• Smazaný účet

    Dostal jsem docela slušnou nabídku na tohle kolo: http://www.bezvakolo.cz/…or-30-orange Protože nemám žádné zkušenosti s fully tak bych potřeboval zkušenosti někoho kdo ho má popř. vaše názory na něj. Nemám žádné závodnické ambice, kolo chci pro pohodové vyjížďky okolo Ostravy max. do Beskyd. Chtěl bych vaše názory na to jestli má nějaké slabé místo s ohledem na jeho cenovou relaci. Měřím 170, vážím do 80 kg, takže předpokládám eMko. Kolo jsem zatím fyzicky neviděl, mám slíbené nezávazné přemístění na provozovnu v Ostravě, tak ať jsem aspoň teoreticky připraven až si ho půjdu prohlédnout a zkusit. Díky

    0 0
    • gargamel  

      Zkus něco vyhledat v historii, myslím, že o sensorech toho tady pár bude.

      Co vím ze zkušeností tady na foru, tak funkčně jsou ty rámy dobré, ale hodně se tu psalo o vrzání čepů, ale to spíš bylo asi u starších modelů.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ja mylsim ze za ty prachy dobry…trochu slabsi jsou brzdy, ale sam casem poznas esi budes chtit silnejsi…navic verim ze by ti je i na kramu prehodili pokud bys moc prosil:)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ten i-drive čep jsem tady na fóru už víckrát řešilo a měl jsem za to že to už u GT vyřešili a ročník 2011 má jiné zapouzdření, nebo máš na mysli něco jiného? Brzdy a fakt, že to jsou základní Alivia jsem si našel až po Tvém upozornění ale taky myslím že pokud by mi nestačily po záruce vyměním. nebo zkusím to Tvoje řešení ale napřed si zjistím cenový rozdíl mezi vyšší řadou abych věděl o čem tam mluvím… :-) Ale taky myslím, že budou lepší než co jsem kdy jezdil.. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Asi bych je ukecal at mi na to kolo hodi deore kliky s dutou osou a zbytek bych neresil…ono by se to vyresilo behem jezdeni samo:)

          0 0
    • marapara  

      Celkem solidní bike, za ty prachy … ten čep je vyřešen lépe, než u předchozích, ale obecně do toho jde víc bordelu, než u jiných systémů. Jde to celkem elegantně vyřešit plastovou zástěrkou, takže do toho nejde skoro nic od předního kola. Taky pokud si nelibuješ v blátě, tak se bát nemusíš.

      Já jsem přes 3 roky jezdil GT I-Drive 5 a stačilo mi čepy rozdělat a vyčistit jednou za rok. Žádné pazvuky do i tak nevydávalo.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak to plastové udělátko jsem tu někde na fóru zahlédl ale teď ho nemůžu najít ani toho užívatele co to tu ukazoval. Asi špatně hledám. A v bahně jsem se už několikrát ocitl, ne že bych ho vyhledával ale někdy se prostě nevyhnu. Už jsem z větší části přesvědčen že mi to stačí, teď už jen počkám až se mi ozvou, jsem domluven že ho chci vidět na živo a pak se uvidí. Když budou vstřícní, mají kšeft, zatím mi nabídli k tomu přilbu za cca 1300,– a tu potřebuji, třeba se ještě projeví.. :-)

        0 0
        • pavlik6022  

          ať nemusíš hledat :)

          mám to nakombinované s o kroužky, takže s bordelem v idrivu není nejmenší problém

          0 0
      • Frostty  

        Jak píšeš.

        0 0
    • se-se  

      Jezdím rám Sensor Niner 29er a jsem s ním spokojenej. Rzhodně musíš mít velikost M – GT má ta velikosti posunutý výš. L-ko neber bylo by ti velký – jinde je Lko 19" nebo 20", u GT je to 21".

      0 0
    • roman 3D  

      nejslabší místo je že se tam nevejde do rámu košík s flaškou

      0 0
      • maajkee  

        Což se u kol takového typu ani tak nějak nevyžaduje :)

        0 0
        • roman 3D  

          typu zdvihu 120mm?, tam se jezdí jenom s kejmlem či na sucho:-))

          0 0
          • Kosta  

            od hospody k hospodě :-D

            0 0
          • maajkee  

            Přesně tak, to není kolo na závodění, ale putování přírodou a na traily, batoh bývá stejně nutnost.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Taky jsem nad tím chvíli fáral ale místo tam je, sice na špatném místě ale jestli ono není lepší ničit bordelem flašku za pár korun než rám :-) Horší že jsem zvyklý vozit sebou duše ,vercajk a pár drobností, budu to muset nacpat do podsedlovky a nebo si holt zvyknout nosit malý batůžek, což vyřeší i to pití. Už jsem našel toho uživatele, co měl ten plastový kryt čepů, poslal mi foto, je to prý funkční a jednoduché. A je tam vidět i to místo pro lahev.

