Strava před, během a po závodu a následný váhový úbytek

43 nepřečtených
  • johny9

    Už přes 10 let dělám fitnes,ale teď jsem začal víc jezdit a do toho dám občas nějaký maraton. U cvičení mám zkušenosti,ale pro kolo si nechám poradit. Co jíte-pijete před maratonem, během něj a po závodu? Před vyjíždkou si dávám od fy.Penco – Pelupu (sacharidový nápoj na bázi kukuřice pro zvýšení glykogenových zásob). Teď před maratonem jsem si dal energy drink s taurinem,musli tyčinku a 1×kapsli kre-alkalynu(EFX), během závodu jsem měl 2× Enegry gel (Penco),1× Carbonex(Nutrend). Pil jsem hypotonický nápoj Energy Drink Long(Penco). Po závodu – 1× kapsle kre-alkalynu, banán, těstoviny.

    Během závodu jsem vypil 1,5L vody jak nic a po tom min.2L. Po příjezdu domu jsem se ze zvědavosti zvážil a úbytek váhy 2Kg. To jde. Jak jste na tom vy?

    Moc dík za rady a postřehy.

    0 0
    • jan 2  

      :)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Uber spotřebu těch divných názvů, do kapsy strč sušenku a přidej vodu (té není nikdy dost) a bude to v pohodě.

      0 0
    • jose  

      ty jo, ja do sebe takhle ládovat tak nedojedu ani za roh:-) ja zas se cpu den před závodem, v den závodu ráno nějaké to musli, ovoce, hodně pití…během závodu vezu tyčinku a max nějakej „vyproštovák“ a pítí(lehce do sladka, tř.štáva). třeba včera na mamutovi(120km) 1×musli,2×banán na občerstvovačce a 1l bidon vody.

      0 0
    • jonti  

      Rekl bych, ze delas vsechno spravne, u me nevim proc, ale po maratonu mi nejlip udela tak hodinu po dojezdu si dat kureci prsa s chlebem, proste se nejak vic najist masa.

      Taky mi docela pomaha jist den pred maratonem hodne sacharidu a hodne pit.

      0 0
    • black.horse  

      mě se nejvíc osvědčilo poslouchat před závodem AC/DC…

      0 0
    • zdedos  

      Před závodem min.2h nejím, jinak ke snídani většinou musli, k tomu popíjim unisport(nutrend-hypotonicky). Během těch 2h si dám ňákej ten gel(carbosnack).

      Při- piju isodrinx, opět gel nebo power bike bar a v 3/4závodu do sebe kopnu carboattack(nu­triprodukt).

      Po- regener(nutri­produkt), unisport, banán a večer bcaa ;)

      Takhle mi to vyhovuje a jinak před během zas nejím min.3h;)

      0 0
      • McBlacky  

        večer Bcaa je blbost. To bys měl do 20m po aktivitě, nebo před. Jinak regener bcaa obsahuje, takže to vynech večer a ušetříš :)

        0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      S kámošem jsme do sebe vdechli před závodem litr Absolutky, zalili to pár pivama. Druhej den jsem byl jak zmlácenej, tak jsem si ráno dal jablíčko, pomeranč. Na místě kafíčko a tatranku. Nic víc tělo nepotřebuje a nepotřebovalo, zajel jsem perfektně:)

      Kdybych do sebe nacpal tolik sraček jako Ty, tak umřu. Dle mého je nejlepší před závodem se pěkně vyspat a vyrazit s dobrou náladou:)

      0 0
    • gri3f  

      Ahoj.No já dávám přednost vodě s energeťákem(dávám si ho o něco méně jelikož pak mám sladko v hubě a to mě nutí pít více).Po dobu závodu si dám jednu nebo dvě tyčinky energy popř,banán.Jinač s tou vodou to je jasné že pít se můsí ale zase né moc:).Hlavně být v pohodě,jelikož hodně lidí zapomíná že i psychika ovlivňuje váš výkon,takže den před závodem péče partnerky:)dostatek odpočinku a kvalitní spánek a po ránu třebas ty ac/dc hell ;)

      0 0
    • destr  

      Den před na večeři těstoviny, ráno pak lupinky nebo musli s mlékem. Pak 15 min před závodem tyčinku powerbar a během závodu gel powerbar. Po dojezdu AA od penca (občas BCAA když je nezapomenu přibalit) a pak většinou nějakou klobásu nebo tak :-D

      0 0
      • destr  

        Jo a během piju vodu se sirupem, den předem a před závodem slazenou magnésku.

