevnit na ten hlinik aby sa chladil …

          mmm.ic.cz/bastl/

          0 0
          • Sinty  

            Pokračuj, pokračuj, bude to zajímavá svítilna:-) Jakým způsobem chceš spojit ty jekle dohromady? Myslíš že chlazení led bude dostatečné?

            0 0
            • pepko  

              no odisla mi pajka, takze uz som asi s pokusmi skoncil, musim niekde zohnat nahradnu …

              ale urobil som skusku s rucne spojenym obvodom a funguje to, dolny okruh mam teda funkcny … a tak ti viem aj odpovedat na otazku chladenia … po asi 5 minutach pokusneho svietenia (2led, 8AA) to zacalo byt celkom pekne horuce, takze som to hned vypol … prud tam tiekol 900–850mA … vyzera to tak, ze sa to bude dat pouzivat iba vonku za jazdy :-)))))

              inak tie profilu asi iba zlepim obojstrannou paskou, pripadne priesvitnou paskou dookola, nic zlozitejsie zatial neplanujem …

              0 0
        • pepko  

          asi uz moc preplnam tento tred a jirik mi uz vynada, ale nemozem sa nepochvalit … dorazila mi konecne zasielka z KD … takze mi pribudli dalsie 2 led, cree Q5 a konecne mam aj optiky … pri troche snahy, ak si maknem, budem dnes vecer robit prvy test mojho bastlu :-))))

          uz len tie elektroniky …

          0 0
          • Sinty  

            Už se moc těším na fotky:-)

            0 0
            • pepko  

              takze vsetko sedi podla prepoctov, kolimator ma priemer 23mm a ja mam vnutorny rozmer profilu 22×22mm, takze som ho mierne obrusil a zmestil sa tam … ta optika celkom pekne drzi na ledke, treba ju tam miernou silou zatlacit, mozno ju ani lepit nebude nutne ..

              svetelny kuzel je celkom pekny, aj vykon sa mi na prvy pohlad paci … 1 led svieti vyrazne viac ako 606 … moj fotak-kompakt mi prvy krat co fotim, ponukol cas 1/2000 pri plnom zacloneni F8.0 …

              fotky s dlhsimi casmi na stranke

              0 0
              • pepko  

                no dielo je dokoncene fotky na stranke … samozrejme mam problem s presnym vyladenim optiky do jedneho bodu … uvidim co to bude robit v reale … napriek mojej snahe o presne a pevne umiestnenie optiky sa podla fotky zda, ze tam mam nejake straty … aj tak to urcite este raz rozoberiem a spoje zlepim a utesnim … zatial je to stale take provizorium …

                na fotke su Q5 dole, Q2 hore

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ta levá horní svítí nějak míň, ne? ty reflektorky sladíš lehce, to stačí jen podložit po stranách… nemáš nějaký fotky na větší dálku, když se ty kužely spojej? a jinak teda v jednoduchosti je síla, fakt že jo. :o)

                  0 0
                  • pepko  

                    no uz som urobil aj vonkajsie fotky, kosa bola nechutna, ruky mi mrzli, vela aut mi kazilo fotky, takze vo vysledku je kvalita taka nic moc …

                    ale dolezite je, ze v rezime na 2 led to svieti neskutocne dobre a na 4led je to maly zazrak, ten svetelny luc co je na fotkach v reale vidiet nie je a osvetlenie sa v pohode vyrovna autu … jasne, ze reflektor auta urobi pekne plynule a rovnomerne rozlozenie svetla, ale vykonovo sa s autom mozem porovnavat … kvoli porovnaniu som sa znovu vratil na miesto a urobil aj fotky z auta …

                    fotka je aj tu, ak by ju server pokazil mmm.ic.cz/bas­tl/bastl_test1_po­pis.JPG

                    0 0
                    • Polka  

                      Toz dobre to sviti… ;-)

                      0 0
                      • pepek  

                        Ty voe, to když pustíme u Ochoza, tak Laďa začne točit jedenáctky.

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      masakr… :o))) a z čeho to budeš živit? jakej to má celkově příkon?

                      0 0
                    • Sinty  

                      Nice work pepko! Světelný výkon je úžasný, jakým proudem krmíš ty ledky?

                      0 0
                    • Jirik123  

                      clovek tu par dni neni a co se tu hned neobjevi:-) dobra prace pepko:-) vcelku me (pozitivne) prekvapilo, ze ty 8° optiky maji sirsi ohnisko nez wf606a, bal jsem se ze budou naopak uzsi.

                      je nejaky viditelny rozdil mezi Q2 a Q5? Podle fotek tam moc velkej rozdil nevidim.

                      0 0
                    • pepko  

                      dakujem vsetkym za pozitivne reakcie … dnes som si dorobil krycie sklicka z obalu na CD, takze je to celkom prevadzky schopne …

                      to napajanie mam zatial tak rozne pokombinovane, elektroniku stale nemam, mal som drziak na 8AA a dva drziaky na 3AA, takze Q2 napajam v serii s 2.2ohm odporom z 8×AA a Q5 napajam seriovo zo 6AA bez odporu …

                      vecerne testy na balkone (bolo asi –4C) nepotvrdili prehrievanie, na hliniku som nenasiel miesto s teplotou vyssou ako 20C … vydrz Q5 bola asi 1 a polhodinu, potom jas viditelne poklesol, Q2 vydrzali 2 a polhodiny a pokles jasu po tomto case bol mensi a este to celkom dobre svietilo dalej … do Q5 by mal ist prud asi 1A (tazko to zmerat), do Q2 by to malo byt asi 850–900mA … rozdiel v svietivosti som nezistil, mozno ani nemam Q5 …

                      predpokladam, ze s elektronikou sa to zlepsi … objednane mam tieto www.dealextreme.com/….dx/sku.3256 … 800mA mi musi stacit …

                      a este vaha na zaver, vazi to presne 300g bez baterii … asi 800g vratane 14ks baterii a tasticky z fotaku …

                      0 0
                      • pepko  

                        chvilu som si myslel, ze by som mohol jednoducho ziskat optiku s asi 30stupnovym uhlom … z mojej starsej MR16 3×Cree … bohuzial optika je asi o 3mm nizsia, priemer by mozno sedel …

                        takze zatial musim fungovat len s 8stupnovou optikou …

                        mmm.ic.cz/mr16_cre­e3×/

                        0 0
                        • Jirik123  

                          to je zvlastni, ty ledky v 3X svetle zrovna moc jako Cree nevypadaji.

                          0 0
                    • zdenek  

                      Pěkný!

                      0 0
    • Archer  

      Fenix L2D Premium Q5 vs. Topeak WhiteLite HP 1W

      Na riditkach: www.pbase.com/…age/90320077 www.pbase.com/…age/90320079

      Fenix Low: www.pbase.com/…age/90320072

      Fenix Medium: www.pbase.com/…age/90320073

      Fenix High: www.pbase.com/…age/90320074

      Fenix Turbo: www.pbase.com/…age/90320075

      0 0
    • zdenek  

      Mám takový problém se světlem MTE 5 mode. Po pár týdnech svítí podstatně slaběji. Odhaduji to na malý tlak pružinky na baterii a velký přechodový odpor. Nesetkali jste se s tím někdo?

      0 0
      • pepko  

        pruzinku mozes trochu natiahnut, vsetky spoje poutieraj, zavity byvaju namazane, vycisti liehom … tak isto aj kontakt na plus z baterie vycistit … vypinac sa da zvnutra dotiahnut noznicami …

        0 0
      • Smazaný účet  

        já měl zas problém s měděnou podložkou v hlavě. málo napružená/stlačená, zkrátka při zaklepání se světlo přepínalo nebo vypínalo. zkontroluj a vyčisti závity na těle a kontakty, jak řiká pepko.

        0 0
        • zdenek  

          K té podložce v hlavě se dostanu tak, že povolím zalepenou hlavu?

          0 0
          • Smazaný účet  

            jo. opatrně do svěráku s hadrem. já jí trochu smáčknul. :o)))

            0 0
            • zdenek  

              Tak mi přišla druhá MTE a proti té první svítí podstatně víc. Než ji rozeberu, tak jsem zkusil použít uzávěr z té druhé, ale je to stejné. Toho jsem se obával, že se budu muset podívat dovnitř.

              0 0
              • Jirik123  

                obal ji hadrem, nebo kusem duse a jemne ji utahni ve sveraku, pak capni hlavu a poradne zaber a mohlo by to povolit. slysel jsem i o nahrivani hlavy fenem, pry to pomaha.

                0 0
                • zdenek  

                  Šlo to povolit jen rukama. Pak jsem vyšrouboval ten vnitřek s elektronikou. Nic podezřelého jsem nenašel. Když připojím baterii přímo k elektronice, tak se to chová pořád stejně (svítí málo). Ještě ty přívody pro jistotu zkusím připájet.

                  Víc toho asi rozebrat nepůjde. Mám ještě něco zkusit?

                  0 0
                • zdenek  

                  Zas takové štěstí, jak jsi psal, nemám. :-( Dal jsem si tu práci a přiletoval pružinku v uzáveru i oba měděné kroužky (v místě kontaktu) a pořád stejné. Proti té druhé MTE je to bludička. S trochu vybitou baterkou jen slabě problikává, zatímco ta druhá na stejnou baterku svítí pořád pěkně. Vidím to na něco s elektronikou. Ta asi nebude opravitelná.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    hmm, tak to asi bude elektronika, nebo spatna led:-/ ale stesti mas, na dve obalky cekam uz mesic a porad nikde.. navic v nich meli prijit dve reklamovany veci:-/

                    0 0
                    • zdenek  

                      Počítám, že se nevyplatí posílat to zpátky na reklamaci? Takže to asi kuchnu a casem budu uvazovat o novem. (už jsem měl připravenej „zasedací“ pořádek na řídítkách pro 2×UF606 a 2×MTE).

                      0 0
                      • pepko  

                        dalsi extremista :-D

                        0 0
                        • Jirik123  

                          mam ted doma 4 ruzny drzaky na svetla (a to nepocitam svoje bastly) asi udelam nejakou hezkou fotku:-)

                          0 0
                      • Jirik123  

                        zkusime to nejak vyresit, vic pres mail ;-)

                        0 0
                        • pepko  

                          sukromnici …

                          0 0
                          • Jirik123  

                            tak sem prece nebudem tahat OT:-) skoro mam pocit ze toto je jeden z nejvic on-topic temat na b-f, zadne hadky, zadne radobyvtipne kecy..:-)

                            0 0
                            • pepko  

                              :-)))))

                              no ja neviem ci je to az tak moc ontopic … napriklad slovo halogen sa to vyskytuje aspon 15× …

                              a este aj travian tu mame :-))))

                              0 0
      • Jirik123  

        presne jak psalik kluci nade mnou, vycistit, dotahnout.. jestli je to ve spinaci zjistit jednoduse – spoj minus na baterii s telem svitilny, treba sroubovakem nebo necim.

        0 0
    • Polka  

      Dam odkaz pro sichr i sem, treba to nekomu k necemu bude :)

      193.165.250.26/tom/brn/­svetla_test.jpg

      Ohledne bileho svetla musim upozornit, ze vypada skvele na fotkach, ale venku je imho realita trosku jinde – tot ma zkusenost.

      0 0
      • Jirik123  

        A co ze se stalo ty 10W sigme? :-)

        0 0
        • Polka  

          No…chtel jsem zkusit jak sviti 20W halogen, tak sem nenavratne odstranil celni sklicko u te 10W a napral tam tu silnejsi zarovku, ktera ale neni nijak poradne uchycena a ta stara se v tym taky hejbe, takze to nesviti poradne jak by melo :-)

          0 0
        • Polka  

          btw. nevis kde bych u nas sehnal halogenku 6V na 10W komplet ve skle na G4?

          0 0
          • Jirik123  

            to nevim.

            0 0
          • Sinty  

            Tím „ve skle“ myslíš žárovku i s reflektorem MR11? Marwi ve svých svítilnách používá reflektory na 6V, ale jako Sigma to nejspíš svítit nebude.

            0 0
            • Polka  

              Jj, i s reflektorem – v Sigme je Philips 6111, ale na netu sem to nikde nenasel. Zkusim v nakym kamenaku.

              0 0
              • Sinty  

                Jestli má ten Philips 6111 vnější průměr 35mm tak by snad šel nahradit tím Marwi reflektorem.

                0 0
          • pepek  

            No zkus tu Narvu, nebo Bauhaus na Vídeňské (příp. Hornbach)

            0 0
            • Polka  

              Narva i s reflektorem nema – sem se ptal. Zkusim ten Bauhaus.

              0 0
              • pepek  

                No to bude potíž, myslím, že s reflektorem budou jenom 12V. Řešení: kup eště jednu baterku, fčera jsem koupil: 6V 7Ah, taková placatá za 300.

                0 0
                • Polka  

                  Ty 12V maj prumer kolem 5cm coz do Sigmy uz nenarvu ty voe ;-)

                  0 0
                  • Jirik123  

                    tak to nak obrus/vyvrtej :-D Ale radsi si to sezen vcas, nez ti ty zarovky eurobyrokrati zakazou jako neekologicke:-) (v Australii maji byt od 10.2009 zarovky zakazane:)

                    0 0
                    • pepko  

                      pokial viem, ma by zakazana iba ich vyroba, resp. dovoz … a vztahuje sa to na klasicke ziarovky …

                      od roku 2010 ma byt zakazana vyroba a dovoz aj v EU … ale nevztahuje sa to napriklad na halogeny, xenony, hidy, sodiky … iba na klasicke vakuovane ziarovky …

                      0 0
                  • pepko  

                    12V su aj mensie ako 5cm

                    pozri tieto kody

                    MR16 = GU5.3 = 5cm MR11 = GU4 = 3.5cm

                    ja som niekde videl 12V MR11 10W bohuzial som potreboval 12V MR16 10W ale taku som nenasiel nikde ani v zahranici …

                    o 6V nemam prehlad

                    0 0
          • Sinty  

            Tohle by mohlo být ono: narva.netdirec­t.cz/detailPa­ge.asp?DPG=43114 vyrábí je i Osram, ale nevím pod jakým názvem, chtělo by to projít katalog.

