Scott scale 960 2018 vs Trek Superfly 6

23 nepřečtených
  • bzencan79

    Jiz jsem zde resil vyber kola a vybral toto:

    https://www.sport-store.cz/…lo-2017-18-5

    za cenu 27 000kc. Jeste jsem ale na nem nesedel (nemohl otestovat na zivo).

    Mezitim jsem sedel na kolech od Autora, Mrx, Meridy, Gianta, Kellys, Kross, Trek X Caliber 9 Slate atd. (vse v okoli cen 25 000–39 000kc)

    a ze vsech tech kol jsem mel na prvni projizdku super pocit a absolutni pohodli jen na jednom:

    Scott Scale 960 z 2018.

    https://www.endorphinrepublic.com/…le-960-2018/?…

    Ten ted muzu koupit novy za 29 000kc.

    Tento Scott ma horsi vybavu, je tezsi…a drazsi nez Trek Superly vyse. Ale ten pocit z jizdy byl tak dobry, ze fakt zvazuji, ze zmenim vyber kola..

    Vsichni v cykoobchodech mi rikali, ze jde o ten prvni pocit jizdy a o ten ram, jak sedne telu, vice nez cokoliv. U toho Scotta vim, ze to byl dobry fit. U Treka zatim nevim.

    Co si o tom myslite Vy? Byl bych sileny, kdybych nakonec sel do Scotta?

    PS. Scotta muzu mit tuto stredu a pouzit jej rovnou na cyklotour kde pojedu zhruba 100km denne od ctvrtka do soboty(jinak na tu cyklotour budu mit 15 let stare mtb s 26 kolama..no sileny pruser, ale jinak to nepujde)).

    Trek mi prijde na vyzkouseni mozna az dalsi tyden (objednal jsem jej uz min tyden, ale pry museli reklamovat brzdy a tento tyden to vyrizene uz nebude).

    0 0
    • Gwaihir  

      Po čem budeš jezdit? Silnice?

      0 0
    • plysovykozisek  

      Bejt tebou, tak koupím toho Treka s o ničem jiným nepřemejšlím.

      0 0
    • bzencan79  

      nekde jsem se docetl, ze Scott ma vzdy drazsi kola v te same vybave nez ostatni znacky—-duvod pry je, ze maji vynikajici ramy, ale setri na tom zbytku. Je to pravda?

      0 0
      • honzarb  

        Pokud posuzujes material, zpracovani atd., nevidim rozdil… zalezi na geo a ta si myslim, ze je lepsi u Treka.

        0 0
    • Gwaihir  

      Jako ten Trek má určitě lepší osazení a poměr cena výkon bude fantastický. Fakt se ti líbí? Mě ani trochu, za mě je to na prestrikani. Scott vypadá super a jestli máš z něj dobrej pocit, tak proč ne? Jsou to tvoje peníze, do práce chodíš a když budeš časem chtít něco lepšího, tak to někam posuneš nebo prodáš, ne? Mě se kolo v první řadě musí líbit. Jet na čtyři dny někam na kolo, tak taky bych nečekal. Rozhodni se podle sebe a řekni si sám na jak dlouho to kolo máš a kolik takových výletů letos bude a jestli je lepší jeden výlet pretrpet na starém kole nebo ne.

      Hodně štěstí v rozhodování. Moje dvě děcka mají Scott aspect a i mě se na tom nejezdí špatně a to je 27,5". Můj exceed je lepší, ale taky stál skoro 3× tolik.

      0 0
      • bzencan79  

        Co se tyce vizualu, priznam se, ze mi na tom moc nezalezi. Libi se mi Trek i ten Scott. U mne jde asi nejvice o to, zda se na tom budu citit „komfortne“ a zda budu mit pocit, ze to pode mnou jede. Tento pocit „konfortu“ se mi blbe popisuje, protoze je to dost subjektivni. Ale sedl jsem si na par kol a u nekterych jsem mel pocit, ze to sedi, u vetsiny pak ne.

        Ten trek, bohuzel, jsem zatim nemel moznost odzkouset. Takze nevim, zda mi ta geometrie sedne. Vybral jsem si jej presne kuvli tomu, co pises: „cena vykon“ pomer je vyborna.

        U toho Scotta – no tam to byl proste velmi dobry pocit, kdyz jsem na to kolo sedl a projel se. Predtim jsem mel Meridu a Auhtora na testovani a zahy na to jsem prave sedl na toho Scotta = a mel hned pocit, jo, to je ono.

        Tzn. zde jde o pocit.

        Ciste logicky bych ale mel jit do toho Treka – lepsi vsechno a o 3000kc levnejsi. Jenze mam strach, ze az na nej opravdu sednu, nebude mi muset sedet:(.

