• ze2tsu

    Zdravím se ženou jsme minulý rok propadli cyklistice a pořídili něco na začátek. Letos bysme to rádi povýšili, jezdíme po celé ČR hory, lesní cesty, terén spousta kopců. Letos ale zjišťujeme, že nám čím dál tím více chybí převody a celková kvalita kola. Chystáme i více denní přejezdy např. eurovelo 13 ze západu k nám domů na Jih. Gravely určitě nechceme. Po dlouhém bádání s cenovým stropem 40k za jedno kolo jsem došel k Treku Procaliber 8 nebo karbon – 9.5. Dobře se v technologiích nevyznám ale soudím že 8 je volba s lepším osazením a 9.5 zase nabízí zřejmě kvalitnější jízdní vlastnosti. Prosím o rady při výběru. Návrhy na jiné značky kol uvítám také. Moc díky za odpovědi.

    0 0
    • novas752  

      9.5 leda že by bylo v plánu postupně měnit – vylepšovat díly. Jako hotový kolo radši hliníkový rám s lepšim osazenim.

      3 1
      • ze2tsu  

        musím říct, že Radon mému oku tuze lahodí! :-D to zase bude dilema než se rozhodnu omg..

        0 0
    • PDean  

      Netuším jakou bys potřeboval velikost, ale sem tam seženeš ještě ProCaliber 9.6 lehce přes 40K+

      https://jizdni-kola.heureka.cz/…er-9_6-2023/?…

      0 0
    • ze2tsu  

      Díky všem za odpovědi :) nakonec jsme se ženou rozhodli o canyon exceed cf 4 a 5

      0 3
      • Doyle  

        Za CF4 na SX 42tis. bych tedy nedal.

        0 0
        • Adamko  

          Za ty prachy je to šunt. A pozor CF4 SX má vzadu 11 kolečko což je na rovině katastrofa… Jestli neplánuješ upgrade hledej kolo s 10 kolečkem na kazetě. CF 5 pokud máš velikost co je v akci je za ty prachy bomba.

          0 0
          • ze2tsu  

            Ještě pojedeme do Opavy je tam možné vyzkoušet a podívat..a teď jsem ještě koukal ta cf5 je ve dvou barevných provedení tak to by šlo taky..

            • nechtěli jsme dvě stejný kola co se designu týče pravě.
            • o sobě nepochybuju, je ale možné že manželce nesedne tak brát to za každou cenu nebudeme
            0 0
      • squalo  

        Paradoxně je teď pětka ve slevě za 36k a čtyřka beze slevy za 42k, tím pádem čtyřka nedává nejmenší smysl.

        Na Exceed bych se určitě neomezoval, ten rám je extrémně vysoký. Myslí na to při zkoušení, až z toho budeš potřebovat seskočit při nějaký krizovce v terénu…

        Pro-caliber je v tomhle mnohem přívětivější. Podíval bych se i na MMR v tsbohemia, Sup XP 929 se vejde 40k

        0 0
    • Adamko  

      Nezavrhoval bych ty procalibery… Máme doma 9.5,9.7,9.8 a každý je spokojený, ISO speed je bomba, zadky si u všech vrní a u 9.5 Deore bohatě stačí, jen má slabší brzdy, ale za 35 celé kolo není ani cena holého rámu a zbytek je zdarma…

      2 0
    • ze2tsu  

      Moc díky za další reakce. Dnes se ještě pořádně preměřim ale se 175cm se vidím na vel. M. Canyon Exceed cf 5 > ještě o vikendu budu objednávat > zatím pouze jedno pro mě. U manželky budeme znovu zvažovat toho procalibera. Posoudíme jak přijde ta cf 5tka :))

      0 0
    • ze2tsu  

      Tak jsme se ženou konečně ve finále… Canyon CF 5 nakonec odpadl – velikost po přeměření pro nás nebyla.. rozhodli jsme se oba pro ty Treky procaliber 9.5. :)) dneska jsem je přivezl domů..

      6 0
    • Adamko  

      Vidím, že u tvojí 9.5 není Shimano kazeta. U naší 9.5 šedé byla taky sunrace šmejd. Je to ještě dopad koronaviru, kdy nebyli díly. Omlátil bych jim to o hlavu a nech si to vyměnit za Deore i s ořechem, které tam má být dle specifikace, jinak tě to bude stát tak 4–5 tisíc kazeta Deore s ořechem microspline. Ta sunrace je zmetek na HG ořechu s 11 kolečkem a nemáš na rovině dost těžký převod na 32 klikách. Otec tu 9.5 koupil máti a divil se proč točí klikama jak blázen, když jede vedle nás a má kolo se stejnýma převodem…Červená 9.5 je cajk, ta Deore 10–51 má.

      0 0
      • PDean  

        Zkusit to může. Ale mně třeba u Erbena řekli, že Trek má sepsaný nějaký podmínky, že občas v důsledku nedostatku dílů může použít jiný komponenty než bylo specifikováno. Pak je to jen na posouzení.

        0 0
      • metr-x  

        Bych se přišel podívat, jak jim to mlátíš o tu hlavu. To kolo má prostě dvě specifikace kazety, viz stránka výrobce. Příště než napíšeš takové silné slova, tak si to nejdříve ověř.

        https://www.trekbikes.com/…9-5/p/33258/?…

        0 0
      • ze2tsu  

        nejsem teda technicky zdatnej bajker jako vy ale vzadu mám 12 rychlostí stejně jako Red…

        0 0
        • Azmir  

          Tak spočítej počet zubů na nejmenším kolečku na obou.

