• ppavon

    Zdravím, nekupoval někdo z Vás v poslední době nějaké osvětlení na kolo? Nějaké tipy na konkrétní produkt? Rád bych ideálně třeba set tak kolem 1000kč. Případně i víc. Potřebuju být vidět, budu jezdit za tmy a ta přední svítilna by taky něco měla osvítit. S kapesními svítilnami mám zkušenost jen s něčím takovým: https://www.obrana.cz/…-trex-3.html a to teda svítí sakra dobře. A cena byla mi přišlo velmi přijatelná..

    0 0
    • puffbodie  

      Velmi dobra zkusenost se sadou z Lidlu, aktualne je do 450 Kc. Vyzkouseno i v uplne tme v lese a super, jen samozrejme to neni na sjezdy ve velkem terenu a taky to sviti malo do zatacek a to by se hodilo neco se sirsim zaberem nebo jeste helmu na svetlo.

      Ja kupoval sadu Roxim X4 + Roxim R1 a je to parada. V Nemecku meli velky vyprodej skladu, tak to vyslo jen na 40 EUR misto 110 EUR

      0 0
    • nooski  

      Ta „policejní“ svítilna je dobrý vtip. Světla se řeší furt, hledej Gaciron.

      0 0
      • puffbodie  

        Pokud bych potreboval dalsi svetlo poridit, tak uz bych sel do Gaciron V7S-800 (kvuli vydrze baterky na rezim 400 lumenu) nebo silnejsi V7D. Ciste jen kvuli tomu drzku, kdy svetlo je dole a nahore je misto na drzak telefonu nebo navigaci nebo kameru atd.

        0 0
      • ppavon  

        To je jediná kvalitní svítilna se kterou mám zkušenost a s níž jako něco můžu porovnávat. Když nám na sídlišti vypadla komplet elektřina, velice dobře se s tím sívtilo do protějších domů, bytů… Na kolo to není vím…

        0 0
    • Velomiwookie  

      Pokud chces byt videt a chces kompaktni set tak 2fer blackburn, pokud chces videt tak nejakou svitilnu z ali k tomu dopredu

      0 0
    • novas752  

      Blikačka s postraníma laserama z Aliexpresu asi za 3 dolary. Používám jí 2 roky celoročně včetně mrazu a deště a furt funguje.

      Světlo se dá taky koupit tam, já mám Solar Storm X6, na nejsilnější režim to svítí líp než 1 dálkový světlo staršího auta. Na běžné ježdění stačí nejslabší režim, s 9600mAh akupackem to vydrží svítit přes 30h…

      0 0
    • jezour  

      Já mám přední Force cass 300lm a zadní Force deux

      Přední na nejvyšší výkon výdrž cca 4 hodiny, světlo kratší ale větší rozptyl, zadní má asi 5 funkcí blikání, výdrž mnohem déle než přední, přesně nevím. Nabíjení přes usb, trochu délel se nabíjí, cca 3–4h přední a 2h zadní.

      Celková cena cca800kč

      Mám je dva roky a spokojenost.

      0 0
      • ppavon  

        Vypadá dobře, díky za tip.

        0 0
      • Hroch Peťas  

        Přidám taky Force, na dojetí domů v pohodě. Na palbu v lese za tmy to ale není.

        https://www.kupkolo.cz/…rne_z100196/

        https://www.kupkolo.cz/…usb_z100890/

        Pak mám Solarix X3 z číny a funguje celkem v poho, 2–3 hodinky v poho vydrží

        0 0
        • aristo  

          Pro mě je Bug 400 docela zklamání. Otřesná optika a ještě horší gumový držák – světlo musím i při jízdě po silnici (sem tam díra) neustále rovnat. Nesrovnatelné s Gaciron V9C400!

          0 0
      • xtonda  

        U tý Cass bych těm 4h při 300 lm na 1200 mAh teda nevěřil.

        0 0
        • Hrabex1  

          jasne, ze je to nesmysl. Ale pravdepodobne to nema zadnou regulaci. Pak to mozna vydrzi 4 hodiny, ale tech 300 lm je tam jen na zacatku, za 2 hodiny je tam jen polovina a za 3 h to sviti nepouzitelne.

          0 0
          • jezour  

            Jo asi máš pravdu, světlo nabíjím jednou za týden. Cesta do práce cca 40min x 5…tak spíš 3 hodiny. Ale colou tu dobu svítí dobře, problém je že pak zdechne během chvilky, naštěstí to včas dá vědět.

            0 0
    • Ricci  

      150 lumen svieti „sakra“ dobre? Tak to si este slusne svetlo asi nevidel :-)

      0 0
      • nooski  

        3 mikrotužky jsou všeříkající.

        0 0
      • puffbodie  

        Dava svetlo co ma 300 lumenu. Navic slusne svitici svetlo neznamena automaticky nejaky vypalovak s 1000 nebo 1600 lumenu, protoze ono zalezi i na tom jak je udelany reflektor. Takze pro jeho pouziti muze byt tech 300 lumenu vice nez dostatecnych.

        0 0
      • ppavon  

        Ano, 150l svítí sakra dobře. Bez uvozovek. Nevidím na tom nic špatného. Vím jakým způsobem a na jakou dálku mi to v téhle konkrétní svítilně „rozsvítí tmu“. Já nepotřebuju jednou svítilnou „rozsvítit“ kilometr ve tmě. Nic ve zlém, ale jo, trochu jo ve zlém. Prostě každý nepotřebuje nejvýkonější lampu na trhu. Ty potřeby, ke kterým si lidé svítilny pořizují jsou opravdu různé. Ptám se na zkušenosti se svítilnama, za které jsem vděčný, protože je nemám, nechci se dohadovat co je výkonná svítilna a co ne.

        0 0
        • nooski  

          Člověk poradí a navede na správnou cestu a je to špatně :-) ve tmě mám naježděných hezkých pár tisícovek km, takže doporučuji opravdu hodit do vyhledávání kouzelné slovo Gaciron.

          0 0
          • ppavon  

            Já jsem reagoval na příspěvek, který bohužel neradil.

            Děkuju za konkrétní tip. Myslíš, že mají smysl i ty svítilny v ceně do 1000kč? Nebo spíš ty vyšší řady.

            0 0
            • novas752  

              Znáš rčení „nejsem tak bohatý abych kuloval levné věci“?

              0 0
              • ppavon  

                jojo

                0 0
              • Smazaný účet  

                Pak moc nechápu, proč doporučuješ Čínu. Ano, je to levný a ano svítí to. Ale že by světla z ali byla kvalitní :)

                U předního bych si připlatil a koupil něco kvalitního v ČR (záruka), do 2T najdeš. Zadní se dá řešit Čínou na par Usd, ale musí se počítat s odpadem. Zadní světla z Číny daji u mě tak rok ježdění, za co by člověk za 5–6 usd chtěl.

                0 0
                • novas752  

                  Moje zadní za 3 usd už mám 3 roky, občas projelo deštěm, sneženim, slanou břečkou, občas celý den stálo v mrazu a pořád funguje…

                  Přední světlo mám taky se zárukou, Solarstorm X6 koupený v ČR (a opět přežil popisované podmínky bez problému). Asi by stačila i X2 (a podobný světla s jinym názvem) a to se do 2k koupit dá.

                  0 0
        • Hrabex1  

          jen si uvedom, ze 3 x AAA maji jen o trochu vetsi kapacitu nez 1 x AA. Pak je tady jeste 15650 a ta ma kapacitu jako 4 x AA. Tohle by pred 15 lety byla bomba, ale ted uz to opravdu vypada jako vtip.

          0 0
          • ppavon  

            Já fakt fakt nevím jeslti to je legrace. Me je jedno co to napájí. Já říkám, že mám konkrétní zkušenosti s jednou svítilnou, která mi velmi dobře osvítila co jsem chtěl na rozumnou vzdálenost. On opravdu každý nepoužívá 1000 lumenů. A možná tomu nebude někdo věřit, ale jsou lidi, kteří používají malé svítilny v propisce a svítí jim to dobře a na jejich POTŘEBY DOSTATEČNĚ.

            0 0
            • xtonda  

              A jak dlouho ten Trex 3 dokáže trvale svítit na ty tři AAAčka?

              0 0
            • Hrabex1  

              Kdzy si s ni spokojenej, tak s ni jezdi dal, ale proc se teda ptas na nazory?

              Prida me, ze chces slyset, ze mas dobrou baterku a jinou nepotrebujes.

              0 0
              • ppavon  

                To si fakt děláš legraci? Nebo neumíš číst? Kdyžtak to napiš rovnou. Já s tím trexem nejezdím, což jsem tu psal…, používám jí jako kapesní svítilnu a dál používat budu. Ptám se na názory a zkušenosti ohledně cyklo svítilen, kterou si chci pořídit a kterou potřebuju.

                0 0
                • HonzaRez  

                  Chci poradit, ale to, co nechci, to mi neraďte.

                  0 0
                • novas752  

                  Ne, ty hledáš někoho se stejnym názorem. Akorát ti tu všichni píšou ať se vybodneš na mžourátka s tužkovkama a tobě se to nelíbí.

                  0 0
        • xtonda  

          Jenže ta tvoje Trex 3 má velmi úzký kužel https://youtu.be/J0P3HC-TVsE?…

          Když se stejné množství světla rozprostře tak, jak je potřeba pro jízdu na kole, tak to bude celkem bludička.

          Navíc na kole jedeš rychle, potřebuješ víc světla než když jdeš po svých, máš baterku v ruce a můžeš jí namířit kam zrovna potřebuješ.

          Já bych nešel do ničeho slabšího než je 300 lm a schopnost tento režim provozovat trvale po dobu jakou potřebuji.

          0 0
          • ppavon  

            Jo to máš naprostou pravdu, s tím souhlasím. Na kolo bych jí nepoužíval, to by nešlo. Díky

            0 0
    • bodlak2  

      dopředu bych hledal Gaciron, dozadu INFUN

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pro jízdu převážně po silnici bych volil dopředu Gaciron V9S s ovládáním na řídítkách, dozadu Gaciron W08–40 (na silnější režimy je vidět i v mlze, žádné lechtátko).

        V „černočtvrteční“ slevě jsem vloni pořídil tuto sadu snad za 1600 i s poštovným, červenou blikačku Gaciron mám tedy připnutou vzadu na čelovce, na kolech mám letité blikačky Redspot a Smart.

        0 0
        • va-bo  

          Mám Gaciron V9S. Existuje nějaký držák pro uchycení na helmu? Na helmě mám přilepený držák na GoPro.

          0 0
    • wego1991  

      Přiživím se: hledám menší zadní nabíjecí světlo s rychlo upnutím na sedlovku. Režimu svícení nepotřebuji moc – téměř vždy stejně používám blikání. Zalíbil se mi Fenix BC05R – na můj předpokládaný styl svícení vydrž cca 72h. Chybu s Fenixem asi neudělám, ale radši se ptám jestli někdo nemáte tip na něco lepšího? Nad Čínou sem přemýšlel, ale radši upřednostním CZ eshop.

      0 0
      • jIrI___  

        Taky jsem se na něj nedávno díval (pořád jsem nenašel solidní blikačku do 1000 Kč), ale odradily mě ty 2 lm při blikání. To mi v dnešní době připadá přeci jen už trochu retro :).

        0 0
        • wego1991  

          Taky se mi ty 2 lm zdály málo. Ale zase se mi líbí výdrž (což málo, kde je taková – že bych nemusel nabíjet pomalu co 2 – 3 cesty do práce, ale třeba co 10+).

          https://m.youtube.com/watch?… na tomhle videu to světlo představuje a svítí pěkně na ty mini rozměry.

          0 0
          • kovar  

            ty 2 lm u fenixe jsou zcela dostačující, 10 lm už příliš oslňuje. Jediná nevýhoda je, že nemá paměť posledního režimu.

            A má dobře řešenou klipsnu na batoh , jen tak neupadne.

            0 0
            • wego1991  

              Ty ji máš?

              0 0
              • kovar  

                ano

                0 0
                • wego1991  

                  Super. Na jaký mód nejčastěji jezdíš? Respektive mám takovou představu, že bych jezdil pouze na ten poslední mód čili 2 lm – rychlé blikání. Což by asi postacovalo a nabíjení jednou za čas. To že nemá jak říkáš paměť posledního režimu mi nevadí, hold to proklikam nakonec – jedu – vypnu.

                  Takže rozumím tomu správně že si spokojen?

                  0 0
                  • kovar  

                    používám pouze 2 lm pomalé blikání. Jo, jsem konečně s blikačkou spokojen – lehká, pěkný design, drží na batohu.

                    0 0
                    • wego1991  

                      Ok díky. Ještě sem se díval na Knog Blinder – taky vypadá dobře, ale výdrž '' jenom'' 50h a je jednou tak dražší. Objednal sem tu od Fénixe a myslím, že bude stačit až až. Jako plus beru i to uchycení na čelovku.

