Trek Emonda SL 6 2021 (integrovaná řídítka)

15 nepřečtených
  • frantaklika

Zdravím všechny,

řeším teď úpravu své Emondy. Je to moje první silnička s plným vnitřním vedením bowdenů, takže nechci něco podělat. Něco jsem si už početl na Redditu, ale nejsem si v tom úplně jistý. Potřebuji vyměnit představec z 80 mm na 110 mm. Když už v tom budu, chtěl bych trochu vylepšit celkovou estetiku kola, takže vyměnit vymezovací podložky, aby to bylo víc uhlazené. Abych tam mohl dát tento představec (odkaz na konci příspěvku), musím tam vyměnit vymezovací podložky (také na konci v odkazu). Dočetl jsem se, že by to mělo být proveditelné. Samozřejmě, musím odvzdušnit brzdy atd., přesto se ale chci zeptat i tady, jestli to tak opravdu jde? Možná mi něco v jiných příspěvcích uniklo nebo jsem to špatně pochopil. Pak by to mělo vypadat jak v přiloženém obrázku. Popřípadě poprosím, jestli existuje i funkční alternativa jiných podložek, než je Trek, protože ty v odkaze nejsou skladem nebo už se neprodávají.

Druhá otázka je taková. Při přejezdu nerovností, především přejezd, tak slyším občasné rachotění. Může být problém v hlavové trubce? Například tím, že bowdeny uvnitř rámu jsou špatně vedené nebo tak něco a mláti tam o trubku? Protože mi přijde, že ta část bowdenů, která vede pod představcem ten rachot nedělá.

Díky!

Odkazy:

vymezovací podložky

https://www.trekbikes.com/…r/p/W577654/

představec

0 0
    • DaD  

Z hlavy teď už přesně nevím, jak ty podložky, ale budeš asi muset vyměnit i hadice u brzd. Tři centimetry jsou už dost a občas to tam mají už z fabriky kluci dost na knop. Třeba ti to vyjde, ale je možné, že ne. Hlavně ta přední. Stačí tedy jen jedna nová a to ta zadní. Stávající zadní použiješ na přední:)

2 0
    • mart910  

Taky mam Emondu a chtel bych se do neceho podobneho pustit, mozna spis do nejakeho Komba z Aliexpressu… tak pak ukaz vysledek jak to dopadlo, to me zajima :)

0 0
    • Dusin90  

Ahoj koukal jsi i na doporučování Treku? Zde je i fotka kompatibilita od treku. Možná ti to pomůže lépe se v tom orientovat.

0 0
      • frantaklika  

Tohle je přesně to, co jsem potřeboval vidět, aniž bych věděl, že tahle tabulka existuje. To odpovídá přesně tomu, co psal ten pisatel z Redditu. Takže by to mělo být proveditelné. Díky za odkaz!

0 0
        • jecnak  

Cesta nejmenšího odporu je pořídit Bontrager Aeolus RSL VR-C Handlebar/Stem, který se dávaly na SLR Emondy a pasují přesně i na SL. Navíc jsou to velmi lehká a pohodlná (méně tuhá) řidítka, což se u jiných říct nedá. Porovnávám třeba s Vision Metron 6, které jsou jak sbíječka. Obecně se ty řidítka na Emondu vysloveně hodí svým projevem a tvarováním.

1 0
          • gemini  

Jestli si ale dobře vybavuju, tak Aeolus RSL neumožňují vedení vnitřkem ( což jestli jsem dobře pochopil, je pro Frantu žádoucí ) – ale možná se pletu…

0 0
            • jecnak  

Kouká tam kus hadic pod představcem.

0 0
              • gemini  

Takže si vybavuju dobře ( Emondu jsem měl a o RSL rídítkách přemýšlel )…já mám právě za to, že tazatel by rád plnou integraci a úplné ukrytí kabeláže, tak jako má např. aktuální Madona – a s RSL rodlama si v tomto směru nepomůže…

0 0
            • frantaklika  

No, abych to uvedl, není to úplně žádoucí. Žádoucí je vyměnit představec za delší a s tím udělat i tu estetiku, zbavit se těch nevzhledných podložek a dostat představec s hlavovou trubkou do jedné siluety, což umožňuje i ten „obyčejný“ představec ,,RCS Pro Blender" + ty jiné vymezovací podložky.

Takže se na to podívám, protože i ta varianta RSL se mi líbí a ano, i ta práce a výměna zdá se nejjednodušší. Takže díky všem za tipy, odkazy a taky za tu tabulku … Dusin90!

0 0
              • Dusin90  

Neni zač???? Mám taky Emondu a řešil jsem podobné věci. Měl jsem i ten originál Bontrager RSL 440/100 ale nakonec jsem skončil u Vision metron.

1 0
                • jecnak  

Přidal bys, prosím, fotku, jak to s nimi vypadá? Spíš pro zajímavost. 5D nebo 6D?

0 0
    • Dusin90  

Ahoj zde jsou fotky. Pouze minuly týden jsem byl na bikefittu tak tam mam ty podložky navíc než to zkrátím.

A jsou to Vision Metron 5D ACR EVO XL 440/110

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.