• Pedro RB

    Asi před týdnem jsem si projel po novu (v protisměru klasiky) hlavní část dlouhých Tří vrchů (Cerekev, Křemešník, Mešnice, Čeřínek, Batelov, Roštejn) a dost mě překvapilo, že to není jen prosté otočení, ale je tam i pár citelných změn (na Křemešníku se nepojede ta malá sjezdovka, ale zato ta velká na Čeřínku se pojede zase nahoru!) Tak mě napadlo, jestli by si to nechtěl někdo se mnou projet celé v tom tádnu těsně před závodem. Ideální by bylo úterý 10.7. nebo středa..

    Anketa: Půjdu si to projet?

    0x
    0%
    Ne.
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • MITY  
      1. jsem na brigádě
      2. jedu 58km O:-)
      0 0
    • McBlacky  

      pojedu si to projet až na ostro :) doufám, zatím zápasím se zdravím maličko :(

      0 0
    • jose  

      chci se zeptat místních, jak vypadá trať? Je sušší nebo zapršelo hodně a bahýnko.....

      0 0
      • Daf  

        No to by me taky zajimalo.

        0 0
        • McBlacky  

          včas uvidíš :) na cestách od lesáků to bylo porno už minulej víkend /poflakovali jsme se na vysočině, ale ne po trase/ singly a šotky budou v pohodě

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Já etda nevím, ale určitě bude trať v pohodě jetelná i na silničce, suchá, tak si vem slicky, ať na tom bahně nekloužu sama. :-)

        0 0
    • Pedro RB  

      Pár info k Třem vrchům 08:

      Polomy se tomuhle koutu Vysočiny celkem vyhnuly, mokro taky neudělalalo žádné velké bahnité úseky, ale stejně jsem při projížďce narazil na nějaké změny trati: hlavně po sjezdu Javořice ve stoupání ze Světlé se nejede ke Studánce Páně a pak po asfaltu, ale před tou rovinou ke studánce se odbočuje do prava směrem k vrcholu Javořice, přetne se asfaltka skoro až u vysílače a jede se po jehličí a spoustou klacků až k místu, kde se odbočovalo z asfaltky na kořenovitý sjezdík. Na něj se přijede z vrchu přetnutím téhle asfaltky..

      Jinak jsem po trati moc nejezdil (nebo jsem si aspoň nevšimnul změn), ale zaujal mě občasný souběh s lyžařskou značkou která je hodně podobná značení Tří vrchů (žlutý trojůhelník) Liší se jen tím, že je orámované tenkou šervenou. Tak se nedivte, až někde narazíte na 3 trojůhelníky které ukazují každý jinam (jako např. u Míchovy skály na začátku stoupání na Javořici (správně je rovně do kopce:-)

      0 0
    • Dubys  

      projizdel jsem ted o vikendu kratkou…oznacena perfektne…i presto ze prselo bahna minimum, spis mi delalo problem spousta mokrych kamenu a korenu…profil na muj vkus hodne narocnej…se sjezdovkou ani s vyjezdem na mesnici jsem si v sedle fakt neporadil:)

      0 0
      • Pedro RB  

        Nejdřív jsem se divil kde jsi se vzal při krátké na Mešnici a na Čeřínku, ale teď koukám na stránky závodu a je tam velká změna! I když to bude na krátký trochu těžší, tak je to určitě atraktivnější. Letos se na závod nejspíš nedostanu a ani mě to moc nemrzelo právě kvůli tomu, že po těhlech těžkejch pasážích (který byly jen na dlouhý) jsme pak 50km předjížděli turisty na krátké. I v tomhle ohledu to bude lepší (maximálně pár extrachrtů dojede někoho z dlouhé ale brzo budou odbočovat zpět k Cerekvi a budou mít zas do špurtu volno) Teď už na to nahlížím jinak a zas bych si tu dlouhou rád dal..