                      0 0
    • Nodar  

      Už cca 10 let spokojeně jezdím se světly s Číny na notebookové baterky a považuji to stále za nejlepší volbu (cena/výkon). Jen je třeba si pohlídat parametry (kužel světla, zabarvení, režimy, výkon …). Výhoda jsou baterky 18650, sice je třeba nabíječka, ale lze pak jezdit s náhradní v baťůžku. Jediné, co mně na nich stále vadí jsou situace s protijedoucím cyklistou, abych ho neoslnil, musím neohrabaně přepínat režimy a když jedu po rozbité cestě … :-(

      Takže tento rok jsem si poprvé všiml nabídky u Fenixu, kde mají modely s clonou u reflektoru, která ořízne světlo směrem nahoru https://cdn.alza.cz/ImgW.ashx?…

      Pro mne to je jasný upgrade, akorát ceny :-( Model BC21R s výměnnou baterkou je za 2.000 Kč a levnější model s baterkou vyměnitelnou v servise nechci. Víte o jiných značkách, které by takhle ořízly světlo metr nad zemí?

      0 0
      • LM  

        Já jsem spokojen z Gaciron V9D (jde to objednat i z číny).

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          V9D je kanón, dokonce ani má šeroslepá manželka nepoužívá nejsilnější stupně. Svítí opravdu pěkně a neoslňuje, kapacita baterií dostačující, lze použít v nouzi i jako akupack.

          0 0
          • xtonda  

            Měl sem, svítil pěkně, ale odešel mi. Kombinace toho, že kovová je pouze malá část těla a dostupnost režimu 1600lm vede k poměrně rychlému přehřívání. Mám podezření, že se mi zapl v batohu a přehřál.

            0 0
            • milan.v  

              Tak ta poslední informace je k tomu jeho odchodu to nejdůležitější…

              0 0
              • xtonda  

                Ale tvrdí, že tam mají pojistku proti přehřání. Asi nereaguje dost rychle ve spojitosti s takovým výkonem. Obdobný Fenix ačkoliv je celokovový má nejvyšší trvalý režim 1200 lm a těch 1600 jen na tlačítko.

                0 0
            • SolarStormCZ  

              xtonda – už jsem reagoval někdy na jaře kdy jsi psal o té tvé původem aliexpress V9D odpálené v batohu…ale zopáknu protože Gaciron si to zaslouží:

              V9D je v ČR na trhu 2 roky a na 1000 prodaných kusů nám jako dovozci aktuálně vychází 6 reklamací (myslím že bilance neuvěřitelná – proto na Gaciron 3 roky záruka). Z těch vadných se z 90% jedná o problém s baterií, většinou způsobený samotným uživatelem (nevhodná údržba – vymlácení baterie a včasné nedobití). Takže závada přehřátím za normálních podmínek určitě není běžná, ani není způsobena konstrukcí krytu, spíš kombinace okolností.

              0 0
        • Hrabex1  

          ma jeste smysl svetlo na 2 × 18650, kdyz muzes mit na 1× 26650 se stejnou kapacitou?

          0 0
          • LM  

            Které světlo s 1× 26650 máš na mysli?

            Já jsem ten Gaciron V9D kupoval hlavně kvůli optice. Plný výkon používám jenom ve sjezdech v lese, po rovině a do kopce přepnu na nižší módy (jak kvůli výdrži tak i chlazení).

            0 0
          • JendaH  

            Má, píše to i předřečník, pokud máš zdroj překvapivě použitelných 18650 z notebo­okových baterek, zatímco ostatní baterky musíš kupovat.

            0 0
            • Hrabex1  

              vzhledem k cene novych baterek je to uplne jedno.

              Ale chapu, ze okolog zvykly neplytvat pouzije, co ma doma.

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Moje laické přesvědčení je, že dvě menší baterie jsou lepší než jedna větší.

                18650 jsou úplně nejdostupnější a upřímně 26650 jsou hodně velké. Vozím BC30 a ta už naráží na limity toho, co bych chtěl na kole vozit. Být tam ještě větší baterie tak už radši externí akumulátor. Úzké svítilny s jednou baterií a jednou diodou (ať už 18650 neb 26650) zase budou mít horší rozložení světla.

                0 0
          • drood  

            Pokud jsou zapojené do série, tak rozhodně…

            0 0
        • INSP.TRACHTA  

          Ještě bych přihodil SolarStorm X5, pokud chces mit na riditkach decentni svetlo a akupack treba pod sedlem. Plný výkon dávám hodně málokdy, za mne i těch 1200lm je ažaž…

          0 0
          • novas752  

            Světla s externí baterií jsou dobrý hlavně větší výdrží a samotný světlo je lehký = dobrý na helmu. Sám mám SS X6 a co se týče výkonu a výdrže, jsem s nim maximálně spokojený. Akorát mě furt štve ta manipulace když to jednou vezu na řídítkách, jednou na helmě a musí se to přemotávat sem tam.

            0 0
        • Kinetic  

          11.11. bude za jen za 52 USD.

          0 0
          • zdenek  

            Někde možná i za méně.

            Trochu mi tam vadí ta vestavěna baterie. Při pověstné špatné kvalitě a nadhodnocené kapacitě čínských baterií to může být zklamání. Nedávno koupená blikačka má reálnou kapacitu sotva poloviční proti údajům prodejce. :-(

            To dálkové ovládání funguje stejně jako tlačítko přímo na světle? Tedy žádná zjednodušená možnost přepínat tlumené ↔ dálkové?

            0 0
            • atty  

              Baterií bych se bál jako poslední věci – kde je v těhle svítilnách klasický článek/články (18650, 26650 atd.) tak obvykle stačí povolit několik šroubků a v pohodě vyjmeš nebo odletuješ článek s kablíkem a dáš článek/článk,y nové (třeba hodně kvalitní i s vyšší kapacitou). Zvládneš to sám se šroubovákem, maximálně to dáš někomu šikovnýmu, kdo umí s pájkou (tam, kde jsou průmyslové články s nabodovanými kablíky). Jediná otrava může být maximálně tělo svítilny zalepené lepidlem.

              0 0
              • zdenek  

                Chvíli jsem hledal nějaké video s výměnou baterií, ale nic jsem nenašel. Místo toho jen článek, jak světlo někdo rozebral a místo značkových LG nebo Panasonic článků tam našel nějaké neznačkové z NTB.

                Pobavilo 8 minut dlouhé video, které ukazuje výměnu baterií v blikačce s běžně vyměnitelnými AAA články. Výměna v reálu trvá tak 15 s. :-)

                0 0
                • atty  

                  Všechny tyhle články jsou původně průmyslové, takže nějaké značkové/neznačkové tady moc nerozhoduje – důležitá je kvalita konkrétních použitých článků (a tu nepoznáš, pokud článek nezměříš kapacitně, výkonově, nezjistíš vnitřní odpor a v neposlední řadě degradaci, která taky značně rozdílná – jsou články, které na počátku životnosti mají deklarovanou kapacitu a dávají deklarované proudy, ale třeba za rok používání jsou v polovině kapacity a kondice a zase některé články mám hojně používané i 5 let a jsou tak na 80% jako z výroby).

                  V rámci nákupu nových se dají najít články ozkoušené a doporučované (konkrétní výrobce a přesný typ článku).

                  K tomu dnes spousta !značkových" výrobců svítilen si články „přebaluje“, respektive zadává si výrobu s vlastní „samolepkou“, takže třeba u Fénixu s oblibou používali „klasiku“ Panasonic NCR řady, přebalenou do jejich brandu a s cenovkou 3× vyšší. A nejinak tomu je u jiných výrobců.

                  Troušku výjimka jsou ty klasické čínské extralevné články – tam nesedí ani deklarovaná kapacita, ani deklarovaný proud.

                  0 0
              • bezdratova.sprcha  

                No jo, jenže pak stojí za uváženou jestli by se nevyplatilo koupit rovnou kvalitní světlo včetně kvalitních baterií.

                0 0
                • atty  

                  Při ceně světla ± 2000–3000,– mi nepřipadá opravdu kvalitní článek 18650 za cca. 150–200 (v případě některých světel tedy 2× 150–200,–) zas takovej problém. Respektive pokud je světlo jinak dobré (optika, ovládání, elektronika…), tak si klidně za rok, dva vyměním za 400,– nové články a mám zase na dva roky pokoj.

                  Otázkou je pak spíš to, že to světlo tak dlouho nevydrží mechanicky či elektroniky pohromadě, nebo bude morálně zastaralé :) (protože za dva roky budou diody tímhle tempem vývoje zase o xy procent účinější a úspornější).

                  0 0
                  • zdenek  

                    Nové články není problém koupit, pokud jdou vyměnit. Zrovna u tohoto světla je trochu problém. Jak píšeš, problémem může být mechanická stránka. Při rozebrání může něco odejít nebo stačí, aby to po složení přestalo těsnit.

                    0 0
                • Hrabex1  

                  a jak poznas, jestli jsou uvnitr kvalitni baterie, kdyz se to casto neda rozebrat? Slusnej vyrobce, napr. Fenix tem modelum s vestavenou baterii asi znackovou baterii da, ale s kapacitou jen 2600mAh. Treba BC30 je paradni baterka, ale stoji 3500 a pritom ma jen 2×2600mAh a je tezka jak prase. O kolik by stala vic, kdyby mela 2× 3400 (18650) nebo 1×5000 (26650)? O 200 Kc?

                  0 0
                  • drood  

                    Mohla by v tom případě stát i méně. Kapacita je jedna stránka věci, schopnost dodávat dlouhodobě vysoký proud druhá. Obojí současně zatím nelze. Takže i to může být důvod…

                    0 0
                    • atty  

                      Pravda. Nicméně cena kvalitních článků (ať už s vysokou kapacitou třeba 3500 mAh při 2A, nebo naopak 2600 mAh při 6–10A) jsou celkem podobné. Článků, které umí obojí moc není a ani tak nejsou o tolik dražší. Nicméně zase jdou rychleji do háje kapacitně. Při kombinaci například 2× 18650, stačí driveru na těch třeba 1600 lumíků jednotky ampér, což dávají všechny lepší články.Ale i Fénix bude „šetřit“ náklady, takže nakoupí dostatečně kvalitní články, s reálnou kapacitou a dostatečnou proudovou rezervou, které má dostatečně odzkoušené, aby vydržely minimálně do konce záruky. Nic jiného bych v tom nehledal.

                      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Ono je nutné zvážit jak moc to světlo používáš. Pokud hodně, tak se ten příplatek vyplatí. Já kromě celoročního dojíždění do práce jezdívám v noci i mimo silnice a stezky a jsem za to světlo opravdu rád.

        Potíž je v tom, že cokoliv levnějšího než Fenix je na tom hůř s kvalitou nebo výkonem.

        Gacirion má podle mě dost špatné držáky a ruší bezdrátové computery. Je to hlavně dobrý poměr cena/výkon.

        Fenix kromě solidních držáků a kvalitního zpracování nejen zvenku používá teplejší barvu světla, která je příjemná na oči pro jezdce (i když se může zdát, že bílé světlo stejného výkonu je intenzivnější, reálně osvětluje stejně). Jinak stejně jako řada jiných výrobců, Fenix ty držáky má otočené, tzn. když náhodou cestou do práce potkáš někoho kdo má slabé světlo, můžeš světlo naklopit do boku abys neoslnil a nemusíš vůbec přepínat režimy.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Gacirony jsou otočné také.

          0 0
        • mirage  

          Jak se vam chlapi jevi, svetlo Fenix BC25R?

          0 0
          • Maka123  

            Mám ho asi dva týdny na silničce a super, hlavně to blikání.

            0 0
            • mirage  

              Taky zvazuji ze si ho poridim. Ted mam Moona Meteor 300, ale to BC25R chci vyzkouset i z principu, az vim co jsou svetla Fenix.

              0 0
            • mirage  

              je nějak velký rozdíl mezi Fenix BC25R a BC21R V 2.0 ?

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Kromě menšího max výkonu u 25R mají jiný tvar kuželu, nicméně abych byl upřímný se správným sklonem světla nebudeš mít problém na silnici ani na cyklostezce (světlo dle vyhlášky musí být sklopené tak, aby kužel dopadal na zem nanejvýš po 20 metrech).

                Jinak nejzásadnější rozdíl bude ve vyměnitelné baterii, díky čemuž můžeš bez problému jezdit celou noc.

                0 0
                • mirage  

                  ty by ses rozhodl pro které Fenix BC25R a BC21R V 2.0 .

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    BC25R je na tom podle mě lépe poměrem cena výkon, pokud například jenom dojíždíš do práce a víš, že nikdy nepojedeš ve tmě déle než co zvládne baterie.