        0 0
        • roman 3D  

          to místo pro flašku zespodu je známý, neznám však nikoho kdo by tam flašku vozil a pak ji strkal zasranou do huby, naopak znám i pár takových co jim to vadilo a pak šli do jinýho rámu, na nějaký dvacet-třicet kiláčků by se mi kejml nechtělo tahat a sedmička či pulitr ve flašce by přitom stačilo, ještě jsem viděl nějaký držák na flašku co se přidělával za sedlo místo podsedlovky – ale kde pak budeš vozit nářadí a duši?, stejně ale vidím v kostrukci tohodleho rámu víc nevýhod než výhod

          0 0
          • Smazaný účet  

            no já mám flašku taky kolikrát dost zasranou ale piju v pohodě, po otevření krytu je to čisté. Taky mě to zezačátku dost iritovalo ale zatím jsem neobjevil nějaké kolo za tu cenu(25 litrů) které by se mi líbilo, bude to holt muset být kompromis.

            0 0
    • rb  

      Možná bym zkusil i vel.S.Ja mam 180cm a jezdim M.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak to jsi mě nahlodal… :-) Ale teď se mi ozvali, že ho maj na prodejně, tak tam pojedu ho omrknout na živo, škoda že je takový maras venku, to mi ho asi nenechaj projet. Jo a autorizuj si mě na ICQ, jsem tam taky crazym.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak při vyzkoušení GT jsem subjektivně neměl dobrý dojem, tak jsem ho po 2 dnech váhání zavrhl. Teď mám v merku dvě víceméně stejné kola pouze s rozdílným zdvihem. Na tom nižším už jsem seděl a dojem dobrý, projet se nemůžu, venku je maras. Nabídka ceny docela ujde, tak teď mám zas o čem přemýšlet. Je tu někdo kdo by mi k nim něco řekl? Díky.

      http://www.bagbike.cz/…

      http://www.bagbike.cz/…

      0 0
      • Azmir  

        Kvůli vidli a bzrdám bych šel do one-forty. Jestli máš dobrou cenu tak to bude slušné kolo a vím že v bagbike když chcou tak umí shodit i dost ceny. Jinak by sis měl rozhodnout jestli těch 140mm tady v okolí ostravy využiješ, já třeba ne a stačí mi 120 :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já nikdy fully nejezdil, jednou jsem měl na chvíli půjčené kámošovo kolo a nepřipadaly mi ty zdvihy nijak vysoké, tak jsem mu volal a zjistil jsem že to byla Merida Trans Mission, což je předchůdce One Forty. někdo mi říkal, že mě ten vyšší zdvih bude do kopců brzdit a ocením ho jen při sjezdech ale že s 120 to sjedu taky. Tak nevím. Otázka tedy zní, není lepší mít rezervu zdvihu, obzvášť jsou li obě kola za stejnou cenu. A jak jsem to pochopil i lepší vidli a brzdy, já totiž o nich nic nevím.. :-)

          0 0
          • Azmir  

            Jo jak jsem psal brzdy a vidli má lepší, ale zase po tom ostravsku co tady máme (ne že by tu nebyl terén) mi to přijde zbytečné těch 140 zdvihu, ale pokud chceš zavítat i do beskyd, tam to určitě uvítáš, volba by měla být spíš na tobě, s tímhle ti nikdo asi moc neporadí. Jinak cenu máš jako na webu nebo lepší?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Lepší a na obě stejnou, jen Twenty je v 18 a na ní jsem seděl a Forty je v 17, tu jsem neviděl ale z toho co jsem našel na webu Meridy by neměl být problém.