        Nic si z tlačení na sjezdovce a na mešnici nedělej, tlačí tam skoro každý (kromě pár masochistů a prestižáků, kterým to ale žádný výrazný náskok nepřinese)

        0 0
        • Dubys  

          … jestli pride do soboty forma, tak na ty sjezdovce nastoupim:). Ne vazne … bejt poradatelem, tak takovy mista, kde se musi tlacit vyhodim. Myslim, ze by bylo zajimavejsi, udelat tam treba cikcak stoupani, kde by si vsichni hrabli na dno a pritom profil umoznoval to vyjet.

          0 0
          • Howgh  

            taky si myslím. Těsně před cílem jsou schopni nadělat šikany jak sviňa..

            0 0
          • Pedro RB  

            No ono ti vlastně ani za současnýho stavu trati na Čeřínku nic nebrání tu sjezdovku jezdit celou napříč cik-cak:-)

            Tyhle tlačící úseky mají taky něco do sebe (zvlášť tady na Vysočině kde jsou jinak hlavně mírná táhlá stoupání)

            0 0
        • Splinter  

          no na tý sjezdovce a na tom kopci před ní se to celkem potrhalo.. vyjet to jde rozhodně rychleji než vytlačit..

          0 0
    • Splinter  

      Znáte někdo tu kratší trať? Nebude tam bahno? Nebo to jsou šotoliny?

      0 0
      • Pedro RB  

        Je to vlastně první část dlouhé. Takže nejdřív furt mírně do kopce po asfaltu a šotolinkách, pak pár kamených polí a kořenovitých pasáží. Ve sjezdu z Křemešníku by mohlo být pár blátivých míst, ale jinak jsou pak hodně louky nebo pěšinky na jehličí, takže spíš celkově měký než ohromné louže. Ale nevím co s rozmáčenou tratí udělá průjezd několika set drapákových vzorků ve vláčku. Jestli se nenadělají bahnité pěšinky nebo tak..

        0 0
        • Splinter  

          Dík.. Hodím Karmu aji dozadu a bude…

          0 0
          • Pedro RB  

            No stěžejní bude asi kontakt vzorku s vlhkými kořeny a kameny. Dopředu bych dal něco lepivějšího..

            0 0
          • Paja  

            …klouzacka jak na CH;-)

            0 0
          • Paja  

            …klouzacka jak na CH;-)

            0 0
            • miche  

              Nakonec to bylo v podstate suche, trat paradni, obtizna tak akorat, zaludne byly hlavne ty kratke a prudke schody :-)))) Znaceni me na nekterych mistech chybelo (krizovatka polnacek, ale uz nevim kde :-))), ale v lese znaceni pekne a v pohode, celkove pekna akce.

              0 0
    • kámen úrazu1  

      Ahoj, padl mně odvoz.

      Nejedete z pardubicka, chrudimska, hlinecka někdo s volným místem v autě? Na benzín přispěju – i na naftu ;-). Momentálně dlím deset kilometrů od Hlinska.

      0 0
    • Splinter  

      Tož akce supr, počasí supr, trať supr (ale mohla být místy o dost líp značená) a ty cedule nebezpečný sjezd bych příště používal míň :o)

      Přípomíná mi to terén v Brdech celkově akorát víc asfaltovo/šoto­linových přesunů..

      Co bych změnil tak bych posunul start dlouhé aspoň hodinu před krátkou, protože zbytečně vznikají nebezpečný situace, když se předjíždí ti pomalejší z dlouhé tratě (tímto pozdravuju kámen úrazu, skoro byla kamenem úrazu :o))

      Jo a ta sjezdovka šla jet celkem v pohodě, těžsí mi připadal ten výjezd před ní…

      0 0
      • Karaya  

        Přesně tak, na trati nebylo nic co by se nedalo vyjet nebo sjet, akorat si ty sjezdy clovek pres ty koreny moc neuzil :-)

        0 0
      • Karaya  

        Přesně tak, na trati nebylo nic co by se nedalo vyjet nebo sjet, akorat si ty sjezdy clovek pres ty koreny moc neuzil :-)

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Gratuluju Ti, Splintere, k pěkně zajetýmu závodu.

