• peet

    měnil jsem upínací šrouby na HFX9 a chtěl jsem dát při té příležitosti i podložky , protože mi destičky lehce zasahovaly do paprsků disku a nedělalo to dobrotu. Jenže poslední šroub co čert nechtěl byl tak utažený , že se mi podařilo vyžvejknout tu osmihranou díru uvnitř (i hliníkový lžíce jsou snad z lepšího materiálu než ty šrouby :( ). Nepomohlo ani povolení sikovkama. Otázka zní co s tím? Řezat drážku a zkoušet to povolit širokým šroubovákem si nechávám až jako poslední zoufalou variantu. Má někdo zkušenost s povolováním nepovolitelnejch strženech šroubů ?

    0 0
    • blue  

      vyřezání drážky na šroubovák bych asi nenechával jako poslední zoufalou variantu… poslední zoufalá varianta je odvrtání šroubu

      0 0
    • kubajs mtb  

      no asi bych to zusil ještě přez nějakej hadr a narvat do toho ten klíč, de o to jestli to není už totál kulatý no

      0 0
      • peet  

        o to není špatnej nápad, díra ještě není úplně kulatá . Možná bych tam mohl naprat ještě místo osmihranu a imbusu takový ten hvěždičkový klíč

        0 0
    • goofy  

      No ja myslim, ze jsi mel spis uz pekne ojety imbus, a tim jsi to zkonil Takze sehnat poradny novy imbus za zkusit povolit jim (klidne prez tu hadru), nebo pak riznout tu drazku na sroubovak.

      0 0
    • ares  

      To byla spíš šestihranná díra. Dej na špejli trochu vaty, tu namoč v nějakým lubrikantu – např. WD 40, mázni tím dostupný mezery k závitu. To udělej víckrát, tak, aby to nikde neteklo. Až se to vsákne, tak to celý ohřej fénem, pak použij kloudný inbus. Pokud jsi díru zmasakroval moc, existují jakési diamantové kapky, a ty povolí všechno… Taky můžeš na stávající inbus šikovně švihnout kladivem a vymezit vůli v díře. Že nepomohly Siky se divím, Knipex nebo Reca šrouby orvou. Poté následuje varianta drážka, jen ji nedělej příliš hlubokou – tak 3 mm, abys nerozlomil hlavu šroubu. Pokud ani to nepomůže, vrtačku a odvrtat. Existují sice vytahováky, ale jako lepší varianta se mi jeví, trefit se do středu osy šroubu a postupně zvětšovat díru, až se dostaneš téměř na průměr závitu, potom to vyšroubuješ celkem snadno. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.