Výletni kolo pro starší paní okolo 15 000

11 nepřečtených
  • Nigerin

    Dobrý den potřebovala bych prosím poradit s výběrem kola pro mojí mamku, na delší výlety především po cyklostezkách. Kolo musí mít hlavně nízký rám a potřebuju, aby bylo lehké, rychlé a dobře ovladatelné. Mamka má 145cm a váží 48 kg. Asi bych to viděla na nějaké trekingové kolo s pevnou vidlicí, ale nevím od kterého výrobce. Děkuju moc za rady.:)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Podívej se do Decathlonu. Ty levné kola tam nemají spatne.

      0 0
    • Jakobo  

      Tady mozna vice nez v jinych pripadech by byla nejlepsi individualni stavba. Pri vysce tvoji mamky by mne prisly 26" kola proporcionalne vhodnejsi, k tnim dat pevnou vidlici a nepohodli kompenzovat sirsimi plasti jako 1.9" a pohodlnym sedlem. Moje mamka ma 165 cm a pri teto vysce se ji na 26" horskem kole jezdilo lip jak na trekingovem. Dole je fotka 26" kola, co jsem loni daval dohromady, neco takoveho by bylo imho ideal. Toto je samozrejme stary krap, neco novejsiho.

      0 0
      • palo7  

        +1

        0 0
      • Jakobo  

        Toto v te velikosti 14,5", klidne jen rafkove brzdy, dostupne jsou i ramy s cepy, a nejake levnejsi osazeni, bylo by to pekne a jednoduche kolo.

        0 0
        • Nigerin  

          Děkuju za radu, ten rám vypadá pěkně, ale asi bude pořád dost vysoký, myslím, že by přes něj neprotáhla nohu. Nedá se sehnat ješte nižší lehký rám?

          0 0
          • palo7  

            ještě jsou takové s tou horní rámovkou dole

            0 0
          • Jakobo  

            Ja si myslim, ze v te velikosti 14,5" ten ram bude hodne nizky a jak je videt ta horni ramova trubka je lomena. Ale to samozrejme zalezi na mamce, jejim veku, jak je ohebna a taky jak nastupuje na kolo. Tys toho krome vysky moc nenapsala, bylo by treba dobre aspon uvest kolik ma roku, co je to delsi vylet, jestli obcas spadne apod. Ten nizky ram myslis jako maly kvuli jeji vysce nebo mas na mysli damsky ram bez stangle?

            0 0
            • Nigerin  

              Je jí 63, je zvyklá protahovat nohu nad rámem, vždycky měla nízký, asi by vyšší zvládla, ale bylo by to pro ni hodně nepohodlné. Ale možná by to na ní nebylo tak vysoko, vezmu ji někam vyzkoušet si podobný. :) Jinak nepadá vůbec, delší výlet myslím do 50km, běžně tak 20. Myslela jsem něco jako dával palo7.

              0 0
              • palo7  

                určitě oslov stavitele kol a oni ti nabídnou na žádost i nějaký ten nízký rám. Nech si vymyslet lehkou a pohodlnou 26 v malé velikosti a nejlépe horské kolo s pevnou vidlicí, výbava bude samozřejmě podle ceny :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.