• doubeq

    Jen taková úvaha a trochu anketa.

    Poslední rok dost běhám, není tolik času na kolo, a taky si hraju s tempem, kadencí, tepem atd. Zjistil jsem jednu, pro mě zvláštní věc. Nejlepší tep mám, oproti očekávání, při rychlejším tempu, než při pomalejším. Konkrétně třeba při 5:30/km mám tepy okolo 160, 170 , kdežto při cca 4:45–5:10/km mám tep okolo 140 až 150. Kadence cca 160 kroků/km, dýchání se snažím držet taky stejně.

    Máte to někdo podobně nebo sem divnej? :-D

    0 0
    • kali222  

      draty sluchatek na hrudnim pasu. :) ale pokud tohle citis, tak dobry, ne? :)

      0 0
    • Venda  

      Mne tohle delaj hodinky. Rozdil oproti hrudnimu pasu treba 50 tepu. Ty moje hodinky jsou dobry tak na monitoring tepu pri spanku. Kratky vykyvy to nevezme vubec (napr florbal) a na kole to ukazuje nesmysly na obe strany, kor kdyz se trochu jede.

      Standartni prubeh srdecni krivky je, ze se vzrůstající zatezi vcelku lineárně roste do anaerobniho prahu, kde se to láme a pak uz to neroste tak moc.

      0 0
    • BabbaJagga  

      Předem se omlouvám, pokud je můj dotaz nepatricny, ale jak mám rozumět tezi: Kadence cca 160 kroků/km?

      0 0
      • Davidakta  

        Tam bude taky chyba měření :)

        0 0
      • doubeq  

        Hele z toho lezou nějaký čísla, tak jich dávám co nejvíc :-D A asi ve špatných jednotkách :-D

        0 0
        • Davidakta  

          Myslím, že si měl super placebo hodinky a teď sis to tu úplně zkazil. :D

          0 0
          • doubeq  

            Mě to právě nešlo do hlavy, tak jsem se zeptal, jako asi si kvůli tomu tepák na hrudník kupovat nebudu, na kole by mě sral a tam mám hodinky na řidítkách s vypnutým měřením.

            0 0
            • RychJ  

              Hrudak na kole není vůbec cítit… Měření tepu na ruce je opravdu velmi orientační a pokud se tema cislama vazne chceš zabývat, bez hrudaku se nepohnes

              0 0
        • Shaby  

          A to ti vůbec nevadí, že to je nesmysl a každý krok by měl 6,25 metru? Nic proti, ale přesně pro masy lidí jako ty jsou tyhle hodinky určený – hlavně ať ukazujou co nejvíc údajů a grafů, moc hezky to vypadá, o přesnost přece vůbec nejde, a k čemu to vlastně je, taky netušíš. Ale pěkně se na to dívá :)

          0 0
          • Boby83  

            +1

            Odborně se těmto hračkám říká: „generátor náhodných čísel“

            0 0
            • Pincek  

              Myslím ze se jen spletl v jednotkách, kadence se měří v minutách a ne ve vzdálenosti . Kadence 160 (80 na každou nohu) znamená průměr. Ideální číslo je 180, tedy na každou nohu 90 kroku za minutu. Je lepší zkrátit krok a udělat jich více, ale je to o stylu. Běhám už od mala (je mi 32 let) až posledních asi 10 let se sportesterem a dost mě to pomohlo. Mám ale polar oh1 na pohodovejsi vybeh kde to senzor z paže zvládá dobře. Na intervaly nebo těžší trénink beru hrudní pas, tak už optika má spozdeni a občas nevím proč má tendenci ukazovat kraviny když je hodně rychly nástup námahy a pak zase uvolnění. Na zápěstí by to bylo ještě víc nepřesný, ikdyz se Polar Vytahuje malém se zazracnou přesnosti,proto to k běhu přímo z hodinek ani nepoužívám ( mám polar vantage V titan)

              0 0
            • Smazaný účet  

              taky může snadno dojít k tomu, že hodinky špatně vyhodnotí činnost – uživatel masturbuje, ale hodinky to vyhodnotí jako běh…

              0 0
          • doubeq  

            Ale abys věděl, tak se opravim a jednotky u kadence jsou kroky za minutu a barva je zelená, svítivá.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zalezi na tom, jake mas cile a jak se citis. Kdyz bezis pri 160 tepech, zvladas to nebo mas jazyk na veste?

      Tepy ti vystreli treba i proto, ze odflaknes zahrati a protazeni. Tempo 5:30 nam nic nerekne, kdyz te nezname a nevime nic.

      Taky sem behal v zacatcich tempa 4:40 tepy nekde u 170 ..... a co z toho? Neni lepsi si proste v hlave promitnout, na jake chci bezet tepy, aby to melo pro telo nejaky vyznam, a toho se drzet? A jestli ten kilak bude za 4 nebo 5 nebo 6 minut je snad jedno :-)

      0 0
    • checkdrummer  

      A subjektivně se lépe cítíš při tom pomalém nebo při rychlém tempu? Někdo kdo je zvyklý na nějaké dané tempo, může být při pomalejším více unavený. Ale řekl bych že je to trochu anomálie.

      Také se občas prý u hodinek stává, že je naměřený tep ovlivněn kadencí běhu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.