                    Já osobně bych však bral BC21R V2, protože možnost vyměnit baterii je k nezaplacení. Občas jezdím za tmy déle než 5 hodin a to i v lese a lehkém terénu, kde 1000lm rozhodně bodne. Teď mám BC30, a začínám zvažovat downgrade na BC21R v2, hlavně kvůli rozměrům a váze.

                    0 0
                    • mirage  

                      ta BC21R V2, je vlastně nezničitelná. Když jednou klekne baterie a uz neudrzí kapacitu, tak koupíš novou a jedeš dál, je to tak,že?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Zabudovaná jde celkem snad vyměnit taky. Neuděláš to tak rychle, ale raketová věda to není.

                        0 0
                        • bezdratova.sprcha  

                          No ale je taky potřeba vzít v potaz, že ne každé světlo je uzpůsobené k opakovanému otevření. Jinými slovy ano, vyměnit zabudovanou baterií nemusí být žádná věda, ale bez výměny těsnících prvků může dojít ke snížené voděodolnosti.

                          0 0
                        • mirage  

                          chlapi a zkoušel už někdo vyměnit baterii u te BC25R ?

                          0 0
                          • mirage  

                            Chlapi, otevreli jste uz nekdo tu BC25R a treba i menili baterii??

                            0 0
                            • GdH  

                              Jednou jsem ji otevřel jen tak mimochodem při držkopádu. Tak jsem zjistil, že je ta přední část s reflektorem nacvaklá na zbytek těmi bočními packami. Víc jsem se v tom nehrabal a nacvakl to zpět, zlomil se jen držák. Takhle jsem loni na podzim orval dvě, první chcípla na kontakt, ale překvapivě mi ji úplně orvanou v alze vyměnili, takže pitva neproběhla.

                              0 0
    • Dvojan1  

      Já mám už třetí rok světlo z Alíku za 700kč. Walkefire HD-016 / Uniquefire HD016.

      https://svetla-na-kolo.heureka.cz/…hd016-xm-l2/?…

      https://www.youtube.com/watch?…

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • jIrI___  

      Rozhodl jsem se otestovat nabíjecí blikačku od Rockbros. Zpracování super, nikde nic nevrže, neodchlipuje se, spáry rovnoměrné. Rozměry poměrně kompaktní (karta na fotkách pro porovnání velikosti). Potěší klasický klip pro zaháknutí na batoh apod. Jsem zvědavý, jaká bude odolnost, protože zapínací tlačítko i krytka USB je přímo z čela, tzn. přímo na ráně vody od zadního kola. Super je homogenita a barva světla, taková krásně rudá, neumím to popsat ani vyfotit :). Jako mínusy vidím zbytečně moc režimů (osobně by mi stačilo svícení a blikání) a gumový pásek pro uchycení na sedlovku, protože není otázkou jestli praskne, ale kdy praskne.

      0 0
      • zdenek  

        To prasknutí pásku bylo první, co mne napadlo u čínské blikačky. U jiné blikačky upevněné gumovým o-kroužkem praskl hned při první montáži. Naštěstí sehnat o-kroužek je výrazně jednodušší než náhradní pásek.

        0 0
      • apaccer  

        Ahoj! Můžu se zeptat, kde jsi kupoval? Díky za informaci!

        0 0
      • J.e.n.i.k.82  

        Mám také a nemůžu říct jediné špatné slovo.. A přesně jak píšeš – ta barva a homogenita světa je prostě výborná.

        0 0
    • adam1  

      Tak jsem objednal ten “kanón”

      https://www.kolokram.cz/…600-usb.html#…

      0 0
      • roud  

        Dobrá volba :)

        0 0
      • zdenek  

        Budeš mít možnost změřit kapacitu baterie?

        0 0
      • jJonatan  

        Mám ho také. Svítí to myslím docela dobře, i ta optika proti oslnění relativně funguje. Jako malé mínus bych viděl, že to kvůli této optice svíti méně „nahoru“ (logicky…). Při jízdě na silnici to je úplně jedno, v terénu to člověk trošku vnímá (alespoň já, ale zvyknul jsem si rychle a není to nijak limitující). Jako velké mínus bych viděl držák na řídítka. Myslím, že světlo za skoro 2 litry by si zasloužilo něco lepšího…

        0 0
        • novas752  

          V terénu se stejně se světlem na řídítkách jezdit nedá, svítí to tam kam směřujou řídítka = do ostrý zatáčky si neposvítíš a konstantnin sklonem. Navíc má pak každej hrbolek strašně dlouhej stín. Do terénu jedině světlo z helmy a z řídítek leda tak světlo sekundární na přisvícení těsně před kolo pro periferní vidění.

          0 0
          • jJonatan  

            Jo souhlasím, budu to muset změnit. Já na helmě vozím jen takovou bludičku, co má tak 10 lm, takže člověk ani nepozná, že to svíti :D Zase se moc nikam neženu, takže to jde i s tím světlem na řídítkách a nejedu žádnej downhill… Co doporučíš? Je lepší čelovka, nebo světlo s kabelem a externím batery packem. Dík.

            Nicméně to nemění nic na tom, že by tam GACIRON měl mít lepší uchycení na řídítka.

            0 0
            • novas752  

              Já vozim světlo s kabelem. Světlo na gopro adaptérech cvaklý na helmu, kabel prostrčenej dovnitř helmy a vyvedenej na týlu, prostrčenej ouškem batohu a dovnitř k baterrypacku. Baterie jsou slušně izolované, dlouhá výdrž, za jízdy s kabílkem neni problém, akorát je batoh a přilba „spojená“ – menší komplikace při oblíkání s svlíkání, případně když chce člověk něco vyndat z batohu. Ale zase tak strašný to neni, člověk si zvykne. Jedinou výraznou nevýhodou je jízda v husté mlze, se světlem na helmě pak vidíš jasný světelný kužel a víc nic, v tom je svícení z řídítek bezesporu lepší.

              0 0
              • LM  

                A co teprve déšť nebo chumelenice se světlem na helmě :-)

                0 0
                • novas752  

                  Ideálně proti větru a palbu z kopce po silnici. :)

                  Ve slejváku jsem jednou se světlem jel a nepřišlo mi to zase tak špatný jako ta mlha.

                  0 0
                • Paja  

                  Hvezdne valky :D

                  0 0
                • Dargos  

                  Warp rychlost na kole. Doufám že jsi rychlejší než Enterprise

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Test prednich svetel:

      https://m.pinkbike.com/…n-rated.html

      0 0
    • bina  

      Máte někdo zkušenost s Specialized Flux Expert ve srovnání s třeba s tím Gacironem? Já mám FLUX druhou sezónu, jezdím 25km do práce a zpět, a jsem max. spokojený. Nekupoval jsem to ovšem za plnou cenu, ale z druhé ruky za polovinu. Hodně se mi líbí, že jde uchytit pod řídítka, takže nepřekáží nahoře. LEDky svítí v reflektoru zezhora, takže neoslňuje. Přestal se ale vyrábět, v doprodeji se dá teď sehnat za poloviční cenu. Nástupce Flux 1200 mi přijde jako horší osekaná verze.

      0 0
    • HonzaRez  

      Zdař, máte někdo informace o nových trendech ve světlometech typu Solarstorm/Ul­trafire s potkávacím-dálkovým a externím napájením? Asi budu muset koupit nové, ale rád bych už luxus v podobě dálkového ovládání přepínání režimů. Díky za náměty.

      0 0
    • rudla pudla  

      kup fenix bc 30 co mám já a nebudeš litovat. je to světlo na pořád, ale trochu dražší to je pravda (ale stojí to za to jak výkonem, tak kvalitou)

      0 0
    • nomecz  

      nemáte někdo tip na světlo které se dá napájet z klasické powerbanky přez usb ?

      našel jsem pouze tohle

      https://www.led-expert.cz/…a-powerbanku

      což nevypadá úplně marně ale rád bych prozkoumal i další možnosti

      0 0
      • drood  

        Na powerbanku ti stačí třeba tohle. Pár jsem jich pořídil známým. Je v tom studená čínská ledka, ale za ty prachy… Z powerbanky stejně kloudný výkon nedostaneš, tak to stačí. Známí jsou s tím spokojeni. A po výměně ledky za origo Cree XML nebo xpl s teplejším odstínem je to ještě lepší…

        0 0
    • Kinetic  

      Máte někdo Moon Vortex Cena za lumen (cca 800 na stálo) se zdá být skvělá a váha příznivá. Chtěl bych ho používat na traily na řídítkách pro osvit víc do dálky v kombinaci s Petz Reactik+ tj. 300 lumenů na přilbě pro osvit zblízka (neb mi nejde natočit dostatečně nahoru a nutí mít lehce zakloněnou hlavu – poznám to po hodině dle mírné bolesti za krkem). V součtu 1100 lumenů.

      0 0
      • SolarStormCZ  

        Pozor na tu baterii, pouze 2150mAh a tím pádem ty uváděný výdrže na nabití mají budto vycucaný z prstu, nebo tam je stepdown (po chvíli to světlo svítí menším tokem a tím se dosáhne delší výdrže)

        0 0
        • Empacher  

          Řeším zadní světlo , co říkáte na Gaciron W08–40, hlavní priorita je výdrž, kapacita baterie a dobře vidět za denního světla , není skladem dá se někde sehnat?Jej něco srovnatélného néli lepšího? Přední světlo jasná volba Gaciron V9 D 1800

          0 0
          • rudla pudla  

            na aliexpresu sem ho dnes viděl to Gaciron W08–40 za cca 349 kč po přepočtu na české když jsem malé objednával na kolo světlo

            GIYO Bicycle Front Light Bicycle 2400Lm a cena oproti čr kde se prodávalo to zadní Gaciron W08–40 za 499 to jde (jinak na této adrese možná dodají i v čr pořád i teď – https://www.led-expert.cz/…ilna-na-kolo.

            0 0
          • ppavon  

            Já tohle zadní světlo mám a je super. Jen teda a to mě dost vadí ten gumový úchyt mi už začíná praskat. Mám to pár měsíců. A nevím kde sehnat náhradní. Jinak jsem to zkoušel přes ten klip zahaknout za brašnu a moc to teda ne drželo, po půl hodině mi to spadlo. Ale svítivost je dobrá i výdrž.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Viditelnost vynikající, navíc je to velká odrazka normovaného rozměru 40×40.

              Ale: nelíbí se mi uchycení klipem do držáku na sedlovou trubku nasunutím ze strany, na velkých hrbech se mi povedlo klip na silničce přelomit, jak byl namáhán v torzi.

              Šel naštěstí slepit. Stejně naprostou většinu času slouží jako zadní blikačka na čelovce, tam namáhání není tak velké.

              0 0
              • Empacher  

                Tak to ještě zvážím , to mě zklamalo , jinak od GIYO spider laser , docela zajimavé jak to háže paprsek kolem tebe , akorát čína , a docela masivní , policii se to asi taky nebude líbit .

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Ale to šlo opravdu o extrém. To světlo je dobré a mám je rád. Z několika dalších důvodů však vozím na kolech raději bateriová světla užší konstrukce, která tolik neprečnívají přes profil sedlovky.

                  0 0
        • Kinetic  

          Zde uvádějí výdrž předchůdce 2,5h při 700 Lumenech. To mi na zimní projížďky bude stačit.

          0 0
          • SolarStormCZ  

            to je ale zase citace parametrů výrobce, ne reálný test. Pořád platí to, že t 2100mAh nemá šanci svítit 2,5h na 700lm. Bude tam masivní stepdown, vidím to tak na poloviční výkon.

            0 0
          • Kinetic  

            Tak potvrzuji, že v manuálu nového kousku Meteor Vortex z Alzy se uvádí výkon 550 lumenů po 2h 45min, a boost dává 800 lumenů po 1h30min. Baterie je však navzdory manuálu v reálu označena jako LG 2200mAh (3,65V) namísto 3350mAh. Za cenu 679 Kč namísto 1400 Kč za Fénix BC25R mi to přijde skvělé, pokud jsou údaje pravdivé.

            0 0
    • Dawem  

      Ahoj. Máte někdo zkušenost se světlem KNOG Blinder Road 400 nebo 250?

      0 0
    • adam1  

      https://www.led-expert.cz/…etlo-na-kolo

      Chlapi/y jak vám funguje ta automatika ,mi to nechodí?

      Dík

      0 0
      • SolarStormCZ  

        nechodí jako že se za tmy neaktivuje nebo naopak, že svítí pořád? Nebo že při zastavení nezhasne a pak při rozjetí nezačne blikat? upřesni

        0 0
        • adam1  

          V šeru nebo tmě se nezapne/nerožne .

          Dik

          0 0
        • adam1  

          V šeru nebo tmě se nezapne/nerožne .Na tlačítko vše ok

          Dik

          0 0
          • SolarStormCZ  

            když je kolo v klidu cca 2+ minuty tak blikat přestane, po rozjetí zase sepne? pak je všechno v pořádku. Jestli ne, kontaktuj prodejce.