              0 0
              • nyq  

                Zdvihu bych se nebál,v Beskydech ho využiješ :)

                0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jsem zhodnotil, že když jezdíme v naší partě, tak je to většinou s ženami a někdy i s teenagery někam na tenis nebo k hospodě vzdálené nmax 15 km (ony ty baby vždy vše nevím proč plánují :-) ) a tam ty zdvihy sice nevyužiji ale brzdou nebudu a holt se víc projedu po asfaltu. Současně chci mít možnost projíždět větším terénem protože se rád toulám mimo cesty a civilizaci když jedu sám a žádné závodní ambice nemám a je to většinou o tom dát si pohov od lidí rekreačním tempem někde v lese do max. 50 km za vyjižďku. Z těchto důvodů budu asi volit One-Forty velikost 17. http://www.merida-bikes.com/…-FORTY+800-D

        Zatím dík za spolupráci a rady.

        0 0
        • AleZ80  

          Zkus poprosit uživatele nox159 jestli by ti k těm kolům něco neřekl. Myslím že bude mít projeté obě.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Tak moje staré kolo šlo do světa a protože mu to trvalo, tak při mé smůle to vypadá, že osud rozhodl za mě. One-Forty co jsem chtěl už není a tak se budu asi muset spokojit s One-Twenty, tak doufám, že nebudu litovat. Tak vám díky za názory a až ho přitáhnu domů tak to tady zamknu když už to nejde smazat.

        0 0
        • Kamikaze 591  

          Necheš moji one twenty?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pozdě chlape, škoda že jsi to tu nečetl dřív, já nutně netrval na novém. Ty to nemáš dlouho a máš to skládaný ne? Už ti nestačí? Tak pokud to není tajný, kolik by jsi chtěl, ať mám důvod být ********… :-)

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Mám ji možná 2 měsíce. Je to taková skládačka. Rám je ale v záruce stejně tak kola a vidle. Jinak chci za to kolem 27 000kč. Časem možná míň.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak teď už jsem… :-) Za tu cenu máš podstatně lepší vybavení než já, škoda. Myslím že nebudeš mít velký problém to střelit. Cože tě přestal bavit, nebo chceš ještě lepší?

                0 0
                • nitraq  

                  Jestli to kupuješ z netu, tak to můžeš do dvou týdnů vrátit;)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Není to z netu, je to po osobním jednání, dobré ceně a dobrém přístupu, k tomu nabídky typu servis zdarma na 2 roky a následně 50% slevy na další aj., taky kvůli poloze cca km od bydliště. Je vidět, že když se chce jde to… :-)

                    0 0
                    • Azmir  

                      Můžu se zeptat od koho to máš? Jestli z bagbiku nebo od někoho jiného?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Ano je to z Bagbike na Zborovské. Ale chválit je budu až po delší zkušenosti, zatím jen spokojenost s přístupem a dál se uvidí.

                        0 0
                        • Azmir  

                          Tak asi pokročili nebo každému říkají něco jiného, já tam sice přes známého dostal 20% slevu, ale servis zdarma mi dali na rok a 50% mi na nic nedali :o(( asi nejsem tak šarmantní jako ty nebo spíš jsem v té době kolům vůbec nerozuměl.

                          0 0
                • Kamikaze 591  

                  Lepší ne. Lehčí jo :) Koupím nějaké HTčko. Já mám tady kolem sebe samý kopec, a full jede líp po rovinkách a z kopca. Teda mě.

                  0 0
                  • kubad  

                    i do kopce, ale to už chce kvalitnější system pružení :D

                    0 0
        • Smazaný účet  

          Tak už je doma ale až tady jsem objevil, že jsou tam jiné brzdy než ve specifikaci, místo M505(Deore) tam jsou M445 (Alivio) což je o řadu níže. Vymění mi je, takže no problem. Jen teď uvažuji že bych jim cosi přidal a dal tam SLX, stojí to za to?

          0 0
          • rb  

            Sedlo je z obchodu nebo už nastavene?Nemáš to velké?

            0 0
          • maajkee  

            Vypadá to, že ti je to velké.