        0 0
    • johny9  

      Já snídal 4hod před závodem. Svačina 2–1,5hod před startem a to pouze musli. S úžasem jsem sledoval jak se někteří cpou před startem klobásou XL. To bych asi pošel.

      Skoro celý týden před závodem jsem dle rady známého (jezdil silnici závodně a teď dělá triatlon – tímto dík za rady) jedl těstoviny.

      0 0
    • The_Trooper  

      před jízdou ovesné vločky mléko hrozinky nebo nějaký lepeňák, během jízdy gely (karboše endura … ) banán, tatranka, po závodě cokoliv :D

      samozřejmě hodně pít, akorát se mi chce pak během zavodu chcát což je ztráta času :)

      0 0
      • witmar  

        Musíš více makat tím více vypotíš a nebudeš muset během závodu chcát a neztratíš ani vteřinku :-)

        0 0
        • johny9  

          To je fakt. Mě se vůbec na záchod nechtělo a hlavně stejně nebyl čas ;o)

          0 0
    • karliner  

      Nebyl ten úbytek váhy způsobený tou šavlí, kterou jsi musel po pozření všech těch sloučenin hodit? :-DDD

      0 0
    • Scully  

      Před závodem si dám jedno točený, do kamelu jen vodu, a celou cestu makám abych si mohl dát další :-))

      0 0
    • Mirek1  

      Když už platim startovný, tak si nebudu přece tahat ještě jídlo z domova. Nebo v tvym případě od doktora Fuentese.:-)) Během závodu co je na občerstvovačkách, optimálně rohlíky, salám, sejra, když je pivko je to dobrá změna po jonťáku z camelu, no a po závodě zahnat sladkou chuť něčim hořkym, větší objem tekun zajistí bez pochyby rychlejší regeneraci a vyplavení škodlivin z těla. No a při tom se podívat na dobroty u stánků, klobáska nebo hermělín udělaj dobře… :-))) Ale každej je zvyklej jinak, já už se asi nezměnim…

      0 0
    • Bulda  

      překlad do češtiny by nebyl :)))?

      0 0
      • johny9  

        Patlála,patlála, paprťála. Kvasí to, voní to a chutná to.

        ;o)

        0 0
        • Bulda  

          a jezdí ti to na to :))?

          zkus ty „sračky“ radši omezit a kup si banány (nebo ber na občersvovačkách), je to levný, ozkoušený a přírodní …dík tomu další výhoda – „obaly“ od nich můžeš klidně zahodit do lesa

          jedině snad BCAA a ten ionták (samotná voda mi nechutná :)je k něčemu

          jako zdroj cukrů po výkonu pivo, nejlíp černý (potřebuješ-li to nějak věděcky zdůvodnit, tak je to skoro jediná věc, co má větší glykemickej index, než sacharoza :)))

          0 0
          • johny9  

            Hmm. Slupka od banánu se v přírodě rozkládá asi 10 let ;o(

            Když jsem teď prjížděl občerstvovačkou v KPŽ 2, tak tam byli už jen nějaký koláče. Škoda. Jinak asi najedu na EPO ;o))))

            Ten to bylo ve sport.zprávách. Koukám,že dopuje každý. Ještě, že to děláme pro pr…zdraví ;o)

            0 0
    • albertoluca  

      k snídani případně hoďku před závodem Before Activity od Penco a 20 ml BCAA a sole AC salts, ty dávám 10 min vždy před jízdou delší než 1,5 hod, při jízdě ionťák ED long, gel popř. musli tyč, po závodě AA a BCAA. Při závodech nepohrdnu na občerstvovačce ani banánem.

      0 0
    • pelhrimov  

      … já se věcem na bázi kukuřice vyhýbám, mám zjištěno, že je lepší používat vše raději z pšenice, pak jsem zruba o 5–6s na 10 km rychlejší…

      0 0
      • albertoluca  

        tak to bude asi individuální, mne pšenice zase nadýmá. V tomhle ohledu je kukuřice bez problémová, energeticky to myslím vyjde nastejno. :-))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.