SUP XP 929 2015-zkušenosti-uživatelské+geometrie

11 nepřečtených
  • Tomino35

    Zdravím, chci se zeptat, zda má někdo osobní zkušenost s užíváním SUPa xp 929 crb 2015, klady + negativa. Dále kdo má zkušenosti velikostí rámu, měřím 190 cm a rozhoduji se mezi 19" (L) a 21"(XL) prodavači taky nejsou schopni posoudit, co bude pro mě lepší – prý jsem na hraně. Zkoušel jsem sedět na obou, ale z toho žádný zvlášť pocity nemám, chtělo by to pořádně projet. Proto pokládám i tuto otázku, kdo má osobní zkušenosti nejlépe s mou výškou a pořídil SUPa 929 a jestli ta velikost byla dobrá volba…

    Díky za všechny dobré postřehy, jak uživatelské, tak i co se týká výběru velikosti.

    0 0
    • tromboonen  

      Supa mam jenom v 26tce, ale obecne nez dotaz na foru jen s vyskou pomuze zmerit vsechny koncetiny, dost lidi ma nepomer mezi nohama a rukama a nejdulezitejsi byva efektivni delka horni ramovky… vyrobci na to serou a davaj svoje univerzalni tabulky, ale to muzes taky skoncit na nevhodny velikosti..

      Pouzij http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp a pak top porovnej s tabulkou geometrie..

      Edit na MTB to neni tak kriticke jako na silnici, ale presto se vyplati to udelat podrobne viz navod na CC

      0 0
    • juricmir  

      Ahoj, mám 178cm a měl jsem půjčenýho SUP XP 979, stejná geo a ve velikosti 19" na měl byl jak ušitej. Samozřejmě že záleží jak má dlouhý ruky a nohy. Já bych ale při tvé výšce vzal asi to L pokud se na něm citíš dobře. Delší představec dáš vždy :)

      0 0
    • Karma  

      Ahoj, nevim jestli ti to pomůže, ale já mám 183 cm a vzal jsem L, zdá se mi ale , že by mi klidně stačil menší, představec se chystám koupit kratší.

      0 0
    • michomin  

      Při tvé výšce bych vzal XL. Tipnul bych si, že L ti bude krátké a sedlovku budeš mít vysunutou jak komín. To XL ti bude s představcem asi tak 80 mm sedět dobře.

      0 0
      • Tomino35  

        Chtěl bych sportovnější posed. Prodávající sami neví, zdá se jim oboje velikosti cajk, ale jak jsem psal, ja to neposoudim, protoze nejde si to vyzkoušet „na vostro“ Nerad bych pak po pár švihů zjistil, že jsem si měl koupit XL nebo naopak. S tím představcem jsem též přemýšlel, al to zas jde i naopak, dát na L větší…

        0 0
        • michomin  

          Píšeš, že chceš sportovnější posed. Otázka zní, co si představuješ pod pojmem sportovní posed, jestli vůbec něco.

          Možná ti napoví geometrie Gran Canyonů v hliníku: Grand Canyon Al Vyšší řady mají delší geo, kratší zadní stavbu s kratším představcem, u nižších řad je to přesně naopak.Takže asi tak nějak.

          0 0
        • BB  

          jenom je potřeba vědět, že dlouhý představec znamená, že se s kolem bude hůře zatáčet. Pokud by ti na L vycházel představec 10 cm, tak je lepší vzít XL rám a dát tam představec 8 cm. Bude se ti s kolem lépe točit.

          0 0
    • abc  

      Nazdar,

      mám 188cm a mám Superiora XL-ko (viz. profil). Měl jsem to stejné dilema jako ty, ale právě naopak mě prodavač ujištoval že XL-ko je pro mě ideální a L-ko by bylo malé. Ty tabulky velikostí jsou u Superioru trošku zavádějící řekl bych. S XL-kem jsem spokojen. Dokonce i brácha, který je cca o 2–3cm menší říkal že si na L-ku připadá jak cvičenej medvěd v cirkuse :-). Takže za mě rozhodně XL.

      0 0
    • žvejk  

      Být tebou vezmu XLko, když dáš kratší představec budou jízdní vlastnosti o dost lepší, než kdybys měl na Lku třeba 11cm předstvec protože, ten bys se svou výškou určitě musel nasadit…

      0 0
    • Tomino35  

      Dekuji vsem za postrehy a vypada to, ze to vyhraje tedy 21", zitra to rozlousknu. Dik.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.