            0 0
            • adam1  

              Jo tak ,už jsem doma :)já myslel že nemusím zapínat že to je automaticky .Takže zapnu -tlačítko po 2min.to vypne a teoretický už nic neřeším?

              Dík

              0 0
              • SolarStormCZ  

                přečti manuál. Po jízdě to vypínej úplně, jinak je to furt ve stand-by a žere samozřejmě baterii, a ta by ti po čase odešla kdyby se nechávala furt vytřískat.

                0 0
                • adam1  

                  Funguje.Víš že Češi návody/manuály zásadně nečtou :)

                  0 0
                • Empacher  

                  Tak jsem si vybral po velkém zvážení a porovnání Gaciron V9D 1800 a zadní blikačku West Biking BC-TL5434 USB

                  0 0
                  • adam1  

                    Jo s tou 1800 budeš spokojený – dobrý stroj ,2h kdy jsem přepínal ty dva nejsilnější stupně to vydrželo ikdyž ke konci mi blikala již červená signalizace.

                    0 0
                    • roud  

                      čistě na nejsilnější v kuse mi to venku vydrželo asi 1h20min :)

                      0 0
                • drood  

                  Počítám, že má ochranu proti podvybití, takže je to jedno… Kdyby neměla, byla by jen na jedno použití…

                  0 0
                  • MatS  

                    Ochrana odpoji akumulator od zateze, ale nenabije ho a takto vybity akumulator, pokud ho nechas treba na konci sezony, tak na jare bude kaput. Pokud ho nenabijes. Takze ta rada byla smysluplna.

                    0 0
                    • SolarStormCZ  

                      MatS – ano je to tak, díky.

                      0 0
                      • drood  

                        Každá svítilna, ovládaná mikrospínačem, má i ve vypnutém stavu odběr v řádu několika mikro až miliampér, takže je vlastně stále ve stand by. Pokud tomuto chci zabránit, musím baterii vyjmout nebo u ruční svítilny povolit koncovku…

                        0 0
    • mirage  

      kdysi se tu hodně doporučovali světla Fenix, ale jak to tak čtu, tak už je to tady sněma slabší.

      0 0
      • plzakj  

        Jsou stale dobra a stale draha :-) Rekl bych, ze uz to levnejsi konkurence jako Gaciron dohnala v kvalite i vykonu.

        0 0
    • Forester  

      dotaz k přednímu světlu. nevíte někdo, zda jde použít držák z Fenixu na Gaciron V9D

      0 0
      • SolarStormCZ  

        Nejde, lyžina je jiná.

        0 0
        • Forester  

          Díky, myslel jsem si to.

          0 0
          • Ladyn  

            Pánové, nezkoušel náhodou někdo z přítomných zbastlit Gaciron V9S nebo V9C –800 na možnost výměny baterie 18650? Případně u Fenix BC21R 2,0 použít dálkové ovládání z BC30? Marně hledám ideální kombinaci těchto dvou výrobců.

            0 0
            • SolarStormCZ  

              to zbastlení asi neklapne ;-)

              0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Bacha ještě na jednu věc, dálkové ovládání u BC30 je jenom jako „zvonek“, tzn jde s tím spustit 1800lm režim nebo blikat (i když je svítilna vypnutá). Dálkové ovládání jako takové má akorát BC30R, nebo ty novější modely.

              0 0
    • Mart7  

      Zdar, nemáte někdo zkušenosti s novými světly od Sigmy Aura 45 a Aura 80? Líbím se mi lomená optika, která zamezuje oslňování ostatních účastníků provozu a dobrá výdrž. Aura 80 má mít dosvit 90 m a oproti Fenixu BC25R s dosvitem 106 m stojí o 500 míň.

      0 0
      • SolarStormCZ  

        Zkušenost nemám ale 80 lux to nebude nijak moc svítit…tak 300–350lm? Baterie – ve specifikacích neuvádí kapacitu, klasickej šlendrián výrobce maskující slabou baterii. S Fenixem bych tohle fakt neporovnával, ten je jinde a těch +500kč navíc je tam na místě.

        0 0
        • Mart7  

          Lux a lm se nedají takhle přepočítávat. Kapacitu baterie neudávají, ale nabíjecí čas udávají 4,5 h stejně jako Buster 700 s 3300 mAh.

          0 0
          • SolarStormCZ  

            nepřepočítávám, to je jen pro hrubý srovnání ;-) když jsme u toho, stejně tak nemůžeš dedukovat velikost baterie z doby nabíjení ))))

            0 0
          • atty  

            Přepočítat se to nedá, ale odhadnout ± ano. Ten nabíjecí čas ve vztahu ke kapacitě je taky jen o hrubém odhadu – pokud je něco nabíjeno z USB, může tam být být klidně nějaký omezovací člen (aby to při nabíjení nenabíjelo i třeba 3A, jak to uměj některé nabíječky k novým mobilům či tabletům).

            Dost nechápu, proč se většina výrobců StVZO světel „stydí“ uvádět i svítivost čipu a kapacitu baterie – možná proto, že by tyhle údaje byly na první porovnání daleko nižší, než u „klasických“ světel a lidi by to neměly důvěru kupovat.

            0 0
      • atty  

        Přímo s jmenovanými světly ne, ale pokusně jsem koupil z Lidlu „jejich“ světo (taky optika odrazem, dle StVZO), lidlácké má údajně 60 luxů, takže Sigma bude s 80 pravděpodobně svítit ještě víc.

        Svítí to skutečně principem „autosvětel“ – odrazem od „paraboly“, a při správné poloze světla to opravdu neoslňuje, či naprosto minimálně (oproti konvenčním silným baterkám na kolo, kde svítí přímo čip dopředu).

        Kužel světla je tedy specifický a hodně se podobá autoreflektoru, obsáhne celkem ideálně to, co třeba na silnici potřebuješ mít osvícené. Pak jde o to, jak ta sigma má ještě udělanou tu parabolu, případně jak to strukturované sklo dále lomí světlo – u té obyčejné baterky z Lidlu mi trošku vadí minimum světla cca. 1–3m před kolem (tam je trochu tmavá díra), jinak už OK (Sigma to podle videí má lépe, + větší výkon).

        A s tím výkonem se pojí i ta výdrž – ty diody budou slabší (u těchto světel se uvádí pouze luxy), odhaduji někde na úrovni 300–400 lumenů, což na tenhle princip ale vcelku bohatě stačí.

        Prostě jsou to světla na cyklostezky, silnici, známý terén a tam fungují dobře a opravdu neoslňují, do hodně nepřehledného a neznámého terénu je lepší surový výkon těch klasických baterek.

        0 0
        • Mart7  

          Díky za konečně přínosný příspěvek. Za tmy nejezdím žádné neznámé úseky a rozčilují mě cyklisté, co oslňují ostatní, tak se k nim nechci přidávat. I 200 lm u zvednutého světla je dost nepříjemné a spousta mají i silnější a zeslabovat je to nenapadne. Aktuálně jezdím s Force Extra, dle výrobce má 20Lux/70 lm.

          0 0
          • atty  

            Pokud ti doteď relativně stačilo světlo se 70 lumeny a chceš být maximálně ohleduplný k ostatním, pak předpokládám, že s tou sigmou budeš spokojen nad míru.

            Ono u těch světel na kolo s výkonnými diodami jsou v podstatě 3 směry – světla s kulatou optikou, co to pálej naplno do všech směrů (tedy obvykle pekelně oslňujou), pak světla, kde je díky nějakému zkosení „paraboly“ či strukturovanému sklu snaha o to, aby světlo nasvítilo vejš, jak rovnoběžně se silnicí (oslnění může být slušně minimalizováno), teď tyhle světla s tou StVZO normou jdou dál v tom, že kužel je strukturován tak, aby obsáhnul optimálně prostor před kolem tak, jako u potkávacího světla v autě. Díky tomu, že je to odrazem a jen do „správného“ místa, tak na to stačí řadově poloviční výkony a tedy i poloviční kapacity baterií. Nevýhoda je ta, že pokud vjedeš do terénu, kde potřebuješ osvítit i „okolí“ (abys třeba viděl stromy, větve, periferně si mohl sledovat terén…) tak u těchto světel toho moc „do boku“ neuvidíš.

            Na druhou stranu – pokud si byl vcelku spokojený i s baterkou 70 lumenů, možná bych si zkusmo objednal tu sadu z Lidlu za myslím 400, – – bude to i tak posun o dva levely funkčně vejš a můžeš si vcelku levně vyzkoušet, zda je to to, co chceš a předpokládáš.

            0 0
            • Mart7  

              Světlo v Lidlu je vyprodané, ale udělal jsem malý experiment. Už tu byla zmiňovaná velikost osvícené plochy, takže jsem půjčil další dvě světla z baráku. Svítil jsem z 2 metrů na čtvercovou desku o straně 70 cm a úhlopříčce rovný metr.

              Force Extra osvítí intenzivněji obdélník cca 60 × 30 cm a slaběji 90 × 30 cm. Osvítí silnější oblasti akorát šířku cyklostezky (vzdálenost kolem 10 m) a slabší oblast není skoro patrná.

              Max1 Evolution 400 lm osvítí intenzivně kruh o průměru cca 45 cm a slaběji na průměr 80 cm.

              Sigma Buster 700 lm osvítí intenzivně kruh o průměru skoro 1 m a osvětlení dále do okolí plynule klesá.

              Max1, už podle svícení na chodník, cyklostezku dostatečně neosvítí v plné šíří, Sigma zcela opačně. Velký vliv má výkon světel, ale slabší zóna je o ničem a zbytek je marný úplně.

              0 0
          • xtonda  

            Tak zase cyklista je menší a zranitelnější, takže je potřeba aby nějak vyčníval, aby si ho řidiči v řadě světel aut všimli. Samozřejmě oslňovat, že ostatní oslepím, je špatně, to akorát může vést k nehodě, ale pokud je to jen trochu protivné, tak to není úplně na škodu. Na stezkách, kde nejsou auta a protiprovoz se míjí daleko víc těsně, stačí svítit méně.

            0 0
            • babkanakole  

              Tuhle logiku nechápu.

              Co je na tom za výhodu to někomu napálit do očí (tj. svítit dopředu), když pro cyklistu za téhle situace je podstatně důležitější, aby ho nepřehlédli zezadu?

              Přední světlo je pro to být viděn důležité, ale spíš na cyklostezkách a na úzkých cestách, to ale není o jízdě „v řadě světel“.

              I z pohledu řidiče jsou pořád ještě u cyklisty podstatně výhodnější dobré reflexní plochy. Stačí se podívat, pokud někdo jede v cestářském (pruhy na kalhotách i bundě) nebo má přehozenou reflexní vestu. A k tomu nastupuje spousta možností na oblečení, batohy, pláštěnky na batohy a já nevím co ještě.

              Jen pro přesnost – vůbec tím nenapadám to, že cyklista má mít světlo. Ale ve městě, resp. v provozu a uprostřed lesa jsou na to světlo přece naprosto jiné požadavky.

              0 0
              • xtonda  

                Logika je to stejná jako třeba když se zavedlo povinné denní svícení, tak motorkáři začali ve dne jezdit s dálkovými.

                Být nejen viděn, ale i vzat na vědomí zepředu je sakra důležité v křižovatkách, když se auta předjíždí atd.. Reflexy jasně, zadní světla jasně, to se vzájemně nevylučuje. Na stezce stačí nižší intenzita, to sem psal.

                0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Ono by bohatě stačilo, kdyby si cyklisté v běžné dopravě sklápěli světla tak jak mají dle platné vyhlášky. Ono těch 400lm pak je naprosto normálně snesitelných (na silnici, ne na cyklostezce), a hlavně to udělá hodně s viditelností jezdce, protože osvětluje širokou plochu kolem sebe.

            Ale když na to dojde, tak správně seřízené přední světla kolikrát nemají ani auta :D

            0 0
            • Mart7  

              Mně to přijde jako totální ignorace. Vždyť stačí jet po rovince za jiným autem a vidíš, jestli mu nesvítíš do zadního okna. U kola stačí kouknout kam dopadá světlo třeba na zeď.

              0 0
              • jIrI___  

                Nehledě na to, že na kole máš světlo takřka přímo v úrovni očí řidiče, to si spousta lidí vůbec neuvědomuje.

                0 0
                • Mart7  

                  Stejně jak debil v dodávce, co má světla o kus výš a neví, že při zatížení si zadek sedne.

                  0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Přesně. Já se s tím vždycky seru před domem a běhám tam a zpátky abych viděl jak to vypadá na straně protijezdců, a pak potkávám blbce se solarstormem co svítí rovně.

