Stavba kvalitního crossového kola hlavně na silnici

25 nepřečtených
  • Datel Stepní

    Zdravím všechny čitatele,

    rád bych si pořídil kvalitnější, sportovněji laděné crossové kolo. Jezdit budu 80% po silnicích a zpevněných cestách.

    Uvažuju proto i nad pevnou (karbonovou?) vidlicí. Nevyhýbám se ani odpružené. Teď jezdím většinou se zamčenou odpruženou vidlicí.

    Jaký rám doporučíte?

    Jakou sadu?

    Cenově bych určitě nechtěl překročit 30 000. Raději níž.

    Měřím 192cm a vážím 96kg.

    Uvítám jakékoliv rady k tématu kvalitního crossového kola.

    Vím, že crossy nejsou moc oblíbené, ale horské nechci, ke crossu se blížím z druhé strany, původně jssem chtěl silničku, ale nakonec mám největší obavy z defektů na rozbitých okreskách, kde jezdím dost. Někdy vymetu takovou díru, že by to silniční plášť nevydržel, možná ani ráfek. Současný cross drží v pohodě…

    0 0
    • Kamikaze 591  

      Kontaktuj zdejšího uživatele Scalar. Ten se zabývá stavením krosových kol a má velmi hezké výsledky.

      0 0
    • Jetson  

      Já měl stejné zadání. Silničku jsem zavrhl, protože jezdím hodně s dětma (2×8 roků) a tak se snažím držet od silnic co nejdál. Jen jsem se necítil na stavbu a jak jsem prolézal net, padnul mi do oka cross od Authora, Synergy 2012. Zatím cca 300km a spokojenost maximální. Cenu jsem taky celkem vychytal. Všeobecně mi nabídka slušných crossů přijde bohužel velmi omezená.

      Kdybych sem na fórum vlezl dřív, určitě bych poptal místní stavěče a taky bych dost zvažoval (hlavně kvůli podstatně lepšímu výběru) 29er MTB kam bych hodil nějaké méně terénní pláště.

      0 0
      • batmanBS  

        Author Synergy super volba, jezdí ho táta. Akorát bych vyměnil vidlu za pevnou karbonovou a dal užší pláště. MTB 29 ne, na silnici budeš vypadat jak šašek. MTB patří do terénu a ne na silnici.

        0 0
    • JMT  

      Pořídil bych silničku než vymejšlet bejkárny

      0 0
    • Kolbaba71  

      Já jsem si pořídil crose od Meridy Crossway 700TFS. Kromě odpruženýho sedla, jenž víceméně nefungovalo jsem s ním i po 10k km spokojený. MBT jsem nechtěl a silničku mě nedovolí záda.

      0 0
    • fousac  

      sportovneji ladene crossove kolo je preci cyklokroska… ;)

      a kdyz tam das hubeny gumy, mas z toho razem tu puvodne chtenou silnicku…

      0 0
    • z0diaC  

      mám na prodej pevnou carbonovou přední vidli … je to v bazaru … MRX A613 – najeto 0km s dokladem a zárukou … cenu dohodnem – to jen kdyby sis to stavěl sám.

      0 0
    • winter78  

      původně jssem chtěl silničku, ale nakonec mám největší obavy z defektů na rozbitých okreskách, kde jezdím dost. Někdy vymetu takovou díru, že by to silniční plášť nevydržel, možná ani ráfek

      Cesťáky toho vydržia celkom dosť. Tiež som jazdil na crosse a presedlal na cesťák a ten rozdiel je obrovský. AK si ale presvedčený že chceš cross, tak je to OK, ale ak si na pochybách a rád jazdíš len po asfalte, nebol by predsa lepší cesťáčik ??

      0 0
      • artorie  

        tak vyber něco s kvalitní karbonovou vydlou, a pláště 25 mm, a nemáš se čeho bát. 25mm jsou stabilní a vydrží i u nás, a karbonová vidla kdeco pohltí

        0 0
    • petrun  

      V tvém případě bych šel do tohoto:

      http://www.axitsport.cz/index.php…

      http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…

      Naprosto přesně vyhovuje zadání, sleva z 36 na 23 tisíc je hodně dobrá a za zbytek si můžeš koupit výlet na Giro ;-)

      0 0
    • scalar  

      Musíš si vyjasnit docela základní věc, a to jaké chceš řidítka – silniční „berany“ nebo rovná. Existují i sportovní crossy s rovnými řidítky.

      0 0
      • Kubas.1  

        za kolik seš schopnej postavit něco vzhledově podobnýho jak na těch fotkách? Jestli budou po prázdninách nějaký prachy, chtěl bych něco na najíždění kilometrů a silničku nejspíš nechci abych mohl jezdit i v lehkým terénu (např. vyjížďky po polňačkách s přítelkyní). V podstatě za jakou nejmenčí cenu lze sehnat něco funkčního, taková low-cost stavba

        0 0
      • JSt  

        takovymu kolu nejspis nikdy nebudu moci prijit na chut. :-D

        0 0
    • bptacek  

      Ahoj, řešil jsem úplně to samé, nakonec vyhrál Author Synergy. Je to na hraně cross/horský na cestovaní úplně ideální s tím, že občas snese i nějakou tu horší cestu. Časem jsem ale stejně dospěl k tomu, že k němu mám ještě levnější silničku a horáka na blbnutí v blátě.

      Jinak toho Authora ti můžu prodat, rok starý, najeto necelé 2 tisíce za nějakých 17 tisíc. Na netu nejdeš ještě inzeráty na něj určitě, koupil jsem totiž moc velký rám (22 palců, ideál pro tebe se 192 cm), takže ho teď prodávám. Koupil jsem ho teď znovu, jen menší a letošní model :). Takže jsem kvůli špatnému výběru velikosti prodělal kalhoty ale co se dá dělat, nyní je to mnohem lepší.

      Za 30 tisíc myslím super nákup.

      0 0
    • Daf  

      Mě se líbí tento http://www.gtbicycles.cz/…s-transeoxr1 ale asi dobře poslouží i ten o třídu levnější model.

      0 0
    • Zlatka  

      Taková-to váha již není dobrá, vhodná pro treková kola & sportovnější jízdu, lépe se poohlédnout se po MTB s hladkými plášti nebo kvalitní cyklokrosku. Treková kola tady prý osvědčeně staví user Scalar, zkus jej kontaktovat.

      0 0
      • dancing dog  

        ale di, ja najel s bagazi na crossu od authora pres 20oookm na cyklovypravach a nikdy zatez nebyla dohromady pod 110kg, 2× mi prask drat vzadu a asi 5 centroval… vy tady ty crosse strasne podcenujete..

        Jinak Scalarova kola se mi moc libi a az zase prijde cas crossu (ten teda uz je, ale co s mtb a silnickou), tak mu napisu ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.