Správné nastavení silničního kola – bolest kolene

10 nepřečtených
  • Bouba

    Ahoj,

    chtěl bych poprosit zkušené cyklisty o radu. Loni jsem si při zimní přípravě přetížil šlachu zepředu těsně pod kolenem (čéškou) viz. obrázek (místo označeno šipkou). Bolest už je sice pryč, ale pořád po třičtvrtě roce cítím na tom místě takovej tupej tlak (a to občas i při chůzi nebo jen sezení). Snažím se to nějak odstranit posedem na silničce, ale moc se mi nedaří. Chci se zeptat: máte s tím někdo zkušenost? Co to způsobuje? Příliš nízko sedlo, nebo naopak špatná předozadní pozice? Předem díky za radu :-)

    0 0
    • bochov  

      Měl jsem podobný problém před dvěma lety z rotopedu jízda na těžký převod a upnute nohy na pedálech chce to pedaly s boční vuli nachci tady dělat reklamu ,ale spedplay a lehčí převody .

      0 0
    • nic-nechci  

      Nejjednodušší, ale uplně nejlevnější máš zajít si BG Fit, nebo třeba jen zeptat přímo Fitera. Protože tě nikdo na kole nevidíme a problém můžu způsobovat vše co jsi napsal v poslední větě a x věcí navíc.

      0 0
    • Rubi  

      no ja jsem to loni v priprave taky prepalil, ale chladem, nemas to nahodou taky z chladu, ted jak je vic zima a nemam nowindove navleky, tak se to vraci… :-/

      0 0
    • tromboonen  

      Může to být spousta věcí, výška sedla, předozadní nastavení sedla, nutnost pootočení nohy, kterou si neumožnil nastavením kufru, … je to dlouhej proces a od poče Ti nikdo neporadí..

      Začni tím, že si pořádne nastavíš posez a kufry, např.

      http://www.bikepro.com.au/…th-debunking

      http://www.bikefit.com/…d-bikes.aspx

      http://www.youtube.com/watch…

      Obecně základní nastavení a kontrola správné velikosti rámu a komponentů http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      Změny po základním nastavení dělej malé a vždy jen jednu ať víš jak se projeví… ta kolena bývají většinou spojená s rotací chodidla/polohou kufru, je možné, že budeš potřebovat podkládat kufry atd..

      Pokud na to nemáš čas a energii bike fitter Ti poradí, ale ani on za jednu session nevychytá vše, spíš jen záklkadní chyby a ty lze IMHO bez problémů zvládnout sám viz výše

      0 0
    • jonti  

      Obecně zkrácené svaly – proto ten tlak i při chůzi a sezení a možná taky sedlo příliš vepředu.

      0 0
    • Skama  

      Měl jsem stejný problém. U mne pomohlo jiné nestavení kufrů, tak abych při šlapání měl trochu paty u sebe. Někde jsem tu četl, že máš udělat dřep a podle toho jestli při dřepu jdou paty k sobě nebo od sebe tak si nastavit i vytočení kufrů. U mne to po ročním problému s bolestí kolene zabralo a od té doby OK.

      0 0
    • jakub_kencl  

      Tohle mi taky pomohlo http://www.nakole.cz/…i-kolen.html

      0 0
    • Bouba  

      Díky všem za pomoc, názory i cenné rady. BG Fit samozřejmě udělaný mám z ledna 2013. Bohužel oproti nastavení na BG Fitu jsem musel snížit sedlo o cca 2 cm (z původních 86 cm na současných 84 cm) protože mě při delších trénincích tahaly zadní šlachy pod kolenem. Problém s přední šlachou o kterém jsem psal nahoře přišel až v prosinci 2013 (při ježdění v zimě) paradoxně na zimáku – ne na přenastavené silničce. Už 3/4 roku střečuju jako blázen 2× denně, navštěvuju ortopedy a fyzioterapeuty. Pokud by můj problém vyřešila taková věc jako drobná úprava posedu, byl bych šťastnej jako blecha :-)

      Dokonce jsem si svůj posed a jízdu na volno i v zátěži natočil … budu rád za vaše názory a rady. Já osobně chci první zkusit trochu zvýšit sedlo pro začátek jen cca o 3 mm a snad zase nepřetížím ty zadní šlachy.

      video z boku http://www.youtube.com/watch…

      video zepředu www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.