                0 0
            • xtonda  

              Podle vyhlášky to máš mít tak aby osa kužele protla vozovku ve vzdálenosti max 20 m. I když budu uvědomělý a nastavím to tak aby to bylo 15 m, tak při řidítkách ve výšce 1 – 1,2 m vyjde sklon jen 4 – 4,5 st a ten nejsilnější střed kužele určitě má na většině světel s kruhovým reflektorem je širší, takže to stejně bude pálit nahoru.

              Já světlo nastavuju tak, že ho dám na kolo a svítím proti zdi. Většinou tam je nějaká hranice kde nejsilnější střed přechází ve slabší kruh. Světlo nastavím tak, aby tenhle přechod směřoval mírně dolů, tedy aby mi ten nejsilnější střed svítil do dálky na silnici. To znamená, že hlava stojící osoba dostane tím nejsilnějším středem někam pod pás a do obličeje jí půjde ta slabší zóna. Díky tomu, že ten světelný tok u většiny světel vychází z miniaturní plošky ve srovnání třeba s reflektorem auta pohled i do sklopeného světla nikdy nebude nic příjemného, ale kdo chce na kole vozit světlo reflektorem o průměru 5cm a víc.

              0 0
              • xtonda  

                Ještě sem chtěl napsat, že když to nastavím jak sem popsal, tak sklon je výrazně víc než ty 4,5 st., hrubým odhadem tak 10.

                0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Jak může kužel pálit nahoru když ho nastavíš aby pálil dolů. Trošku jsem tam některé věty nepochopil, srry :D

                0 0
                • xtonda  

                  Pokud mám světlo jak psal Mart7 co na vzdálenost 2 m má má nejjasnější střed 45 cm, tak to vychází, že nejjasnější část kužele pokrývá úhel 13 st. Tj. musím takové světlo sklopit o víc než 6,5 st. aby celá nejintenzivnější část kužele směřovala k zemi. Pokud to sklopím jen tak abych těsně splnil vyhlášku, tedy o ty cca 4 st., část toho kužele stejně bude směřovat vzhůru.

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    Hoši, jak můžete z tak jednoduché záležitosti dělat raketovou chirurgii?

                    0 0
                    • SolarStormCZ  

                      :D :D :D doře ty

                      0 0
                    • xtonda  

                      Nemůžu za to, že ti trivialita přijde jako raketová chirurgie.

                      0 0
                      • bezdratova.sprcha  

                        Toto je typický případ toho, kdy někdo problémy vytváří místo aby je řešil. Ve vyhlášce je pouze uveden limit. Cílem není mít to geometricky správně, ale zabránit oslňování a nepřekročit limit.

                        A nějaké zbytkové světlo bude směřovat vzhůru, což je stejně žádoucí kvůli „rozsvícení“ reflexních prvků, včetně značek. Proto je i docela podstatné si na to kolo vybrat vhodné světlo, ne běžnou ruční svítilnu.

                        0 0
              • zdenek  

                Dobře by se to nastavovalo proti nějaké zdi se stupnicí. Kdysi jsem takovou viděl na nějakém parkovišti mezi Prahou a Kolinem…

                Pokud kužel není úzký nebo ostře ohraničený, tak se to na zemi špatně nastavuje.

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Ono je stejně zásadní kolo opřít o zeď a jít před něj se podívat jak moc to oslňuje. Hlavně když přecházíš mezi sezkami/silnicí a terénem, tak to světlo stejně bude potřebovat během jízdy nastavovat, tak je docela podstatně mít představu o tom co vidí protijedoucí.

                  0 0
                  • zdenek  

                    Dá se použít i zrcadlo. U toho opřeného kola (MTB) je problém, že se po zatížení zanoří vidlice a svítíš níž.

                    0 0
                  • novas752  

                    Přesně tak, já s tim hýbu dost často. Jedu pomalu do kopce – stačí mi abych viděl nějakých 10m dopředu a pak skoro nic. Jedu rychle z kopce? Rád bych slušně viděl nějakých cca 30–40m.

                    0 0
        • xtonda  

          To světlo z Lidlu mám taky a řekl bych, že tu svítivost přeceňuješ. Dává to srovnatelně světla jako Gaciron V9F na nejslabší 150 lm režim a podobně mi to vychází i propočtem z udané kapacity akumulátoru, výdrže a odhadu účinnosti LED okolo 100 lm/W. Na rozdíl od kruhových baterek jde méně světla do nebe, ale i tak od toho toho světla není kdoví kolik, nakonec sem to začal kombinovat ještě s V9F na 300 lm. Nebo mám slabší kus a svítí mi to míň než tobě.

          Málo světla těsně pře kolem sem u Lidlu taky zaznamenal, u V9F mi zas vadí úzký kužel a málo světla do stran, takže používám obě zároveň. U Lidlu mi přijde, že to nasvícení by bylo lepší pokud by světlo bylo níže nad zemí a díky tomu může být méně sklopené, tím se zmenší díra před kolem a ten poměrně hodně jasný malý střed kuželu se roztáhne po větší ploše, bohužel taková uchycení se blbě realizuje.

          Další světlo za rozumnou cenu s konstrukcí reflektoru jako mají StVZO světla je čínský Meilan X1, dříve to prodával i led-expert.cz, ale už ho nemají, tak je otázka jestli nebylo nějak problémové, nebo to jenom nikdo nechtěl.

          Jsou i výkonná StVZO světla, ale stojí ranec https://www.bumm.de/…kt/196l.html

          0 0
          • SolarStormCZ  

            Gaciron uvede v prosinci nové 400lm StVZO světlo, s 2500mAh, dálk.ovládáním, SMART automatikou za 899,– v ČR. Vzhledově vychází z V7S řady

            0 0
            • atty  

              Pokud máš info, že by měl bejt novej Gaciron na tomhle principu, s vyšším výkonem i kapacitou baterky a ještě slušnou cenou, tak to může bejt celkem dobrý řešení, pro tyhle „městské“ potřeby.

              0 0
            • xtonda  

              Takže s úchytem do gopro držáku shora pro možnost podvěšení? Uvádí i svítivost v luxech?

              0 0
              • SolarStormCZ  

                podvěšení ne, tohle je řešení shora.

                0 0
                • zdsamct  

                  A jak je to tady ..

                  https://www.led-expert.cz/…yklosvitilna

                  .. světlo má nějaký ty broušený čočky aby se to lámalo dolu

                  Ale .. přímo v tomto čtení se nachází odkaz na držák co vezme Garmin i světlo (s tím, že světlo je obráceně) není to špatně?

                  https://www.led-expert.cz/…-jizdni-kola

                  0 0
                  • SolarStormCZ  

                    Pokud plánuješ světlo na podvěs, ideální je V9S nebo V7*. Pro někoho kdo už V9D má a podvěs nutně potřebuje, to prostě funguje taky.

                    0 0
                    • zdsamct  

                      Mám už v9d

                      .. "Funguje to prostě taky " a proto jsou čočky a vše dělaný aby se svitilo dolu kvůli oslnovani a všemu ..

                      Pak když to otočíš tak to musí nesvitit před kolo a spíš svítit do očí

                      Nějak podves .. obraceny ves .. řešit nemusim, ale buď je kravina to davat na ten držák nebo je pohádka to o těch cockach

                      0 0
                      • SolarStormCZ  

                        co na to napsat, viz předchozí odpověď. Světlo máš tak vyzkoušej obě možnosti a uvidíš sám, ne…

                        0 0
          • atty  

            Nevím, špatně se to porovnává, díky té kontrukci světla odrazem. Ale s čím porovnávat mám – mám několik baterek od 150 do 1200 lumenů (a proti té se 150 lumeny to svítí o řád lépe) – ten lidl bych opravdu hrubě odhadnul někde na 200–250 lumenů, Sigma bude mít opět hrubým odhadem o ± 100–150 lumenů víc. Jde fakt o to, co od toho člověk očekává a hlavně kde s tím jezdí – na cyklostezky a silnice do rozumné rychlosti je to vcelku dostačující, výkonnější a asi i lépe udělaná Sigma (předpokládám) bude zase ještě lepší ve všech směrech.

            Já mám jinou filozofii k tomu být viděn – mám COB blikačky (vepředu i vzadu), které neoslňují a při tom jsou vidět opravdu dobře a ty mám zapnuté buď na blikání nebo svícení defacto celoročně, světlo mám vyloženě na svícení, abych viděl já :)

            0 0
      • Mart7  

        Aura 80 má baterii 2000 mAh, svítí lépe jak Max1 evolution/Force bug na plných 400 lm. Takže bude svítít 2× tak déle, lépe osvítí celou šířku a navíc podle ledek lze poznat zbylou kapacitu baterie a režim světla.

        0 0
        • atty  

          Takže už jí máš?

          Já pak vyzkouším toho Gacirona (co tu postoval SolarmStormCZ, že má být po novém roce) – ta technologie odrazem a specifický kužel mi do města celkem vyhovuje.

          0 0
          • Mart7  

            Jako dárek, takže testování až za týden. Do lesa a na kratší čas bude lepší asi Sigma buster 700. Výhoda optiky je, že svítí ve větší dálce s vyšší intenzitou, myslím, že pro vyšší rychlost na cyklostezce to bude lepší. Aura 80 pěkně blbě svítí cca 2 metry před kolo, ale tam stejně při rychlejší jízdě nikdo nekouká.

            0 0
            • Mart7  

              Světlo svítí slušně, ale jiný než plný výkon jsem tam ani nenechával. Blbé je, že nejlíp svítí, když není téměř sklopené, což nesedí s tím, že má mít sklon do země. O ladění s propružením vidlice ani nemluvě. Výdrž bude cca sedět, při teplotách lehce nad nulou ubyl jeden dílek (25%) za 50 minut.

              0 0
              • novas752  

                Kdo potřebuje ladit sklon světla při propružení vidlicr ať si světlo dá na helmu. Kromě jízdy v mlze je zo v terénu mnohem lepšì.

                0 0
    • klecanak  

      Ahoj, já vozím tohle na helmě a jsem maximálně spokojený!!!

      https://www.kronium.cz/…od_1904.html

      0 0
      • SolarStormCZ  

        na kolo bych volil spíš něco s kratším dosvitem a širším kuželem. Taky ty světelný režimy nejsou moc dobře rozložený, 1000 lumen a pak až 350 lm, tam to chce něco mezi.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          S kuželem souhlasím, ale stupňování je dle mého OK. I Fénixy na kolo mají stupňování ze 400 na 1000. Pro oko to není tak velký skok jako třeba ze 100 na 400.

          0 0
          • drood  

            Aby se svítivost jevila oku jako dvojnásobná, musí být ve skutečnosti čtyřnásobná…

            1 0
    • orm  

      Ahoj, mam svetlo Gaciron V7D-1600 Race a pri pripojeni powerbanky pri sviceni to prepne do nejslabsiho modu a nejde to prepnout navyssi mod. Po odpojeni powerbanky to sviti zase normalne. Je to obecna vlastnost nebo je to chyba meho kusu? Ma nekdo zkusenost? Pokud je to obecna vlastnost tak je to nemile a je skoda, ze to neni nikde uvedene.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Vlastnost, stejně to mají třeba i Fenixy.

        0 0
        • orm  

          Hmm. Docela mne to v lese nemile prekvapilo. Pouzitelnost je pak o dost mensi, protoze pri delsich jizdach v noci jsem si myslel, ze zapojim powerbanku a pojedu dal pri stejnem svetle.

          0 0
          • zdenek  

            To by tě nemělo překvapit. Bylo to psané na stránkách prodejců. Dokonce i těch čínských. Nejspíš to bude i v návodu.

            0 0
            • orm  

              Na strankach led-expertu, odkud jsem to bral, jsem tuto informaci nevidel. Do navodu ke svetlu se podivam. Pokud mas odkaz na web, kde je to uvedene, tak sem s tim :-). Ja nic nenasel, ale mozna jsem jen spatne koukal.

              0 0
              • MatS  

                Kdybys chtel sviti s tim svetlem na plny vykon a zaroven ho stihat dobijet, to bys ho totalne uvaril. Proto to vyrobci takto limituji.

                Pro tento ucel si si mel poridit svetlo s externim battery packem.

                0 0
                • orm  

                  Proc bys ho mel uvarit? Kdyz ho nabijim z externiho zdroje, tak pojedu primarne na externi zdroj a nejakou odbockou napajim baterie. Nevidim v tom problem.

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    Tak popřemýšlej nad tím jakou kapacitu mají ty baterie uvnitř světla a jak rychle je to světlo je schopné je vybít, a vem v úvahu že nějaký ten externí zdroj bude vybíjen úplně stejně rychle ty bys chtěl aby ještě nabíjel ty baterie uvnitř.

                    To už by spíš dávalo smysl mít hybridní světlo, ke kterému je možno připojit externí zdroj (a tím nemyslím powerbanku), ale jen tím způsobem že buď jedeš z toho a nebo z toho.