            0 0
            • pepko  

              to vyzera byt rozumne … akuraz v nadpise je 12stupnov a v popise 30stupnov … 30 urcite nekupuj …a 12 je zase malo, ale aspon to bude svietit pekne do dialky

              0 0
            • Polka  

              Diky. Toho sem si nevsiml u nich. Tak je asi zase navstivim.

              0 0
          • djano  

            Sigma ponuka reflektor do 6V/10W ako nahradny diel.

            0 0
            • Polka  

              O tom vim, ale do Nemecka pro to nepojedu :) V Brne mame prodejnu Narvy a ty jejich zarovky mi prijdou ok, tak vezmu i tuhle.

              0 0
      • Jirik123  

        Jeste k tem barvam. Vyrobci samozrejme nezlepsuji jenom svetelny vykon, ale i barevne spektrum. Na jaro 2008 slinuji Lumileds nove rebely 120 s luminoforem nazvanym „lumiramic“, ktery by mel mit opet lepsi barvy. Uz ted maji rebely a nektere cree docela prijemne barvy. Samozrejme zalezi na vyrobci svetla, renomovani vyrobci obvykle ledky tridi a pouzivaji jen ty s lepsim odstinem, u svetel z DX je to spis o stesti jaky kus dostanete (amici tomu rikaji „luxeon lottery“).

        Pro zarovkove puristy tu jsou warm white led s teplotou barev kolem 3000K a maji svetlo opravdu stejne oranzove jako zarovky. Ale me to prislo az prilis oranzove. Pak jsou i neutral white ledky, ale jeste jsem nemel tu cest vyzkouset:-)

        Warm white i neutral white se do svetel bezne nedavaji, ale daji se zakoupit jako samostatne emitory (delaji je vsichni vyrobci). Ale hur se shani a mivaji mensi vykon.

        0 0
        • rozi  

          A proč nestačí pro změnu barvy světla, dát před ledku skleněnou čočku v nějaké barvě? :-)

          0 0
          • Jirik123  

            Tebe bych tu necekal:-)

            Mno nevim, zkousel jsi to? Nebudou na takovym filtru prilis velky ztraty? Nebude svetlo po pruchodu tim filtrem jen v barve toho filtru? Jak vlastne filtr funguje, neni to tak, ze projde jen svetlo v barve filtru a ostatni barvy filtr pohlti? To je to co me tedko napadlo, ale nejsem optik, tak se v tom zas tak nevyznam. Ale predpokladam, ze kdyby v tom nebyl nejakej hacek, tak by se to urcite pouzivalo:-)

            0 0
            • rozi  

              Hehe :-)

              Je jasné, že se nějaké to světýlko zachytí, jen se mi nezdá, že by to bylo tak drastické. Ony stejně ty „barevné“ ledky mají tak či tak menší výkon, než standardní. Ale háček v tom bude asi opradu větší :-)

              0 0
            • pepko  

              obycajny filter prepusta iba urcite vlnove dlzky … ale predpokladam, ze je mozne vyrobit aj taky, ktory trochu ohyba ziarenie, skracuje, alebo predlzuje vlnovu dlzku, resp. frekvenciu … podobne ako hranol co nam kedysi ukazovala fyzikarka v skole … ale to je asi tak vsetko …

              0 0
          • jizby  

            Takhle sice dosáhneš libovolnou barvu světla, ale účinnost bude vždy horší, než když ta LED je na danou barvu konstruovaná. Tedy i vidět s tím bude hůř.

            0 0
        • Jirik123  

          kua, fakt jsem napsal „slinuji“ misto slibuji? :-D

          0 0
    • tobi  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Vim že to tu nejni bazar, ale mam navíc jeden kousek MTE Rebel 0100 – 5 mode, 1×AA. Za 350,– by byl váš. Ideálně nějakej pražák, ať se to nemusí posílat. ledmania.cesky­blog.cz/svitil­ny/svitilna-mte-5-mode-luxeon-rebel-0100/

      0 0
    • 384  

      Zdar, tak mi dosli z DX lionky 18650 sku.6979. Toz jsem jednu plne nabitou pripojil na 10ohm 10W odpor. Vydrzela skoro SEDUM HODIN a dodala praci okolo 9Wh coz je skoro trikrat tolik, jako tuzkovka Sanyo 2700mAh. Tak dobry vykon jsem fakt necekal! Zitra mozna pridam i grafy a charakteristiky dalsich lionek.

      0 0
      • Jirik123  

        To zni dobre, jen by to chtelo ji potrapit trochu vyssim odberem. Pouzit aspon 3 nebo 2 ohmovej odpor.

        0 0
        • 384  

          Ten zrovna nemam, teda aspon nejakou vykonovou verzi :(. Priste zkusim dve desitky paralelne, ale to az pristi rok.

          0 0
      • pepko  

        no vyborne … len to pekne potestuj, pomozes nam … cim to nabijas ?

        0 0
      • 384  

        Tak tady je namerenej graf. Celkova dodana prace byla 9.4Wh a to odpovida 2540mAh.

        0 0
        • 384  

          A tady jsou testy RCR123 lionek. Zatez 10ohm. Ten Ultrafiry maji sice deklarovanou kapacitu 880 a 1000mAh ale ve skutecnosti maji obje 550mAh. TrustFire dopad trochu lip, mel deklarovano 880 a namereno 660mAh.

          www.dealextreme.com/….dx/sku.3273 www.dealextreme.com/….dx/sku.8683 www.dealextreme.com/….dx/sku.3204

          0 0
          • zdenek  

            Kdyby ses nudil, mohl bys změřit kapacitu při nižší teplotě (za oknem). Lionkám klesala s teplotou kapacita, ale třeba už to mají výrobci vychytané.

            0 0
            • 384  

              Mam k dispozici klimatickou komoru. Jaky chces stupne, jaky chces vlhkosti? ;) Ale bude to az pristi rok, neb dnes odchazim na dovolenou a doma nemam potrebne vybaveni.

              0 0
              • Jirik123  

                wov:-) mozna by i stacilo to soupnout ven za okno:-D nezkousel si merit i ni-mh AA?

                0 0
              • pepko  

                ludia vy nie ste normalny … testovanie baterii v klimatickej komore :-)))))))))))))))))))

                0 0
                • Jirik123  

                  Pokud chces pouzivat svetla i v zime, tak to muze byt docela uzitecna informace. zatim jsem jen testoval L2D s 2×sanyo 2700 v –5°C a vydrzel asi jen o 15 minut min nez pri pokojovy teplote. Ale aby to odpovidalo jizde na kole, tak bych to musel jeste ofukovat vetrakem:-)

                  0 0
                  • pepko  

                    a ved ked sa ti fenixaci tak boja prehrievania, ze na turbo iba 10 minut, tak potom by to vyhrievanie mohlo celkom dobre pomahat aj bateriam …

                    0 0
                    • Jirik123  

                      v tom mrazu bylo telo na dotyk uplne ledovy, takze to asi zas tak nempomaha:-) tech 10 minut mysli jen pri vysokych teplotach okoli, jinak to muzes pouzivat libovolne dlouho. mozna zkusim i MTE, ta se rozpali o dost vic:-)

                      0 0
                      • pepko  

                        myslis mte 100 lumen rebel ?

                        ten uz mam aj ja ale este som s nim nebol na biku … mozno dnes vyskusam ak nezaprsi … ale zatial zo vsetkych svetiel mam najlepsi pocit zo 606A1 … ostatne sa mi zdaju na pocit slabsie, dokonca aj ten 100lumen je slabsi …

                        0 0
                        • Jirik123  

                          jo, zapni ho v mistnosti a pak na nej po 5 minutach sahni:-) ty vykony muzou mezi temahle svetlama dost kolisat, co kus to original:-)

                          0 0
                  • hodny soused  

                    Tak jsem se dnes stal majitelem L2D :-)

                    Tímto ti děkuji za testy a vyjednanou slevu na Kronium,kterou jsem využil :-)

                    0 0
    • Sinty  

      Povedený test různých svítilen: forums.mtbr.com/show­thread.php?t=367177

      0 0
      • Jirik123  

        uz jsem na to vcera koukal na tom nemeckym foru. jako 50W HID s 5000 lumeny… 8-O S tim bych uz ani jezdit nechtel:-)

        0 0
        • Sinty  

          Lepší by snad bylo jen koupit si Slunce:-)

          0 0
      • pepko  

        no je to super test … fakt mi bude stacit ked budem svietit ako nejaka starsia lupine …

        zda sa, ze tie viac led riesenia maju celkom zmysel … uz sa neviem dockat ked rozbehnem moje 4×cree Q5 …

        0 0
    • pepko  

      pekne vecicky maju v poslednom case na DX … 4cree svetlo som este nevidel …

      www.dealextreme.com/…dx/sku.10452

      skoda, ze parametre zverejnuju tak v 2tyzdnovom odstupe …

      0 0
      • Jirik123  

        Taky jsem na to vcera koukal, ale chtelo by to vic info. na CPF uz par lidi psalo, ze si ji objednalo, tak se uvidi:-) Jinak romisena mam zatim jen jednoho za 10,90 a kvalitu zpracovani ma velmi dobrou, o tridu vys nez MTE. Ale je v nem starsi Cree P2, takze vykonove to neni nic extra. Spis na urovni lepsich luxeonu.

        0 0
        • pepko  

          pribudli parametre k tomuto svetlu, a celkom pekna diskusia o doveryhodnosti tychto parametrov … su v tom vraj Q4 ledky, co by nemuselo byt zle … takze ked natrafis na nejake hodnotenie, urcite ho sem postni …

          0 0
          • Jirik123  

            znas to, nez to nekomu prijde, tak to bude trvat minimalne 14 dni:-)

            0 0
      • pepko  

        a vseobecne na romisena su ake nazory ? je to name ci noname ?

        0 0
    • 384  

      Tak mi dosla tahle svitilna:

      www.dealextreme.com/….dx/sku.9634

      Takze zacnu s kladam.

      • Na max sviti o dost vic ne MTE5. Muj odhad je 200lm.
      • Strohy design vypada v realu jeste lip nez na fotce.
      • Mechanicke zpracovani zda se byt dobre. Prepinac funguje jak ma.
      • Svitlna je 16ti modova. Pravdepodobne je v ni tenhle menic:

      www.dealextreme.com/….dx/sku.7612

      A ted ty zapory.

      • Reflektor je nejvetsi slabina tyhle svitilny. Je hladkej, krouzkuje jak svina a beam je hodne uzkej.
      • Vode odolna nebude, nikde nejsou zadne tesneni.
      • Prece jen uz je trochu vetsi a tezsi, ale na helme se da vozit.

      Celkovej dojem je pozitivni. Jeste mi ma dojit cocka, ktera by mela rozsirit beam a pak by se mi zdala jako idealni na kolo.

      0 0
      • pepko  

        no super, urob nejake fotky a posli, porovnaj s inymi svetlami …kolko to vydrzi svietit kym zacnes registrovat pokles svetla ?

        0 0
      • Jirik123  

        tohle svetlo jsem si pred par dny objednal spolu s tema trustfire aku, tak to pak nafotim a zrejme porovnam i vydrz proti AW aku.

        0 0
        • pepko  

          tesim sa na „oficialny test“ … aj ked predpokladam, ze uz ziadne svetlo nebudem potrebovat … ale na akumulatory 18650, pripadne na tie tvoje 2×D mam chut …

          0 0
          • Jirik123  

            ty 2D vypadaji opravdu zajimave, ale pockam si az to nekdo fundovany otestuje. prece jen na CPF nekdo napsal, ze pokud tam ta elektronika nefunguje tak jak ma, tak se to muze zmenit na hezky rucni granat:-)

            0 0
      • 384  

        Tak po delsim seznameni musim poopravi predchozi hodnoceni.

        • Reflektor je sice nejvetsi slabina, ale zjistil jsem ze ledka a regulator jsou ulozeny v pouzdre, ktere ma na sobe zavit a cele je to nasroubovano do tubusu tela. Ma to tu vyhodu, ze se s ledkou da otacenim pouzdra posunovat nahoru a dolu a tim ladit beam. Takze se tim da castecne odladit uhel beamu.
        • Tesneni tam jsou (celkem ctyri), jen jsem si jich napoprve nevsim.
        0 0
      • Jirik123  

        dnes mi prislo taky a v podstate muzu vsechno potvrdit az na tu vodotesnost. na vsech zavitech jsou tenky o-krouzky, takze desti by odolat mohlo. ohnisko je dost uzky, kuzel ma hodne artefaktu, uvidim vecer jak moc to vadi.

        rezimu je skutecne pres 10 (nepocital jsem je), ale jsou rozdeleny do 3 skupin. jedna skupina je jen low-medium-high, takze zadny otravny blikaci rezimy:) pokud nekdo chce blikat tak v jedny skupine je i slow strobe (dlouhy zablesk cca jednou za sekundu).

        vykonove vypada docela slusne, vic uvidim vecer.

        pokusil jsem se rozsroubovat hlavu (je zalepena), nakonec se mi to podarilo (sverak, hodne kousku ze stary duse a sikovky) hlavu se mi podarilo trochu promacknout, steny jsou hodne slaby. reflektor je plastovej a je zajistenej hlinikovym krouzkem – zatim mi nejde povolit.

        prisly mi i ty trustfire aku, momentalne je nabijim a pak porovnam vydrz proti aw 2200 v Raidfi­re Spear.

