• pwild

    Ahoj, jedete někdo letos s Adventurou Tibet na kole ze Lhasy do Kathmandu? Já ano a hledám kontakt na další účastníky.

    Pavel

    0 0
    • skorpion  

      Bol som minuly rok. Parada!

      0 0
      • pwild  

        Taky doufám, že se to alespoň vyrovná zážitku z loňských 1000 miles adventure ;-) Hlavně aby se Čína umoudřila a vůbec nás tam pustila.

        0 0
      • pwild  

        Nemáš prosím zaznamenanou projetou trasu nebo nějakou mapku? Díky Pavel

        0 0
        • skorpion  

          Tu je vyklikana mapa a exportovana do KLM. Nahraj do programu Google Earth.

          http://www.4shared.com/…bicycle.html

          1000 miles som nesiel a neviem, ci sa to da nejak porovnat. Siel som Loudani (nedokoncil) a to mi prislo fyzicky omnoho narocnejsie ako tento zajazd. Samozrejem boli aj useky, kde by si bike najradsej zahodil a uz ho nikdy nevidel :) Zazitky fakt super. Ide sa tu hlavne asfalt – cinania buduju cesty brutalnym tempom. Vynimkou je cca 200km pred, resp. po Mt.Evereste, ktory sa ide prasnou cestou – fakt chutovka, uvidis!

          Mas sa na co tesit. Zacina to uz na cinskej ambasade, ale to sa ta asi netyka, tebe to vybavi agentura. Ja som si to musel poriesit sam a viza som dostal 2 dni pred odletom :)

          BTW. tie videa na strankach adventury som natocil ja. Stupania som schvalne vynechal. Vyzera to, ze cely zajazd bol len zjazd z kopca :)

          0 0
          • pwild  

            Díky, mám to stažené – večer se na trasu mrknu.

            Druhý ročník 1000 mil startuje za 20 minut a je mi smutno, že tam nejsem. Nebylo dne kdy bych na to nemyslel. Bohužel dovolené je málo, takže letos je na řadě Tibet.

            0 0
    • pee.tr  

      To zní hodně dobře. Nějaký bližší info třeba do budoucna? Díky.

      0 0
    • jeffino  

      celkem nuda, za 74800,–…tyhle akce fakt nechápu, ale zase to průvodcuje kámoš, tak je dobře, že si něco vydělá

      0 0
      • jIrI___  

        To by bylo beček a stejků… :D

        0 0
        • jeffino  

          vono by stačilo, kdyby něco z těch prachů viděl alespoň nějakej tibeťan:-).

          0 0
      • Jituschka  

        Hlavně představa poplatků za vstup, průvodce neustále za zadkem, čínských vojáků na každým kroku a kontrola navazování kontaktu s tibeťanama mě spolehlivě od návštěvy Tibetu odradila, i když cesta vlakem tam by byla určitě úžasná, obávám se ale, že výše zmíněné by přebilo i to hezký. Moc mi nejde si užívat dovolenou v místech, kde utlačovaná menšina slovo dovolená ani nezná :( Strašně ráda bych na cestách všem těm chudejm a utlačovanejm lidem pomohla a pak je mi líto, že to není v mých silách :(

        0 0
        • skorpion  

          vsetko sa da zvladnut. Niekdy je to boj s veternymi mlynmi, ale nakoniec to stalo za to. A to uz radsej ani nespominam, ako sme „poskadlili“ cinskych vojakov.

          Vojaci su najma v Lhase. Tam je hliadka skoro vsade. Boli sme tam prave v case, ked sa v Tibete upaloval jeden mnich za druhym. Dalej maju hliadky na checkpointoch. Myslim, ze sme sli asi 3. Tibetskeho/cin­skeho sprievodcu mat proste musis. Ale ked ides na biku, on ide busom a stretnete sa cca kazdych 15–30km, resp. rano, na obed a vecer. Na druhej strane, aspon sa nieoc dozvies.

          0 0
          • Jituschka  

            Jasně že se to dá zvládnout, jenom mně dělá problém zavírat oči před tím, co se děje, jak třeba píšeš – to upalování mnichů, to tedajako… My tam nejedeme protože tu čínskou invazi prostě nechceme podporovat. Navíc při cestování je pro mě nejvíc ta svoboda, dělat si co chci, jet si kam chci, když mi zrovna jede vlak a tak, ne že se musim třikrát denně hlásit soudruhovi.

            Něco se sice dozvíš, ale objektivní to asi moc nebude…

            0 0
            • skorpion  

              si prilis velka idealistka. Svinstva sa deju aj hned za rohom. Keby som mal nad tym premyslat, tak sedim doma v depresiach.

