Shimano deore lx, střeva řazení

12 nepřečtených
  • Rosta7

    Poradí někdo, kde najít obrázek s vnitřnostmi řazení? Blbne mi řazení a rád bych viděl co mě čeká, až to otevřu, případně co na mě vyskočí.

    Díky.

    0 0
    • Bubaaak  

      Sundej jen vrchní a spodní krytku a pořádně to prolej čističem na brzdy, přitom cvakej pačkama nahoru a dolů… Po oschnuti namazat…

      0 0
    • André Vebr  

      Pokud to nedostalo ránu nebo to není úplně vyjetý, nemá důvod se to rozbít. Raději bych sezaměřil na bovden, lanko a patku přehazovačky. Pokud menší páčka „propadává“, tak prostříkat olejem (používám Konkor) a několikrát procvakat, až se chytně. Staré mazivo zatuhne, uvnitř je drobná „kovadlinka“ a ta zůstává viset

      0 0
      • Rosta7  

        Bovden s patkou jsou v pořádku, bovden je nový, patka vyčištěná. Ránu to nedostalo. Právě, že páčka propadává, chtěl bych to vyčistit, neplechu bude dělat staré mazivo. Jen se obávám, že na mě z toho může něco vyletět. Proto by se hodil obrázek s mechanizmem, jak to uvnitř vypadá.

        Díky za info.

        0 0
        • André Vebr  

          Tak nic nerozebírej, nastříkej dovnitř nějaké rozpouštědlo (používám na čišť. brzd), nechám vyschnout (resp. vyfoukám stlač. vzduchem) a nastříkám olej. Pak je většonou potřeba to několikrát procvakat a je zase nadlouho po problémech. Věř mi, 100× vyzkoušeno :)

          0 0
        • Singlespeed  

          Nerozebírat. Stává se tro běžně a taky se to tady už snad 20× probíralo (naposledy předevčírem). Způsobuje to zdegradované ztuhlé mazivo. Nejdříve se to začne projevovat při nižších teplotách, později cvaká páčka naprázdno skoro pořád. Nerozebírat, ale vyčistit a namazat jak je psáno výše.

          0 0
    • Mr.Duck  

      Ja osobne to teda rozeberu aspon tak ze sundam krutky zhora zdola, mechanismus namocim do lihu, vycistim vzduchem z kompresoru (opakuju pokud to neni dost cisty) a pak namazu Shimano vazelinou na bowdeny co vypada dost podobne jak to co je origo v razeni.

      Jen tak to prostriknout funguje taky, ale myslim ze tohle je dlouhodobejsi reseni. Kdyz jsem to vzdy jen necim prostrikal, po case uz to nestacilo.

      0 0
    • Rosta7  

      Takže částečně rozebráno, vyčištěno a promazáno. Díky za rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.