        0 0
        • pepko  

          cakame na porovnavacie fotky ako to vlastne svieti …

          0 0
          • Jirik123  

            mno, tak jsem to prolil WDckem a hlinkovej krouzek povolil, bohuzel reflektor nejde vyndat, kvuli tomu jak jsem promackl tu hlavu:-) navic je ted na sklicku napatlany WD.. zkusil jsem to vycistit, ale neco tam zustalo. takze jsem do kuzelu jeste par podivnejch artefaktu pridal:-) ale venku to snad nebude videt. na recenzi si pak budu muset pujcit kousek od kamose..

            0 0
            • zdenek  

              Jak se přepínají ty skupiny?

              0 0
              • Jirik123  

                v low rezimu to po chvilce blikne slabe a potom silne, kdyz v ten moment svitilnu vypnes, tak pri dalsim zapnuti ses prepnutej v dalsi skupine.

                0 0
            • pepko  

              no ty si ale drastak … rozoberat to hned v prvy den, este pred testovanim … no hroza …

              0 0
            • 384  

              Ty musis mit ale ukrutnou silu :). Ja reflektro rozebral vcelku bez problemu. Jak uz jsem psal, kuzel se da poladi tim, ze modul s ektronikou zasroubujes trochu hloubeji do tubusu. Je taky zbytecny kupovat cocku, protoze svetelnej kuzel je takovej nemastnej, neslanej. A jedna rada na zaver. Zkus znerit odpor spinace i s tema pruzinkama. Ja nameril 0.5ohm a to je dost na to, aby vyrazne snizil maximalni proud ledkou. Lehkym tuningem (propajeni medeneho dratu od spinace az k baterii) se da snizit na polovinu a zvysit proud ledkou z 0.6A na 1A.

              0 0
              • Jirik123  

                jsem to vzal sikovkama, proto se to prohlo. v ruce jsem s tim fakt nehnul. to ostreni jsem zkousel, ale ten rozsah mi prisel maly, pak uz se delala uprostred tmava dira. na ty pruzinky mrknu.

                0 0
            • jizby  

              Sice pozdě, ale snad to využijí jiní: podobná šroubení se dobře povolují, když se oba díly po obvodu polepí leukoplastí. Pak to má při držení v rukách tak velký tření, že se do toho de opřít vší silou a spíš si strhneš kůži, než by to proklouzlo. Když se podaří obejít se bez svěráku, riziko promáčknutí se tím prakticky vyloučí. pozn: Leukoplasti jsou jak známo dvojího typu: ten který nejde přilepit a ten, který nejde odlepit. Vhodnější je typ č2 :-))

              0 0
        • Jirik123  

          Takze ty trustfire 18650 aku www.dealextreme.com/….dx/sku.5790 vypadaji dobre, dostal jsem s obema kusy o 7% delsi vydrz nez s AW 2200 aku (testovan jen jeden). jen bacha, pry nemaji ochranu proti zkratu.

          0 0
        • Jirik123  

          par fotek jsem zatim soupnul sem uloz.to/146234/b­eamshots.zip

          vsimnete si jaky zajimavy artefakty delaj kapicky WD40 na sklicku – fungujou jako cocky a pridavaj do kuzelu hranaty artefakty ve tvaru jadra ledky:-)

          kuzel je jeste o trochu uzsi nez u wf606a, ale dosvit je o hodne vetsi. celkovej svetelnej tok bych odhadl, ze je opravdu nekde na urovni 180 – 200 lumenu.

          vcetne baterii je o 10g lehci nez wf606a s bateriema.

          obcas se mi stalo, ze se mezi skupinama sviceni prepnula i jindy nez mela, doufam ze se to nebude stavat moc casto, to by byl opruz:-/

          zebra chlazeni maj docela ostry hrany, skoro bych se bal porezani.

          Pokud chce nekdo svetlo s uzsim kuzelem a slusnym dosvitem a nevadi mu hodne rezimu, tak to muze byt dobra volba.

          0 0
    • Sinty  

      Zatím jen malá ochutnávka:-)

      0 0
      • Sinty  

        Chybí ještě potenciometr. Proud tekoucí do led je cca 950 mA.

        0 0
      • Sinty  

        Optika.

        0 0
      • Sinty  

        Zítra se pokusím udělat lepší foto a detaily uspořádání součástek. Chtěl bych hlavně poděkovat Jiriku123 za sehnání součástek a rady ohledně zapojení.

        0 0
        • Bikes  

          Obal vypadá luxusně. A zkoušel jsi co s tím udělá mráz? Sisi pěkně pohrál, co?

          0 0
          • Sinty  

            Díky, pouzdro soustružil kamarád, jenom jsem nakreslil výkresy a celé to dal dohromady. Dnes jsem jel cca 60 min. při teplotě –4°C, svítilna byla studená jak psí čumák:-) příkon je cca 11W (dá se srovnat s halogenem 30W) Baterie byla umístěna v kapse bundy. Výdrž odhaduji tak na 70–80 min. s 8AA 2,5Ah.

            0 0
            • Cryzyy  

              Vypada to dobre :) ale ta vydrz by na moje jezdeni nebyla… vcera jsme dopachal 2×Q5 napajeno 2 clankem lipol 2100mA a omezeno na 350mA – po 4h jsem se na mereni vykaslal a baterka jeste porad davala 7,5V, takze 5h asi nebude problem. K tomu mam na helmu dalsi Q5 napajenou 4×AA s omezenim na 350mA – na jezdeni po asfaltu to celkem staci :)

              0 0
              • Sinty  

                Nízká výdrž je trochu problém, ale teď v tom mrazu déle než hodinu stejně nejezdím a mám jěště jednu svítilnu s Luxeonem III, kdybych se náhodou zdržel. Jakou používáš optiku pro ty Q5?

                0 0
                • Cryzyy  

                  Optiku jsme moc neresil, vsadil jsem jenom na reflektor www.dealextreme.com/….dx/sku.3257 – zakladnu Q5tky bylo potreba trosku prizpusobit pilnikem, mam dva vedle sebe takze tim mam poresenou sirku hlavniho kuzelu svetla a na prostor tesne pred kolem mi uz zase sviti to co mam na helme.

                  0 0
              • Jirik123  

                prave az Sinty pripoji na Shark potenciometr, tak si bude moct regulovat vystupni proud z toho menice a tim i vydrz na baterie.

                0 0
            • pepko  

              nepochybujem, ze to svieti ohromujuco, obal vyzera perfektne, k takemu prevedeniu sa ja nedopracujem … mas tam aj elektroniku ? … pri takom svetelnom vykone by to uz chcelo regulaciu, bud ovladanie jednotlivych led nezavisle, alebo znizovanie prudu … ja chodim pomerne velku cast trasy po meste, kde je poulicne osvetlenie a tam nema ziaden zmysel, svietit cimkolvek tak silnym, dolezite je iba, aby ma bolo vidiet …

              0 0
              • Sinty  

                Je tam step-up měnič (Shark), chtěl bych ještě instalovat potenciometr, bez něho jedou led na plný výkon.

                0 0
        • zdenek  

          Pěkný dělo. Nafotíš nějaký srovnání s „normálními“ světly?

          0 0
          • Sinty  

            Bohužel mám jen obyčejný digi.foťák, ale pokusím se. Porovnal jsem to s halogenem 20W IRC a ten je proti tomu celkem bludička.

            0 0
            • pepko  

              a ja mam len kompakt, ale na nocny rezim a so stativom sa daju nafotit pekne veci … a ked uz nic ine, urob aspon fotky voci bielej stene, ale zozen si aj nejake dalsie svetla, nech to mozeme porovnat (ja sa tesim na porovnanie s tym 20W halogenom) …

              0 0
        • Jirik123  

          super, mas to postaveny moc hezky!

          0 0
          • pepko  

            jo, vyzera to genialne, ja sa bohuzial dostanem do dielne az medzi sviatkami … uz sa neviem dockat ako aj ja dokoncit svoje dielo …

            0 0
      • Sinty  

        Slíbené foto všech součástek pohromadě. Celkově: 36 děr, 21 závitů a šroubů M3, optika Fraen 10° průměr 50mm, led SSC P4, step-up měnič Shark, napájení 8AA, no name držáček svítilny.

        0 0
      • Sinty  

        Pokus o detailní foto zapojení měniče.

        0 0
      • Sinty  

        Tři nezapojené drátky slouží k připojení potenciometru.

        0 0
        • Sinty  

          Přesněji budou sloužit:-)

          0 0
      • Sinty  

        Pár poznatků po týdenním provozu. Světelný výkon je vynikající, adhaduji, že se vyrovná halogenu 25–30W. Kužel světla je celkem úzký, do prudších zatáček by to chtělo doplnit o svítilnu na přilbu. Délka provozu je více než 80 minut (8AA 2.5Ah), takže pro moje ježdění plně dostačující. Celkem mě překvapují reakce některých kolemjdoucích (nevím co v lese dělají po tmě:-) ), např „to svítí jako kamion“ nebo „budiš světlo!“ Když jde někdo proti mně, raději přepínám na Lux. III, je to velmi nepříjemné.

        0 0
        • Sinty  

          Ještě jsem zapomněl, fotky se pokusím udělat zítra.

          0 0
        • pepko  

          viem si predstavit pocity tych ktorych si oziaril :-)))

          kolko stupnovu to mas optiku ?

          ja som dnes nevysiel, uz som bol pripraveny, zbaleny … a zacalo snezit … takze smola …

          0 0
          • Sinty  

            Optika je Fraen, s vyzařovacím úhlem 10° (název je NARROW BEAM TRILENS NMO-FNB3-P3H1), ale kužel světla mně přijde o něco širší než halogen s 10° vyz. Podle výrobce, může být odchylka až +3°. Do zatáček by to chtělo ještě svítilnu na přilbu s jednou led.

            0 0
    • Archer  

      Jeste jednou Fenix L2D Premium Q5, tunnel v Prokopaku. Fotak Fuji F31fd, auto, vyvazeni bile automat, parametry: 1/4s, f/2.8, iso1600

      Turbo, namiren do zeme www.pbase.com/…age/90651290

      Turbo, vodorovne www.pbase.com/…age/90651291

      Trochu jiny pohled

      Low: www.pbase.com/…age/90651293 High: www.pbase.com/…age/90651294 Turbo: www.pbase.com/…age/90651292

      0 0
      • pepko  

        no jo, ale bez porovnania s inymi svetlami, mi tie fotky nepovedia vobec nic …

        0 0
    • hodny soused  

      Pomalu by to chtělo založit „nova generace vykonych LED 2“ už se to načítá moc dlouho :-D

      0 0
      • pepko  

        tisicku snad zvladneme …

        0 0
    • Sinty  

      Možná to už tady bylo, ale AW nabízí i malé mono Li-ion: www.cpfmarketplace.com/…owthread.php?… dalo by se možná použít pouzdro na články „C“ nevýhodou je bohužel větší délka, nejspíš to nebude pasovat:-(

      0 0
      • Jirik123  

        jj, ale momentalne jsou vyprodane. ten ochranny obvod prida asi 1,5 az 2mm na dylce (aspon na 14500, ktere tu ted mam), coz muze vadit, ale i nemusi.

        0 0
        • pepko  

          uz sa to tu niekto tusim pytal … drziaky na lion neexistuju ? … najlepsie na 18650 …

          0 0
      • Jirik123  

        aha, on to tam sam pise, ze maji 53,3mm na dylku. standartni „C“ baterie maji mit 50mm, tak to uz je vetsi rozdil..

        0 0
    • St1c  

      pani, viem ze najvacsi favorit z ultrafire je ten model 606, ale pride mi dost velky kedze je na dve AA, a v pripade toho cr2 clanku zase tak dlho nevydrzi…

      ale nasiel som si nieco taketo:

      www.dealextreme.com/….dx/sku.4226

      je to napajane jednou 18650 bateriou ktora ma 3.7 V , daju sa objednat s kapacitou 2500mAh, takze keby som mal vzdy jednu nabitu v zalohe, tak by som mal pri sebe 5Ah kapacity.Napatie ako dve klasicke tuzkove… Baterka by mala mat tiez 3W ako aj ten model 606…

      Myslite ze sa to vyrovna intenzitou osvetlenia ten 606? ide mi totiz o co najmensie svetlo na bajku:D

      0 0
      • pepko  

        606 je oblubeny prave kvoli AA bateriam … ked chces pouzivat lionky tak mas na vyber vyrazne viac modelov … ale to co si poslal by som ja nekupoval, predsa je to len P4 led, uz by som bral iba Q5 … na AA baterie model s Q5 este nie je, ale na lion ich je niekolko … a okrem toho by som mozno skusil nejaky model s 3×led …

        0 0
        • St1c  

          no co som videl v testoch tak zas az taky brutal rozdiel medzi p4 a q5 vo svietivosti nie je. mozno co sa tyka vydrze?

