• Havlis

Zdravím, sháním trail kolo, nebo nějaké celopéro do cca 40.000. Zdvihy 130–150mm. Rám L (měřím 183cm). Máte nějaké rady?

0 0
    • novas752  

Jestli celopéro tak bazar, kola hodně podražila, nové celoodpružené v aspoň trochu použitelné výbavě tak 70 minimálně.

0 0
    • plysovykozisek  

Schválně, kolik kol zde uvedených je skladem?

1 0
      • romank3  

ta Orbea je moc pěkná, na albie.cz mají jednu Mkovou skladem. , ale ta bude asi malá.. Kony se mi obecně líbí, ale tuhle bych si asi nevybral, je nehezké jak tomu vedou bovdeny venkem a taky ty brzdy nic moc..

0 0
        • JachymP  

Kony se mi líbily před lety, teď se mi ale zdá, že dost upadaj. Laufley se mi líbí.

0 0
      • natureman42  

Big.Trail 600 vlastnim od leta – fotky s nějakým popisem mam v profilu.

Za mne super univerzál, zvladne toho dost – od cervenych trailu po vylety s malou dcerkou po Trebonsku –

Me hodne nadchla svoji geo – v XLku ma dlouhej reach a pritom ram vyska jen 18.5 palce

Jen dve maly vady na kráse – brzdy a kotouce ma fakt základní (menil sem hned pri koupi na 4 pistkovy Deore) a hlavne letosni model uz nesezenes..

(ja na ni cekal od března do cervna, byla poslední co dorazila do CR)

0 0
        • neuhof  

Parádní Mazel, mám ho v úzkém výběru, prosím tě BlizzTrail nebo ZephyrPRO jsi řešil ve svém seznamu?

0 0
          • natureman42  

ne, neřešil, já řešil trojlboj – Merida Big.Trail 600 vs. Qayron SPYRO MKII vs. Orbea Laufey H10 – Qayron byl na me moc krátkej, s dostupností Laufy to bylo komplikovanějš a Big.Trail 600 se mi začal jevit po přečtení všech možných recenzí + podrobnýho prostudování jeho geošky čím dál lákavejší a hlavně jsem si ho mohl objednat za hodně dobrej peníz..

Jinak za mě to CTMko vypadá zblízka celkem pěkně (známej ho koupil pro svojí ženu) a za ty prachy ± solidní výbava ale přijde mi fakt spíš pro holku než pro chlapa,má „jen“ 130mm Recona (což je u HTraila naprostý minimum a já chtěl něco už z vyšší třídy, na co se můžu spolehnout za většinu situací) + je na SXku a já chtěl rozhodně 12kový Shimano min. Deore a ne nejnižší SRAM..

Na Blizu se mi líbí fajnová vidlice DVO se 140mm zdvihem a celkově je tomu Big.Trailu víc podobnější, ale nakonec viz. výše…

0 0
    • Jernest  

A co nějaký takovýto Ghost

https://www.ghost-bikes.cz/?…

Občas je vídám na eshopech skladem

Jinak se mi líbí Rock Machine Blizz CRB 50–29 (2019), kdyby byl ještě někde skladem v ve velikosti L za původních cca 45.000, tak ho beru

0 0
      • natureman42  

Ten Ghost je spíš moderne pojaty xc než hardtrail typu myho Big.Trailu, Orbea Laufey, RM Blizz TRL, Canyon Stoic atd.. (ach ty skatulky… :-) .. Osobně bych si u nej dokazal predstavit ostrejsi uhel hlavy, lepsi vidlici s trochu vetsim zdvihem, sirsi rafky a pro moje delsi ruce i delsi reach..

(jen ta kombinace X01 hazky a SX razeni u nejvyssiho Universal modelu na me pusobi trochu zvlastne, ale jestli to bude fungovat tak proc ne..)

Ale verim, ze svoji cilovku si to najde..

0 0
      • novas752  

Ten ghost má do terénu zoufale slabé brzdy, mizernou vidlici a geo je taky spíš xc.

0 0
    • allterraindan  

Nazdar ak trosku prihodis mozes mat Meridu One Forty so 140 zdvihmi a mas tu aj krake video v sk:https://youtu.be/Hz5bryYxa6k

0 0
      • novas752  

Sram SX plastořazení, Shimano Mt200 nebrzdy, to fakt chceš mít na trailovém kole.

Platí jednoduché pravidlo, nejlevnější model z dané modelové řady je jen rám ohazený šrotem aby se to prodalo jako celé kolo, pokud má ta řada 5 a více modelů, platí to i o druhém nejlevnějším modelu.

1 0
    • scota  

ORBEA LAUFEY H30 MARZOCCHI 2021

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.