• Baldorex

    Jaký máte prosím názor na kola značky Superior??? Co říkáte např. tomuhle – http://www.kola-online.cz/…RX-650/d2054

    0 0
    • g-ice  

      „pro jízdu v jakémkoliv terénu“ cha chaa? vidle zdvi 63 mm?:D:D noo nevim za ty buky bys pořídil podle mne mnohem lepsi kolo…

      0 0
      • Alpink  

        Dobrý den. Kola superior jsou kvalitou někde v lepším středu, osobně pro nákup doporučuji http://www.b-shop.cz/cyklistika/

        V tomto obchodě mají kola Superior podpořené celosezónní akcí, takže se zde dají koupit pravděpodobně za nejvýhodnější pe­níz.

        0 0
      • drtyc  

        63mm je do mesta, kde jezdim malo, ale na cesty do pole a k lesu kousek za mesto to staci bohate ostatne tam stacilo na 95% i cely pevny

        0 0
    • drtyc  

      no mam archivni rx-550 cca 10 let starou a teda prvni vec, kde setrili, tak je ram. nejaky podle par odkazu pry trimoly – predni trojuhelnik crmo a zadek lesenersky ocelovy trubky a na ramu je napsany crmo, takze u me skoncili i kdyz ten ram pokud to neprorezne vzadu, tak me asi prezije… vzdycky je min dobity jak ja, kdyz s tim nekde prasknu.

      aktualni prehled v tehle kategorii takrka nemam.

      0 0
      • jecnak  

        Ono pred deseti lety CrMo ram u krosu nebylo nic zvlastniho, naopak. Srovnavas nesrovnatelene.

        0 0
        • drtyc  

          o to nejde. o tom, ze je to crmo ani slovo, ale to, ze na ramu marketing a pritom je to jen z pulky a druha pulka je tezitko…

          0 0
    • climber  

      Mám už druhýho Superiora, starší XP 930 je na válcích a letos jsem čerstvě zakoupil G7. Nemám s ním žádné problémy. Pokud jde o koupi, tak jsem to nechtěl řešit přes internet. Koupil jsem to v CykloAdam, s chlapíkem je docela slušná domluva o slevě, dal mi slevu 25%. Podotýkám, že s tím shopem nemám vůbec nic společného takže to není žádná reklama.

      0 0
      • Horyna  

        Máš recht. Vyberu kolo, dojdu za prodejcem a na rovinu: Já chci něco ušetřit, ty chceš něco vydělat, tak jak se dohodnem? :-) Něco jinýho je u komponentů, tam se internetu nebojím.

        0 0
        • zirecek  

          Typická česká, jak se tomu říká, jo vyčůranost.

          Celá kola bývají v kameňáku i levnější než na eshopu.

          0 0
          • Horyna  

            Já myslím že je to dneska normální jev u většiny zboží. Za doporučený ceny se dalo prodávat tak v 90tejch letech kdy podnikání bylo v plenkách. Prodával jsem a servisoval zařízení pro ohřev vody a vytápění. Když se na eshopech začalo prodávat zboží o 2% dráž než byl můj nákup, tak bylo na čase zlikvidovat prodej. Dnes se dá fungovat na servisu. Ten eshopy nenabídnou a na tom se dá zahojit. Stejně si myslím můžou v dnešní době fungovat cykloživnostníci. Mimo to když já bike kupoval tak jsem si sice vybrečel slušnou slevu ale vím že byla menší než marže která prodejci zbyla. Oba můžeme být spokojení.

            0 0
            • Volf  

              A ty jsi vůbec nepřemýšlel proč to tak je? Jak je možný prodávat za cenu která převyšuje o pouhá 2 % tvůj nákup? Vážně ti připadá normální, že může výrobce kol objednat dvojnásobné množství komponentů a ty potom dodávat za OEM ceny do e shopů? Tobě nevadí systém, kdy obchodník určuje cenu podle toho na kolik peněz které z tebe může vytáhnout  a podle toho staví cenu? Nevím jaké máš zkušenosti ty, ale na západ od našich hranic žádné smlouvání neviděl. Možná by bylo dobré, kdyby jsi někde třeba v sámošnce dojel s vozíkem ke kase a tam začal dohodovat cenu.Seriózního obchodníka dělá i pevná cena. Nemluvím o tom, když udělá nějakou akci na výprodej skladu nebo něco v tomto smyslu, ale obchodování ve stylu koňského handlíře je úplně to nejprimitivnější co znám. jo a když už se bavíme o tom handlování tak se podívej třeba na Campu nebo Foxe a zkus někde ukecat cenu, respektive najdi někde e shop, kde bude cena o 1/3 nižší než u dovozce. Serióznost značky začíná už u toho.