          0 0
    • ze2tsu  

      K té kazetě… Trek to všude u specifikace udává.. bohužel tohle jim o hlavu omlátit nemohu.. Včera jsem Mercury prvně projel a dnes jdu poprvé projet toho Reda tak si to porovnám a když pocejtim velký rozdíl nechám si to předělat.. Jestli to má vyjít na 4–5 tisíc tak beru že Red byl o 2.5k dražší tak v takovém případě by to pro mě byla investice okolo 2.5k… Asi mě to nezabije… Ale říkám nejdříve si to porovnám a pak uvidím… Díky za upozornění :))

      0 0
      • d69  

        Dobrá volba a nenech se rozhodit.Jezdíme ročně 8–10k – vloni 3 dny před cyklodovolenou v Provance prasknul přítelkyni rám na starém GF – nebyl moc čas vybírat tak vzala Procaliber 9,5 co měli skladem(v popisu kazeta Deore 6100 ale v realu Sunrace).Měl jsem stejné pocity jako ty ale- světe div se-naprostá spokojenost.Ztím najeto asi 7000 – 2× měněn řetěz (spíš preventivně a radší XT) ale kazeta je naprosto v pohodě …Takže to neřeš,jezdi,včas vyměń řetěz a bude to OK.:)

        2 1
    • ze2tsu  

      Našel by se někdo ochotný mi vysvětlit detailně řekněme jako blbcovi, který tomu nerozumí rozdíl i s popisem tak abych to info dokázal prodejci předat o co mi jde?

      Shimano Deore M6100, 10–51, 12 rychlostí.

      SunRace CSMZ800 11–51, 12 rychlostí

      moc dík :))

      0 0
      • Markony  

        Pokud se nepletu

        SunRace CSMZ800 11–51 klasický HG ořech čili tam dáš nejmenší pastorek 11 zubu

        Shimano Deore M6100, 10–51, 12 rychlostí. Micro Spline nejmenší pastorek dáš 10 zubu

        0 0
        • Azmir  

          Jinak řečeno si odkázaný na OEM výrobce. 12s kazetu Sram nebo Shimano tam nedáš. Jedině za cenu výměny ořechu což půjde bud výměnou kol(a) nebo jenom ořechu, pokud to půjde, ale i tak je to nemalá investice.

          0 1
          • yetti  

            Sram dělá i 12s kazetu na HG ořech.

            1 0
            • Azmir  

              A pointa v tomto případě, když chce plnohodnotné 12s s 10 zuby na nejmenším pastorku? Jakože přejde z kazety 11–51 na 11–50? :D

              1 0
    • ze2tsu  

      Volal jsem prodejci jak pojedu na garančku tak si to nechám vyměnit. Nechám si tam dát minimálně tedy shimano deore m6100. Napadlo mě taky, když už do toho chci takhle jít jestli by dávalo smysl tam nechat dát rovnou shimano deore xt m8100 ?

      0 0
      • Azmir  

        Co si necháš vyměnit? Kolo? Náboj? Nejde jenom vyměnit kazetu, už se ti to snažilo říct více lidí…

        1 0
        • ze2tsu  

          no tak samozřejmě to chápu.. Výměna kazety to je základní cíl, který chci. Přejít na 10–51 zubů 12 rychlostí. Aby to bylo možné je s tím spojené výměna ořechu kola chápu též.. Teď se ptám jen jestli by dávalo nějaký smysl když už se do této operace budu pouštět mrsknout tam tu kazetu xt m8100 (a ano opět s tím další spojené aby to bylo vůbec možné)…

          0 0
          • Azmir  

            To si spíš musíš rozhodnout ty, jaký chceš zvolit přístup. Líp to asi řadit nebude, je to ale významná úspora rotační hmotnosti, i když blízko osy otáčení. Takže funkční smysl to příliš nemá, pokud ale máš v plánu upgrady a chceš třeba během příštích pár let si pravidelně dělat radost a sundat třeba 1 kg hmotnosti, tak do toho jdi. Funkčně ti ale asi víc udělá, když si necháš namontovat XT řazení(a bude to i výrazně levnější).

            1 0
          • Pepe72  

            Chvíli pojezdi a pak uvidîš, jestli Ti něco chybí.

            3 0
            • ze2tsu  

              jojo máme to teď necelých 200km do garančky tak tam se pak rozhodnu… Ale jak jsem původně tady psal, že chceme kola a neplánujeme upgrade tak teď už se v tom postupném upgradu docela vidim jakože proč si nedělat radost že :-D jinými slovy jsme tam! :-D

              1 0
              • Hrabex1  

                rozhodne nic nemen, jestli sam nebudes citit, ze potrebujes tezsi prevody. Nejsem si jisty, ze dobre chapes, co vsechno budes muset vymenit a kolik to bude stat.

                1 0
                • ze2tsu  

                  :D ale jo dobře jsem to pochopil, prachy úplně neřešim… nicméně hodil jsem se do klidu, chvíli teď pojezdim a uvidím…

                  0 0
                  • Vojtas  

                    byl sem stejne prekvapenej jako ty kdyz sem zjistil jiny osazeni nez deore. Ale jak rikaji neresit a jezdit. Prevodnik 30z byl stejne malo tak sem dal 34z a pohoda.

                    1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.