          0 0
          • Jirik123  

            rozdil ma byt kolem 30%, coz opravdu neni zas tak moc. ale kdyz uz jsou dostupna Q5 svetla tak proc brat P4? (za predpokladu, ze v tech svetlech na DX opravdu jsou Q5…)

            0 0
            • jizby  

              Kdyby byla v normálním krámě u nás, bral bych i ji rád. NWE8 z GM se 45lumeny už je opravdu málo, ale objednávat něco na netu sám moc nechci, ani s tím nemám zkušenost. Líp se to stejně dělá hromadně. Takže kdybys Ty, nebo někdo zase objednával a hodilo se mu do spoluúčasti víc lidí kvůli rabatu a poštovným, tak se hlásím, že bych se účastnil. Ale jak jsem tu četl, že občas přijde něco, co nesvítí, tak navrhuju, aby se o případné zmetky v dodávce nedělala loterie, ale vyhodily se a platby účastníků se rozpočítaly jenom na ty dobré. Prostě se podělit i o to riziko. Takže kdyby byl zájem , snad by se tu mohlo dohodnout víc lidí a mohlo by se to realizovat. Mě v tomhle tredu už docela leze na nervy číst pořád nějaký meldy o tom, co si kdo koupil a jak to fachčí, když sám to kupovat nechci, protože bych si to raděj zbastlil, ale zatím nemám ani ty holý ledky. Tož tak :-)) zdar.

              0 0
              • St1c  

                keby si sa ozval skor, tak som robil predvcerom objednavku pre 5 ludi:D

                0 0
              • pepko  

                moc to riesis … objednavka pre viac ludi ma jednu zasadnu nevyhodu … bude to mat vysoku cenu … v slovenskych zakonoch je limit 45eur na neplatenie cla … ked to bude stat viac tak si koledujes o zaplatenie cla …

                takze ja to tiez radsej rozdelujem na viac objednavok a na viac dodavatelov, aby to nebolo take napadne … postovne sa neplati …

                takze to neries, hned si to objednaj a bud happy … a navyse som zatial nemal problem ani s reklamaciou, poskodenie som im odfotil a ochotne a zdarma mi poslali novy alebo spravny kus … zatial obchodovanie s cinou funguje na tak vysoko profesiaonalnej urovni aku na slovensku a ani v cechach nevidno …

                0 0
              • Jirik123  

                V nejblizsi dobe asi nic z ciny brat nebudu. Ale nejnovejsi Cree i SSC se daji koupit v CR. Cree by meli mit na www.tron.cz/ www.lightronic.cz/ a SSC na metronix.cz/ www.official.cz/

                Jen se nenech zmast tim, ze to na strankach treba ani nemaji napsane, ale opravdy ty ledky maji:-) Jak jsou na tom s prodejem maloodberatelum nevim, zkus jim napsat a pak se podel o zkusenosti:-)

                0 0
                • jizby  

                  Děkuji za tip. Tohle nevypadá moc průchodně, ale možná zkusím jim zavolat a jestli se něco dozvím, napíšu. Měl jsem když tak zájem pouze o někoho z Prahy, domlouvat se na dálku není ono. To by už bylo lepší si to objednat rovnou.

                  0 0
            • St1c  

              no este je tu moznost objendat U2 a vymenit diodu za Q5:D

              0 0
      • Jirik123  

        je to trochu vesteni z kristalovy koule, ale tipnul bych si, ze by to slabsi byt nemelo:-)

        0 0
      • Jirik123  

        a jak jsem jiz psal, ty jejich udaje je potreba brat s rezervou. protoze pak by jednoznacne nejlepsi musela bejt tahle baterka: „17W super bright waterproof USA“ www.dealextreme.com/…u_4142_3.jpg

        :-D

        0 0
    • pepino  

      Hm, tak výkonná B2 z DX včera škytla a zdechla, doufam, že ji vymění, ale zaplatim poštovný do HK…

      0 0
      • Jirik123  

        hodne stesti;-)

        0 0
        • pepino  

          No začínaj zásilky docela konit, už mi to párkrát zblbli, což před půl rokem nebejvalo..

          0 0
      • 384  

        Nehazej flintu do zita. Nam jednou postovny z reklamace vratili na ucet.

        0 0
    • petrun  

      Něco málo k tématu od člověka který elektronice vůbec nerozumí a bastlit nehodlá a to ani v budoucnu :

      Tak jsem se asi měsíc rozhodoval co mám zakoupit na kolo. Budu totiž nyní dojíždět po tmě 20 km do práce a 20 km po tmě zpátky. Uvažoval jsem striktně o Sigmě Mirage Evo+Evo x nebo Sigmě Powerled. Našel jsem spoustu testů v němčině, španělštině, angličtině + mraky fotek. Fotky jsou mnohdy velice rozporuplné. Někde je jasně lepší světlo které v jiném testu svítí hůř. Hodně záleží na úhlu pod kterým je namíří na cíl. Bohudík se do těch testů připletlo mnoho svítilen různých značek vybavených diodou Cree 7090 XR-E LED ve verzi Q5. Ta mně donutila od základů přehodnotit svoje plány. A co jsem zjistil? Sigma Mirage Evo X, Sigma Powerled a už zmíněná Cree Q5 svítí + – stejně. Rozdíl a to propastný je ve váze a napájení. Evo X je 10 W halogen s 350 g baterií což je totálně Out! Powerled je 3 W Luxeon III také dosti žravý, je ale ideální pro toho kdo už vlastní Nipack od Sigmy jako náhrada za 5 W Evo (což není můj případ). Viz obr.: www.bike-forum.cz/…ponenty.html?… Pak jsou tu světla a Cree Q5 a to je třída sama o sobě. Lehká, kompaktní, úsporná. Rozhodnutí bylo jednoduché, objednal jsem fénixe s držákem na řídítka i helmu : www.kronium.cz/…prod_44.html www.kronium.cz/…prod_63.html Počítám časem se dvěma. Jednou na přilbu, druhou na řídítka. Vyjde to finančně na stejno jako jedna Sigma Powerler Black, ovšem s vyšším výkonem!

      0 0
      • jezevec2  

        Cau Petrune – taky chci co nejdrv resit osvetleni kola a Fenix je jedna z moznosti. Jenom mne zajima proc nechces koupit tu T1 – ma o dost lepsi svitivost. Je to kvuli cene? Nebo mi unikla nejaka vychytavka u tvyho modelu? Budu vdecny az pridas zkusenosti, pripadne fotky s novymi svetly a taky zkusenosti s prodejcem – treba dodaci lhuta. Zatim dik. Jez.

        0 0
        • jf  

          Nelisi se napajenim? L2D bere normalni AA clanky. Jak je to s sirkou svetelneho kuzele? Ted jsme koupili ten PowerPack z kronium, bal jsem se, ze kuzel bude prilis uzky, ale je to prijatelne (P2D, L1D). jf

          0 0
          • jezevec2  

            uz to vidim – ta T1 je na lithiove clanky. Nemam s nii zkusenost. Nevite, daji se koupit dobijeci jako napr. tuykove bat? Jak jsou ty lithive velky? dik

            0 0
        • petrun  

          Cena je velmi dobrá i u modelu T1. T1 fachčí ale bohužel jen na lithiové články. To znamená nakoupit Lithiové akumulátory a nabíječku : www.kronium.cz/…prod_57.html www.kronium.cz/…prod_60.html Jelikož musíš sebou vždy vozit 1 pár náhradních, znamená to 1200 Kč navíc a to není málo. L2D Premium požívá normální AA akumulátory kterých mám doma díky foťákům okolo 20-ti + mikroprocesorem řízenou nabíječku. Další věc je že T1 je o 100 gramů těžší a to už je na přilbě sakra znát!

          0 0
          • Jirik123  

            Na kolo berte rozhodne L2D kvuli vydrzi na akumulatory.

            Navic T1 je urcena spis pro profiky (policie, hasici atd.), je postavena hodne odolne a tim padem ma i vyssi vahu. Navic ma mit o neco uzsi kuzel s vetsim dosvitem.

            0 0
        • petrun  

          Tak Fénix přišel. První dojmy jsou šokující. Nejdřív jsem zapnul drsné strobo. Řidiči kteří většinou vystřelí od krajnice přímo přede mnou překvapeně čekají až přejedu. Chodci na cyklostezce zdrhají jak o život z cyklopruhů tam kam patří. Za městem v naprosté tmě jsem zapnul Turbo. Nasadil jsem i Author Xenon a Sigmu Halogen, (Nischa se už nevešla). První dojem byl že Fénix svítí prostě jenom dobře. Když jsem se ho nabažil, tak jsem ho zhasnul a zkoušel Xenon a Halogen. Najednou se mi zdálo u světel která mi do teď stačila, že vůbec nesvítí, téměř jsem neviděl na cestu! Ten rozdíl je do očí bijící, fakt obrovský. Jinak z ostatních neturbo režimů je ten nejsilnější velmi podobný Turbu. Ten nejslabší je stejný jako obyčejná cyklo světla do 500 kč. Časem dodám foto. Jinak dodací lhůta nejkratší možná. Prodejce super, měl jsem drobný problém s uvedením do provozu. Okamžitě po odeslání mailu mi volal na mobil a profesionálně poradil :-)

          0 0
          • Sinty  

            Ještě že nemám strobo, se třemi SSC P4 by se protijedoucí/jdoucí občané museli zbláznit:-) ale i tak raději přepínám na slabší svítilnu.

            0 0
          • Jirik123  

            to strobo je fakt psycho, bych se bal, ze z toho nekdo dostane epileptickej zachvat:-) ale kdyz by ti nechtel nakej protijedouci ridic ztlumit, tak tohle ho donuti spolehlive:-)

            0 0
          • pepko  

            no to je nahodicka, dnes prisiel fenix aj kamosovi … takze prvy krat som ho videl nazivo … no ale sak to je bludicka !!! … (tymto vyrokom som urcite vyvolal vseobecne pohorsenie :-))) … ale nie, ved nesvieti zle, ale vazne vaham nad pomerom vykon/cena … za tu cenu by som ho urcite nekupil … ale kto na to ma nech si ho kupi …

            hned sme vybehli do lesa na rychly test … podmienky zasnezene, takze je to mozno trochu skreslene … ved urobime aj dalsi test, ked zmizne sneh …

            0 0
            • Jirik123  

              mensi by to neslo? :-)

              jinak proti tomu tvymu monstru to je slaby, to je jasny:-)

              0 0
              • pepko  

                no ale ved som to napasoval na sirku 960pixelov … tak mi netvrdte, ze dlzku server nekontroluje …

                takze ako vzdy je to aj na stranke

                cyklo.szm.sk/bas­tl/test_fenix_bas­tl_iso100_8s_po­pis.jpg

                alebo

                mmm.ic.cz/bas­tl/test_fenix_bas­tl_iso100_8s_po­pis.jpg

                idem este usporiadat fotky s inymi casmi …

                0 0
                • Jirik123  

                  ten tvuj bastl sviti fakt hezky. uz dve ledky vcelku spolehlive presviti ten 20W halogen. jinak mate v Blave docela dost snehu:-)

                  0 0
                  • pepko  

                    snehu je iba v kopcoch … v petrzalke napriklad nie je ziadny … ale chceli sme fotit v tme a medzi stromami, takze sme museli v snehu …

                    inak tu je este porovnanie s inym nastavenim fotaku … ale zase je to prepalene, mal som spravit este fotky s iso200 …

                    a samozrejme berte ma s rezervou, porovnavat 1led svetlo a 2led, pripadne 4led je trochu nezmysel … vitaz je dopredu jasny …

                    cyklo.szm.sk/bas­tl/test_fenix_bas­tl_iso400_1s_po­pis.jpg

                    alebo

                    mmm.ic.cz/bas­tl/test_fenix_bas­tl_iso400_1s_po­pis.jpg

                    0 0
                    • Jirik123  

                      halogen s timhle nastavenim mas taky?

                      jinak co jsem zatim zkousel, tak takovy ideal co mi staci ke stesti jsou dve ledky na riditkach a jedna na helme, to se pak opravdu nemusim nijak omezovat a muzu valit jako ve dne. i kdyz treba zrovna na snehu se vcelku v pohode da jenom s jednou.

                      0 0
                      • pepko  

                        halogen uz nemam, bolo nam dost zima, tak sme sa ponahlali prec … musim najst este nejake vhodne miesto, aby som urobil porovnanie aj s autom …

                        kedze mi zostalo dost materialu, tak rozmyslam, ze pridam k basttlu este 2led, objednal som totiz 2× Q5 aj z DX, tak uvidim ci budu svietit viac ako tie z KD …

                        0 0
          • kankrlicek  

            Dostal jsem ho k vánocům. Zkoušel jsem to porovnávat s X6. L2D je silnější než 1 lampa, dvě lampy X6 osvětlí okolí velmi homogenně, je to o moc lepší než L2D. L2D má hodně bílé světlo, X6 je takové dožluta. Nakonec jsem vyjel s L2D na řidítkách, na helmě jsem měl 1 lampu z X6 (do dálky). Tato kombinace byla príma, jel jsem okruh přes Rybenské perničky a nebyl jsem tmou vůbec limitován, jel jsem to jako ve dne :)

            0 0
    • pepino  

      tý brďo www.dealextreme.com/…dx/sku.10558

      0 0
      • Sinty  

        jj, HDIky… v příloze 35W Všem přeji šťastný Nový rok!

        0 0
        • jezevec2  

          to Sinty – u tohoto dela mi vysel rozmer cca 36 cm. Budes to vozit na kole? nebo to bude protiletecka obrana?