        Trať se mně líbila, i když jsem dojela tradičně mezi posledními. :-) Start krátkotraťařů jen půl hodiny za dlouhotraťaři mě štval a byl vyloženě nebezpečný. Neužili si ho ani pomalíci z dlouhý, ani rychlíci z krátký trasy. Spousta předjíždějících neřekla, kudy budou předjíždět. Jen vykřikli „héééj“. Fakt dobrý, hlavně na pěšině, když se chci třeba vyhnout většímu kamenu a nevím kudy, abych se nepřipletla do cesty. Problémy jsem s tím neměla jen já, co jsem se  bavila s pomalíky, stěžovali si všichni. Později jsem to řešila tím, že když jsem za sebou slyšela lokomotivy, přibrzdila jsem, pokud jsem to technicky zvládala vybrala si horší stopu a sama jsem jim říkala, po jaké straně mě mají předjet. To fungovalo. I tak ale došlo k tomu, že když jsem si držela stopu, tak mě jeden předjíždějící nechtěně drcl do řidítek, naštěstí jsme se nesesypali. Jedna z dalších nebezpečných stiuací byla právě ta, do který se připletl i Splinter - ostrá pravotočivá zatáčka, jedu více vlevo, předjíždí mě rychlíci – vpravo. Jeden  zatáčku nevybral a ještě v zatáčce mně zkřížil cestu, já se vyhla víc vlevo, abych nesestoupila, a málem do mě vrazil Splinter, o kterém jsem nevěděla, bo nemukl. Tak sorry, Splintere. :-) Doufám, že příští rok start krátkotraťařů posunou.

        Jinak trať je podle mýho gusta, moc se mně líbila. Hezká, občas kořeny, kameny, spousta pěšinek, přitom není extrémně technicky, a ani na převýšení, náročná. Byla značená hezky, možná jen chrti mohli mít na pár místech problémy. Mile mě překvapila i občerstvovačka navíc. Zajela jsem o trochu lepší čas, než jsem plánovala, takže i přes umístění na konci balíku spokojenost. Na víc (zatím?) nemám.

         
        0 0
        • Splinter  

          já radši nemukl, pač sem tě poznal až když už sem byl metr za tebou a muknutí by ses asi lekla:o)) Kolikrát předjíždím a radši si vyberu stranu a neříkám nic, pač na levá jede půlka lidí doleva:))

          Ale dobrý to bylo promíííň, jéé ahoj, promíííň :o))

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Prostě start krátce po sobě byl nebezpečný, jak vypustit šelmy mezi lidi. ;-) Těch, co nic neříkali, bylo víc. Pak těch „hééj“ a jen pár jich upozornilo, kudy pojedou. Prvních dvacet, třicet bikerů bylo v pohodě, dál to bylo horší a horší. Naštěstí často jela skupinka a tak vás bylo slyšet. Jen jeden tam, druhý na opačný straně, o dalším jsem nevěděla, samozřejmě se jelo zrovna po pěšinách… Setkala jsem se několikrát, že dlouhotraťaři radši sesedli. Já jen jednou a párkrát zpomalila na nulu. Jsou to úplně jiný zkušenosti, než když mě na chvostu krátký předjížděli první dlouhotraťaři. Tam nikdy nenastala situace, kdy jsem se bála, že mě sestřelí. Nebo že se jim připletu do cesty, protože o nich nevím. Stejně tak jsem se nebála u prvních krátkotraťařů.

            0 0
      • Paja  

        Taktak, peknej zavod v krasnym prostredi, jen v nekterych korenovych sjezdech v pozdejsich fazich zavodu sem mel pocit, ze mi upadnou ruce;o) s cedulama to vidim stejne. Na tehle akci se mi hrozne libila ta pohodova atmosfera, a to i na startu, kde vetsinou vladne atmosfera jak na svetovym poharu;-D, tak tady to bylo spis jak na Drtici…

        0 0
    • Howgh  

      mám stejný dojmy ohledně trati, značení fakt mohlo být hustší. Terén mě připadal skoro těžší než na Drásalovi, ale možná to bylo tím, že dojmy z Drásala za 14 dní stihly trošku vyblednout.

      Absence hutnýho jídla na občerstvovnách – jako žádnej špek ani buchty – cítím jako mínus.

      posledních 30 km mě pořád někdo dojížděl a předjížděl…jak jsem se snažil držet s nima krok, zchvátil jsem se víc než normálně, ale už je to dobrý.

