Sporttestr na kolo i běh- Polar M400 nebo jiný?

11 nepřečtených
  • jarouš2

    Máte s polarem M400 někdo zkušenosti? Chci sporttester s GPS, ale bojím se, že v lese bude ztrácet signál. M400 jsou docela nové, tak není nikde nic moc napsané. Kámoš má RC3 GPS a říkal že ty občas signál ztratí. Na M400 se mi libí všechny funkce. Nebo doporučí někdo něco jiného? Cenová relace jako M400.

    Vím, že je tady několik témat, ale zajímají mě praktické zkušenosti.

    díky

    0 0
    • Teapack33  

      Mám a signál jsem ještě neztratil, ale mám ho asi jen měsíc.

      0 0
    • jarouš2  

      A máš srovnání s nějakým jiným? Prostě ať hledám jak hledám, tak žádný nemá takové funkce jako M400 v takové cenové relaci.

      0 0
      • Teapack33  

        Dřív jsem měl jen Sigmu 15.11. (bez GPS) takže porovnání nemám. Ale měří stejně jako můj computer na obvod kola :)

        0 0
    • jeffino  

      ted o víkendu na šelmě já suunto ambit2, kámoš ty polary, gps naměřila stejně, polar blbě počítal akorát kalorie, k těm ze závodu připočetl i ty za celej den, takže výsledný číslo bylo nesmysl.

      0 0
    • jarouš2  

      Super díky moc. To jsou pro mě důležité informace. Asi do nich půjdu, snad nebudu zklamaný. Pokud má ještě někdo něco, budu jedině rád.

      0 0
      • jeffino  

        co se mi na nich nelíbí je ten micro usb vstup ze spoda, ale jinak bych řekl, že ok

        0 0
    • Smazaný účet  

      M400 mám od začátku léta a výpadky vyřešil softwarový upgrade, který zároveň zrychlil zamknutí GPS. Od té doby se mi sice párkrát (3× – 4×) stalo, že pípla hláška „there is no gps signal“, ale hned na to vyskočilo upozornění „GPS signal found“. Největší nevýhodou hodinek je určitě nekompatibilita se senzory na kadenci a rychlost. Na druhou stranu vydrží M400 se zapnutou GPS a připojeným tepákem obstojných 7 – 8 hodin.

      Z konkurečních produktů mám zkušenost akorát s dražší cyklonavigací garmin edge 800, které občas signál taky ustřelil. Hlavní problém pro mě byl v celkovém chování přístroje, které vzhldem k ceně nebylo úplně přesvědčivé.

      Polar i Garmin mají své vlastní sportovní sociální sítě, které nejsou příliš kompatibilní s okolním světem. Polary lze synchronizovat jedině skrze polar sync nebo bezdrátově skrze aplikaci Polar Flow, naopak z Garmina šel poměrně jednoduše vytáhnout gpx soubor bez nutnosti synchronizace s webovou službou. Jinak znám spokojené uživatele Garminu i Polaru a myslím, že v rámci třídy jsou konkurenčníc produkty srovnatelné a záleží spíše na osobních preferencích.

      0 0
      • jarouš2  

        Super. Původně jsem chtěl garmina 500, ale chci to používat i na běh a normální nošení, což s 500 nelze. A taky kluci říkali, že signál vypadává, na té 500. Teď vyšel nový EDGE 20 a 25, vypadají zajímavě, ale taky pouze jako tachometr..

        Z Polaru taky můžu uploadnout data do Stravy ne? Co jsem teda četl…

        Jo s těma senzorama na M400 vím, třeba na RC3 GPS to šlo, nevím proč to zrušili.. Respektive vím, ale je to škoda :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jasně, export gpx z flow.polar a následný reupload není problém, ale ten mezikrok je nutný. To Garmin se hlásil v pc jako flashka a šlo najít konkrétní záznam trasy bez ohledu na přihlášený účet. Při každodenním nošení třeba oceníš krokoměr a spárování s telefonem. Zvlášť ta druhá funkce, přestože není aktivní při sportovním záznamu, může někoho štvát a tak se dá vypnout. Mně nevadí, v týdnu nosím hodinky jen na sport a o víkendu celý den.

          0 0
    • jarouš2  

      Přesvědčili jste mě k Polaru, objednám si ho teda :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.