          0 0
          • Sinty  

            Nejsem vlastníkem svítilny:-) Foceno někde na golfovém hřišti (pravděpodobně), mám ještě nekolik fotek, i HID 2KW (stáhnuto z CPF).

            0 0
      • Jirik123  

        az ti dorazi, tak dej vedet :-D

        0 0
      • pepko  

        nedrazdite ma … este ma tu presvedcite, ze 3000lumen je vhodne svetlo na bike a budem musiet stavat nove svetlo …

        0 0
        • Jirik123  

          ja uz bych tak silny svetlo ani nechtel. jinak tahle baterka je samozrejme na kolo nesmysl, je to velky a tezky jak krava, navic 3 mesice zaruka LOL. ale jestli nekdo opravdu chce 30W HID na kolo, tak at se mrkne sem trailtech.net/SCMR16_­helmet_light_kit­s.html

          0 0
          • pepko  

            ale mozno by som este par lumenov potreboval … ono to moje svieti sice tak silno, ze uz zanechava viditelnu stopu aj pri poulicnom osvetleni v bratislave … a je to to najsilnejsie co som doteraz videl … ale na fotkach to zase tak vyraznu stopu nezanechava …

            tentokrat fotene len tak z ruky bez stativu … ISO400, F2.8, cas 1s

            normalne rozmyslam, ze si este nejake 2 ledky pridam …

            0 0
            • pepko  

              zase je to zmensene … takze je to aj tu … mmm.ic.cz/bas­tl/bastl_test2_po­pis.JPG

              0 0
              • Pebe  

                obrázek se vždycky zmenší na šířku 1000pixelů, tak ty fotky musíš přeskládat taky, aby to bylo na šířku 1000pixelů, délka není omezená

                0 0
                • pepko  

                  dik … tak skusim tento obrazok sirky 800 …

                  aby som mohol realne porovnat Q2 a Q5 zmenil som zapojenie tak, ze vsetky 4 led napajam z rovnakeho akupacku (8AA) … dalej som zmenil odpor, znizil som ho z 2.2ohm na 1.5ohm … takze vysledne zapojenie je 2rovnake led seriovo plus 1 odpor … a tieto 2 seriove vetvy paralelne na akupack … a vysledok ? … no pre mna ziaden rozdiel, asi som slepy …

                  hore je stare zapojenie s 2.2ohm odporom pre Q2 a priame zapojenie bez odporu zo 6AA na Q5

                  dole je nove zapojenie Q2 aj Q5 s 1.5ohm odpormi

                  a este Q5 su dole a Q2 hore

                  0 0
    • pepko  

      mimochodom niekto snival o lacnych akumulatoroch, tak teraz sa daju celkom rozumne kupit v pluse …

      www.plus.cz/…zxwu-gi.html

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Kdyby někdo chtěl tak mám na prodej MTE rebel 100 včetně držáku na řídítka.Omlouvám se za bazar.Mail v profilu.

      0 0
    • reidy  

      Tak mi přišla FENIX T1 – a bomba! foto snad dodám, vůbec není pravda, že by byl kužel užší, on se stejně rozptýlen jako u L2D CE, jen dosvit je hodně , hodně daleký ( na biku záleží na sklonu ). Výdrž v mode TURBO zatím nemám otestovanou, použil jsem to pouze na noční outdoor. Čelovka silva L1 je proti tomu bludička. Na bike kombinace T1 a čelovka Silva L1 se zdá super. T1 ani není tak těžka, jak se zdá.

      0 0
      • Jirik123  

        Podle fotek co jsem zatim videl asi opravdu neni kuzel o moc uzsi. Vydrz je na nabijeci AW 750mAh necela hodina light-reviews.com/fe­nix_t1_q5/revi­ew.html

        Samozrejme nekomu to staci, nekomu ne.

        Me porad prijde nejlepsi L2D, pac s nabijecima bateriema vydrzi kolem 2 hodin na turbo a na high, na ktery sviti porad slusne, vydrzi 4 – 5 hodin.

        0 0
    • DyEm  

      Zdar, co tedy vzít (z www.dealextreme.com)? Momentálně vozím 3W Luxeon (napájen 8×AA) a chtělo by to trochu přidat. Nějakou čelovku (baterky externě) nebo světlo na řídítka. Podmínka je napájení z AA a snadná výměna aku (při 24hr. závodech). Díky za tipy

      0 0
      • Jirik123  

        muzes zacit tim, ze vymenis toho luxeona za SSC:) www.dealextreme.com/….dx/sku.1445

        0 0
        • DyEm  

          trošku problém, mám to koupený hotový z Conradu i s měničem 6–12V a parabolou. Co je vednitř, nevím :)

          0 0
          • Jirik123  

            Aha:) Jinak z DX muzes zkusit treba ty Ultrafire WF-606A, nebo ted se objevila na CPF recenze na naky Romiseny, ktery jsou jeste o par kacek levnejsi a prej svitej podobne. Jen zatim nikdo nezmeril vydrz. www.dealextreme.com/….dx/sku.9070

            Jinak jestli ten luxeon byl skutecne 3W, tak zas tak velky rozdil to nebude, tyhle svetla nevyuzivaj potencial Cree led naplno.

            0 0
            • DyEm  

              toť otázka:). Nicméně při 12V do toho lezlo 290–300mA, což by odpovídalo, 20% beru na měnič. Mají tam čelovku asi za 10$ sice na 3ks AAA, ale to předělám na externí AA. Spíš se jednalo o nějakou hotovou svítilnu na řídítka s úhlem svícení 15–20stp. a funkcí vypnuto/zapnuto

              0 0
              • Jirik123  

                Ty celovky je prej potreba trochu upravit, maji dost nekvalitni provedeni a taky jsou u nich hodne dlouhy dodaci lhuty. Na riditka muzes zkusit neco z tech dvou co jsem psal.

                0 0
                • ivaneck  

                  potvrzuju, na tu za 10$ cekam uz asi mesic a psali mi, ze jsou vyprodane, i kdyz na strankach to napsane nemaji…

                  0 0
              • pepko  

                ked to chces upravovat, stoji za zvazenie aj niektora z modelov 3×Cree … teraz sa zacali vyskytovat aj s Q2 ledkami … mozno ma jirik nejake info, ktora z tych je najpouzitelnejsia …

                0 0
            • DyEm  

              zajímavá varianta pro mne je toto: www.dealextreme.com/….dx/sku.7162

              bude někdo objednávat z brňáků?

              0 0
              • pepko  

                vykasli sa na P4

                0 0
                • DyEm  

                  Co tedy použít? Jakou diodu (3W), jakej měnič v rozsahu 3.6–9V a hlavně jakej reflektor(12–18stp.). Kdo máte praktickou zkušenost, napište. Hotový světlo moc nechci (nebo ve verzi jen tělo a napájení mimo)

                  0 0
    • Žigo  

      Dal som na odporucania z tohto dredu a kupil som 3W Ultrafire WF-601A. Nosim ju prichytenu na prilbe plus na volante mam Sigmu Evo + Evo X. Spolu to svieti celkom dobre a dokazem jazdit aj v lese. Tu ale nastava problem. Vsetky svetla svietia priliz nauzko- kuzel je uzky. Stalo sa mi napr. ze som si vybral zlu odbocku(proste som isiel rovno za svetlom jak mucha) alebo ma obcas vystrasi nejaky rusivy zvuk z okolia(psi a ktovie co ine). Chcem sa preto spytat ci neviete o nejakom svetle podobnom tomu ultrafire ale s ovela sirsim kuzelom, ktory by hoci aj slabsie, ale dokazal osvetlit uhol cca 30–45°?

      0 0
      • vysmátej bajker  

        Nemohlo by pomoct zapustit trochu víc diodu do optiky.

        0 0
        • Žigo  

          Vyzera to, ze sa to viac zapustit ani neda. Navyse ani ked vymontujem celu optiku a necham iba vonkejsiu sosovku uhol sa vyrazne nezvacsi- je rovnaky ako bola povodna nejasna stopa okolo luca.

          0 0
          • pepko  

            mozno by to riesila uprava z difuzerom co som pisal kusok nizsie …

            0 0
    • pepko  

      odfotil som porovnavaciu fotku ledky bez optiky s difuzerom … www.dealextreme.com/….dx/sku.1917

      na take bezne svietenie po byte to dava celkom pekne rovnomerne osvetlenie plochy, ale asi sa tam straca vela svetla … ale vyskusam to vonku na mojom bastli, uvidim aky bude vysledok …

      (berte do uvahy, ze je to namontovane na svetle mxdl, ktore je v porovnani s UF606A1 o nieco slabsie)

      0 0
      • Edanek  

        Zdravím, tak jsem se po cca 2h prokousal celým tímto tématem, proklikal odkazy a hlavu z tolika informací mám z toho nafouknutou jak kopačák :) Takže bych potřeboval trošku poradit. Jakou svítilnu na kolo by jste doporučili? Nejsem zrovna ten pravej na různá bastlení, takže o vymakanejch věcičkách co tu někteří z vás publikovali si můžu nechat jen zdát. Kdybych měl vybírat z různých typů Fenixů, Ultrafirů, Huntinglight , Raidfire apod, co by jste doporučili? A ještě jedna otázečka, jak si stojí tyto svítilny ve srovnání třebas 20W halogenem. díky moc za rady

        0 0
    • pepko  

      no tak toto je nadherna vec … ono to asi nebude nejako extra silno svietit, ale ponuka to obrovsky priestor na bastlenie … ja nemat rozrobeny bastl, tak to hned objednavam …

      www.dealextreme.com/…dx/sku.10657

      0 0
      • Smazaný účet  

        no nevim. mikrotužkovkama nic moc neuživíš. a na reflektor tam taky moc místa nebude.

        0 0
        • pepko  

          ved tam nie su AAA ale AA … ale ja by som aj tak skor pouzil externy batery pack … ledky vymenit za nejake vykonnejsie, reflektor nechat, doplnit elektroniku, dat tam nejaky hlinikovy profil na chladenie a uz vidim tych 1000 lumen … a to pritom pri smiesnom prude na urovni 350–400mA …

          0 0
          • Jirik123  

            no nevim, cpat naky poradny ledky do takovyho plastovyho suntu mi prijde skoro jako hrich:-) poradny svetlo musi i nejak vypadat:-) img526.imageshac­k.us/img526/5281/mag­chromies2ps8.jpg

            0 0
          • Smazaný účet  

            nojo, máš pravdu, předpokládal jsem, že je to stejnej držáček jako v tý čelovce a tam jsou aaa.

            0 0
            • DyEm  

              Co tedy použít? Jakou diodu (3W), jakej měnič v rozsahu 3.6–9V a hlavně jakej reflektor(12–18stp.). Kdo máte praktickou zkušenost, napište. Hotový světlo moc nechci (nebo ve verzi jen tělo a napájení mimo)

              0 0
              • pepko  

                no jo, vlastna vyroba je to najlepsie co mozes mat, ale nie je to hotove za 2 hodiny …

                ja ti mozem iba odporucit konstrukciu typu moj bastl …

                0 0
              • Sinty  

                Jestli máš k dispozici obráběcí mašinu a chceš cvítilnu pro jednu led tak je jednoduchá konstrukce např. tohle: www.littlefishbicycles.com/bikelight/ můžeš použít stejné součástky a jen vyměnit optiku a led.

                0 0
                • pepko  

                  no je otazne ci ma zmysel doma vyrabat 1 led svetlo, ked sa ich da vela kupit hotovych … 1 ledka zase az tak vela nenasvieti, ani ked je to fenix … takze ked doma nieco robit, tak urcite 3, 4 a viac led riesenia …

                  0 0
                  • Sinty  

                    Pravda, více led je lepší volba, ale také podstatně dražší, taková specialitka: forums.mtbr.com/show­thread.php?t=372269 ale jestli chce světlo jen na dojetí a nechce nic kupovat, tak by jedna mohla stačit.

                    0 0
                    • pepko  

                      no ja pokracujem v upgrade bastlu na 6–8led … teda zatial iba 6led, ale v buducnosti mozno dokupim nejake R2, R3, R4 :-)))

                      ja by som povedal, ze 2 led su uplne minimum a 4 led asi maximum, co ma realne zmysel … vela ludi si nevystaci s 1 fenixom a dokupuje dalsi, ono sa zda, ze narast z 50lumen na 180lumen je nejaky neuveritelny, ale podla mna sa akosi to svetlo straca v priestore a nie je to az tak vidiet … rozdiel 50 a 500lumen je vsak uz aj na pocit vyrazny …

                      0 0
                  • Jirik123  

                    ano, napriklad to svetlo, ktere vyrobil Sinty, ze ano;-) ledmania.cesky­blog.cz/svitil­ny/babi-3-x-ssc-p4-led-homemade-svetlo-na-kolo/

                    0 0
                    • pepko  

                      ano je to pekny vytvor, ked ma niekto potrebne naradie po ruke, to je potom radost vyrabat … dufam, ze urobite aj porovnavacie fotky, rad by som videl na to povie kravin :-))))

                      0 0
                      • Jirik123  

                        Sinty bydli na druhym konci republiky nez ja, takze to asi zatim nehrozi. Myslim ze ty to mas k nemu mnohem bliz, tak byste si to mohli navzajem porovnat:-)

                        0 0
                  • Jirik123  

                    jinak ze 1 ledka zas tak moc nenasviti je dost relativni, musim priznat, ze uz taky zacinam bejt docela zhejckanej. ale svetlo z jedny high-power ledky, je nekde na urovni 10 – 15W halogenu, coz spouste lidi staci.

