• jery

    zdravím ,chtěl bych poprosit , sháním navigaci na kolo, která bude" jen" navigovat ale zato špičkově. co nejlepší rozlišení kolik je nejlepší asi 1: 500 000?jen mapa Česka maximálně Slováci a aby navigovala hlasově ,jako v autonavigaci, přepočet trasy i v hlubokém lese, když dám Karlštejn tak mě to dovede na Karlštejn.s roz­lišením každé stezky. žádné exporty dat , tepy, nic, nacvakám trasu a jedu. cena mě moc nezajímá,ne že bych byl bohatý ale drahé to bude tak proč to řešit ale řekněme cca 8–9000 by bylo tak optimální.

    nevím jestli se to jmenuje cyklistické nebo turistické mapy ale hlavně aby to šlo upgradovat pár let, a mohlo by to mít držák na kolo, abych to nemusel drátovat.hlásit srnky to nemusí, i když moje IGo Primo hlásí i zvířata :)-pozor zvířata

    0 0
    • Bruca  

      Tak hodně štěstí :-D

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Za tři stromy a dvě kaluže odbočte prudce vpravo a držte směr. Vyhněte se jelenímu stádu.

      0 0
    • kamaro  

      Mapy CZ v mobilu. Naklikáš trasu na PC, ulozíš do Baťůžku, otevřeš v mobilu a pustíš navigování.

      0 0
    • jery  

      koukáte jak vyvoraný myši ale já tu navigaci sehnal. bohužel je zdarma,měl jsem na ni připraveno 20 000, nevadí

      https://osmand.cz/

      dá se nahrát např do garminu,pokud nechci mobil a naviguje lesní stezky a strnky a vy se z toho podělejte

      0 0
      • AussigBiker  

        Open street maps… otazka je, jak moc dobry tam budou turisticky trasy v CR, na Seznam se nikdo nechyta.

        Ale jinak gratuluju. Pak napis zkusenosti, jestli to nebude pod tvou uroven se tu s nami zaobirat, Vase Velke Vezirstvo :)

        0 0
      • novas752  

        Tak pak poreferuj jak dobře to naviguje. Protože různý cesty a hlavně nezpevněný stezky jsou v mapách často značeny o 30–50m jinde, nebo tam nejsou vůbec, nebo tam jsou ty dávno zarostlé.

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Když se dívám na srovnání detailnosti lesních stezek, tak k úrovni mapy.cz se to ani nepřibližuje. O hlasové navigaci v hlubokém lese asi stále řeč nebude. Na dojetí někam bude ale nejspíš v pohodě, ovšem jen po hlavních stezkách.

        0 0
        • xtonda  

          Na mapy.cz těch nezpevněných cest jsou sice hlady, zkoušel sem si párkrát plánovat trasu podle mapy.cz po nezpevněných cestách, ale spousta toho jsou cesty, které dávno zanikly, jsou v terénu sotva patrné a zarostlé a byly velmi těžko průchodné. Pokud chci někam dojet a používám automatický výpočet trasy, tak rozhodně nejsem zvědav aby mě to poslalo na něco takového, čili zde platí méně je více, chci aby trasa byla dobře sjízdná a průjezdná. Tím netvrdím, že OSM to splňují.

          Každopádně mapy.cz v režimu chodec i cyklista po nezpevněných cestách routují, ale každý svého štěstí strůjcem.

          0 0
          • novas752  

            Stačí kouknout do strava heatmapy. Zobrazit si jí na vrstvu mapy.cz. Podle toho se dají krásně eliminovat zaniklé nebo špatně průchodné cesty a objevit spoustu nových, které v normálních mapách vůbec nejsou.

            0 0
            • xtonda  

              To dělám, i když to zase dává spoustu false negatives prostě proto, že po dané cestě se Stravou nikdo nejel a naopak, pokud je někde jen pár průjezdů, tak to nemusí znamenat, že cesta je dobře sjízdná, sou blázni, co to pošlou kamkoliv. A pak v tom dělají hokej MTB závody, trasa vede místy, která už sou pro mě nic moc, přesto je na heatmapě tlustá čára. Teď s novou heatmap už je to lepší, ale loni v létě, kdy tam byla jen data za 2015, fakt že po cestě není průjdezd skutečně nic neznamenalo.

              Každopádně moje sdělení bylo ve smyslu, že zapnout si autorouting na nezpevněné cesty v situaci, kdy každá čtvrtá, pátá je zaniklá a zarostlá mi nepřijde moc praktické.

              0 0
              • novas752  

                Jo to je fakt, jak je ta cesta technicky náročná nepoznáš. Ale zase to lze odhadnout z vrstevnic – když to vede z podezřele prudkýho kopce, tak to nejspíš moc cykloturistika nebude, i když je to hodně využívaná stezka.