      S varováním „nebezpečný sjezd“ to fakt přeháněli.

      0 0
      • miche  

        Uz sem psal vyse, na nekterych polnich krizovatkach to snad ani nebylo znacene, v lese se to dalo, obcerstvovacky byly divne rozmistene a uroven mizerna, banany, mandarinky, tycinky od sponzora a pak .......nic a teply jontaky ..... jako absolutni amater a pohodovy jezdec bych ocenil neco hutnejsiho, jak pise Honza :-)))) Dalsi vec co me mrzi, ze podle me klesa zajem lidi o delsi trate, na 50km je porad 400 lidi a vic i na te nejzapadlejsi akci, na dlouhe je lidi cim dal min, mozna se mi to ale zda …

        0 0
        • Wiktor  

          nezajem o delsi trate se ti asi nezda, viz minuly tyden v Pisku, na startu 100km asi 100 lidi (dle vysledku kolem 80…), na kratky (45km…) asi 500…

          0 0
          • miche  

            No to je des, kam to speje, je videt ze lidi nevi co s prachama … spousta lidi jede pres pul republiky kvuli 2 hodinam na kole … co k tomu rict, misto aby se maratonske zavody oddelily narocnosti a delkou, zacinaji se rovnat XC … Naprosto me vydesilo MS v maratonu, kde zda se nejtezsim usekem byl sprint na kostkach v cili … jak jinak si vysvetlit to, ze jeden z nasich reprezentantu to odjel na pevnem kole s pevnou vidlou a slickama ..... priste pojede na silnicce (mimochodem kdo videl stare snimky TdF kde na silnicce davaj horsky prusmyky, vi o cem mluvim …)

            0 0
            • prodi  

              no Ivan R. jezdí pevnou skoro pořád, snad jenom na Beskydy si dává Foxku, takže jeho jako měřítko náročnosti terénu bych nebral :)

              0 0
            • McBlacky  

              až Dolomiti superbike budeš znát odjinud než z povídaček tak sem něco napiš. Rybařík jel i schody s pevnou. Navíc na slicku a semiclicku jezdí komplet špička. Pokud už se brodíš ve sračkách tak berou vzorek. XC se jezdí většinou na hrubším vzorku a maraton na rychlejším. Pevná vidle má tu výhodu že nemění geometrii a nezamyká kolo při brždění v točkách, kde odpužená jde do zdvihu a kurví geometrii. Kdo umí jezdit tak nemá s pevnou problém.

              0 0
            • Zerocool  

              Tak to jsi mě teda o tom MS rozesmál, byl jsi tam, nebo lépe jel jsi to??

              0 0
          • McBlacky  

            jenomže Písek je hnus a dlouhá jsou dva okruhy krátký takže kdo by to jezdil…

            kdyby za to nebylo víc bodů jak za krátkou do Galaxy tak nikdo.

             

            Je to prostě tím, že pořádných bikerů je pořád stejně a rozmach zažívá turistická třída, pro kterou je krátká akorát.

            0 0
    • Howgh  

      výsledky budou na <sportis> ?

      0 0
    • Howgh  

      aktuální fotky –

      0 0
      • peeet  

        jé díky :) tam jsem …a ještě jedu :D malej zelenej s modrou helmou

        0 0
    • lodyh  

      Poprvý sem vyjímečně zkusil dlouhou, jen proto že kousek máme chatu a mam to tam fakt rád… No, příště si to asi pořádně rozmyslím:-) Na 50km mi seklo takovym způsobem, že mě předjel člověk na Olpranu Maxxis cca o 10 kg těžším než to moje. Do cíle sem se nějak dostal, nevim jak, měl sem mlhu, kolem 80 místa totálně prošitej. Trať byla krásná, k tomu značení – nikde sem ho překvapivě nepostrádal, vždycky sem věděl kudy, takže to šlo. Ale byl sem překvapenej že navýšení vzdálenosti asi o 30 kiláků nad normál mě takhle vyřídí. Holt jsem závodník z cukru, no…:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.