              0 0
              • Horyna  

                Já ale nerozbil ten systém kterej tady byl . Dříve to bylo tak že fungoval výhradní dovozce a cca  30 specializovaných velkoobchodů s podobnými podmínkami + 2–3% bonusy za obraty. Pak ale na trhu vyrostla síť zahraničních velkoobchodů s obrovským finančním kapitálem a šli si diktovat podmínky přímo k výrobci. Oni prostě chtěli mít v nabídce nějaký sortiment a bylo jim úplně jedno jaký. Tomu výrobci nic jiného nezbylo. Mohl je odmítnout a přijít o desítky milionů jednorázovým kšeftem a nechci vědět o kolik budoucím pravidelným odběrem. Konkurence by se tak zachovala taky. A bylo to v hajzlu. Nezbylo nic jiného než to přenechat těmto prodejcům a jít od toho nebo fungovat na pár % z prodeje a zahojit se na dalších službách jako montáž zařízení a další servis. A tak to vidím dnes i jako šanci u drobných živnostníků s cyklo sortimentem. Já jsem mohl koupit nějaký kolo na eshopu kdesi přes půl republiky ale nechal jsem ten kšeft drobnýmu prodejci ve městě. Vydělal tak jednou tolik co mi nechal a v budoucu u něj nějakou tu korunu nechám za servis apod. Jeho sazby budu ctít. Já nevím, možná jsem primitivní koňskej handlíř ( možná je to tím že máme s manželkou dva koně )ale příjde mi to normální.

                Jinak pro příklad větší topenářská montážní firma měla cca 45–50% slevu na topný tělesa od již zmiňovaných velkoobchodů. Ostatní sortiment v průměru 30–35%. Když s tímto vědomím budeš chtít doma udělat topení, přijdeš  za touto firmou a budeš to chtít  za ceník? Nevím jak ty ale já se budu snažit najít kompromis aby spokojenost byla u obou ale tak zásadovej abych to vzal za ceník nebudu. 

                0 0
                • Volf  

                  pokud jsi si vztáhnul na sebe, že jsi primitivní konský handlíř, tak to se vážně omlouvám, protože jsem to hloupě řekl. To byla rakce na to, že se živím obchodováním od roku 1992 a posledné roky je to hotová tragédie, protože obchodnické dovednosti s smarskly na podtržení ceny. Jo a koně máš nádherný.....

                  0 0
          • M_ishak  

            Omyl…žádná česká. V jiných zemích se nenakupuje bez smlouvání jako v ČR :O)

            0 0
            • drtyc  

              ano v jinych zemich v kamenaku nakupuje jen ten, kdo nema internet a na internetu vime jaky ceny jsou. a do toho patri i akcni servery jako ebay, tak katalogy vice prodejcu jako amazon a nejen ty.

              0 0
          • climber  

            Proč vyčůranost. Přišel jsem k němu s nějakou představou a probrali jsme to. Bylo to v době, kdy na svých stránkách nabízel slevu 20 procent a když zjistil, že mám už druhýho Superiora a dalšího mi prodá přímo bez nutnosti objednávání (měl ho na krámu a tak jsem si ho hned odvezl) tak mi nabídl slevu dalších 5 procent. Takže pořád mi není jasný v čem jsem byl tak vyčůranej.

            0 0
            • ronin  

              Přesně. Vždyť je to „podniková“ prodejna SUPů, tak kde ti mohou nabídnout lepší cenu. A pokud má někdo vybrané kolo, tak sedí u netu do rána a hledá kde je nejlevněji.

              0 0
          • jecnak  

            Nevim, kde beres to srovnani, ale prave tahle „typicka ceska vycuranost“ je v okolnich zemich celkem bezna. A zrovna pan Adam, je ve slevach celkem kreativni a sam je nabizi. Je jeden z mala obchodniku, kteri nejen kolum rozumi, ale umi je i prodat.

            0 0
    • Hell_A  

      To svoje miluju a zatím nemám důvod uvažovat o jiném:-) Rám stále drží! Ale ono to tak vypadá, že na značce ani tak nezáleží.. Spíš asi na osazení, ne?:-)

      0 0
    • game_over  

      Superior ? fuj hrozná značka nikdy bych si od nich nic nekoupil a už vůbec ne žádnou 29er :))) se Supem jsem spokojený

      0 0
    • rasto  

      sup muzu pouze doporucit. perfektni geometrie, zpracovani.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.