• Maka123

    Jak to máte s tepy po covidu? Já si koupil nový tepák v domnění že starý odešel a spíš to vypadá že jsem rozbitej já :)) Z ničeho nic při tréninku mi vylezou tepy a i když přestanu skoro šlapat, nejde to dolů, bez zjevné příčiny. Docela mě to leká, sice ty tepy nejsou moc vysoké, ale lezou nahoru z ničeho nic a drží se a po několika minutách to spadne dolů, ale ne postupně prostě třeba o třicet tepů.

    0 0
    • Bildy  

      Záleží taky kolik ti je. Já (60) kovid neměl (nebo jsem ho nezaregistroval) a tepy mi lítaj taky. Skoro co trénink tak 2×-5× se naráz zvednou zhruba o 25–30 a po 0,5–1min spadnou pokud nepatrně zvolním…arytmie. Ani to moc necítím, jen se mi malinko jako udělá těsně pod krkem pocitový sevření…nevím jak to popsat…jako když polkneš velký sousto, který lehce neprojde dolů. Nikdy to ale netrvá dlouho. Jenže když jede čék hranu a nekouká na tepy a neslyší pípot, tak ani neví jestli je to zahlcení výkonem nebo je to ta arytmie a může to být asi delší. Zatím to neřeším, ale je to jasná předzvěst konce mý závodní činnosti. Nicméně, lepší zdechnout na kole než jako „rozložená lemra“ někde v důchoďáku.

      3 0
    • Daf  

      Podobně funguje tělo po dlouhodobém vysazení tréninku. Zejména pokud člověk už před tím neměl kvalitně vybudovanou základní vytrvalost. Zatím bych nepanikařil a začal se zvolna rozjíždět ;)

      2 0
      • Maka123  

        Deset dní bez kola. Jinak vytrvalost jsem najižděl od listopadu až do konce března.

        0 0
        • Lister  

          Děláš si srandu, stěžuje si 10 dní od začátku potíží na nějaké následky?

          0 0
        • Pikaču  

          Vytrvalost jsi doufam nenajizdel na zwiftu/rouvy a ted venku ocekavas stejné tepy?

          0 0
          • Maka123  

            Většinu venku, občas trenažér. Venku jezdím celoročně a je to po covidu. Už mě to donutilo i zastavit a zkusmo měřit tep na zápěstí a přišlo mi že tepák kecá, proto jsem koupil nový se stejným výsledkem.

            0 0
    • Lister  

      Co tepy, ale plíce jsou na 50%, nevylezu slušně asi do 3 patra.

      0 0
    • Sipal  

      Covid jsem měl v podstatě bez příznaků, dal jsem si i tak pro jistotu pauzu 2 týdny. Začal jsem potom zlehka, ale stejně pak na kole tepy vůbec nešly dolů a plíce taky v zátěži moc nestíhaly. Pár týdnů to trvalo, než se to srovnalo do normálu, teď už cajk.

      0 0
      • Maka123  

        Já už ho mám podruhé a před tím jsem se z toho dostával tři měsíce. Vůbec se mi nechtělo na kolo, ale ty tepy sice byly vyšší, ale takhle to nelítalo.

        0 0
        • Sipal  

          Tak zajdi za obvoďákem, natočí ti EKG a uvidíš hned. Teda jestli je EKG běžná výbava, nevím, náš ho má.

          0 0
      • Melvin  

        Já zas měl kašel a rýmu a na kole seděl po 7 dnech. Zpočátku jen zlehka na válcích, kdy byly ještě trochu vyšší tepy. Po pár vyjížďkách venku se to zase srovnalo. Klidové tepy jsem měl první 2 dny nemoci cca o 10 víc, ale pak se to rychle vrátilo do normálu.

        0 0
    • Polopol  

      Mně je 35 a loni po covidu jsem to měl zas obráceně. Normálně mám maximálku cca 190 a půl roku po covidu jsem se nedostal přes 165. Postupně se to srovnalo, ale trvalo to.