            0 0
            • felix.org  

              Sice velký, s horšíma brzdama, ale za fajn cenu :-)

              0 0
              • maajkee  

                Jsou sice obě levý, no ale nekupte to, když je to tak levný! :)

                0 0
            • Smazaný účet  

              Chlapi nesmolte mě :-) Ještě nemám pedály, tak sedlo trošku nahoru půjde. A myslím, že i trochu dolů půjdou řidítka, jsou tam 2 podložky ale to budu řešit až něco najezdím a zkusím víc poloh. Jinak je to vel.18, menší je 16. Tady jsou rozměry: http://www.merida-bikes.com/…TWENTY+800-D No a 16ku jem na živo nezkoušel,tak doufám,že jsem se nesek… :-) Ale rozhodně lepší dojem než jsem seděl na tom GT co jsem měl vybraný předtím.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A první co půjde dolů jsou ty barevný nálepky na ráfcích a odrazky už tak je to jak u komediantů… :-)

                0 0
                • Azmir  

                  Hlavně že si spokojený ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No to zatím ne, a podle předpovědi počasí to ještě dlouho nezjistím, v –10 se na kolo nedonutím. Tak si budu aspoň dělat radost nakupováním drobných doplňků… :-)

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Tak zatím jen malý pokrok,chybí mi objednané gripy a pár drobností, není čas a jezdit v –10 stejně nebudu. Možná půjde představec do negativu, uvidím až to projedu. Do našich biku to dám až to bude hotové.

            0 0
            • hs74  

              A není ti to velké?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak tohle řeším už delší dobu, nemám žádné zkušenosti s takovými koly, mám 171cm a jsem zřejmě někde na hranici mezi velikostmi. Dívám se , že máš stejné kolo, kolik měříš? Ve velkosti 16 je výška hlavy stejná, vrchní trubka je o 2cm kratší a sedlová trubka o 5cm, takže se jen minimálně změní sklon vrchní trubky směrem dolů. Jak na tom sedím tak se mi to zdá v pohodě, při seskočení mám trubku v rozkroku s malo rezervou abych si nenabil. Myslýš ,že bych se měl zajímat o tu vel. 16? V prodejně jsem se jich už 2× ptal ale bylo mi řečeno, že by to už bylo málo a vypadalo by to divně. Fyzicky jesm to samé kolo v 16 velikosti neviděl ale když jem si tam vzal do ruky podobnou Meridu hardtail, tak se mi to zdálo jak dětské… :-)

                Jo a už teď mám sedlo v zadní poloze a představec 90mm, tak nevím jestli by to menší bylo ono.

                0 0
                • roman 3D  

                  máš to takový mezi, jestli kulkama vyloženě necinkáš tak bych zkrátil vydlici,otočil představec a bude to vypadat o poznání líp, já mám Meridu 96 a s mými 174 cm mám taky 18" (a to mám celkem krátký nohy), zkoušel jsem i 16" a ta byla malá

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Otočit představec do negativu mě taky napadlo, zatím jsem jen přesunul 2 podložky na vidlici nahoru a až to projedu a bude to ok, tak to nechám říznout. To jsi myslel jako zkrácení vidlice?

                    0 0
                • hs74  

                  Mi právě přišlo,že máš dost zasunutou sedlovku.

                  Já mám 173, ale sedlovku mám vytaženou tak o 4 cm víc.

                  Ono se to ale z fotky blbě odhaduje,navíc tam máš tu brašnu a to taky zkresluje.

                  A jestli kulkama neškrtáš o horní trubku tak je to ok.

                  Ta 16 by byla asi fakt malá.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak jsem se radši převlékl do cyklistického… :-) Když si stoupnu nad tyčku a opřu o sedlo tak v pohodě, když se posouvám vpřed tak u řidítek díky sklonu už se trochu dotýkám. To jsi s romanem 3D první co mě trochu uklidnil. Dík.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Jako hele každopádně je ti to velký to je fakt, to už nezměníš, leda bys vyměnil rám, ale pokud nebudeš někde bláznit v terénu, tak ti to problém dělat nebude :)

                      Já kvůli tomuhle Meridu nemám, 20" by byla velká, 18"ka krátká.

                      0 0
                      • roman 3D  

                        není velký, pokud necinká kuličkama tak je to ještě OK, sám mám to samý rozhodování u každýho rámu co jsem jezdil, už jsem psal meridě že potřebuju 17 a čtvrt a bude to akorát:-)

                        0 0
                      • hs74  

                        Ale prdka, pokud je standover ok, tak je mu to dobře. Nekaž mu radost

                        0 0
            • Smazaný účet  

              Současný stav s otočeným představcem.

              Mám lama dotaz k posledním fotkám: Je lepší táhnout brzdovou hadičku vnitřkem nebo vnějškem vidlice?

              0 0
    • Smazaný účet  

      Tak dnes jsem ho poprvé projel, na výběru už se nic nezmění, téma tímto zamykám, do našich biků vyrábím popis a foto, díky za spolupráci… :-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce