• TheWay

    Ahoj. Staré kolo dosluhuje, tak přemýšlím o koupi nového kola ( tak okolo 12000,–). Chci hodně jezit po republice, Slovensko, prostě s ním hodně cestovat s plnou (těžkou) výbavou. Proto bych se chtěl zeptat jaký druh kola se na to hodí nejlépe. Do crossu ani do trekingového kola moc jít nechci… spíše MTB, nevím po jakých kvalitních cestách budu jezdit. Z těch MTB se mi zamlouvá Merida Sport 100. Můžu se zeptat na váš názor a jaké kolo by jste mi v této cenové hladině doporučili…? Děkuji a přeji hezký den…

    0 0
    • jecnak  

      Pevna vidle, odolne dvoustenne rafky s dvojitym kaliskovanim, nekotoucove brzdy, nejlepe ocelovy ram, 8mi kolo vzadu, dlouhe blatniky, rohy. Presny typ nedoporucim, mozna se ani nic takovyho neprodava.

      0 0
    • kandik psi zub  

      neco bych pro tebe mozna mel , je to ale tak za 25 tis. ale stalo by to zato. ozvi se na cyra@seznam.cz

      0 0
      • Jogador  

        To je víc, než dvojnásobek částky, kterou je ochoten investovat:)

        0 0
      • TheWay  

        Moc děkuji za nabídku, ale jak jsem napsal mám na to tak max. 12 000,–. Jsem student a jen tak 25 tis. neseženu. No a ještě k tomu bych to kolo chtěl nové, ne ojeté…

        0 0
    • fousac  

      crossu bych se nebal.. kdyz mu clovek obuje 1,8" plaste (namatkou: maxxis wormdrive nebo overdrive na cestu, schwalbe black jack do terenu), je to plnohodnotny tazny stroj… a ve finale bude pohodlnejsi nez co ti nabidne leckdo mistni v ramci klasiky 26" mtb..

      vydrze se neboj.. snese hodne.. nebude to na ostry zavodni XC a enduro, ale normalni jezdeni bez sebemensiho problemu..

      0 0
    • Jogador  

      Tak především si pohlídej, aby měli šrouby na nosič, aby jsi nemusel mít jen nosič na sedlovku, a tudíž nesmí mít ani kotouče. Jinak myslim, že na cestování stačíé i ten trek, stejně se to nakonec zvrhne kté silnici, ač chceš nebo ne, a na trekingu budeš jak doma.

      0 0
      • HoralFanda  

        Tak je jasný, že do 12tis. se kolo se slušnými kotouči nepořídí, ale ta věta vyzněla tak, že pokud chceš mít normální nosič, tak nemůžeš mít kotouče. A to je úplná pitomost.

        0 0
        • Jogador  

          No, tak to teda nevim,jak bys to tam přichytil, aspon na mým bejvalým kole to nešlo, jelikož by stojnice nosiče procházela prasátkem. U nového rámu to uýž vůbec nejde, karbon nemá nosiče rád:)

          0 0
          • HoralFanda  

            Zítra vyfotím a hodím to sem.

            0 0
          • HoralFanda  

            Tak takhle to mám řešený – http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?… Zatím s tím nebyly vůbec žádné problémy.

            0 0
            • Jogador  

              No, jenže já mám trochu jinak chycenou zadní kotoučovku, mám jí víš, ale zkusim stim něco udělat.

              0 0
          • HoralFanda  

            Jo a takhle vypadá správně naložený bike :o))

            0 0
              • mosquito  

                OFFTOPIC ahoj Fanousi, co rikas na ty maxxisy HighRoller/Larsen – jsou dobry na silnici ? se mi zdaji celkem drsny :) sem premyslel ze vemu Wormdrive, ale necham si poradit od poradnyho cyklisty :)

                0 0
                • miťo  

                  Maxxis Larsen Oriflame jsem si vybral na vylet a Slovensko. Jsou velkoobjemovy, na silnici nehuci. Ale nejak nejedou a v lese hrozne klouzou. Priste radeji Rubeny Winner (modra-drat), Maxiss Wormdrive ci Python Air Light drat, nebo ty rychly semise od WTB. Jo a na dovce v Plzni jsem byl spokojeny s Maxxis Larsen TT. (2,00")

                  0 0
                • HoralFanda  

                  Ahoj Tome, no taky jsem o nich přemýšlel, ale na cesty s bagáží to je skoro jedno, pokud to není přímo nějaký drapák. Do Alp chci teď vzít Mythos XC slick ve 2,1", dá se dost nafoukat, uhání a je pohodlný. A co ho má kamarád, tak na asfaltu ani moc neubývá a drží i v lehčím terénu.