                Mě taky ne.

                0 0
            • Pablo  

              Jakou apkou to zobrazuješ? Mám heatmapu v Locusu, kde mám hromady různých podkladových map, ale ne mapy.cz – i když se tam možná dají nějak neofiko strčit, našel jsem jen smazané nebo už nefunkční návody.

              0 0
              • novas752  

                Strava Route planner + rozšíření prohlížeče strava-map-switcher.

                0 0
                • xtonda  

                  Taky tak, jen doplním, že v aktuálním Firefoxu mi strava-map-switcher nějak nefunguje + jsem si mezi podkladové mapy doplnil i Základní mapy ČR od ČÚZK.

                  0 0
                • Pablo  

                  Já myslel „stačí kouknout“ že bylo myšleno v terénu. Strava planner občas vede cestu kde vůbec nic není (a není mu divné, že tam není ani jediný průjezd), dost nesmyslně (hlavní tahy, motá se středem města), neporadí si s delší trasou (stovky km) a zároveň neumí naimportovat trasu vytvořenou jinde, takže se s tím špatně pracuje (je potřeba druhé okno kde mám vytvořenou trasu a porovnávat). Routování na Mapy.cz má taky svoje mouchy, ale pořád mi vychází podstatně lépe.

                  Potřebovat bych heatmapu hodit nad web mapy.cz a/nebo mapu z mapy.cz hodit do Locusu.

                  0 0
                  • xtonda  

                    Strava planner má mouchy, ale zase má zajímavou věc a to je volba, která plánuje trasu s ohledem na minimalizaci nastoupaných metrů, to sem jinde neviděl.

                    Ale nebylo myšleno používat Strava planner k plánování, s instalovaným map switcherem tam prostě jde prohlížet heatmapu nad podkladem mapy.cz či jiným podporovaným.

                    0 0
                    • Pablo  

                      Jasně, já že se bavilo o problémech při plánování podle mapy.cz a novas psal, že to lze zkontrolovat na heatmapě, tak jsem myslel, že je myšleno vše v jednom, ne v druhém okně – proto jsem se ptal, jak to zobrazuje.

                      Ta volba s ohledem na převýšení je dobrá, ale co jsem si zkusil naplánovat pár cest po okolí kde to znám, tak mi to vybralo cesty, po kterých bych nikdy na kole nejel, nebo kde se ani nedá. Navíc to byla dost divná kombinace slušného terénu a širokých silnic. Mapy.cz mi vybraly lepší cestu jak pro mtb, tak silničku. Takže ta volba je taková teoretická, bude to s minimálníma kopcema, ale po neexistující cestě :) Nebo po silnici 1. třídy se svodidlem bez krajnice.

                      0 0
                      • novas752  

                        Plánování terénem jim nefunguje, silniční vyjížďky to umí celkem pěkně. To pak stačí načíst jako trasu v aplikaci a i na těch google podkladech se člověk na silničce zorientuje.

                        0 0
                    • novas752  

                      Já bych potřeboval ohled na maximum. :)

                      0 0
                  • novas752  

                    Já taky ten planner nepoužívám pro plánování mtb vyjížděk, jen jako prohlížeč mapy.cz + heatmapa a plánuju do hlavy, mám slušnou fotopaměť a orientaci v prostoru. Venku se občas kouknu na mapy.cz a podle toho už se zorientuju kde jsem a kudy chci jet.

                    0 0
                  • danis7  

                    Locus + překryv Heatmap

                    0 0
      • onuce  

        OSMAnd používám již minimálně pět let. Super je ukládání fotek a hlasových poznámek na konkrétní lokaci v mapě. Naviguje hlasem i po nejmenších stezičkách.

        0 0
      • milan.v  

        20.000, – :-D

        0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Do kterýho garmina jde nahrát? Prosím odkaz.

        0 0
      • xtonda  

        Tak sem si to zkusmo nainstaloval a nevidím tam ani turistické ani cykloturistické trasy, to je dost nevýhoda.

        0 0
        • onuce  

          Je tam obé, nutno jen pozapínat v nastaveních profilů. A mohu říci, že lesních pěšinek je tam více, než na mapy.cz. A jsou routovatelné!

          0 0
          • random  

            Jeste se mi nestalo, ze by v mapach pesinka chybela. Spis naopak, ze v realu nebyla.

            0 0
            • onuce  

              Myslím opravdu pěšinky. Chodil jsem podle toho v Českém lese a s výpady do Německa…

              0 0
              • random  

                Tak je fakt, ze prochozeny pesinky od coklaru asi na mapach nebudou, to uznavam. Po takovejch ale neplanuji/nejezdim

                0 0
            • xtonda  

              To mi přijde jako větší problém, když mě to pošle někam, kde nic není, než když sem tam něco chybí.