                    0 0
                    • DyEm  

                      zeptám se vás znovu: Jakou diodu (3W – co je momentálně nejlepší?), jakej měnič v rozsahu 3.6–9V a hlavně jakej reflektor(12–18stp.), mám v šupleti 15×30stp typ Batwing – dá se použít?. A kdo bude objednávat zásilku (Brno a okolí).

                      0 0
                      • Sinty  

                        Momentálně nejúčinnější led na trhu je R2 od Cree, z Cutter Electronics, optika např. tahle: www.led-tech.de/…106_115.html výrobců je hodně, chce to jen prohledat net, elektronika např. theledguy.cha­inreactionweb­.com/product_in­fo.php?cPath=48_49_61&p­roducts_id=1107 nebo www.dealextreme.com/….dx/sku.3256 Ta optika pro Batwing je předpokládám Fraen s držákem o průměru 32mm. Je určena pouze pro Lexeon led ve verzi Batwing, kdybys měl tu samou optiku ve verzi Lambertian, mužeš použít SSC led.

                        0 0
                      • Jirik123  

                        Jak pise Sinty momentalne je nejlepsi Cree XR-E R2, ale cena je zatim relativne vysoka. Momentalne se asi nejvic vyplati brat Cree XR-E Q5. Pripadne Luxeon Rebel 0100, nebo SSC Z-power P4 U-bin. Rozdily ve vykonu jsou mezi nimi zhruba v rozmezi 20% coz neni zas tak moc. Pro SSC muzes pouzit stejnou optiku jako pro klasicky Luxeon III. Pro Cree a tusim ze i pro Luxeon Rebel musis pouzit optiku, ktera je urcena primo pro ne. Asi nejucelenejsi nabidku jak ledek, tak optik mas prave na led-tech.de Kvalitni elektroniky maji napriklad na Sandwich Shoppe co linkoval Sinty, nebo napriklad na www.taskled.com/compare.html Ledky, optiky i elektroniky se daji levne sehnat i na dealextreme.com a kaidomain.com. Kvalita se muze hodne lisit, od totalnich smejdu po veci s vybornym pomerem cena/vykon. Pro tve potreby by mohl byt dobry napr. tenhle driver www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?…

                        Jinak ledky, optiky i drivery pro napajeni z 12V by se meli dat sehnat i u ceskych firem Cree u www.tron.cz/ a www.lightronic.cz/ a SSC u www.official.cz/ metronix.cz/ Nenech se odratit tim, ze maji casto neupdatovany web, pro aktualni info na sortiment a ceny jim musis napsat.

                        15×30 stupnu je jako jedine svetlo prilis siroke a bude tomu chybet dosvit do dalky, jeste to chce zkombinovat s jednou ledkou s optikou kolem 10°

                        0 0
                        • pepko  

                          no 20% rozdiel vykonu … mozno budes mat stastie alebo smolu ako ja a dostanes Q2 a Q5 s tak rovnakym vykonom, ze sa ti ich ani pri najlepsej voli nepodari odlisit …

                          0 0
                          • Jirik123  

                            par lidi si na to na forech taky stezovalo, ze Q5 z KD a DX jsou stejny nebo i horsi nez P4. budto meli smulu, nebo obchodnici vyuzivaji toho, ze ty ledky nejsou nikde na obalu oznacene jaky bin to vlastne je. to je bohuzel riziko nakupu u tehle cinskych obchodniku. mozna se lepsi ledky vyplati brat od duveryhodnejsich odberatelu.

                            Treba ted jeden provereny typek prodava R2 (v provedeni bez hvezdy) na CPF za 10$, ale postovny je 14$. Takze by se to vyplatilo jen pri vetsim poctu. www.cpfmarketplace.com/…owthread.php?…

                            0 0
    • pepko  

      tak to by ma velmi zaujimalo ako bude toto svietit … zvlastne, ze sa cena s novou led nezmenila …

      www.dealextreme.com/…dx/sku.10727

      0 0
      • DyEm  

        To je zajímavé (Ultrafire C3 Cree Q5 LED Flashlight with Extension (1.5V~4.2V)), škoda, že tam není nějakej další mód blikání, 50%.., ale i tak to stojí za vyzkoušení (asi přijde na helmu a možná externí box na 3ks tužkáčů). Budete někdo objednávat? Více na ICQ 311981336. Dí­ky David.

        0 0
        • Jirik123  

          vezmi k tomu jeste dalsi extension tube a nemusis resit externi pack www.dealextreme.com/….dx/sku.4438 pravda, svitilna pak bude trosku delsi:-)

          0 0
          • ivaneck  

            taky mam 2× extension tube a funguje to naramne :o) Akorat je tam obcas blbej kontakt, musi se to poradne dotahnout.

            0 0
        • DyEm  

          a další otázka, jedou tyto světla na 80%-100% možného výkonu nebo je to stáhnutý kvůli spotřebě? Opravdu nikdo nebu objednávat z DX?

          0 0
          • Jirik123  

            „stara“ jednorezimova C3 mohla mit odhadem kolem 70 lumenu, pokud vymenili led a zachovali stejnou elektroniku, tak ta nova muze byt o 30% lepsi. ale u cinanu nikdy nevis.

            0 0
          • Polka  

            Kolikrat to este napises, jestli nebude nekdo objednavat…si to objednej sam, ne ;-)

            0 0
          • pepko  

            ano idem objednavat

            0 0
    • pepko  

      tak sa konecne umudrilo pocasie a mohli sme urobit vyjazd aj s kamosom fenixom … no potvrdili sa moje skepticke predpoklady … 1 fenix alebo 2× cinan je malo ma komfortnu jazdu … mozno 2×cinan je lepsie na osvetlenie, kvoli moznosti lepsie rozlozit svetlo do priestoru …

      ja viem, ze vacsine ludi to staci a su zaskoceny z vykonu fenixu … ale vyzyvam aspon bastlicov, 1 led rozhodne nestaci … ked ja zapnem 2 ledky je to iny svet voci fenixovi … 4 led je uz osvetlenie na urovni auta a nie je problem s videnim do dialky ani do blizka …

      0 0
      • pepko  

        este iny pohlad … s viziou svetlej buducnosti :-)))

        0 0
        • Polka  

          To uz je psycho ne? :-)

          0 0
        • Jirik123  

          pepko opatrne, abys nakonec nesoncil takhle www.author.wz.cz/

          :-D

          0 0
        • Sinty  

          Ty „prázdné jekle“ tam máš kvůli chlazení? Trošku mi tvoje svítilna připomíná hlavu Johny 5 :-)

          0 0
          • Jirik123  

            ja myslim, ze to je jen priprava na dalsi ledky:-) 4 jsou preci malo…:-D

            0 0
          • pepko  

            ale naco ake chladenie … mam tu pri sebe dalsie 2 Q5, takze pribudnu do tych hornych predlzenych profilov …

            ono by mi 6ks urcite stacilo, bohuzial mi zavadzia predstavec, takze aby som to mohol pripevnit na riadidla, tak musim mat vedla seba 4ks … no a tym padom mozno aj 8ks … ale mozno budem nakoniec vozit iba 4ks, cize iba spodny rad, do stredu dam 2 dlhe kusy, na kraj 2 kratke … tato modularna koncepcia umoznuje vela experimentov :-)))

            inak elektronika je stale na poste v HK, tak snad buduci tyzden uz dorazi …

            0 0
            • Jirik123  

              cim to budes napajet? btw. mohl by si udelat par porovnavacich fotek jaky kuzel maji ty optiky z KD? Treba udelej fotky wf-606a a pak ji vyfot s tou optikou misto reflektoru. nejlip par fotek proti zdi a pak treba venku. diky.

              0 0
              • pepko  

                budem to napajat s 8–16AA … podla potreby … fotky ti urobim, len uz nie dnes, idem spat, zajtra ma caka cesta do prahy …

                0 0
              • pepko  

                inak fotky uz nejake su na stranke v linke o bastli …

                napriklad

                cyklo.szm.sk/bas­tl/P1050241.JPG

                0 0
                • Jirik123  

                  chtelo by to fotit na stejnem svetelnem zdroji, takhle se to porovnava spatne, taky to chce s ruznymi casy, tohle je moc tmavy. dik.

                  0 0
                  • pepko  

                    no je tam aj dlhsi cas, napriklad cyklo.szm.sk/bas­tl/P1050240.JPG

                    ale nie je to rovnaka led, to je pravda …

                    kazdopadne ma kolimator vacsi uhol (ak je to 8stupnov, tak UF606 ma iba 6stupnov) … a dalej kolimator ma plynulo rozlozene svetlo okolo hlavneho luca a postupne zanika, reflektor ma okolo hlavneho luca svetlo nizkej ale rovnakej intenzity s presne vymedzenym rozhranim kde este svieti a kde uz nie …

                    0 0
              • pepko  

                no tak si pozri napriklad tuto porovnavacku a pripadne napis co by si este chcel … ten kolimator nesadol uplne presne, su tam dost nevhodne napajkovane kabliky, musel by som holder trochu obrusit, aby tam sadol presne a nadoraz …

                tu je vacsia foto cyklo.szm.sk/ko­limator_popis­.jpg

                0 0
                • Jirik123  

                  dobry diky. stejnak uz jsem si 10ks objednal:-)

                  0 0
      • Cryzyy  

        jezdim 2×Q5 (riditka) + 1×Q5 (celovka) od cinana a celkem se s tim jezdit da… aspon po asfaltu :)

        0 0
        • Cryzyy  

          poustim do toho jenom 350 mA, tak to neni potreba moc chladit… potrebuji aby to svitilo 3–5h a nemusel jsem sebou tahat 1kg baterek :)

          0 0
          • zdenek  

            Jé, tuhle CatEyeku jsem taky předělával. Co tam máš za elektroniku? Mužeš nafotit detail z vrchu?

            0 0
          • pepko  

            tiez dobry bastl :-))) … ty tiez chladenie neriesis, 350mA ti staci ? mne by to asi bolo malo …

            0 0
            • Cryzyy  

              Pri 350 mA to neni potreba chladit :) kdyz do toho poslu 1A, tak mi to nebude svitit 5h, ale max 1,5h, coz mi nestaci ani nahodou, kdyz se budu chtit dostat zase na tech 5h, budu muset poridit Li-pol clanek aspon za 2 000,– coz uz neni moc sranda, k tomu bych si asi uz poridil i balancer, coz jsou dalsi penize… takhle mi 3 × 100 lm staci na jezdeni po asfaltu a je to za malo penez relativne hodne muziky :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        víš, některý lidi jezděj v noci, protože je tma… :o)

        0 0
        • Cryzyy  

          jako-ze se svetla bojej a tak si nebudou svitit a pri tom se zase bat ? :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            sem tim chtěl naznačit, že není nutné vozit s sebou kapesní slunce… :o) si myslim že než x stovkami lumen je lepší zabývat se rozložením světla v kuželu.

            0 0
            • Cryzyy  

              jo to mas pravdu, divam-se na to stejne, jsem rad, ze mam osvetlenou silnici, vidim diry a vidim vcas srnky… uz takhle obcas nejake auto blika…

              0 0
        • pepko  

          na candlepowerforum pisali o blackhole led … vraj nasava svetlo a vyraba tmu a elektrinu, takze taku si urcite kupim a budem moct jazdit aj cez den a svietit si …

          0 0
    • vysmátej bajker  

      Nevíte někdo jak dlouho a jak svítí tahle UltraFire C2 Cree Q5 LED 1-Mode Flashlight (2×CR123A)?

      0 0
      • Jirik123  

        dneska si jdu pujcit od kamose, tak pak dam info;-)

        0 0
        • vysmátej bajker  

          se těším na recenzi.

          0 0
          • Jirik123  

            takze vydrz na AW RCR123 750 mAh jen 48 minut. 18650 zkusim zitra. na ne ma byt sice svit neregulovany, ale vydrz pry aspon 2 hodiny. zatim prvni dojmy – ohnisko spis uzsi, ale velmi siroke halo, dosvit slusny, trochu tezsi 148g bez baterii, kvalita zpracovani slusna, vykon bych rekl 150+ lumenu, ale zatim jsem to s nicim neporovnaval.

            0 0
            • vysmátej bajker  

              budou fotky?

              0 0
              • Jirik123  

                budou, ale dej mi cas:-)

                0 0
              • Jirik123  

                venku je porad hnusne, tak mam aspon fotky z mistnosti ledmania.cesky­blog.cz/souhrn-recenzi/fotky-v-mistnosti/

                Vydrz viz prilozene foto je diky 18650 aku velmi dobra (vlevo je 5-mode (ve skutecnosti 16-mode) Cree Q5 flashlight, vpravo Ultrafire C2 Q5), obe svetla jsou sice neregulovany a svit jim lehce klesa, ale neni to moc vyrazny. C2 ma docela uzky ohnisko(na kolo uz asi moc) a velmi siroky halo, ta 5-mode ma taky uzky ostre ohraniceny ohnisko, i kdyz sirsi nez C2.

                Az mi prijdou optiky z KD, tak je do nich zkusim nacpat.

                Uplna recenze bude az budu mit venkovni fotky, coz muze trvat dlouho kvuli pocasi, navic jeste musim napsat recenze na svetla co uz mam dyl.

                0 0
                • Jirik123  

                  to prilozene foto s vydrzi jsem zapomnel prilozit…:-)

                  0 0
                  • pepko  

                    toz skoda ze si tam nezmestil napriklad aj 606, aby som mohol lepsie porovnat …

                    0 0
                    • pepko  

                      jaj sorry, pisem rychlejsie nez citam … na stranke mas porovnavaciek dost …

                      inak sa mi zda, ze svietia dost silno … oproti c3 a 606 az vyrazne silnejsie … a tvoj pocit voci fenixu Q5 ?

                      oplati sa dat tych par dolacov navyse za liion a nabijaku ?

                      0 0
                      • Jirik123  

                        Oproti C3 a 606 jsou silnejsi rozdilem tridy. S cerstvejma bateriema bych je odhadl na 160–200 lumenu (C2 mi prijde trochu slabsi). Bez vymeny optiky, ale na kolo nejsou moc vhodny, teda pokud nechces nejakou bodovku do dalky.

                        0 0
                  • pepko  

                    inak … kedy si zaobstaras nejake naozaj svietiace svetlo ? … nie je na case posunut sa dalej, zobrat do ruky vacsi kus hlinika a svietit ? ale poriadne svietit … napriklad v tomto porovnani je jedno svetlo co naozaj svieti …

                    www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

                    0 0
                    • Jirik123  

                      ktere? nic extra tam nevidim.

                      0 0
                      • pepko  

                        a co sa ti stalo s ocami ? 3×SSC svieti radovo inak ako ostatne …

                        0 0
                        • Jirik123  

                          jo, toho jsem si nevsim:-) koukal jsem jen na fotky svitilen na zacatku a tam ho jeste nema. Jinak ta 3×SSC sviti dobre, ale bez nejakyho externiho napajeni bude mit moc kratkou vydrz. A osobne preferuju aspon dve svetla, kdyby se nahodou jedno podelalo:-) jo a jinak budu mit zrejme pujceny i tohle www.pts-flashlights.com/…product.aspx?… ale na cenu se radsi nedivej, nebo to s tebou slehne:-)

                          0 0
                          • pepko  

                            no ty si ale extremista … tak drahe svetlo by som sa bal dat na bike aby som ho nerozbil … to stoji asi viac ako cely moj bike :-)))

                            ale fakt by si mohol zrecencovat nieco za rozumnu cenu s poriadnym vykonom …

                            0 0
                            • Jirik123  

                              Na kolo by to asi bylo dobry, ale davat to na nej nebudu:-) Klidne naky levnejsi multiled svetlo z DX/KD zrecenzuju, kdyz mi ho pujcis. Ale lepsi nez ten W-E Storm to asi nebude.

                              0 0
                • vysmátej bajker  

                  Nešlo by nějakou lupou místo skla to ohnisko rozšířit?

                  0 0
                  • 384  

                    Neslo. S cockou 30mm z DX je vysledek mizernej. Mozna by slo pouzit fresnelovu rozptylku, ale zatim nemam vyzkouseno.

                    0 0
                  • Jirik123  

                    v hlave je asi 2cm mista na vysku a 3,5cm na sirku na optiku. pokud maji udaje na KD www.kaidomain.com/…tDetail.aspx?… spravne, tak by se tam tahle optika mela vejit (to je ta co pouziva pepko). az mi prijde, tak dam vedet. budu mit 10ks a tezko vsechny pouziju, takze kdybys pak naky chtel..

                    taky uz dlouho pokukuju na optiky od ledilu www.cpfmarketplace.com/…owthread.php?… uvazuju, ze bych je koupil a otestil, maji druhy s ruznym uhlem 6,7,14,30 a oval 6×24 stupnu. ale zas nevim co bych s tolika optikama potom delal:-)

                    parametry optik www.ledil.fi/crs.pdf www.ledil.fi/rocket.pdf

                    podle rozmeru by se tam meli vejit taky.

                    0 0
                    • pepko  

                      hehe … cree stvorcova optika z rozmerom 21.6×21.6mm … to presne moj vnutorny rozmer profilu (22×22mm) … 2ks 14stupnovych a 2ks 30stupnovych poprosim pre mna :-D

                      0 0
    • jecnak  

      Podelim se o vcerejsi zkusenost s Fenix L2D CE. Vyrazil jsem vcera vecer s timto a s Hellou na silnici. Fenix sice sviti pekne, daleko atd. ale na kolo nemam moc uzpusobeny kuzel svetla. Rozhodne bych s jen jednim Fenixem jet nechtel. Kuzel svetla je prilis uzky, takze nemate moc prehled co se deje po stranach, reflektor prilis maly, takze pokud jsou na nem necistoty okamzite velmi klesa vykon. Dalsi vec je, ze baterky vevnitr hrkaji, coz neni nic moc prijemneho. Jednoznacne musim rict, ze pokud bych se mel rozhodnout, zda koupit dve Helly nebo dva Fenixe, tak beru Helly. Jsou sice vetsi, ale vydrzi dele svitit, lepe je rozlozeny kuzel svetla, lip drzi na riditkach, optika je kvalitnejsi, kolibkova nabijecka je v cene a baterie take (nabiji se to tak, ze cele svetlo date do kolebky, kde se automaticky nabije). Klasicky se ukazala nevyhoda bileho svetla v mlze. Zvlast Fenix vyslovene oslnuje. Takze tak. Sviti to sice celkem pekne (zvlast vzhledem k rozmerum), ale zazrak to neni. Osone vidim pouziti spis jako nouzovku, protoze to lehoucke svetlo hodim do dresu a je to na dojeti uplne v pohode. Na serioznejsi jizdu at uz po silnici nebo v terenu by to chtelo bud dve Helly, dva Fenixe a nebo uplne nejlip kombinaci Hella a Fenix. Obe svetla se totiz idealne doplnuji.

      0 0
      • Jirik123  

        Kuzel fenixu je rozhodne uzsi nez u Helly, je hodne podobny 10W Sigme Mirage, nekomu to vyhovuje nekomu ne. Btw Premium Q5 modely maji texturovany reflektor a kuzel o neco sirsi, ale jen o trochu. Kombinaci s nejakym svetlem do sirky se neda nic vytknout.

        V jakym drzaku jsi ho mel pridelany?

        0 0
        • jecnak  

          Two fish

          0 0
          • Jirik123  

            Jinak s hrkanim baterii jsem se zatim nesetkal u zadneho 2×AA svetla co mam (nejen fenix). Mozna je to tim, ze v noci nejezdim nejaky ultra drsarny, obcas nakej koren jo, ale vylozene kamenity sjezdy nedavam – zadne v okoli nemam:-) Mozna je to i tim, ze sanyo 2700 maji o par desetin mm vetsi prumer, nez treba 2000mAh baterie, tak tam mozna toho prostoru na hrkani maji min…

            0 0
            • pepko  

              o hrkani neviem nic ani ja … a to nemam ani sanya … mne sa zmestia akumulatory do cinanov s presnostou na desatiny milimentra, takze tam ziadne priestor na hrkanie nie je …

              0 0
      • vysmátej bajker  

        stačí baterky obalit lepenkou nebo kouskem papíru:).

        0 0
      • petrun  

        To je přesný. Koupil jsem Fenix L2D Premium Cree Q5. Po prvních několika jízdách jsem objednal i druhý kus a rozhodně nelituji. Podařilo se mi se štěstím sehnat tyto držáky (dvě ryby se příšerně protáčely) : https://www.fenix-store.com/…uct_info.php?… Pouze jsem musel vyřešit chrastění vypodložením dvěma gumičkami na každém držáku. Umístil je na kraje rídítek těsně u řadících páček. Díky zahnutí řídítek se hlavní světelné kužele nepřekrývají a vedlejší světelný kužel se posílit ve středu na úroveň hlavního. Navíc jsem jedno světlo posunul nepatrně dolů a druhé nepatrně nahoru. Tím se zlepšilo i pokrytí do dálky. Zlepšení pokrytí světlem oproti jednomu Fénixu je obrovské. Pokud jednoho vypnu, téměř nevidím. Dva jsou naprosto nutné. Nyní uvažuju o třetím světle na přilbu. Myslím že ke dvěma fénixům by mi stačilo i tohle „psí světlo“ : www.led-svitilny.com/eshop/index.php?…

        0 0
        • petrun  

          Ty gumičky proti chrastění jsou zde (foto tragické, foceno starou nokií)

          0 0
        • Jirik123  

          popravde me se ten fenixi drzak moc nelibi, je sirokej, musi se hodne sroubovat a rachta, ale vypodlozit jsem ho nezkousel. myslim ze ten se fenixu moc nepovedl, ale pry chystaji nejakou vylepsenou verzi. kdyz jsem dal twofishe na cisty riditka a lehce dotahl tak se neprotacel. mozna ze na karbounu by se mozna protacet mohl, ale to by se taky dalo resit vypodlozenim gumou. jinak ten gumovej drzak za 1,9$ z DX je taky dobrej, jen se do nej uzsi svetla musej trochu vycpat.

          mno a mam zpravy ze prej bude dostupnej i twofish bikeblock – pro pridelani svetla na helmu.

          0 0
          • petrun  

            Vypodložený nerachtá ani v terénu. A šířka není tak hrozná. Dal jsem comp na představec (mám 130 mm) a ještě mi na řídítkách místo zbylo. Jinak Twofish není třeba na přilbu upravovat, stačí ten stávající : www.bike-forum.cz/…big/9425.jpg Na přilbě na rozdíl od řídítek funguje na jedničku.

            0 0
            • Jirik123  

              tak jsem ten fenix drzak vypodlozil gumou a fakt nerachta, dobry napad:-)

              0 0
    • reidy  

      Tak jsem pro letošní rok vyřešil osvětlení kola ( snad ) a to: Fenix T1 a Fenix L2D CE Q5. viz foto. Dojmy – Fenix T1 přesvítí apsolutně všechno. U T1 jsem se bál rozptylu, ale je stejný jako u L2D, pouze jas a dosvit nesrovnatelný. U T1 – baterie CR123 trošku větší investice, ale vyplatí se. Jasně L2D CE přesvítí. Čelovka SILVA L1 je pouze směrová bludička. Každopádně T1+L2DCEQ5 je super komb. do tmy. v případě jednoho světla bych i při vyšší investici volil spíše T1 než L2DCEQ5

      0 0
      • Jirik123  

        T1 je fakt hezky, hodne odolny svetlo, ale na bike ma kratsi vydrz na nabijeci baterie – nameril jsem 56 minut na AW750mAh

        jinak docela zajimavy videa:) youtube.com/wat­ch?v=pBlEcr9E­giQ youtube.com/wat­ch?v=0WvhJWE3_Oc

        0 0
      • petrun  

        O T1 jsem taky velmi vážně uvažoval ale 800,– za 4 baterky + 400,– za nabíječku navíc oproti L2D Q5 se mi nechtělo dát. Navíc jedno světlo má úzký světelný kužel (od začátku jsem počítal se dvěma) takže 2 x T1 + 8 baterek s nabíječkou už by pro mně byla zbytečná darda. Když k tomu připočtu o 1 hodinu kratší výdrž rozhodl jsem se pro L2D Premium Cree Q5 a nelitiju.

        0 0
    • jizby  

      Tak jsem se podíval na DX na AKU a provedl malé srovnání různých typů vůči nové Lionce Trust Fire 2500, v rozměru 18860, která vychází nejlíp. Vztahuji to na stejnou energii ve srovnávaných AKU. Výsledek je zajímavý:

      Enelopy AA vycházejí 3,5 krát dražší a 2 krát těžší. To mě docela odrazuje. Pak je tam cenově dokonce nepatrně lepší LiFeS2, která ale vychází dvakrát hůř na objem a váhu. Klasické NiMH AA uvedu jen pro zajímavost, vadí mi na nich samovybíjení. To láce nějakého šuntu nespraví. Vycházejí cenově nad i pod, podle kvality. Na váhu jsou vesměs skoro dvakrát horší než ta nová Lion.

      Výpočet je pro celé dané balení 2 nebo 4 kusy, hmotnost je odhadnuta, objem je jasný.

      _______TYP___­______ks_Ah___V___Wh__/_­__$___Wh/$_/_g__Wh/kg LionTrustFire.2500 2 x2,5×3,7=18,5 / :10,0=1,85 / 100 185 LiFeS2 TrustF.2900 4 x2,9×1,5=17,4 / : 8,9=1,96 / 200 87 NiMH lsdENELOP2000 4 x2,0×1,2= 9,60/ : 8.9=0,52 / 120 80

      NiMH.„MAXUS“..2800 4 x2,8×1,2=13,44/ :10,5=1,28 / 130 103 NiMH…„RB“…2500 4 x2,5×1,2=12,0 / : 8,3=1,45 / 120 100 NiMH…„BTY“­..2300 4 x2,3×1,2=11,04/ : 3,7=2,98 / 115 96

      Wh/$ -kolik energie mám za doláč (ceny k 15.1.2008 na DX) Wh/kg-kolik energie bude v packu o váze 1kg pro daný typ

      Resumé – až na snadnější nabíjení nevidím na Enelopech žádnou výhodu. Hlavně pokud bych si to bastlil a mohl to zvolit -Jasná volba je Lion Trust Fire 2500.

      Hmotnosti jsem odhadoval podle toho, co mám doma: Li18860: 2200 45g , 2000:39g NiMH AA: 1800 25g , 2000:27g , 2400:30g K otázce nabíjení Lionek chci později napsat nějaké své nápady, jak zbastlit nabíječku snadno a rychle.

      0 0
      • jizby  

        PS – tabulka holt vypadala v proporcionálním písmu líp :-(

        0 0
      • Jirik123  

        Pozor ty Trustfire LiFeS2 nejsou nabijeci! To jsou jednorazovky.