                  0 0
    • miťo  

      Co treba kolik vazis ty sam? To je taky dulezity. U vzrostlych chlapiku s kolem obtezkanym bagazi se vyplati poradny vyplet a zadni rafek! V krajnim pripade vyssi pocet dratu jako na tandemu. A kolo s nenapadnou vyzazi, aby nelakalo zlodejicky. Takze cerny :)

      0 0
      • fousac  

        to povazuju za zanedbatelny.. nejsem zrovna nejlehci a uplne bez problemu sem odjezdil sezonu na crossovy meride za 14k a ze dostavala poradne na prdel.. neco sem odcestoval i na silnicce (i lesni a polni cesty) s bagazi na nosici a taky bez vady..

        0 0
        • McBlacky  

          no jo člověk by pak těžko uvěřil že takový šetrný uživatel zruší mtb full :)

          0 0
          • fousac  

            sem ho nezrusil, prasknul sam od sebe.. konstrukcni nedostatek..

            (se musim na neco vymluvit..;)

            0 0
            • McBlacky  

              dobře si na to pamatuju, sedíme u Pigiho, kola opřený o stůl a najednou to prasklo :)

              0 0
      • TheWay  

        V hmotonsti není problém mám něco málo přes 70kg… Jo jo a s tím nenapadným vzhledem taky počítám… Moc děkuji za rady…

        0 0
        • TheWay  

          A můžu se zeptat, které crosové-trekové kolo by jste mi doporučili?… jak jsem napsal tak okolo 12 tis. Moc děkuji.. ;)

          0 0
          • jecnak  

            V crossech je to podstatne jednodussi vybirani – mrkni treba na Authory nebo Superiory s pevnou vidli. Ono v tehle cenove kategorii stejne moc na nejake spekulovani nezbyva. Pocitej jeste tak 1500 za nosice a 2000 za brasny.

            0 0
          • jecnak  

            Ucelenejsi prehled a celkem slusne ceny: http://www.cykloshop.cz/

            0 0
          • Honzis  

            Bál bych se hlavně o ráfky, u mého crossa za 20 praskaly dráty i při jízdě nalehko s mými 63kg! Je problém, že výdržné kolo by mělo obsahovat dobré komponenty typu ráfky, výplet, náby, sedlo a ne šaltr, kazeta jak tomu bývá. Třeba Dema osazuje komplet sadami, můžeš mrknout.

            0 0
    • Jenda  

      no pokud bys byla ochoten jeste 2.500 pridat a jsi dlouhan tak KHS Crest ST na akcebike (hledej pod fuly) ale maj i slusny ceny na lecjaky pevnaky treba mongoose 04 Rockadile LTD, osazení SRAM, vel. S, M, L (16, 18, 20") atd atd:-)

      0 0
      • jecnak  

        On to ale chce na cestovani a na to full rozhodne neni. T oje fakt rada …

        0 0
    • jihra  

      Já mám treka – Meridu, Al rám, dvojité ráfky Remerx Grand Rock, V-brake, 3×8 převodů Alivio. Jezdím každoročně na dovolenou na kole po republice. Jezdím spíše po bočních cestách, lesních cestách, polních cestách i v terénu. Byl jsem s tím kolem třeba i na Kralickém Sněžníku Jeseníkách. Na nosiči 2–3 brašny s oblečením, jídlem, náhradními díly atd. Stan nevozím, spím po ubytovnách. Vážím cca 78–80 Kg. Pláště mám 37–622, „polohrubý“ vzorek. Dají se nafoukat na 5 atmosfér, takže po silnici jedou pěkně a v blátě ten vzorek kolo vcelku podrží. Horáka bych na delší štreky nebral – pro rychlejčí jízdu nemá tak vhodné převody (i vlivem menších kol), hrubší pláště mají na silnici vyšší valivý odpor. Nikdy žádný problém, ráfky drží, 1× rupla špice.

      0 0
      • TheWay  

        Tak byl jsem se podívat na kola v cykloshopu, tam mi doporučili, že opravdu bude lepší jít do crossového kola. Zalíbil se mi tam model od Kellyse viz. link http://www.kellys.sk/index.php?…

        Má s tímto kolem někdo zkušenosti…?

        Stojí deset tisíc a za zbylé dva tisíce si dokoupím computer + nosič + brašny… Děkuji moc všem za reakce…

        0 0
        • miťo  

          Nebudou se ty prevodniky kroutit? Jako skrtat o presmyk. A ten zlaty LAK na vnitrnich nohach vidle co ma napodobit elox na duralu… Radeji pevnou a vetsi gumy. Koupil jsem tchyni Maxxise Wormdrive, je to sympaticka velka guma.

          0 0
        • MiroSX  

          Ja jsem si koupil Stratose SX od Authoru a take pohoda stlo kolem 12000.

