• Jenda

    Porad nejsem uplne 100% spokojenej se svoji Luisou, prijde mi ze i odvzdusnena ma tak nejak trochu houbovej krok, rozhodne tam neni tvrdej doraz po dosednuti desek jako na pritelcinym deore ci svagrovych formulach. Jediny co me napada je, ze neni dostatecne kvalitni hadicka. Myslite ze by pomohla nejaka lepsi, v pripade ze ano navrhnete kde se da koupit? Takovy pocatecni typ www.cykloprofi.cz/katalog.php?… supreme a ma to vubec smysl? brzdy jinak brzdi i se 160 kotoucem celkem obstojne, spis mi jde o ten pocit dorazu:-)

    0 0
    • Seadat  

      Poradne odvzdusnit – ano pokud nemas co delat tak si to vymen – ale hlavne nejdriv poradne odvzdisni ty stavajici a pokud to je jen tvuj pocit a zabrzdis stim tak bych to neresil. Ale hadici to nebude tam mas vzduch nekde :-D

      0 0
    • kubad  

      Pokud vozíš kotouče už 8 let tak bys měl vědět že ta brzda není dobře odvzdušněna. Ale u Luisy se určitě vyplatí opletena hadice, doporučuji ovšem originál.

      0 0
      • Jenda  

        OK pripustim tedy ze by ta brzda zavzdusnena byla nicmene houbovitost kroku je jen nepatrne vetsi nez treba na Avidech J3, neni zdaleka tak tragicka jako na formulach B4 (tam se viditelne roztahovalo prase) ale zase je podstatne vetsi nez na formulach ORO K18 nebo na zminovane deore. U tech deorek se tuhost dorazu vyrazne zlepsila vymenou hadice. Mimochodem plnici sroub na tech luisach je vymyslenej fakt dementne.

        0 0
    • hanz  

      sou brzdy který maj tvrdej projev a sou brzdy který sou hobovitý…louisa je houba i s opletenou hadicí, pravděpodobně zato může třmen…ale i tak jedna z nej brzd co sem kdy vozil…takže na to hod bobek a zvykni si.

      0 0
      • Jenda  

        vyborne to jsem chtel slyset:-) v podstate celej problem proc to resim je, ze pri brdeni jednim prstem se mi ten druhej nevejde pod paku – bud brzdim ukazovakem a pak mi paka temer primackava prostrednik nebo muzu prostrednikem ale v tom nemam takovej cit. Samozrejme by bylo reseni posunout paku vic ke stredy aby mi prostrednicek uz pod ni nelezl ale to zas nedosahnu na razeni a ani se mi to nevejde na riditka. Takze brzdim dvema (ona je teda ta paka na to koncipovana) za cenu horsiho uchopu. Uz me to dohnalo i k zoufaly uvaze poridit gripshift, ten je co se polohy brzdovay paky vuci razeni tyce genialni:-) Na XO razeni ktery jde taky posunovat na objimce nemam penize:-)

        0 0
        • kubad  

          Moje zkušenosti sou takové že páka nemá tvrdý doraz a po zmáčknutí ještě kousek zapruží, ale abys ji domáčkl až k řídítkům to v žádném případě. Ale těžko na dálku posuzovat – co je ještě OK a co už je vzduch uvnitř A co zkusit posunout páku brzdy dál od řídítek? tím se posune i bod kde zabírá, ale nevím jak máš dlouhé prsty.

          0 0
          • kubad  

            jo a pokud si dobře pamatuju tak Luisa má jak modulaci chodu, tak posouvání páky, ale nevím kterou máš verzi.

            0 0
            • Blabas  

              BAT má regulaci vzdálenosti. Normál nemá. Houbovitější jsou Louisy obecně. Maj zkrátka trochu pocitově měkčí chod.

              0 0
        • mar_tin1  

          a keby si prehodil brzdy s radením? ja tak vozím x9 a shimano páky a spokojnosť. je pravda, že radenie mám teraz trochu bližšie ku gripu ako by bolo optimálne, ale to len preto, že medzi objímkami musím mať medzeru asi 1 cm. na tých magurách by to možno bolo v pohode, nie?

          0 0
          • MlokCZ  

            U Luisy netuším, ale při některých kombinacích brzda x řazení to nejde, protože si to překáží a je pak nutný nastavit úplně šílený úhel řazení vůči brzdové páce nebo hodně velká mezera mezi objímkami. Dobrý příklad, kde to moc nejde jsou ORO + X9. Tam to ale řeší perfektně společná objímka.

            0 0
            • Jenda  

              no jo to jsem taky zkousel jenze mi packy lezly do uchopu takze jsem obcas v terenu i nechtene preradil, dal jsem to posunout nemohl protoze mam OS riditka a uz se mi tam zacaly rozsirovat a ohybat. Proto jsem taky uvazoval nad tim gripshiftem – jsem ho jezdil dost dlouho a v pohode ale packy jsou preci jenom asi o trochu lepsi hlavne kdyz je marast.

              0 0
        • kesu  

          valčim s tim taky:( nicmene ale nechapu jak je mozny ze treba julie to nedelaj.Ja si porad myslim ze je to dany hlavne naplnenim.Kaz­dopadne az koupis ty opleteny hadice dej vedet..

          0 0
          • Jenda  

            no prave ze je asi teda kupovat nebudu – to snad radsi zkusim ten XO gripshift:-) X9 razeni prodam a jeste mi zbyde na bublifuk:-)

            0 0
          • Bikes  

            Opletené originály mám od února, na cenu se raději ani neptejte. Chod je stejný jen to líp vypadá. ******* bude až se opletení zase.e od bahna. Není chráněno průhlednou bužírkou a je na ráně. Foto dodám zítra.

            0 0
        • Pi†el  

          kup si poradny brzdy :-P

          0 0
          • Bikes  

            Tak ta slibená fotka

            0 0
          • Bikes  

            jiné brzdy nekupuj. Konečně zmenšena ta fotka, tak se sem snad vejde

            0 0
            • Bikes  

              A ještě jedna?

              0 0
            • Bikes  

              A ještě mrkni, je jinak řešený výstup z páky (není tak uhlazený jak u plastové hadice

              0 0
              • Jenda  

                no takze resim to nakonec podobne jako ty – ne sice opletenejma hadicema ale uz jsem objednal ten gripshif X.O tak uvidim:-)

                0 0
                • Bikes  

                  X.O jsou krásné, ale já mám tlapu jak medvěd a X.O jsou na moji dlaň krátké. jinak jsem je taky chtěl – až budou dělat delší ( něco mezi Halfpipe a shorty)

                  0 0
                  • Jenda  

                    no ja taky nemam zrovna detskou rucku ale beru to tak ze to chytam jen ukazovakem a palcem. Spis bych ocenil vetsi prumer toho gripu. Kazdopadne jezdil jsem s gripem i driv tak uvidim a nastelovani pozice paky vuci gripu je porad nedostizny

                    0 0
        • honza.biker  

          Tohle se mi taky u starych brzd stavalo, tak sem prendal razeni bliz ke konci riditek(X.7trigger) a je to v poho – brzda mi vychazi akorat na ukazovacek…

          0 0
        • Pi†el  

          btw.. posuvnou objimku ma i X9 razeni !

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.