Trek Superfly 6 vs. Canyon AL SL 6.9

7 nepřečtených
  • jincom

    Ahoj, vybírám kolo a zvažuju mezi Trek Superfly 6 a Canyon AL SL 6.9. Budu rád za Vaše názory a zkušenosti. Díky!!! ;) ZN: Spěchá!!! :)

    0 0
    • Karaya  

      Já jsem volil mezi AL SLX 7.9 a Superfly 6. Vyhrálo Superfly 6, hlavně proto, že u Canyonu už je hodně zúžený výběr velikostí a nedá se vyzkoušet. Jízdní zkouška potvrdila, že má Trek perfektní geometrii, takže jsem ho vzal a uštřený peníz investoval do lepších kol.

      Nevýhody Treku:

      kotouče, brzdy, kazeta jsou Alivio :-(

      pláště jsou taky hrozná těžítka, kola mají 2.1kg, což maj ale ty Crossride taky.

      Výhody: perfektní geometrie rámu, celkově lepší rám – odpovídá spíš SLX než SL u Canyonu, lepší sada – SRAM GX je IMHO lepší než Shimano SLX.

      Superfly 6 usmlouváš na podobnou cenu, jak ten SL 6.9 s dopravou.

      0 0
    • Fran7  

      Já mám Superflye 7 a nejlepší kolo co jsem kdy měl, to co píše Karaya, vše se stejně časem vymění, tedy ty kotouče brzdy i kazetu a pláště stejně dlouho nevydrží a koupíš lepší. I na BF je pár jedinců co koupí kolo jen pro to aby měli ten rám a celý ho překopou. Jak píšeš Canyon se nedá vyzkoušet, ale Trek se testuje ve velkém, takže když přijdeš k prodejci můžeš sehnat testovací kolo, třeba tu 7ku za cenu 5ky, myslím, že na to je teď vhodná doba a oželíš-li pár škrábanců, koupi nového sedla, gripů a řetazu pak vřele doporučuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.