• tom4s

    Ahoj, za 2 měsíce máme jet se školou na cyk. kurz, kde máme ujet za den kolem 60km. (Pak i zpět) Problém je v tom, že já na kole už dobré 2 roky nejezdím a taky nejsem nijak v extra formě.

    Mohli byste mi, prosím, doporučit nějaký plán, jak „trénovat“ abych to v pohodě zvládnul? Doufám, že se to ještě dá stihnout.

    Potom bych chtěl poprosit o doporučení nějakých fajn kalhot na kolo, abych se co nejmíň potil a hlavně aby to nebylo vidět :D (víte kde:D)

    Díky! :)

    0 0
    • traavis  

      Na to abys ujel za den 60 km nepotrebujes trenovat ;-)

      0 0
    • McBlacky  

      kalhoty si kup libovolný cyklistický, pokud nechceš extra utratit tak se dají ve velkých sportovních obchodech koupit levnější značky (etape třeba). Samozřejmě pokud budeš chtít to nejlepší, připrav si několik tisíc :)

      slušný elastický se dají sehnat kolem 1200 a volný s vložkou kolem 1600.

      trénink žádný nepotřebuješ, pokud nejsi typ co celý dny sedí ve škole nebo u televize/po­čítače. Pokud jsi takový typ, tak bych začal vyjíždkami na kole hodinu 3× týdně po třech týdnech bych to navýšil na 3× týdně dvě hodiny a po dalších třech týdnech 3× týdně 3 hodiny. A dáš to jako nic.

      0 0
    • fousek  

      Doporucuji koupit elektrokolo, tech 60km bude tak akorat, pokud budes obcas slapat sam:-)

      0 0
      • tom4s  

        Hele přemýšlel jsem o tom, ale neprošlo by mi to :D

        Jinak dík za rady.

        0 0
    • siafu  

      pokud se normálně hýbeš, tak nijak trénovat nepotřebuješ – asi by člověk začal lehčími vyjížďkami – zpočátku kolem 2h, pak prodlužovat, a to tak 2–3× týdně – ideálně víkend /delší švih/ + 1 den po škole /kratší švih/. Co se týká tempa, tak jezdit spíš lehčí převody a frekvenčně než těžké převody o nízké kadenci, pokud máš sporttester – stačí i za pár korun z Lidlu, tak TF mi ze začátku připadá rozumné držet kolem 140 tepů, ale toto je individuální – laicky řečeno měl bys tempo udýchat nosem, ale pokud dýcháš do břicha, tak nosem udýcháš i o dost vyšší tepy, takže to chce „cit“, který ti řekne, že bys měl tempo zmírnit…

      z elastických kalhot doporučím spíše s laclem nebo aspoň mně více vyhovují – slušné seženeš v cenové relaci 1200–1500 Kč – měly by být ušity z více panelů, mít protiskluzové zakončení nohavic a vložka už taky bývá lepší než u nejlevnějších modelů a jezdí se v nich skutečně naostro :D Pokud chceš začít jezdit už teď na jaře, tak je na letní kalhoty brzo – resp. je v tvém vlastním zájmu udržovat kolena v teple, takže nejvíc se mi osvědčily zateplené 3/4 kalhoty – mám třeba tyto Biemme nebo to jde i s nějakými návleky na kolena apod.

      0 0
      • jIrI___  

        „pokud se normálně hýbeš, tak nijak trénovat nepotřebuješ“

        To bych netvrdil. Ségra hraje už relativně dost roků volejbal, takže pohybu má oproti ostatním lidem nadprůměrně, a když 1× za rok sedne na kolo, tak po 40 km je mrtvá.

        0 0
    • mr.antik  

      prostě začni normálně jezdit.Někdy delší trasu, někdy kratší, to je jedno

      0 0
    • javormartin  

      Stačí aby sis aspoň začal pravidělně vyjíždět. Aspoň 2 krát týdně, ze začátku tu hodinku a půl aspoň a po tak dvou týdnech si dej občas nějakou delší projížďku. Jestli si na kole 2 roky nejezdil, možná by stálo za to, zkusit ho dát do servisu, aby ti ho omrkli, jestli je vše v pořádku a tys zbytečně nezůstal stát kvůli nějaké prkotině, co ti nepřišla špatně.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Podivej se na spoluzaky. Pokud jsou to podobne lamy jak ty, tak nebude problem. Tempo se bude prizpusobovat tem pomalejsim. kdyz trochu potrenujes-staci sem sem tam projet, tak budes mit dost sil na to, abys trochu zaposobil na holky jaky ses sportovec, sem tam je trochu potlacil a tak;)

      0 0
    • nooski  

      70Km na turisťáku ujely i baby. Sice tak za 5 hodin, ale ujely. V rámci turisťáku nás dokonce vytáhli na Lysou Horu, což pro některé znamenalo více než 2 hodinové trápení ve výjezdu, ale zvládli to. Následný sjezd představoval peklo a divím se, že to někteří přežili. V tom kolektivním tempu s přestávkami u každé benzínky to musí ujet i babka s platem vajec.

      0 0
    • ječmen_123  

      Jsem stejného názoru. Byl jsem se školou několikrát na bike výletu a ujeli to všichni i úplné lamy, protože se všude zastavuje a je na to celý den.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.