      0 0
    • tomo_111  

      Ja som zatial skusil tri jazdy (omicron bol 2 tyzdne este pozitiv pcr a priznaky, celkovo po 3 tyzdnoch a nieco uz ‚fajn‘) a iba rovinku a toto iste – na maly vykon relativne vysoke avg HR – a ak nahodou nejake male zvlnenie som zabral tak hned tep 160+ a neslo to dole ani ked som nasledne v podstate vypustil..

      Nato ze pisali ze je to chripecka a nelezie to na pluca sa mi to zatial nepozdava :)

      0 0
    • Charles2k  

      Hodně záleží jak silnou dávku viru člověk dostal a jestli Omikron/delta.

      Já měl asi omikron, podle laboratoře slabou dávku a kromě půl dne zvýšené teploty na 37,5C a asi 3–4 dnů rýmy mi nebylo nic. Tepy včetně klidové TF se zvýšily jen dočasně a nepatrně.

      To když jsem měl před pár lety silnou chřipku s horečkou ke 40C, tak to bylo podstatně drsnější, minimálně měsíc a půl to bylo na tepovce dost poznat a klidová TF mi vylezla o více než 10 tepů.

      1 0
    • zderes  

      Tak já delta, tři měsíce pracovní neschopnost (nejen pracovní), a tepy tak rok potom vysoké. Můžu tě uklidnit, asi po roce se to vrátilo zpět, dokonce níž než obvykle. Jinak když pominu fyzický deficit, tak po psychické stránce si připadám jako magor. Ale taky se to zlepšuje :)) Je to fakt svinstvo.

      1 0
    • indoorajn  

      Měl jsem to stejně. Za nějakou dobu cca měsíc po se to srovnalo. Ale asi to chce nejdřív opatrně s tou intenzitou

      0 0
      • Maka123  

        Tak cca. po týdnu se to uklidnilo a vrátilo zpět.

        3 0
      • Atilla  

        Jako po každé nemoci…

        0 0
        • mais  

          asi tak, hlavně těžší virová onemocnění jsou na to prevíti, akorát si lidi odvykli mít i skutečnou chřipku

          3 0
    • Charles2k  

      Před 3 týdny jsem chytl znovu covid a tentokrát to na tepech bylo dost poznat. Od prvních příznaků se zvýšila klidová TF o 10–12 a trvalo skoro 3 týdny, než se začala opět snížovat.

      0 0
      • yorg  

        Jsi ještě mladý, to se ještě srovná. :-)

        Taky mám ten problém. Jsem víc jak rok po kovidu a přiznám se, že tomu zcela nerozumím. To, že na stejném okruhu místo průměru 24 km/hod před kovidem jsem rád za 20+, tomu ještě rozumím. Nelíbí se mi to, ale co s tím nadělám. Ale tomu, že na stejném okruhu mám cca prvních 40 km tep do 120, dalších 20 km mezi 130 až 140 a jindy za cca stejných podmínek jsou obě hodnoty o 20 výš a domů se sotva dovleču, tak tomu už ne.

        Docela by mě zajímalo, co na to říkají ti, co tvrdí, že kovid je jen výmysl.

        0 0
        • milan.v  

          Nebudou říkat nic, protože většina z nich maximálně tak zvedá půllitr někde v knajpě mezi svými, a to ti tepy nezvedne…

          1 0
      • Melvin  

        Mě se klidová TF zvedla cca o 10–12 na jeden den, kdy se projevily příznaky v plné síle (zimnice, rýma, později kašel) a pak to postupně klesalo. Cca za týden už jsem vyšlapával na válcích, TF ještě trochu vyšší. A po lehkém týdnu (7h) jsem měl další kdy jsem měl 17h (bylo hezky) a vše v pohodě. Takže i když u mě nebyl covid jen rýmička (celkem nepříjemný kašel), vše se vrátilo k normálu rychle.

        btw. nejsem očkovaný

        0 1
    • Maka123  

      Já už ty tepy mám zase pěkně nízko, co je ale divné že i při nich mám hroznou únavu, jako bych jel závod. A zjistili mi po covidu těžké astma..

      0 0
    • milan.v  

      Covid je svinstvo a i když to má mírný průběh, tělo je zasažené a třeba právě změna tepové frekvence, zásah do pásem je jeden z těch blbých průvodních jevů… Trvá to, než se srovná, jak vidím, je to dost individuální to srovnávání…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.