                    0 0
                  • novas752  

                    Svícení na velký výkon produkuje teplo, i s ledkama docela dostt. Nabíjení produkuje další teplo. Navíc by to ani ta powerbanka nemusela zvládat tak velký odběr uspokojit.

                    0 0
                    • orm  

                      Tak at to snizi, kdyz se to zahreje a ne automaticky. Kdyz je pod nulou, tak fakt problem s chlazenim neni :-). Ted uz to vim a budu s tim pocitat, ale nikde jsem to pred tim nevidel napsane, tak mne to prekvapilo (nemile, uprostred lesa).

                      0 0
                      • SolarStormCZ  

                        V českém manuálu je to napsané (pokud je to od led-expert)

                        0 0
                        • orm  

                          Ano, je to z led-expert. Na webu jsem to nevidel, cesky manual tam ke stazeni neni. Pokud jsi provozovatel led-expert, tak to uvedte na webu, bude to jednodusi :-).

                          0 0
                          • SolarStormCZ  

                            tna webu není ani uvedeno že lze dobíjet za provozu, je to prostě jen bonus ;)

                            0 0
                            • orm  

                              Potvrzuji, ze v ceskem prilozenem manualu to je uvedeno. Skoda, ze tento manual neni na webu u produktu. Je pekne udelany.

                              0 0
                            • zdenek  

                              Sorry, ale to je docela zvláštní tvrzení. Ono tam taky není uvedeno, že za provozu dobíjet nelze. Snad by bylo vhodnější uvést, co lze a co nelze. Takhle kupující něco předpokládá a pesimista dostane bonus a optimista malus…

                              0 0
                      • MatS  

                        Teplota není jediný faktor, který je ve hře. Vem si analogii třeba u mobilu nebo notebooku. Jsi omezen nabíjecím proudem (a průběhem), max teplotou akumulátorů a výkonem nabíječky. Na druhé straně tu je velikost odběru při plné zátěži, emitované teplo atd atd. Když máš na mobilu velký displej, zapneš navigaci, data, BT a co ví ještě, tak většina nabíječek nestihne telefon při této zátěži dobít a baterka klesá i když zároveň dobíjíš.

                        0 0
                        • orm  

                          Tak at klidne klesa, ikdyz dobijim. Dulezite je, ze to bude pomalejsi nez bez powerbanky :-). Porad hledate duvod proc to nejde, ale vsechno to jsou jen vymluvy.

                          0 0
                          • MatS  

                            Nehledám důvod proč to nejde. Snažím se to laikovi pouze vysvětlit, proč to je tak jak to je. Ale pokud máš elektrotechnické vzdělání, tak nás můžeš vzdělat, jak bys to udělal sám lépe. Třeba ti některý výrobce zaplatí. :-)

                            Jinak můžeš být rád, že je to takto udělané, jinak by to světlo šlo brzo do kytek. A to by tu zas bylo keců, jaké to jsou šmejdy.

                            0 0
                            • orm  

                              Ty jsi, podle toho co pises, ten odbornik, ano? Jak to udelat lepe jsem ti psal. Sam pises, ze telefon tak funguje. Ja bych byl hlavne rad, aby to bylo uvedeno v popisu produktu na webu, coz nebylo. Pisu, ze jsem byl tim chovanim prekvapeny, priste s tim uz budu pocitat. Jinak mne svetlo vyhovuje a proto jsem ho nevratil. To je asi zatim vse pane odborniku. Diky.

                              0 0
                          • atty  

                            Jenže ne každému by ta logika (kterou preferuješ ty – nabíjet + svítit do plna, byť za cenu, že se to nestihne nabíjet) musela vyhovovat – někdo bude preferovat model snížení výkonu, ale rychlejšího dobití do plna.

                            Že když světlo bude na plnej výkon tahat třeba ± 3A, dobíjet ho budeš 2A (obvyklej maximální proud běžnejch powerbank) + ztráty při nabíjení (většinou tepelné) kolem 30%, tak to světlo v tomto režimu dříve nebo později chcípne i s powerbankou je tím pádem logické. Já právě preferuju to, že se dobíjí a dobije do plna, byť za cenu nižšího výkonu.

                            Vůbec nechci obhajovat, že prodejce nemá tuhle „vlastnost“ popsanou v návodu/v popisu, nebo někde viditelně jinde (vím, jak funguje e-shop s podobným artiklem, provozovaný v několika lidech a že udržovat aktuální informace ke všem novým a obměněným výrobkům je fakt hodně složité), ale fakt sis koupil světlo za 2k, hodně profláklé a 300× recenzované a nepodíval ses na to, co o něm jsou za informace v těch recenzích a jak to reálně funguje?

                            Já tedy když míním vypláznout ± 2k za světlo na kolo, tak celkem tejden předem koukám na YT, přečtu si pár recenzí a testů a zvažuju, co nejméně kompromisů a co nejvíce vlastností, které mi budou ideálně pro mé účely vyhovovat.

                            0 0
                            • orm  

                              To chapu, tak at tomu svetlu pri napajeni funguje tlacitko prepinani modu. Klidne at se to defaultne prepne do nejnizsiho a setri to baterku. V soucasne dobe se prepinani modu pri pripojene powerbance vypne. Rad bych si vybral jakou chci jit cestou nez aby za me byla vybrana :-).

                              S penezma to asi mame jinak, ale to resit nechci. Koukal jsem po jinych vlastnostech a toto me nenapadlo. Myslel jsem, ze to funguje jako jinych elektrickych zarizeni, treba telefonu.

                              Abych to uzavrel, beru to jak to je. Prekvapilo mne to v lese v noci. Jestli je to v ceskem manualu, ktery jsem dostal prilozen, tak je to moje chyba. Svetlo ma jinak vlastnosti, ktere jsem chtel, takze tohle preziju. Puvodni dotaz byl, zda je to normalni. Na coz jsem odpoved dostal.

                              0 0
                              • atty  

                                V tom případě jen jednu poznámku – pokud peníze neřešíš a není problém světlo třeba za 6–8k+, tak v téhle kategorii už jsou i lepší světla a celkem se divím, že si nešel touhle cestou. Protože Gaciron baterky jsou určitě špička, ale v poměru cena/výkon, ne špička absolutní ve smyslu funkce/výkon. A myslím, že bys našel i světla, co i při nabíjení povolí nějaký vyšší (možná i maximální) výkon.

                                Ale tak každej jsme jinej :)

                                0 0
                                • orm  

                                  Nemyslel jsem to tak, ze neresim penize. Samozrejme resim, ale neresim 2.5KKc tolik, abych musel hodiny neco studovat a bal se, ze vyberu spatne a o penize prijdu. Vice bych za svetlo nedal. Svetlo se mne libi, je pekne a kvalitne udelane. V ceskem manualu je informace o nabijeni a rezimu uvedena.

                                  0 0
                              • SolarStormCZ  

                                ok máš to už i v popisu na webu ;-)

                                0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Tak jsem se rozhoupal a BC30 vyměnil za menší BC21R V2. Párkrát jsem s ním už jel do práce a jel jeden kratší úsek lesní stezkou. Celkově velká paráda. Foto z terénu teď neudělám, zrovna marodím :(

      Oproti BC30 je to podstatně menší rozdíl, než jsem čekal. BC21R V2 má nahoře více zařízlý kužel (za mě pozitivní), středové intenzivní pole je horizontálně menší a světlo nenasvěcuje tak dobře do boku (pro mě osobně pořád dostatečné aby se mi nechtělo tahat čelovku).

      Co do velikosti a váhy, to světlo je méně než poloviční, takže nemám problém ho vzít s sebou i na ranní projížďku. Už se mi určitě nestane, že by mě někde během prodloužené jízdy chytla tma, protože se mi nechtělo tahat světlo :)

      Jediné, co mě trochu zamrzelo, na rozdíl od BC30 nepobere baterie s plochým vrchem, ale neměl být problém je samodomo „předělat“.

      0 0
      • Milan  

        Chybí mi tu fota té BC30 k porovnání. Subjektivní dojmy potřeb dotyčného uživatele možná dobrý, ale pro jiný uživatele je přímý srovnání mnohem výmluvnější.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Rád bych sloužil, ale BC30 odputovalo k novému majiteli přesně v den, kdy mi BC21R V2 přistálo na poště. Zpětně mě to upřímně i docela mrzí, protože až posléze jsem zjistil, že nikde na internetu tato srovnávačka není.

          0 0
      • BB  

        Přidám pozitivní, osobní zkušenost. Naprosto nejlepší držák, který jsem kdy na světlo měl (a že jich bylo požehnaně). Snadno se dává na řídítka a skvěle na nich drží. Původně jsem si chtěl koupit druhý, abych měl na každém kole a nemusel přehazovat, ale když jsem zjistil, jak to jde jednoduše přehodit, tak jsem ušetřil za druhý držák. Taky je BC21R V2 velmi lehká, takže když jdu večer od vlaku lesem, tak slouží jako civilní baterka.

        0 0
    • milan.v  

      Štěrba – Fenix BC30R test – https://youtu.be/Yl2H7kJwSxg

      0 0
      • SolarStormCZ  

        BC30R je super ale škoda toho nejvyššího režimu jen při podržení tlačítka, to je prostě kravina. Ta svítilna tím že má kovový tělo a chladí se jízdou by zvládla víc než jen těch 1000lm…tzv má na to …ale nechce :p

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          S BC30R jsem jezdil, včetně nočních vyjížděk po Karpatech. Pokud na nějakou jízdu nestačí těch 1000–1200lm, je potřeba spíš řešit jiné rozložení kuželu světla nebo přikoupení čelovky. S rozložením které má BC30R těch 1800lm je sice znatelně intenzivnější, ale nezasadí se o lepší viditelnost. Reálně nasvítí úplně stejnou oblast. Hlavní pointa těch 1800lm je signalizace. Jde to vidět i přes den a v noci stačí zablikat a auta hned vypínají dálkáče.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Vidím, že se zde dost kladně hodnotí světla Gaciron – Jsou nějaké zkušenosti s těmito kompaktními modely W08 – 20lm?

      https://www.led-expert.cz/…yklosvitilna

      Případně ještě ta hranatá verze 80lm.

      Sháním něco skladného do dresu a snadno demontovatelného, priorita je být vidět při večerních dojezdech, po silnicích a polňačkách.

      0 0
      • atty  

        Tohle jsou jen lepší blikačky, takže opravdu jen být viděn, jako světlo to s tímle výkonem opravdu moc neposlouží.

        0 0
      • HonzaRez  

        Za slabou blikačku je to šílená cena…

        0 0
        • kaktusjack  

          Mas nejaky lepsi tip na blikacku? Neco, co nemusis co dve vyjizdky nabijet? Mam jednu (zadni) blikacku z Ali, ktera sviti super, ale musi se porad nabijet. Na Gaciron W08–40 koukam, ze by splnovala moje pozadavky – lehka, dlouha vydrz, vykonny mod i nizsi mod (ktery dlouho vydrzi a nevypali oci na hromadnych vyjizdkach). Velka cast vykonnejsich blikacek na ktere jsem koukal ma vydrz okolo 12h a nema ani nejaky nizsi mod.

          0 0
          • SolarStormCZ  

            tak W08–40 má 700mAh baterii oproti konkurencí povětšině s baterií kolem 200mAh – najdou se i vyjímky ale zpravidla i cenově výš

            0 0
      • SolarStormCZ  

        s tou 80lm verzí se dá nouzově i dojet. Zdůrazňuju NOUZOVĚ. Je tam TIR reflektor a tak docela slušně i posvítí, na to že je to jen blikačka. V režimu flash dobíjíš jednou za uherák, baterie jsou nadstandardní. Jediný mínus je ten design, no…přednost dostala funkčnost.

        0 0
      • Smazaný účet  

        To fakt blikačka za 4 kila je tak na hovno, že nebude vidět?? Momentálně používám toto, podle BF bych tedy měl být asi dávno mrtvý :D https://www.kupkolo.cz/…-cerna_z737/

        0 0
        • Růža17  

          Já dokonce používám čínskou verzi protože dřív to Force „nevyrabelo“. Pokud jsou nabité baterie nevidím v tom problém. Je to blikačka ne oslňovalo.

          0 0
        • James.Sniper  

          Co nechápeš na odpovědi od „atty“? Je to blikačka abys byl viděn, ale na cestu si s ní neposvítíš.

          Možná se nauč lépe číst.

          0 0
    • Jirka63  

      Jako zadní používám nabíjecí Xlite 100 z číny cca za 300 Kč, má pohybový, světelný a akcelerační senzory, kupodivu vše po roce stále fungující. Funguje i jako brzdové světlo :-). Ale pozor na ty podobné levnější asi za cca 200 kč. Ty akcelerační senzory nemají, byť to na ebay deklarují. Při denním ježdění ale vydrží tak týden.