        Jinak jsem par aku zvazil na kuchynsky vaze, presnost bude tak ±2g :-)

        AA eneloop 2000mAh 25g AA sanyo 2700mAh 30g Trustfire 18650 2500mAh 46g

        Momentalne pouzivam nabijecku ultrafire wf139 a funguje dobre, ma dva samostatny nabijeci kanaly, nabijeni ukoncuje pri 4,17V.

        Jinak se konecne objevily prvni zkusenosti s 2×D li-ion packem z KD. www.candlepowerforums.com/…owthread.php?…

        Cenove, ale neni tak vyhodny jako treba 4×18650 aku.

        0 0
        • pepko  

          ten kaidomain pack vysiel v prvom teste celkom dobre … ak je to pravda, zacnem vazne rozmyslat, kam pojde najblizsich 50$ :-)))))

          0 0
      • pepko  

        tento vypocet si viem samozrejme urobit aj ja … ale rad by som ho vedel so skutocnymi, realnymi kapacitami … alebo s vydrzou …

        nieco taketo ocakavam od jirika na blogu :-))))

        inak stale neviem najst nejaky rozumny drziak na 18650 … pripadne by som ich mohol pripajkovat dokopy v zapojeni 2×2 … elektronika mi bude akceptovat az 8.4V, takze by to mohlo byt ok … dal by som to do starej bike flase, ale potom fakt neviem cim by som to nabijal … (a hlavne nechcem riskovat vybuchy :-))) …

        0 0
        • Jirik123  

          momentalne nemam vybaveni na mereni kapacity aku, takze te asi zklamu:-) sice se jista moznost rysuje, ale to vubec neni jiste..

          na ty 18650 aku me napada jedine koupit nejlevnejsi nabijecku, kuchnout ji a pouzit tu kolibku jako drzak:-)

          0 0
          • pepko  

            no nad tym som uz rozmyslal, ale nechcel som byt barbar …

            chcel som pouzit 2ks tejto www.dealextreme.com/…s.dx/sku.936

            a dat to do bike flase aj s stym elektronickym obvodom … ked by som prisiel domov, len by som to zobral a pripojil to cez nejaky konektor na 220V … priblizne taky aku pack ako mas na stranke pri HIDke … vo vnutri by som to mal zapojene ako 2×2 … cize 7.4V x 5000mA=37Wh … stalo by to 33$ ak sa nemylim …

            len mi to podla vypoctov vychadzalo moc velke, nezmestil by som to do bike flase …

            nenatrafil si uz na nieco take na CPF ?

            0 0
        • Smazaný účet  

          Bastlíř tvého formátu že by dumal nad držákem na 18650? To se mi nechce věřit. :o) Vlevo je držák na 4× paralelně, ten vpravo používám na nabíjení (belza.cz/char­ge/liion2.htm). Je to jen narychlo splichtěný z kuprexitu a kusu umělohmotný tyčky, při troše času by se dalo udělat něco mnohem elegantnějšího. Pružinky jsem kuchnul z držáků tužkovek, měl jsem jich tři ****** z různejch pokusů. Přes ten vlevo přijde návlek z duše.

          0 0
          • Smazaný účet  

            ehm, foto.

            0 0
            • pepko  

              heh … celkom dobreeeee … na tom vpravo mi nie je jasne ako mas pripojeny kladny pol, nevidim tam ziadne kontakty …

              inak samozrejme nejaky drziak by som zbastlil … ale nabijacku si tazko vyrobim, nie som taky elektrotechnik … a nechcem riskovat vybuch :-))) … a pokial ich budem musiet vytahovat z drziaku a davat po jednej do nabijacky tak mozem zostat rovno pri AA …

              na tom mojom rieseni s dvomi zabudovanymi nabijackami by bolo pekne, ze by sa nabijal kazdy akumulator zvlast a nie ziadne seriove a paralelne zapojenie … ale mozno si to iba zbytocne komplikujem …

              0 0
              • Smazaný účet  

                No, eště je jedna možnost: sežeň si starej, ale funkční aku z notebooku. Ty maj elektroniku takovou že pro napájení jsou články v sérii, ale nabíjej se každej zvlášť. Ten vpravo je normální rámeček z kuprexitu, plus pól se opře do měděný fólie na povrchu. A co se bezpečnosti týče, víc důvěřuju tý zbastlený nabíječce, u který vím, že je patřičně nadimenzovaná a vim jak funguje, než číně. Udělal jsem to přesně podle návodu od Belzy, s tím, že je tam přepínání mezi koncovým napětí 4,1 V (starší články/bezpečné) a 4,2 V. Ta nabíječka má omezenej proud a konstantní koncový napětí. Kvůli tomu nabíjí pomaleji, protože čím blíž je aku koncovýmu napětí, tím menší proud do něj pouští. Takže na 4–4,1 se dostane za pár hodin a za dalších půl dne pak ke 4,15–4,2 V. Ale teplota článku prakticky nestoupne. Sestavení je trivka, jedinej problém je vyleptat tištěnej spoj, pak tam jen nasázíš součástky.

                0 0
              • Jirik123  

                Ono se da zhruba rict 3×AA = 1×18650. Tzn tech baterii budes nabijet trikrat min:-) Ale pokud mas nakoupenou armadu AA baterii a nabijecky, tak to je asi tezky, kupovat zas neco jinyho..

                Protected Liion baterie maji taky jednu mensi nevyhodu, kdyz se vybiji na uroven kdy zasahne ochrana proti prevybiti, tak se proste vypne → vypne se ti svetlo. Takze to chce mit zmereny jak dlouho ti svetlo vydrzi a vcas menit, nebo vozit aspon dve svetla, aby kdyz jedno exne si nebyl v uplny tme.

                0 0
                • pepko  

                  no ved uvidim ako to dopadne … elektroniku pre ledky by som mal mat vo stvrtok v bratislave … tak dnes som bastl rozbral, hram sa s miernym rozlozenim optiky do priestoru … dokonca som vylestil tie hlinikove profily z vnutra, takze by som mal mat mensie svetelne straty …

                  zatial prezijem s AA aku packom … ale vsetky vase postrehy a napady ohladom liion si rad precitam …

                  0 0
                  • pepko  

                    tak som vylestil predlzenu cast tak ako sa len najviac dalo … a upravil som optiku tak aby svietila co najviac hore a mierne do stran … myslim ze to nebude vobec oslnovat a odrazene svetlo dobre osvetluje priestor na blizku …

                    cyklo.szm.sk/bas­tl/bastl_Q5_DX­.jpg

                    v tej predlzenej casti su Q5 ledky z DX … tak sa mi trochu zda, ze svietia o maly kusok viac ako tie z KD … ale za tie dolare navyse to asi nestoji, ak chce niekto setrit, kludne moze zobrat aj Q2 … svietia rovnako dobre …

                    (tie spodne som este neupravoval, kolimator vlavo nesedi uplne presne)

                    0 0
                    • pepko  

                      dnesny nocny test na biku ma zase len utvrdil v dokonalosti tohoto riesenia … nechvalim sa, len chcem toto riesenie odporucit kazdemu, kto chce doma baslit …

                      dnes, kedze bol skoro spln, svetla ako UF606, rebel100, mxdl skoro vobec nesvietili, no mozno ked sa pouzili vsetky dokopy … naproti tomu na mojom bastli som pouzival iba horne 2 ledky, ten predlzeny a vylesteny horny profil konecne robil to co mal, presne odrazil okrajove luce smerom dole … dalsie 2 ledky som nemusel vobec pouzit … (samozrejme do zakrut by sa asi hodili, nemam ich zatial spravne nasmerovane do stran, mozno sa to ani neda urobit)

                      na dopravnych znackach bolo presne vidiet ci oslnujem alebo nie, ak som bastl nasmeroval vyssie, ze svietil uplne do dialky, tak sa mi trochu odrazali aj znacky … pokial som ho mierne sklopil, tak uz sa neodrazali … ked som mal zapnuty uf606 na prilbe, tak znacky svietili dost silno aj ked som mal hlavu otocenu na bok … je vidiet, ze tie kruhove riesenie su dost neprijemne pre protiiducich …

                      0 0
                      • Jirik123  

                        Urcite to sviti super a tvoje reseni oslnovani protijedoucich mi prijde originalni. Pokud bys chtel sepsat podobny clanek jako Sinty a uverejnit ho, tak mi dej vedet;-)

                        0 0
                        • pepko  

                          hehe, no dik … ale neviem ci najdem este silu na pisanie clanku :-))) … kazpodadne kravin by som rad otestoval, tak snad niekedy pri mojich potulkach v ceskych krajoch … vlastne ani neviem v ktorom regione sa nachadzas …

                          momentalne sa snazim vybrat nejake rozumne rozmiestnenie optik do priestoru a pravdu povediac neviem ako by to bolo idealne … v prilohe som sa pokusil nakreslit schemu ako mam momentalne optiky v priestore … extra dlhy profil je modra farba, stredne dlhy je seda, kratky profil je fialova … respektive tento obrazok, ale s prehodenymi hornymi profilmi … cyklo.szm.sk/bas­tl/P1050492.jpg

                          no spokojny som zatial iba s tymi modrymi … ostatne casti svietia menej pouzitelne, asi budu potrebovat optiku so sirsim uhlom, s tou s KD asi vela nevymyslim …

                          0 0
                          • Jirik123  

                            s tim clankem je to na tobe, urcite na to nemusis nejak spechat, fotky ode me nejsou nutny, myslim ze svejch mas dost. pripadne pokud to umistis nekam k sobe, tak na to aspon hodim odkaz;-)

                            s tim smerovanim ti asi neporadim, to si musis vyzkouset sam.

                            jinak ty ledil optiky si muze koupit sam, paypal prece mas:-) jen se zaregistruj na cpf marketplace, napis do toho vlakna co chces koupit a pak mu posli penize. ten typek je z holandska, tak by to mohlo bejt doruceny rychlejc nez z ciny:-)

                            0 0
                            • pepko  

                              tie optiky si samozrejme objednam sam … to bola len taka veticka do prazdna :-))) … aj ked postovne sa mi platit nechce …

                              rozmyslam nad tou ovalnou optikou, ta je tusim robena iba takym trikom, je tam zvisle vrubkovanie cez optiku … ktovie ako by to svietilo v reale … nemas odkazy na nejake realne fotky ?

                              inak uz by si asi mohol zalozit novy tread s odkazom na tento … nacitava mi to uz velmi dlho …

                              0 0
                              • Jirik123  

                                realne fotky nemam.

                                sice jsem myslel, ze to zamknu az pri 1000 prispevcich, ale to nacitani je fakt dlouhy. takze zamykam a jdu zalozit pokracovani.

                                0 0
      • jizby  

        Tak označení rozměru 18860 je blbost, má být 18650 a ty LiFeS2 jsem přehlíd, že jsou primární a navíc tužkovky. Považoval jsem je za ty LiFePo. Tak sorry za omyly. Tím je to ovšem o to jednodušší. K tomu nabíjení jsem chtěl říct, že nejjednodušší nabíječka vznikne z vhodného obyčejného zdroje (adaptéru apod) a z nabíjecí elektroniky, kterou kuchneme např. z odešlého aku z mobilu -to pro jeden článek, nebo z odešlé baterky k noťasu. Sice ne každá se hodí, některé jsou moc chytré a vše si hlídají, ale narazil jsem i na takové, co nabíjejí prostě v sérii a hlídají jen U, a vypínají vše, jak první článek dosáhne tu mez. To se dá použít na 3–4 články, dokonce to bude fungovat i když některé nahradím vhodnou zenerkou, pokud jich chci nabíjet méně najednou. Vhodné je mít měřák, stači ten za „stovku“. Bastlit si vlastní elektroniku je moře zbytečné práce. Taky mám ojetý, ale funkční aku od noťasu a jde bez problému nabíjet regulačním trafem od vláčku typ FZ1, který máte jistě skoro všichni doma:-) Pouze k tomu používám ampérmetr, abych nastavil proud, co chci, ale to by po počátečním nastavení zvládla i čárka na stupnici u regulačního čudlu. Ten pack pak dodlám použít vcelku, je akorát na čtyři Ledky v sérii. Při proudu 350mA můžu počítat s výdrží tak 5hodin. To už by mělo stačit i na větší akce jako orienťáky, lezení do jeskyní apod:-))

        0 0
        • DyEm  

          www.dyem.hostuju.cz/sviceni/ mám kuchlou svoji lampu, poznáte někdo, co je tam za LEDku? zda ji má smysl upgradovat (chtělo by to trošku světla navíc). Jedinej nápis na tišťáku je 3W spot. Díky

          0 0
          • DyEm  

            odpovím si sám, co jsem prošel katalog (asi je to klasickej Luxeon, podle tvaru chipu), klidně mě opravte. Čím by to šlo nahradit? Většina je na Star podložce

            0 0
            • Sinty  

              Je to pravděpodobně Luxeon III, nahradit se dá led od SSC, např. P4: www.dealextreme.com/….dx/sku.1445

              0 0
              • DyEm  

                jo, díky, to je jedna mála možností, co tam dostanu, spíš vezmu toto www.dealextreme.com/….dx/sku.2026 jen samotný chip. Akorát mě píp, že to k nám snad nikdo nedováží (Ges, GM), teda krom nějakých zlíňáků.

                0 0
                • Jirik123  

                  meli by je mit official.cz, metronix.cz a snad i lightronic.cz

                  ale proc nejsou i v bezny maloobchodni siti fakt nechapu. nevim jestli maj nakoupeny zasoby luxeonu na roky dopredu a potrebujou je vyprodat, nebo co:-/

                  0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce