• jenr

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli problém s tím, že je řetěz nedotaženej do správný polohy u prvních 5ti koleček, počítáno od nejmenšího k největšímu, způsobený ochozeným mechanizmem v řadící páce Shimano Ultegra ST-6700 10st. ? Ta páka už není k sehnání, takže jde to nějak opravit nebo nahradit případně zkusit nejprve řešit jiné příčinny. Zkusil jsem už vyndat lanko pročistit bovdeny a namazat mechanizmus i vnitřek bovdenů, to ale nemělo vliv.

0 1
    • Espen  

Zkus to ještě jednou nějak srozumitelně vysvětlit ,co tě trápí? Nedotaženej řetěz znamená co?

Řadí to, neřadí to?

Ty kolečka jsou pasrorky. Používej tento výraz.

0 0
    • plzakj  

A nastavoval jsi napnuti lanka podle navodu?

0 0
    • novas752  

Opotřebená páka být může, ale zrovna tak můžou být bowdeny prošoupané – v první řadě bych vyměnil bowdeny i lanka za nové. Pak dobře vyčistit a promazat čepy v přehazovačce a srovnat patku přehazovačky.

0 0
    • Hrabex1  

jeste jsem se nesetkal, aby razeni bylo nepresne, protoze je ochozene..

Proveril bych serizeni prehazky, popr. srovnal patku.

0 0
      • jenr  

To by bylo jedině dobře, že se takové věci nedějí. Patku jsem rovnal, nebyla nijak moc vychýlená..Vyčistil jsem mechanizmus v páce čističem brzd a po vyschnutí, promazal olejem. Oba úkony bez pozitivního výsledku. Zítra teda zkusím vyměnit ty bowdeny a lanka..

0 0
    • Daf  

Nerozumím úplně přesně otázce, ale obecně výměna bovdenů a lanek toho vyřeší hodně. Pokud přehazovačka špatně odřazuje na malé pastorky, bude to nejspíš tím.

0 0
      • plzakj  

“ řetěz nedotaženej do správný polohy” mi prijde spis jako, ze neeadi na versi pastorky ⇒ patka nebo nedostelovane napnuti lanka.

0 0
      • jenr  

Nemůže zařadit správně na větší pastorky, ale jen do pátého, pak už jde v pořádku. Teď dokonce při přeřazení z třetího na čtvrté zůstává řetěz na třetím. Nechtělo se mi věřit, že to dělají bowdeny a lanko, protože jsem lanko vytáhl pročistil a odmastil bowdeny a znovu promazal a protáhl lanko. Ale zítra to všechno vyhodím a dám teda ještě nové.

0 0
    • Honzis  

Může být vytrepene lanko přímo v páce, primárně jak se psalo lanka, bowdeny nové a pak zkusit i šaltr jak pracuje, může být po zimě pridreny jestli jezdil v soli + bordel v tom místě kudy se strká lanko k nastavovací­mu šroubu

0 0
      • jenr  

Lanko je neroztřepený v celé délce. Přidření v místě vstupu do nastavovacího šroubu mě nenapadlo, zkusím pořešit . Díky

0 0
    • Jason Voorhees  

Mám kdyžtak obě plonkový. Levá 100% funkční, pravá zlomená na náhradní díly, kdyby jsi si chtěl hrát. Ale to je peklo (viz foto).

0 0
      • jenr  

Existujou sice videa, kde to skládají, ale i tak je to strašný. :-) pokud by došlo na nejhorší, tak bych se ozval. Na tich mých ultegrách mám ale černý plastový páky.

0 0
        • Jason Voorhees  

Já taky. Foto je ilustrační :-D. Me by nikdy nenapadlo to rozebírat.

0 0
        • Primeraaak  

Na fotce je totiž durejsová páka řady 7800, ty máš jinou. Jináč jestli jsi „rovnal“ patku, tak to může být jeden z důvodů. proč ti to neřadí. Další jsou ty bowdeny a lanka.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.