      0 0
    • zdsamct  

      Tak jsem teď z krabičky vytáhl GACIRON V9D-1600 USB. Vypadá to dost slušně a něco to i váží. Jen co mě zarazilo je to jak těžko se to dává na držák a pak zas zpět. Je to normal stav a vychodi se to časem nebo to bude takovej boj pořád?

      0 0
      • jIrI___  

        Bez obav, časem se držák vychodí až moc… (za mě je to slabina Gacironu).

        0 0
        • zdsamct  

          Teď to je dost silná stránka

          0 0
        • zdsamct  

          Ještě bych rad info jak se chovat nejlíp k té baterce a nabíjet. V návodu něco je, ale zkušenosti a rady pomůžou. Dik

          0 0
          • aristo  

            S baterkami to není jednoduchý, nemají se přebíjet a hlavně se nesmí ani pod vybíjet. Nejlepší na skladování je, když mají tak 80–70% kapacity. To je teorie, ale praxe je jiná. Prostě hlavně to nenechat pod vybít.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Nabíjet včas, nesvítit až do úplnýho vybití (to si stejně asi pohlídá světlo a včas se vypne), nenechat světlo ležet delší dobu ve skříni skoro vybitý. Po plným nabití odpojit nabíječku (to by si taky mělo světlo hlídat samo). Víc asi není co dál řešit.

            0 0
          • SolarStormCZ  

            V návodu je vše, hlavně dál neždímat když je baterie úplně vybitá – světlo znovu nezapínat potom, co se vypne. Co nejdřív dobít.

            Nenechávat dlouhodobě na nabíječce – když to na ní necháš hoďku po dobití je jedno, ale někdo to má v garáži na nabíječce až do další jízdy, tak to doporučený není.

            Obecně, problémy s bateriemi u Gaciron nejsou. Třeba Solarstorm s externí baterií jsou na toto mnohem citlivější.

            0 0
        • zdenek  

          Taky jsem se divil, jak ztuha jde nasadit na držák. Nemělo by smysl ty kolejničky na držáku lehce máznout?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kolejničkama to není. Musí se přidržet zmáčknutej ten zobáček, jak při sundávání, pak to jde nasadit líp.

            0 0
            • zdenek  

              To bych neřekl. U mého to jde ztuha hned po nasazení na kolejničky a čím víc se na nich posune, tím hůř to jde.

              0 0
    • Dawem  

      Ahoj, máte někdo zkušenosti se světlem Gaciron V7S-500 Race případně s V7S-800? Hledám něco na silniční kolo s dobrým denním režimem a na dojezdy za tmy + možnost upnutí pod garmin. :-)

      0 0
      • tompca  

        Mám tu V7S-800, nepoužívám držák od Garcionu, ale od Brytonu + z Ali dokoupen mezikus pro GoPro. Najel jsem s tím teď tak 500km, výhradně na ten Smart ( automatický režim). Ve dne to bliká Flash a večer, když jedu z práce tak to svítí většinou na ten Mid režim, ale jezdím po Praze a tady je hodně světla. Na změnu světelných podmínek to reaguje hned, dosvit cca. odhadem tak 100m na ten 800 lm režim dvojnásobně. Výdrž mám tak okolo 5 hodin.

        0 0
        • Dawem  

          Díky, s tím držákem to mám vymyšlené stejně, že použiji mezikus pro GoPro k mému držáku.

          0 0
    • jerrymouse  

      Trochu s přidam. Vzali byste na takový endurko po okolí:

      Gaciron V9D-1800

      nebo

      Gaciron V7D-1600

      ?

      Jde mi primárně o optiky … jestli je v tom velkej rozdíl. Díky

      0 0
      • SolarStormCZ  

        Na endurko Gaciron V7D-1600. Jak optika (lepší pokrytí před kolem) tak držák (předsazený, na pevno, kovový spoj bez plastů) vhodnější.

        0 0
    • krabica  

      Pod stromkem jsem našel sadu světel See.Sense ICON2, už jsem nahrál aktuální FW a jsem zvědav, jak to bude svítit veku. Zadní vypadá, že v poho, ale předek je tak na osvícení blízkého okolí.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Tak jsou to blikačky, takže jejich účel je tě zviditelnit, ne svítit na cestu :)

        0 0
        • krabica  

          Ono k tomu na předek bude ještě potřeba ten jejich Beam, pak to bude fachčit parádně.

          0 0
      • milan.v  

        Jo, jak píše sprcháč, jako světlo to asi nebude ideální…

        Zajímalo by mě propojení s Garminem, jak to bude fungovat přes ANT+ to ovládání.

        0 0
        • krabica  

          Tatík je má a zatím to má tak, že zapne Garmina a zapnou se mu světla, což mu většinou vyhovuje, bo jezdí osvícený i ve dne. :-) Akorát jednou vybil světla v šuplíku, když si s Garminem hrál a zapomněl na to… :-D

          Já mám Fenix 3, což ze světly nefachá… :-/

          0 0
          • krabica  

            Po update na Fenix 5× už to frká, ale zatím jen s jedním světlem, ale prý už pracují na update FW…

            0 0
      • HonzaRez  

        Na veku je nejlepší salát se šunkou, sýrem a okurčičkou…

        0 0
    • mirage  

      Hodte sem prosím odkaz, kde koupit světlo Fenix BC25R, za lepší cenu než je 1399. Díky

      0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Koupit světlo nad litr ze číny není úplně přímočaře levnější. Pokud ti ho chytnou, budeš platit ještě DPH a hlavně na něj nemáš dvouletou záruku tady v ČR. Ten rozdíl v ceně není dost velký aby se to vyplatilo.

          0 0
          • xtonda  

            Světla kolem litru mi prošla, z rentgenu celník nepozná jestli je to světlo za dva litry nebo za pět set.

            Ale pokud cena z číny není nižší o tolik aby to vyšlo levněji i pokud mi napočtou dph a poplatky, tak na to kašlu.

            0 0
          • drood  

            Když prošlo tohle, tak nějaká hračka na kolo jako nic. Nikdy jsem za lampu výpalné neplatil, bez ohledu na cenu a velikost. Ani nikdo, koho znám…

            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        https://www.kupkolo.cz/…25r_z105260/

        Kupkolo za 1189. Jen musíš mít účet.

        0 0
        • xtonda  

          A útratu 25–30k aby ti dali VIP ceny.

          0 0
          • plzakj  

            To snad ne, tolik jsem tam nenechal. Tipuju tak 10–15

            0 0
            • xtonda  

              Možná je to individuální a teď mám pocit, že to u mě možná bylo o 10 míň než sem napsal, tedy necelá dvacka.

              0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Ne všechny ceny jsou jen pro VIP, některé stačí mít účet (bohužel, není to nijak označené, takže nedokážu rozlišit).

            0 0
            • xtonda  

              Ano, spousta věcí má ve VIP cenu stejnou jako ne VIP, nikde sem netvrdil opak, ale zrovna u tohoto světla je to 1189 vs 1399

              0 0
        • AlienDNA  

          Taky sem minulý týden kupoval :) Svítí super.

          0 0
          • mirage  

            Tu BC25R jsi bral? Ja zvazuji i bc21r v 2.0, ale u te 25-tky se mi libi ten rozsireny kuzel do boku, ze jak zatacis tak uz vidis kde jedes.

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Myslis si vidis,ale nevidis.

              0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Ty světla jsou na tom z hlediska svícení do boku velmi podobně, ne-li úplně stejně. 25R nemá rozšířený kužel, ale má ho nahoře velmi agresivně odřízlý.

              Pokud chceš světlo které svítí do boku opravdu dobře, pak potřebuješ ty větší a podstatně těžší bráchy, BC30 nebo BC30R.

              0 0
            • AlienDNA  

              Ano tu 25. Mám to na gravel a kužel je pěkné široký.

              0 0
              • mirage  

                a spokojenost, jak s dosvitem, tak šířkou světla?

                0 0
                • AlienDNA  

                  Je to pro mě dostačující. Mám ještě BC20 a ta jde víc do dálky a není tak široká. Za ty prachy je to dobrý kup.

                  0 0
                  • mirage  

                    a ten široký kužel ti asi vyhovuje víc, než u té BC20, vid? Se tak pořád dívám na youtube na videa, jak 21r v 2.0, tak 25r a pořád zvažuji. Nejlíp je, jak je má člověk v ruce v noci a muže porovnat, ale tu možnost nemám.

                    0 0
              • mirage  

                mužeš mi tu prosím tě napsat kolik je reálná výdrž baterie u jednotlivých režimu a kolik je psáno? Díky

                0 0
    • sterated  

      Ahoj, koupil jsem si teď jako zadní světlo "Moon Cerberus ":https://www.moon-sports.com/new-products akce na alza.cz za 500Kč. Musím říct, že za tu cenu perfektní světlo, luxusní provedení, jednoduché nastavení, svítí i do strany, 5 módu svícení a dá se ještě ručně nastavovat síla světla u každého módu. Výdrž na nejmenší nastavení 140hodin. Mnou používaný mód s pevným svícením do strany cca 15hodin. A taky to hodně dobře vypadá na kole. Vyměnil jsem ho za mnohem dražší světlo od Lezyne, tohle je ve všech směrech lepší.

      0 0
      • mirage  

        moon má dobrá světla i blikačky

        0 0
        • x46x  

          Proč tu o moonu nikdo do teď nepsal? Ty světla vypadají suprově :)

          0 0
          • Kacko  

            Mám přední Moon Metoer Vortex a zadní Cerberus. Oboje za ty peníze(alza 50% sleva) jsou pecka. Jezdím je teď venku, takže už zvládli déšť i mráz.

            Nechápu výdrž, kdy Vortex má ukazatel stavu baterie a po 4h daylight blikání a 1h jízdy na 500lm ukazoval pořád plné 3 čárky – tak snad ukazatel funguje správně:)

            Jen u Vortex pozor jsou to klasické, levnější, ledky s modrým světlem, ale za tu cenu nejde čekat zázraky. Např Lezyne má teplejší barvy. A Vortex svítí víc do šířky, takže nad 40km/h na silnici s dírama už to je nic moc. Kolem 30km/h paráda. Do terénu je Vortex určitě nevhodný a tam bych šel do vyšších modelů.

            0 0
            • x46x  

              Zadní chci taky Cerberus a dopředu bych koupil Strom Pro, který má 1700lm max. (2000 boost) Jen jsem dnes četl že se někomu ulomil držák a kus světla (lyžiny na světle) když mu opřené kolo pouze spadlo na zem. To mě trochu děsí

              0 0
          • mirage  

            Ale je tu ve vlaknech i o svetle moon, ale i se dost hani, ze za ty prachy je to slabe. Ja mam ted Fenix bc 21R V2.0 a dost mi vyhovuje to zlute svetlo oproti bilemu

            0 0
            • x46x  

              Záleží za jakou cenu, když se prodává s 50% slevou tak už je to asi o něčem jiném :)

              0 0
    • Leon®  

      Jako zadní světlo doporučuju Guee Cob-X. Je celkem nenápadný, krásně padne na sedlovku a hlavně je celé obalené v gumě, takže odolné proti pádu i vodě. Cena žádná hrůza.

      https://www.guee-intl.com/…s/cob-x-red/

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Tom350  

      Ahoj, přidal bych se s dotazem. Sháním přední světlo, převážně na silničku. Jezdím do práce a už se ráno bez světla neobejdu nějakou dobu, občas i večer když déle posedím. Jezdím po frekventovaných silnicích a přemýšlím nad tím, abych neoslňoval auta. Doposavaď jsem jezdil s CoolChange který má breathing mode = plynule se rozsvěcel a zhasínal, což bylo pro protijedoucí fajn a byla tam ta změna svitu, nejen svícení. Bohužel jsem světlo ztratil.

      Hledám jeho náhradu, něco co nebude oslňovat auta (jako nějaké Convoye apod.) = buď to bude mít optiku na kolo a nebo mod jako ten Coolchange. A taky to bude ideálně na jednu vyměnitelnou baterku 18650 (mám jich velkou zásobu a taky váha oproti větším aku ), nepotřebuju to nabíjet USB nabíječkou, mám velkou nabíječku na články. Cena 10–80$.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pulsní mod všechny lepší Gacirony a spousta dalších. StVZO kužel má jen velmi málo světel. Žádné z mně známých není na 18650, ale existovat může.

        0 0
      • nooski  

        Sice nemá vyměnitelnou baterku, ale doporučím Fenix BC25R.

        0 0
        • Tom350  

          Lumintop je teď na Ali do konce týdne za 35$ + 5$ pošta, takže za mě asi není co řešit…

          0 0
          • drood  

            Ani výpalné nebudeš platit, přestože je to přes limit. Tak ať slouží…

            0 0
      • hriva  

        Fenix BC21R V2.0-asi trošku přes limit 1990kč, na silničce jezdím na druhý mod ze čtyř..