              0 0
          • bezdratova.sprcha  

            A máš na mapy.cz zapnutou turistickou vrstvu? Protože ať se dívám kamkoli, vidím, že mapy těch stezek mají v lesích a na polích víc.

            0 0
            • onuce  

              Jak myslíte turistickou vrstvu? Přepnuto mám na turistickou mapu, to je ono? Děkuji.

              0 0
              • tromboonen  

                Chodit se podle Mapy.cz dá slušně, ale ta šipka se aktualizuje poměrně pomalu, na kolo a navíc hlasově to podle mě nebude, zastavit a pohledat OK…

                Teď jsem v Maroku používal maps.me, stejně jako loni na Sri Lance překvapivě podrobný i v horách a skalách, i když teda místama se berberský stezky hledaly líp podle oslích hoven… v česku jsem je nezkoušel, ale nedivil bych se, kdyby to bylo podobný, hlas tuším nemaj, navigaci do cíle na obrazovce jo, fungovaly občas i v uličkách starejch měst, teda dokud se neztratil GPS signál…

                0 0
          • Pablo  

            Co vím, tak mapy.cz používají mimo ČR OSM, jen mají svůj renderer, aby to vypadalo jako ty jejich. To k těm výpadům do Německa, tam by to mělo být stejné jako osmand.

            0 0
            • onuce  

              Aha, děkuji. No tehdy ještě Mapy Německo neměly… Dnes již skrze větší pohotovost používám Mapy, místo OSMAndu.

              0 0
    • Sinpa  

      Přiživím se na vlákně.

      Hledám malou jednoduchou navi.

      Představa je, udělám si trasu na mapy.cz, importuji do GPX, to přesunu nejlíp kabelem (bez nějakých fičur, cloudů a jiných pi.ovin) do navi a ta mi bude následně za jízdy ukazovat šipkou kam zahnout.

      Ideálně aby zvládna jak navigaci, tak ukládání záznamu (když ne, tak moc nevadí, telefon mám v báglu pořád).

      Víc vlastně nepožaduji.

      Zatím mám v hledáčku:

      Sigma ROX 10.0 GPS

      Garmin Edge 20

      Lezyne Macro Gps

      Bryton Rider 330

      Je v nich, krom velikosti nějaký kvalitivní rozdíl co se týče kvality signálu, či výdrže na baterku?

      0 0
      • 777rada  

        pokud jde o Edge 20 a 25, jednoduche presunuti gpx souboru kabelem nefunguje, musi to byt ve .fit formatu. Obavam se, ze fit format je minimalne u Garminu trend. Pouzivam Edge 25 a neni to spatna krabicka ale na uzivatelsky jednoduchy zpusob jak do nej poslat plnohodnotna data offline jsem neprisel. Obavam se, ze bez ficur a cloudu to u velkych vyrobcu uz nepujde, mam na to napsany vlastni add on do Locusu, casem bude normalne dostupny vcetne ConnectIQ aplikace pro ty drazsi krabicky. Je to takovy radioamatersky sport, ty turisticke navigace. Vydrz Edge 25 cca tech 8 hodin v teple, mala baterka se da nabit ze solaru. Edge 20 nema BT, Edge 25 ano. Pokud by ses rozhodl pro Garmina, ve vlakne o Edge 520 je popsany hack, jak prinutit Garmin Connect importovat .gpx primo v Android telefonu ale funguje to jenom online.

        0 0
        • KIRBY  

          Mám dotaz na odborníky . Dá se na offline Mapách.cz pro kolo nastavit vypnutí displeje a nechat se navigovat jen hlasem a displej zapínat jen když si nejsem jistý , třeba poklepáním na displej ?Jde mi o šetření baterie . Nebo je nějaká jiná cyklo navigace , která to umí ? Díky .

          0 0
          • horolezec  

            Já to tak s mapami (mapy.cz) běžně dělám. Nechám běžět na pozadí, vypnu displej a nechám se navigovat jen hlasem. U mě to funguje bez problému. U některých tel. jsou s některými app problémy, že nechodí na pozadí, ale tohle by snad mělo běžět všude.

            0 0
          • Dvojan1  

            Tady je návod jak ošetřit vypínání aplikace na pozadí. Sice je to jiná appka, ale návod dobrej. https://docs.google.com/…sOfZH_A/edit

            0 0
          • jirkous3  

            V Locusu to není problém.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • ceo  

      Komoot. Má i používané traily očíslované, co do obtížnosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.