Stabilní a lehce ovladatelné enduro

16 nepřečtených
  • Marfy666

    Ahoj,dlouhou dobu vybírám nové enduro. Hledám enduro, které bude stabilní na rozbitých úsecích a kořenech, ale zároveň lehce ovladatelné v uzavřených a pomalých zatáčkách. Na lokálních trailech co jezdím nejčastěji jsou jak zavřené zatáčky, kameny, kořeny, dropy a skoky. 2× – 3× ročně chci vyrážet za hranice – Sölden, Saalbach, Livigno apod. Stávající Trance je ok v uzavřených zatáčkách, ale na kamenech a kořenech pode mnou lítá. Byl jsem u několika prodejců a každý vychválí samozřejmě svoji geometrii, proto můj dotaz sem na forum jak to vidí ostatní. Cena není úplně rozhodující, carbon vs. hlína mi je jedno. V přiložené fotce je geo biků, které jsou ve výběru. Výběr biků Capra 27,5 nebo 29, Trek Remedy 2019, Trek Slash, Banshee Rune, Norco Range 27,5 nebo 29, Commencal Meta AM 27,5 nebo 29, Commencal Clash. Díky moc za postřehy a rady.

    Anketa: Stabilní a lehce ovladatelné enduro

    1x
    5%
    1x
    5%
    2x
    10%
    0 0
    • ceo  

      Stabilita je dána rozvorem, rozvor ale překáží v zavřených točkách.

      Hledal bych bank s co nejmenším offsetem vidlice, který umožní mít ne tak položenou vidlici a zkrátí rozvor při zachování trail hodnoty, co nejnižším těžištěm (budeš ale škrtat pedálama).

      0 0
    • McBlacky  

      Docela jsem taky vybiral a ty pozadavky jsou proti sobe. Ja jdu z Trance na Slash, ale chci primarne jistotu v palbe a bordelu. S pomalou rychlosti na hranici trialu to bude horsi to je jasny. Zase vylitnout z utazeny low speed klopky je mensi zlo nez z rozbity rychly bikeparkovy 

      0 0
      • Marfy666  

        Prave ze ty pozadavky jdou proti sobe je tezky vybrat novy bike. Objizdet predvadecky a kola vyzkouset je taky nesmysl. Trance jsem bral jako kolo na vsechno, univerzala, ale chytlo me to kopcem dolu, i kdyz hlava a skill to nekdy nedava

        0 0
    • snas89  

      Mrknul bych se ještě na novou Orbeu. Co jsem viděl recenze, tak z ní byli docela nadšení…

      0 0
    • embi  

      Z vyberu na malych kolech Remedy, na velkych kolech Capra.

      0 0
    • TJK  

      z tveho popisu mi prijde ze ti vadi uskakanost a nestabilita.. tzn preferujes ji spis nad ovladatelnosti.. tak kup takovy kolo ktery ti bude vyhovovat stabilitou a funkci pruzeni a odpovidajicim zdvihem… ovladat se to kolo naucis pokud budes chtit… obracene je to naprd… stabilitu neobjevis tam kde nikdy nebyla.

      0 0
      • McBlacky  

        takhle k tomu přistupuju taky. Tuhej tank co zarovná chyby pilotáže a ty hodně technický věci si na tom budu muset víc oddřít.

        0 0
        • deekay  

          Přesně tak. Hlavně za více stabilní kolo stačí jen trochu chlapacky vzít a užiješ si a tím zábavy dosytosti.

          0 0
    • -b-n-x-  

      A co treba ten Whyte 130, ci jaxe to jmenuje.

      0 0
      • Marfy666  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Marfy666  

        S130 má málo zdvihů, S150 jsem velice krátce projel a pro mě má nezvyklý ovládání do zatáček.

        0 0
    • Dejv0  

      Co Transition Sentinel? Mám teď nově Smugglera a ta geo me hodně baví od utažených vraceček až po bordel. Pouze hádám, ale předpokládám, že Sentinel na tom bude hodně podobně.

      Případně něco na malých kolech od TR

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.