• HAR-SEG

    Ahoj, rád bych si koupil nějaké spinningové kolo domů. Bydlím v rodinném domě a chtěl bych přes zimu taky na něčem šlapat :) A tak jsem přišel s tímto nápadem. Poradil by mi někdo do jakého kola jít?

    Co říkáte třeba na tohle? http://www.sportisimo.cz/…e-3.1/53793/

    • jediné co mě na něm sere, že to nemá žádný display. Rád bychvěděl, kolik ujedu a nějaké další statistiky by se taky hodily.

    Díky za nápady a jakékoliv doplňující otázky rád zodpovím!

    0 0
    • WEGO  

      Dá se za tu cenu sehnat i s displayem. http://www.insportline.cz/…ortline-jota (nemám s ním zkušenost)

      0 0
    • Lister  

      Dvě připomínky:

      Displej je k ničemo, mnohem důležitější je jak dlouho pojedeš a jakou intenzitou, takže bych se tímhle neomezoval a raději koupil nějaký levný tepák a statistiky dělal z něj.

      Druhá věc – kola má člověk většinou za sezonu dost, tak bych se zamyslel nad tím, jestli nezkusit trochu jiný pohyb a zatížit i trochu jiné partie.

      Stoj z odkazu vypadá dle obrázku docela slušně, má taky vcelku slušnou hmotnost, takže by něco měl vydržet. Přesto bych životnost viděl někde kolem 500–600 hodin a pak asi půjde do kytek – ale to bude u všech strojů v téhle ceně stejné.

      0 0
      • HAR-SEG  

        Zkrátka by asi bylo nejlepší koupit nějakou pernamentku a chodit do posilky? :)

        Já právě kola nemám dost, nejraději bych jezdil furt. Je pravda, že mimo kolo dost často i běhávám, takže se hýbu i jinak než „v sedě“.

        Mám otázku, co se na tom kole může ****** po těch 500–600 hodinách?

        0 0
        • radek01  

          Taky jsem měl dva roky spinningové kolo a pořád to nějak nebylo ono a letos jsem pořídil trenažér sice to ještě neběží podle mých představ ale i tak jsem najel víc než minulý rok za celou zimu hlavní plus pro mě je ,že sedím na svém kole vše je to o morálu jinak se stane s kola jen věšák na oblečení.

          0 0
          • HAR-SEG  

            V Brně na výšce jsem chodil přes zimu na indoorcycling a dost se mi to zalíbilo. Ted jsem už ze školy venku a chybí mi to. Navíc ted chodím do práce, kdy jezdím domů kadý den v 5odpol., takže cca půl roku se na kole nikam moc nedostanu, páč je za chvilku tma.

            Jediný obchod u nás ve městě s tímto zbožím je Sportisimo a v něm je jen jedno spinningové kolo – viz můj výše uvedený odkaz. Kolo se mi celkem líbí, je za dobrý peníz, jen mě vylekal kolega s tou malou životností.

            0 0
            • radek01  

              Tak pokud si ho tak přeješ tak si ho kup. 500 – 600 hodin není málo(pro obyč hobíka několik let… a pokud by to byla pravda,že se něco pokazí tak to opravíš pokud to nebude v záruce.

              0 0
              • HAR-SEG  

                Prováděl si na tom kole nějakou údržbu? Třeba mazání nebo tak?

                0 0
                • radek01  

                  Ne nebylo potřeba jen jsem mazal setrvák měl jsem kolo bržděné přítlakem koženého pásku.

                  0 0
                  • HAR-SEG  

                    Asi do toho pujdu, segra taky něco přidodí, jelikož na tom bude chtít taky jezdit :)) Dík za info

                    0 0
          • bradek  

            Tak já to měl úplně stejně, dva roky na spinningovém kole a teď už mám trenažér. Já koupil bazarové za 5.000 a bylo naprosto v pohodě, ohlídal bych si, aby mělo dostatečné dlouhé kliky, tedy cca 175 mm, plynulou regulaci zátěže, možnost nastavení posedu, takže se hodí i posun řídítek dopředu dozadu a dostatečně težký setrvačník. Sedlo jsem si dal stejné jako mám na kole a SPD pedály. Displej to nemělo a ani jsem ho nepotřeboval, jezdím podle tepáku, brzda byla mechanická čelisťová, převod řetězem, který mi vyhovuje víc než řemenem, hlučnost v pohodě, je to tišší než trenažér. Takže podíval bych se i po bazarech, například tady: http://www.fitbazarek.cz/, nebo od někoho komu to slouží doma jako věšák na prádlo, dají se koupit dobrý kousky za slušný peníze.

            0 0
            • HAR-SEG  

              Díky za názor a za odkaz. Abych pravdu řekl, nemám moc koule jít do již použitých věcí :-/

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.