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Gaciron V9S 1000 a mám to s použitím podobně, ale cenou v limitu. Jen ten kužel je na všechny strany stejný.

          V9F 600 je svým maximem zhruba na tom druhém stupni (cca 600lm), ale hlavně má výborně oříznutý kužel, takže neoslňuje. A stojí zlomek.

          Jediná slabina je v plastových ližinách uchycení, při jízdě po hodně rozbitém povrchu se časem odštípou (ale V9S je delší a těžší, V9F nebude trpět tolik), naštěstí se dají vyměnit, prodávají se jako náhradní díl (na V9S je trochu zákeřnost v použití inbusu 1/16", kupodivu i tento rozměr bitu doma mám).

          0 0
          • hriva  

            Tazatel měl podmínku na vyměnitelné aku.., ale baterky to jsou pěkné ne že ne.

            Mě by se ještě líbil Nitecore HC35-ale ta cena..

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Trvat na vyměnitelném aku … to je skoro lepší něco s drátkem a aku si měnit v akupaku. Skoro bych preferoval jiné parametry, než zrovna výměnnou baterii jen proto, že jich několik mám. :-D

              Na kupkolo.cz mi to Fenix BC21R V2.0 nabízí za 1.699,– , limit byl $80, to je cca 1.837 Kč, jsem v limitu!

              0 0
          • xtonda  

            Já sem V9F koupil po tom co se mi pokazil V9D. V9F má úplně naprd úzký kužel, takže sem ho doplňoval dalším světlem co svítí víc do stran. Kužel oříznutý nemá, je to obyčejná kruhová optika, jen má ve spodní části na sklíčku vroubky, které spodní část světla srážejí ví dolu, takže i když to namířím relativně do dálky, tak to svítí i před kolo. celkově s ním nejsem moc spokojen a spíš bych ho nedoporučil.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Tak proti V9D bude nahouby skoro cokoliv.

              V9F není asi zamýšleno jako jediné a hlavní světlo mimo silnice a na jízdu terénem, tomu odpovídá i max. světelný tok 600 lm. A aby se z LEDky alespoň něco vykřesalo, je prostě kužel užší.

              Z Gacironu má snad StVZO certifikát model V6C-400, ale 400lm mi na kolo mimo město přijde už dost málo.

              0 0
              • nooski  

                V9D není přátelské světlo vůči ostatnímu provozu. Udávané lumeny samy o sobě neříkají vůbec nic viz. porovnání, co jsem před časem dělal: https://www.bike-forum.cz/…-svetel-2020

                0 0
                • xtonda  

                  Ve srovnání máš V9S kde je kruhový reflektor a hladké sklo. V9D má ve skle hranolky, které světlo sráží dolů, do StVZO to má hodně daleko, ale když sem světlo obrátil vzhůru nohama tak to byl znatelný rozdíl. Vždycky je to otázka toho jak moc to sklopíš. I světla s kruhovým reflektorem a hladkým sklem mají světelný kužel nejjasnější uprostřed, postavím kolo se světlem proti zdi a světlo sklopím tak, aby horní okraj nejjasnější oblasti byl o trochu níž než je světlo na řidítkách, pak je to celkem přijatelné.

                  0 0
              • xtonda  

                V6C sem neznal, blbý je, že StVZO světla mají skoro vždy údaj v Lux a strašně blbě se to srovnává. Ale co sem koukal na StVZO světla, tak pokud je to fakt dobře udělané, tak světlo nejde zbytečně nahoru ani do stran, na zemi to vypadá jako obrácený stromeček, kužel má několik vrstev s čím dál to svítí, tím méně do šířky. Když světlo přijde jen tam, kde je potřeba, tak není potřeba až tolik lumenů. Celkem zajímavé jsou stránky německého výrobce Busch + Müller https://www.bumm.de/en/ mají u světel nafoceno osvícení v prázdné velkoprostorové garáži kde je dobře vidět rozdíl mezi světly i co je jak nasvětleno. Tohle je z jejich nejsilnějšího bateriového světla Ixon Space za 200 €

                0 0
            • jIrI___  

              +1. V9F jsem koupil jako náhradu V9S právě kvůli tomu oříznutému kuželu. Ale po první vyjížďce putoval na bazar, ten kužel je z mého pohledu tragický i na silniční jezdění.

              0 0
      • Tom350  

        Zajímavé návrhy, hlavně jsem neznal co postoval drood – lumintop, solidní světýlka.

        On za mě není úplný požadavek na absolutní StVZO kužel. Ale když už by to světlo nemělo ten zesilující / zeslabující mód tak aby nesvítilo vysloveně kulatým symetrickým kuželem = velký světelný odpad do očí řidičů. Třeba většina Fenixu na kolo vypadá, že mají parabolu trošku naklopenou, zvrchu zastíněnou, což by mohlo aspoň trochu pomoct.

        Jezdím pravidelně stejnou trasu ve stejný čas a stává se mi, že na mě auta blikají, když jedu se silnou konvenční blikačkou sám to nemám moc rád.

        0 0
        • xtonda  

          Tak je otázka jestli je problém tvar kuželu nebo to blikání.

          0 0
        • drood  

          Blikají, protože blikáš ty, jednak je to otravné, druhak proti předpisům. A tohle je taky Lumintop…:)

          0 0
          • Tom350  

            To už si ale člověk něco kompenzuje, ne? :D

            když vím jak svítí malinké světla na jednu 18350, tak tohle už vidí z ISS když to zapneš.

            0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            A k tomu máš na zádech nádrž s vodou pro ztrátové evaporační chlazení. Uživatele svítilny poznáš podle světelného kuželu a temelínského oblaku páry.

            0 0
            • drood  

              :D:D Žádná nádrž s vodou není třeba. Je v tom pouhá Cree XHP35 HI. Nejde o výkon, ale o dosvit, který je něco přes 2km. Těch 35W to sotva ohřeje. Jen jedna z mnoha hraček…:D

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Tak nějak jsem to tušil. Slyšel jsem někdy na začátku '90, jak tenkrát hasiči záviděli energetikům jejich lucerničky Maglite, které i v dešti dosvítily od jednoho stožáru VVN ke druhému. Parabolu měly podobně úchylnou.

                0 0
    • volumed  

      Mam tento HOPE R2 a DISTRICT+ lampas 2 sezony a je docela dobry.

      Da sa pouzivat samostatne kazde svetlo na svoju vlastnu bateriu alebo prepojit predne+zadne na jednu bateriu.

      Dlha vydrz a svieti lepsie ako moje auto.

      0 0
    • 01carbon  

      vite nekdo jeste o jinych svetlech nez garmin ut800 a bontrager, ktere se nechaji ovladat z garmina

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj. Řeším zadní světlo/blikačku. Objevil jsem na Ali smart blikačku, která funguje i jako brzdovka. Má někdo zkušenost? Nebo je to k ničemu?

      https://www.aliexpress.com/…8027361.html?…

      0 0
      • Jan D.  

        Nemám s touhle zkušenosti, ale teď jsem jednu blikačku z Aliexpressu po roce vyhazoval. Koupil jsem místo ní Moon Nebula. Svítí jak blázen. Bývá na alze pravidelně v akci za 3 stovky. Brzdové světlo je podle mě na kole k ničemu. Nebo neni?

        0 0
      • Kos_CZ  

        Mám jedno takové od Sigmy a je to mno.. jak to říci… Prostě je tam akcelerometr a když začneš zpomalovat = brzdit, tak to začne svítit více (rozsvítí se další diody). Že je to k ničemu bych netvrdil, ale nevidím v tom nějak výraznou přidanou hodnotu. Koukal bych primárně po světle které plní moje požadavky a kdybych našel dvě a jedno tohle mělo, tak by to mohlo být kritérium pro rozhodnutí které z těch dvou si vezmu, ale bral bych to opravdu jako doplňkovou funkci. Mnohem důležitější je, jestli světlo svétí/ bliká dost silně a dost dlouho a i dost do stran.

        0 0
    • Fantomas111  

      Ahoj, má prosím někdo toto světlo z Lídlu? Zajímá mě jestli to má funkci blikání. V popisu to není uvedeno.

      https://www.lidl.cz/…a/p100350927

      0 0
      • virtualcop  

        Nemá to žádné blikání (ani přední, ani zadní) – je to StVZO a pro Německo, takže i zadní „blikačka“ jen nepřerušovaně svítí. Alespoň tomu tak bylo u předchozí verze (stejné přední světlo, trošku odlišné zadní)

        1 0
      • jIrI___  

        Blikání není a svítí mizerně, jak přední tak zadní. Přední spíše pro „být viděn“ než „vidět“, zadní ani to ne (vyzkoušeno).

        0 0
        • virtualcop  

          Tak do terénu nebo na silnici to není, na svícení někam na cyklostezku, do města (kde spojuje ty vlastnosti být viděn/vidět) to vcelku dostačuje (pro to nenáročné svícení).

          Největší problém je za mne „díra“ ve světlením kuželu cca. 1–3m před kolem (klasická vyhýbací vzdálenost při pomalé jízdě). Zadní světlo je i přes jednu diodu taky celkem vidět (platilo u starší verze, tahle bude možná ještě trochu lepší), ale kdo je „zmlsanej“ výkony diod radaru nebo těch lepších blikaček, co se dají dnes koupit, tak samozřejmě nadšenej nebude.

          Prostě sada světel na nějaké městské přibližovadlo – do terénu či na silnici do provozu opravdu ne.

          1 0
          • Fantomas111  

            Díky, chtěl jsem je ćtvrtek koupit. Poohlídnu se po něčem jiném.

            1 0
            • virtualcop  

              Pokud ti nevadí pár dní počkat, tak objednej z čajny třeba tenhle Newboler

              Je to specifické světlo (volil bych tu střední verzi 4000mAh, 3000 lumenů), ale:

              • neoslňuje (díky specifickému svitu odrazem)
              • má slušný výkon, výdrž a vcelku optimálně rozložený světelný kužel
              • prý i slušné zpracování a držák

              Zadní blikačku nějakou, co ti bude vyhovovat velikostí, výkonem, režimy… – těch je na stejném prodejním kanále bambilion.

              Za jen o stovku, dvě větší prachy budeš mít velmi slušné svícení, pro všechny situace.

              0 0
              • JendaH  

                Já si to koupil (na základě kladné recenze od onuceho) a nejsem spokojen, protože nemá žádný rozumný slabý mód do města („být viděn“). Jde jenom zapnout jedna, dvě nebo všechny tři LEDky naplno, s čímž se dá jet v úplné tmě 40km/h z kopce (svítí to brutálně), ale chybí režim pro 10–20 km/h do kopce/po rovině a ve městě. To jednak vybije baterku a jednak je to prostě úplně strašlivě intenzivní. Pokud by někoho napadlo přestavět elektroniku a nízký režim si doplnit, tak to taky nejde, protože plexisklová část je přilepena k hliníkovému tělu zalévací hmotou a je téměř nemožné to nedestruktivně rozebrat.

                Na druhou stranu mám také tu malou blikačku, kterou prodávají v sadě přesně v tom odkazovaném listingu, a je dobrá. Mám to teda jenom chvíli, tak uvidíme, jestli třeba neumře po nějakém dešti/v zimě, ale zatím super.

                0 0
                • JendaH  

                  Nedalo mi to a zkusil jsem rozstřihnout drát od baterky (ten je dostupný navzdory zalévací hmotě) a dát do série rezistor 4R7. A vypadá to velmi nadějně, svícení se omezilo na optimální hodnotu (a žere to necelých 200 mA). Takže bych tam mohl nabastlit přepínač (případně vícepolohový), který bude přemosťovat rezistor a tím měnit svit.

                  (větší rezistor už to nesnese, vypne se to na podvybití; kdyby to někdo stavěl, asi bych zvážil 3R3, který v sadě nemám)

                  0 0
                • virtualcop  

                  Problém je ten, že potřeby jednotlivých uživatelů jsou směrem k výkonům, režimům, výdrži baterek a dalších vlastností takřka neomezené, takže udělat světlo, které by splňovalo takřka vše najednou, co požaduje náhodný vzorek (byť třeba jen 10 uživatelů) je v podstatě nemožné.

                  V tvém případě je jediný problém defakto ve výdrži baterky na příliš silný režim svícení, protože i tak to neoslňuje (dáno principem té paraboly a svícením odrazem)

                  Jenže alternativ podobného typu moc není a pokud jsou, jsou to buď StVZO verze od „značek“, kde bude cena úplně jinde (klidně na deseti i vícenásobku). Přepínač či elektronika alespoň na dvě intenzity by se tam skutečně hodila – to bezesporu.

                  Dá do toho nějakej třeba po BT nebo kabelu programovatelnej driver, klidně si to koupím i za mnohonásobek současné ceny. Ale bohužel – nědělaj to.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.