              Mna politika nezaujima. Chcem vidiet krajinu a ako tam ludia ziju. Otazka, co podporovat, alebo nepodporovat cinsku invaziu je problematicka. No cim viac ludi to uvidi a bude hovorit s miestnymi (ktory sa k tejto teme ale neradi vyjadruju), tym lepsi nazor si na to moze vytvorit. Neviem, kolko z mojich penazi slo do ruk cinskej mocnosti a kolko realne zostalo tym ludom, ktory na poskytovali tovar, ci sluzby, a niemienim to zistovat. Rovnako to plati aj pri cestach do USA. Oba systemy su v podstate rovnake, no len jeden je zabaleny do zlateho pozlatka.

              0 0
              • Jituschka  

                Nemyslím si, že bych byla idealistka a myslela si, že změním svět, ale nechci zavírat oči před problémama a vidět jenom sama sebe, svojí zábavu/dovole­nou/prospěch, který se koná třeba na úkor někoho jiného. Je to téma na dlouhou diskuzi, politika mě zajímá, věnuju se mezinárodní rozvojový pomoci, pracuju v neziskovce, studuju mezinárodní vztahy – prostě mi to není jedno. Zároveň ale vim, že dělám spoustu věcí, který tuhle planetu asi moc netěší, ale snažím se najít rovnováhu mezi konzumním životem a aktivismem všeho druhu ;)

                0 0
                • Meluzina  

                  dovolená v Tibetu je na úkor Tibeťanů? To se mi nezdá, ač nestuduji mezinárodní vztahy, spíš mi připadá ohledně izolovanosti Tibetu, že jediné spojení se světem je přes turistiku, nakonec i ta turistika přinese nějaké peníze, informace, apod. A když nelze pomoci globálně, až tak, že osvobodíš Tibet, tak tam můžeš jet jako turista a třeba tam „zapomenout“ u někoho cestovní lékárničku nebo podobně, malá pomoc taky pomoc…

                  0 0
                  • Jituschka  

                    To jsem už nemyslela tak docela na ten Tibet, ale obecně. Tady konkrétně jsme se rozhodovaly tak, že když jedeme do Číny, tak bychom mohly jet do Tibetu, ale nakonec jsme to zamítly s tím, že nechceme platit Číňanům poplatky za povolení ke vstupu atp., pro mě by to bylo tak trochu jako souhlas s tím, co tam dělají. A mít tam neustále za zádama průvodce a tak dále, důvodů je víc, i ta Čína byla hodně diskutovaná, ale to sem nepatří .)

                    0 0
                • skorpion  

                  tak ta poprosim, vyrovnavaj trochu aj za mna ;)

                  0 0
      • Baba-Ji  

        tvl, ja za tretinu dojel po zemi a stravil v Indii ctvrt roku

        0 0
        • jIrI___  

          Jak jsi to dokázal?

          0 0
          • Baba-Ji  

            měl jsem blog, tam by ses to mohl dočíst …bohužel mně ho zrušili, aniž bych si toho všiml, páč jsem ho „dlouho“ nekontroloval :(

            0 0
        • Hnoj  

          Co proboha někoho láká na Indii?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Indianky?:DD

            0 0
          • Roman  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • Baba-Ji  

            Himaláje, Ladakh, Goa, jízda vlakem, prostě jen tak se potoulat v těch končinách…

            0 0
        • karliner  

          Popravdě, taky jsem koukal trochu vyjeveně, co vlastně za ty prachy nabízejí a kolik peněz na nutné výdaje si ještě musíš vzít ssebou. Myslím, že jsou velmi šikovní obchodníci, když to dokáží prodat.

          0 0
          • jeffino  

            tak to si piš, že dokážou:-), akorát asi ne každej rok:-)

            jediný o co tam jde je jízda ve velké nadmořské výšce, někdo to holt potřebuje pak dávat k dobrýmu někde na večírku:-)

            0 0
            • skorpion  

              kady dava „k dobrýmu někde na večírku“ nieco ine. Niekto sa chvali vylestenym bikom, iny jazdou v 5-tisickach. Ja bike umyvam raz do roka, tak som musel zvolit tu druhu moznost.

              BTW, celkovo ma to stalo okolo 100-tisic a mozem povedat, ze nelutujem ani korunu. V USA som predrbal 60-tisic za 2 tyzdne a v Australii asi 120-tisic za 7 tyzdnov. A siel by som to znovu. Niekto je proste na materialne veci, iny na zazitky.

              0 0
              • jeffino  

                zážitky nejsou housky na krámě, za prachy se všechno koupit nedá a koukám, že ty k tomu chlubení nepotřebuješ ani večírek:-)…alibisto:-)

                0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce