Trail/Allmountain kolo do cca 100 tis.

25 nepřečtených
  • ppavon

    Zdravím a předem se omlouvám, že zas „nové“ téma. Chci si koupit nové kolo na traily, do bikeparků. Takové allmountain doslova. Někteří tady v diskuzích říkají na jaké hranici trailového spektra, tak řekněme, že spíš lehce do endurovějšího spektra… Na cyklostezky, silnici, polňačky, výlety s vozíkem mám gravel a jsem s tím maximálně spokojený. Měřím 178cm a vážím 92kg. Spíše vyjímečně(nižší jednotky) budu absolvovat nějaký výlet na horách( 40–50km). Vzhledem k vyšší váze chci odolné kolo, hlavně brzdy co mě zvládnou. Jsem těžký, takže rozdíl na kole mezi 13 a 14 kg upřímně neřeším a nejsem si jistý jestl to poznám. Původně jsem chtěl kolo kupovat až na jaře, ale vzhledem k situaci už vybírám ted a budu už asi řešit dostupnost jako s gravelem. Přiznám se, že nejsem úplně schopný podle geometrie, úhlů a rozměrů poznat co je trail a co už enduro. Rád bych kolo, kde nebude nutné po koupi měnit hromadu komponentů. Vzhledem k rozpočtu si říkám, že by mělo jít koupit kvalitní celé kolo. Přečetl jsme hromadu testů kol(dost mi připomínají testy aut…), zkouknul jsem videa, na čem někteří jezdí a recenze. Nechci vybrat kolo, to je na mě, to vím. Spíš zhodnotit kolo jako takové, hlavně komponenty, případně směr kterým se vydat. Budu rád případně za další tip na kolo. Finanční strop mám zhruba 100 tis. Mám tady pár kol ve výběru, rozhodně nejsou seřazená podle preference. Díky

    1. https://www.cube.eu/…onteam-2020/
    2. https://www.albie.cz/…am-h10-2020/
    3. https://www.radon-bikes.de/…ail-90-2021/
    4. https://www.focus-bikes.com/…jam-6-8-nine
    5. https://www.giant-bicycles.com/…-x-29-1-2021
    6. https://rockmachine.us/…-green-black
    7. https://www.kellysbike.com/…50-29-p64287
    0 0
      • ppavon  

        Dík, vypadá dobře. Přiznám se, že mám drobný vnitřní problém s tím že mi to pošlou kolo z ciziny v krabici, ale to bych asi už teď překonal.

        0 0
        • Gwaihir  

          Občas se může vyskytnout drobný zádrhel, ale nic, co česká podpora nedokáže vyřešit.

          0 0
    • nomecz  

      Pokud budeš víc brousit bikeparky a tím nemyslím rychleby a podobně tak bych se rozmýšlel mezi Cube a Orbeou (priplatit za 36fox)

      Radon-jezdí fakt divně i když osazení perfekt,

      Focus- nejel sem tak nevím

      Trance X- mám normálního trance 29 a je to super kolo do lesa ale ne do parků tam je takovej neposednej díky krátkému zadku

      Rock machine – asi ok dají se na tom zvládnout docela pekla viz Vojta Bláha a Prokop, taková volba rozumná pro peňeženku

      Kellys – vůbec to nejede a je to hnusné .. co víc napsat

      0 0
      • ppavon  

        Dík za názor. Já co jsem četl o tom Trance X tak právě psali, že by měl být vhodnější na „divocejsi“ jízdu.

        0 0
        • nomecz  

          no pokud se dá flip do spodni pozice tak je delka zadni stavby 438 jinak 435 stejne jako obyc trance.

          Tech zmen v geosce tam moc neni a jsou dane vetsinou zdvihem.

          Ale chce to testnout, ja jsem z obyc Trance nadsenej (cenove taky vysel supr) ale treba v Koutech mu to moc nevonelo, zvlast na koutnikove snu :-)

          0 0
    • theedge  

      Z tvého výběru za sebe můžu doporučit to Cube, protože ho 2 roky jezdím a jsem spokojený. Je to dobrý univerzál jak na výlety tak na těžší traily. Na 29 AM/EN kolo je hravé a dobře točivé – navíc má velmi dobrou váhu oproti ostatním kolům v této kategorii ( je to celokarbon ). Ale je to kratší kolo a na tvoji výšku by to chtělo už asi L a je potřeba si ověřit jestli se vejdeš na 460 mm sedlovou trubku.

      Radon nevím – ale má AL zadní stavbu a je hodně úzká co se týče průchodnosti zadní gumy. Na Cube jsem jezdil Agressora 2.5 v pohodě.

      Spectral pokud není v nejvyšší verzi tak má taky zadní stavbu AL ( ráda praskala ) a vzhledem k tvé váze a použití v bikeparku bych se toho asi bál.

      Co se týče Orbea tak bych se asi spíš díval na Rallon ( vzhledem k ježdení v BP ).

      Za 100k bude v této kategorii už slušnej výběr kol, ale asi všude bude dost problematická dostupnost – kola prostě nejsou a zatím to vypadá že se rychle zapráší i po nových 2021 modelech.

      Doporučuju se podívat třeba na Whyte S-150C RS V2

      https://eshop.madefortrails.cz/…2-p1620-4360

      Ty kola jsou delší a vyšší tak by ti na tvých 178cm mohlo sedět i to Mko který ja na odkazu skladem. 2 kámoši ho jezdí a velká spokojenost.

      Záleží jak moc chceš vymatat bikeparky, co tam jezdit a jak moc skákat.

      Dá se zvážit i jejich větší kladivo: Whyte G-170.

      0 0
      • ppavon  

        Díky moc za tu zkušenost s Cube. Zatím po něm koukám asi nejvíce. Teď mi psali z jednoho obchodu kde měli dostupnost na dotaz, že by kolo mělo být cca v lednu 21

        0 0
        • unitak  

          Pokud Cube tak bych vybíral zde: https://www.schlierseer-bikeparts.de/fully jestli tam bude tvá velikost tak ideální a zbytek komponentů dokoupit. Já to tak udělal, jsem hluboko pod 100 tisíci a mám karbonový rám, DT kola s Hope náboji, lyrika ultimate (zeb ještě nebyl když jsem kupoval vidli) a pohon Shimano 1×12 a 4 pístové brzdy.

          0 0
          • mirorek2  

            29" Lka Karl nemá aktuálně :-(

            0 0
          • ppavon  

            Dík za tip, ale já touhle cestou nejdu. Koupě rámu znamená, že musím dokoupit zbytek komponentů a sestavit. Já si kolo zatím netroufám sestavovat. S tím zkušenosti nemám. Pro mě je v současné chvíli nejvyhodnější koupit komplet kolo.

            0 0
    • Janicek  

      https://www.decathlon.cz/…8500764.html

      Ideální na tom je, že můžeš koupit klidně tři!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.