Prasklé ramínko na přehazovačce (měniči)

13 nepřečtených
  • zdeans

    Dobrý den prasklo mi ramínko na přehazovačce Shimano Deore LX (zřejmě dlouhé pač rosteč kladek je 100mm), na kole GT Avalanche 1.0 Disc 2007, takže už stará přehazovačka. Je to prasklé přímo u prostřed, ještě to neupadlo, ale každou chvilku to upadne :-)

    Dotaz: dá se sehnat jenom ten kus toho ramínka (prasklo to co jde odšroubovat), nebo musím koupit celou přehazovačku?

    Kdybych musel celou přehazovačku, tak bych koupil Deore XT, ale nevím jestli je lepší střední GS, nebo dlouhé SGS raménko. Kazeta je SRAM 9 kolco 12–32 zubů a kliky 22/32/44. No a kdybych kupoval Deore XT, jestli je lepší koupit i řazení (pačky) XT, nebo tam nechat jenom to Deore, bude to spolu fungovat normálně, nebo koupit zase přehazovačku Deore LX?

    0 0
    • Vilém  

      Najdi si na strankach shimana rozkres tve konkretni prehazky a pak se pokus dohledat tento dil. Na novejsi saltry jsem to kupoval.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Máš to asi na řazení 9 rychlostí, takže tím budeš dost omezen ve výběru, jak Deore,tak i vyšší řady, jsou již pár let desetirychlostní. O kompatibilitě je tady spousta vláken, něco kombinovat jde, něco ne. Na horáka už aktuální LX nepořídíš, teď se to jmenuje SLX.

      Hledal bych šikovného svářeče :-)

      0 0
    • antuch  

      Obesel bych servisy v tvé okoli…kazdy mechanik ma tunu takových polorozpadlych veci pro takovou situaci…jinak bych klidne koupil novy alivio. Je na 9 rychlosti a za par peněz.Udela ti stejnou sluzbu

      0 0
    • Singlespeed  

      Jak píše Antuch. V případě, že nic v servisech nevysockuješ, tak všechna možná ramínka vyrábí jeden šikovný cyklista s mailem kolotista@seznam.cz.

      0 0
    • zdeans  

      OK zkusím se zeptat v servisech jestli něco nemají. Jo a kdybych nic nesehnal, tak jak to je s délkama těch ramének, jakou kdyžtak koupit?

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud potřebuješ jen vnitřní část ramínka, tak rozhoduje jen rozteč šroubů kladek. Pasuje tam cokoliv od Shimana ze stejnou roztečí včetně vnitřních částí vodítek Shadow šaltrů, takže by snad v servisech něco najít mohli. Pokud chceš novou přehazovačku, tak univerzální řešení je dlouhé ramínko SGS.

        0 0
    • zdeans  

      Teď jsem se díval a ta kazeta je dokonce 11–32 zubů, takže ješte větší rosah, tudíž SGS je jasný, pač je to 43 zubů. Každopádně navštívím cyklo servis a poptám se na to ramínko.

      0 0
      • Singlespeed  

        Kdybys nesehnal, našel jsem jedno starší kompatibilní doma.

        0 0
        • zdeans  

          Tož jsem žádný nesehnal, nikdo nic nemá. Šlo by se nějak domluvit na tom ramínku? Rozteče šroubků jsou přesně 100mm.

          0 0
    • zdeans  

      OK. Kdybych nesehnal, tož se ozvu.

      Zatím díky.

      0 0
    • zdeans  

      Vyřešeno.

      Singlespeed mě zachránil a poslal mi zánovní ramínko ze svých zásob.

      Tímto mu děkuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.