          0 0
          • TheWay  

            Zrovna ten Author stál vedle toho Kellyse a osobně se mi víc zamlouval ten Kellys ( co se týče vzhledu)…

            0 0
        • mosquito  

          ne ne ne !!! cross kolo ne :) mas jinde teziste, kdyz si pripocitas 25kg vzadu, 75kg uprostred, 5kg v predu tak si na to vzpomenes 2× a zejmena kdyz pojedes po nejake hrbatejsi kamenite ceste a nedejboze po desti :o/

          0 0
          • TheWay  

            Tak teď nevím… někdo radí to druhý zase to a třezí zase jiné…!! :))

            0 0
            • Jogador  

              Kup si auto:) Nevim, já jezdim na XC, ale myslim, že na cesty by byli dobrý bud nandat sliky, nebo trek ( cross), ale nemám snim zkušenosti.

              0 0
          • TheWay  

            Řekl bych ale, že právě crossy by měly na takové zatížení být kontruovány a většinou jak vidím cyklisty- „cestovately“ tak je většinou vidím právě na crossu… Zatím se více kloním pro toho crosse, ale stále váhám… dík za příspěvek…

            0 0
            • mosquito  

              ale resis spatne veci na spatnem miste – kdyz koupis levne kolo z kaput materialu tak je jedno jestli je to cross nebo mtb – oboje uveze stejne mnozstvi – dokonce pokud to kolo solidne nalozis tak ucitis jak se to kolo krouti a myslis ze se mene krouti trubka s mensim prumerem nez s vetsim ze stejnyho matrose ?, ale hlavne jde o posez a stabilitu, dokonce bych netvrdil ze je az tak velky rozdil mezi cross a mtb plastem ze stejneho materialu a o stejnem vzorku, ale kazdopadne neni od veci investice do kvalitniho plaste s malym valivym odporem (radove min 400kc a vic) a nejakym decentnim vzorkem – uplny slick bych 2× nedoporucoval

              0 0
            • Honzis  

              Měly být to je fakt, jaká je realita, to nedokáži posoudit. Ségry horák odjezdil x dovolených s brašnami v poho, můj cross jezdí nalehko v poho i v lehčím terénu, ale brašny jsem nikdy neměl. Ten Kellys se mi jeví jako celkem dobrý. Možná bych dal fakt pevnou vidli a pláště typu 40–622. Mně se třeba u crossa zdá, že těžiště je příliš vzadu a při prudkém stoupání vidle užírá a navíc kolo se odlepuje od asfaltu.

              0 0
          • HoralFanda  

            Tak, mosquito má pravdu. Najel jsem toho spoustu na krosu a minulý rok jsem vyrazil poprvé na horáku. Skoro sjetý pláště Maxxis High Roller 1,9", nafoukané na 4 atm, skoro žádný valivý odpor, větší pneumatika než u treka=větší pohodlí, horák=nižší těžiště=vyšší jistota při vyšších rychlostech při sjezdech v zatáčkách, většinou tužší rám oproti krosu. Kdybych to býval věděl, tak bych koupil hnedle horské a ne krosa.

            0 0
      • TheWay  

        Ještě se chci zeptat jaký přesný typ té Meridy máš… Díky..;)

        0 0
    • jecnak  

      Jelikoz tady padaji nazory dost podivne, tak na cestovani z vlastni zkusenosti:

      http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

      Je to staricky Fort Eiger po mnoha prestavbach – CrMo ram, vzadu 8mi kolo, pevna vidle, nosic vpredu i vzadu, pohodlene sedlo, pohodlne gripy, Vcka + cantikovy paky (skvely vykon a davkovatelnost), blatniky k zemi, FR (no mozna kdysi :-) rafky Remerx Panther (36 2mm dratu), plaste slicky Kenda 1,5 palce. Dlouhy predstavec – 120mm, uzke 48ky riditka, rohy atd.

      Stav na obrazku – kolo ma s nakladem pres 40kg – jelo se na nem bajecne. Na treku byvaji problemy s tuhosti vypletu.

      0 0
      • TheWay  

        Máš to slušný. Původně to byl cross nebo MTB? Díky za foto…

        0 0
        • Lišák  

          Fort Eiger MTB ocel. Ročník zhruba 1996.

          0 0
          • jecnak  

            JJ to to utika, uz bude mit skoro 10 let. No ale puvodni jsou uz jen riditka, rohy, hlava, rychloupinak na sedlovce. Vsak ale ma ten ram taky peknou radku opravenych prasklin – ma uz holt neco za sebou – nekolik zavodnich sezon, moje zacatky mtb, nekolik sezon jako zimak, srazku s autem.

            0 0
    • dudek35  

      Mosquito má pravdu.Chce to tuhý rám.Měl jsem Kellys(spider?) a ten rám byl jak z gumy.Naloženej z kopečka po polňačce byl problém ho udržet pod zadkem.Pláště používám od Rýče,jsou měkčí,rychleji se sjíždí,ale drží a podrží..

      0 0
    • JackXl  

      Dle mého názoru je cross s větší pneumatikou na cyklocestování nejlepší. Nemáš tak velké tření jako u mtb

      a vydrží všechno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.