        0 0
    • Jaarque  

      Dva roky jsem vozil Superfly 6. Lehké, rychlé kolo, docela dobře ovladatelné. Ale pohodlí teda nic moc. Velké plus za mě Reba a GX 2×11. Záplety slabší. Mrkni ke mě na profil.

      0 0
      • bzencan79  

        Diky za odpoved, mrknu na profil. No ja na tom Scottu se citil velmi pohodlne, ale byla to jen jizda na 5 minut – prvni testovacka. Kazdopadne ta nejprijemnejsi, co jsem mel.

        Ten Trek 2016 je ale opravdu o mnoho „racionalnejsi“ volba…pokud se podivame na papirove predpoklady: lehci, lepsi komponenty, levenejsi az o 3000kc.

        Presto, ani jedno z toho mi neprijde dulezite, pokud bych opravdu dlouhodobe se mel citit komfortneji prave na tom Scottovi.

        0 0
      • bzencan79  

        Mrkl jsem Ti na profil..mas tam ale hodne prispevku atd. Kde se mam presne divat, abych se dozvedel vice o zkusenostech s tim Trekem?

        0 0
        • Jaarque  

          Galerie, moje biky, kolo se skrývá pod názvem „EX – Deep Purple“. V telefonu teď nekopíruji odkaz…

          0 0
    • Davidakta  

      Jestli ti ten Scale sedl na první dobrou a máš ho za 29k, tak to tu vůbec neřeš a jdi pro něj.

      0 0
      • bzencan79  

        ano, sedl.....jedine kolo, ktere mi sedlo. A ted jsem dostal 2500kc slevu. puvodne se to kolo prodavalo za 35 000kc. V CR v Lku uz skoro neni, nevim, proc je tak vyprodane.

        Oproti tomu treku to ma ale opravdu vyrazne horsi parametry…jen ten Trek, ten jsem nevidel a kdo vi, jak se na nem budu citit (a zda ten pocit vlastne na zacatku neco znamena:-(.

        0 0
        • Davidakta  

          Jestli ti jde o osazení, tak by jsi měl koukat na jiné značky. Já jsem před koupí osedlal všechny dostupná kola v mém okolí a i když mě rozum tlačil do Kellyse, tak ve sklepě skončil okradenej Scale 965 a vím že další kolo bude zase Scott

          0 0
          • bzencan79  

            NO tak nejak je to u mne. Rozum mne tlaci uplne jinam…ale na tom Scottovi to z nejakeho duvodu bylo proste ono..aspon pri te testovacce.

            0 0
    • Tencovozikmin  

      Nemusí se ti vyplatit vzit si fungl nove kolo na delsi akci.

      0 0
    • HonzaBeneš  

      Čau, právě jsem dořešil podobné dilema.

      Koupil jsem scott scale 980 v te cenové relaci nema asi nej výbavu oproti superior, gt, kellys a dalsim x modelum ale ten posed, ram je neco geniálního co jsem necekal. Po 50km jsem slezl v naproste pohode (krome nohou) 

      0 0
      • bzencan79  

        tak diky Honzo,to jsem rad ze mi to pises. ja z toho mel uplne stejny pocit. jaky model mas presne? (tzn rocnik)

        0 0
        • HonzaBeneš  

          Ahoj, vcera koupen scott scale 980 yelow 2019, sram nx. A testoval jsem i scott 960 2019. Přišlo mi to stejny jen to melo jiny razeni.

          A ram a posed je prostě nekde jinde..a nejsem mistr sveta abych poznal milisekundu v razeni ci jiny maly rozdil.hlavni pro mel byl komfort a pošlu d. Do ted jsem jezdil na author z roku 2015 a trapil se s bolesti zad a predlokti. Ze ZVEDAVOSTI jsem si sel sesnout i na scott za 17 tisic a porad byl ram dle posedu uplne nekde jinde.

          0 0
          • bzencan79  

            no u mne to bylo fakt dost podobne…sedel jsem na X ramech ale jen u Scotta jsem mel pocit: jo,toje ono.

            borec mi v obchode rekl: Scotti maji spickove ram ale vesi na to podprumernou vybavu aby to mohli jeste prodat. kazdopadne ram je pry zasadni

            0 0
            • HonzaBeneš  

              Tak to zase nesouhlasim, nerekl bych ze maji podprumernou výbavu. Proste to je znacka a nabizeji kvalitní ram a trochu horší vybavu za stejny prachy.

              Ja zkoušel slx a deore xt a jako cyklista pro zabavu nepoznam rozdíl

              Mel jsem štěstí na prodejce a vsichni me rekli věnujte největší duraz na ram a posed, zbytek je dulezity ale k čemu je super prehazovacka kdyz te boli po 30km zada

              0 0
              • bzencan79  

                jojo..prumerne, ne super, vzhledem k tomu, ze ram je.

                No dost mi Tvuj komentar pomohl…resp. asi mne utvrdil, ze mozna ta intuice z te zkousky na Scalu neni uplne mimo.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.