Zdravím všechny,
řeším teď úpravu své Emondy. Je to moje první silnička s plným vnitřním vedením bowdenů, takže nechci něco podělat. Něco jsem si už početl na Redditu, ale nejsem si v tom úplně jistý. Potřebuji vyměnit představec z 80 mm na 110 mm. Když už v tom budu, chtěl bych trochu vylepšit celkovou estetiku kola, takže vyměnit vymezovací podložky, aby to bylo víc uhlazené. Abych tam mohl dát tento představec (odkaz na konci příspěvku), musím tam vyměnit vymezovací podložky (také na konci v odkazu). Dočetl jsem se, že by to mělo být proveditelné. Samozřejmě, musím odvzdušnit brzdy atd., přesto se ale chci zeptat i tady, jestli to tak opravdu jde? Možná mi něco v jiných příspěvcích uniklo nebo jsem to špatně pochopil. Pak by to mělo vypadat jak v přiloženém obrázku. Popřípadě poprosím, jestli existuje i funkční alternativa jiných podložek, než je Trek, protože ty v odkaze nejsou skladem nebo už se neprodávají.
Druhá otázka je taková. Při přejezdu nerovností, především přejezd, tak slyším občasné rachotění. Může být problém v hlavové trubce? Například tím, že bowdeny uvnitř rámu jsou špatně vedené nebo tak něco a mláti tam o trubku? Protože mi přijde, že ta část bowdenů, která vede pod představcem ten rachot nedělá.
Díky!
Odkazy: